Én már nem tom mit vegyek....
Asztali TFT-k II.
Elküldve: 2005. 03. 21. 21:32
Elküldve: 2005. 03. 21. 22:25
Idézet: Balageeee - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 22:32
Azért csak pillants rá alaposan arra a gyönyörűségre!
Elküldve: 2005. 03. 22. 16:21
Lassan érik a gondolat, hogy - a szemem érdekében - érdemes lesz lecserélni a jó kis G200-as Sony-t egy TFT monitorra. Azt nagyjából esélytelennek látom, hogy végigolvassam a fórumot (pláne az előzményeket
kinéztem egy ilyet (ismerős ajánlotta):
- LG L1730B, ezt 75e körül láttam
meg egy ilyet (PH-n olvastam, hogy ez most új model, és jó a képe):
- Fujitsu-Siemens P17-2, ezt nem nagyon láttam még, úgy tudom most hozták ki a cebit-re
Ami fontos nekem:
- szép, színhű kép
- ez akkor se változzon ha picit más szögből nézem is (lentről/fentről) --> ebből a szempontból kiábrándító a laptopomba szerelt TFT képe
- ne bántsa a szemem
- használnám általános munka/programozás/web mellett foto-/filmnézésre, és játékra is (pl. counter-strike,starcraft stb.)
- DVI legyen rajta
- Legyen saját menürendszere, kezelőgombjai (nem csak windows alól használnám)
- Méretre úgy vélem megfelelő lesz a 17" (mostani is ekkora, és ok)
- Szín: lehetőleg sötétszürke, v. "számítógépszürke"
- Ne legyen rajta hibás pixel, egy sem -> ha mégis cseréljék ki
- Brutto ár: preferált kb. 60-70e, fogcsikorgatós kb. 100-110e
Mi a véleményetek a kinézett tipusokról?
Esetleg tudtok ajánlani másik modelt?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv,
A.
Elküldve: 2005. 03. 22. 17:22
Egyébként a fujitsu-k korrekt monitorok, ritka náluk a pixelhiba- bár pixelhibagar elvileg samsungnál a legjobb(1 pixelre is lehet cserélni ha korán észreveszed), vagy ag-neovo(9 négyzetre osztod a képet, 2 pixelhiba nem lehet egy kockán belül, 3 nem lehet összesen, ha ez megtörténik, akkor csere a gar teljes időtartama alatt).
Elküldve: 2005. 03. 22. 19:37
Mi újság? Ne feszítsd már az idegeinket! (legalábbis az enyémet
Elküldve: 2005. 03. 22. 21:11
No ezek után mutattak nekem egy másik modelt, amit frankónak mondtak ebben a kategóriában.. ez a VX-912. A mérete, és a kinézete elég szép. A színei nagyon ott vannak a toppon, csak lestem... a fényerő az olyan, hogy napszemüveg kell hozzá...
Mondom akkor ami zavar. Lehet, hogy beállítás kérdése az egész, na és, ha ez így van, akkor viszont jó lenne valami kalibráló program... Tehát a lényeg az, hogy ebben a tesztprogiban van egy olyan rész, ahol egy átlós fehér-fekete átmenet van. Ez az átmenet alapállapotban csikos... ha állítok a kontraszton, akkor ez a csikozódás eltűnik, viszont akkor meg az a baj, hogy a napszemüveg is kevés, mert ide már heggesztőszemüveg kell, hogy ki ne égjen a szemem. A másik pedig az, hogy amikor beállítom a kontrasztal az átlós színátmenetet, akkor a vízszintesek a csikosak(fekete-piros, fekete-kék, fekete-zöld). Ha azeknél állítom addig a kontrasztot, hogy megszünjön a csikozódás, akkor meg a Fehér-fekete átmenet lesz csikos.
A másik hiba ami nem tetszik annyira, hogy a fekete az bizony világos. Ez igaziból sötétben látszik, amikor pl filmet nézek. Ilyenkor olyan mintha egy picit fakó képe lenne a monitornak, viszont ha jön egy világosabb jelenet, ott azért látszik, hogy a TFT sokkal kontrasztosabb.
Hát most röviden ennyi... ha valaki tud valami kalibrációs módszert, az legyen szíves segítsen.
No hali...
Elküldve: 2005. 03. 22. 21:29
Idézet: Balageeee - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:11
No ezek után mutattak nekem egy másik modelt, amit frankónak mondtak ebben a kategóriában.. ez a VX-912. A mérete, és a kinézete elég szép. A színei nagyon ott vannak a toppon, csak lestem... a fényerő az olyan, hogy napszemüveg kell hozzá...
Mondom akkor ami zavar. Lehet, hogy beállítás kérdése az egész, na és, ha ez így van, akkor viszont jó lenne valami kalibráló program... Tehát a lényeg az, hogy ebben a tesztprogiban van egy olyan rész, ahol egy átlós fehér-fekete átmenet van. Ez az átmenet alapállapotban csikos... ha állítok a kontraszton, akkor ez a csikozódás eltűnik, viszont akkor meg az a baj, hogy a napszemüveg is kevés, mert ide már heggesztőszemüveg kell, hogy ki ne égjen a szemem. A másik pedig az, hogy amikor beállítom a kontrasztal az átlós színátmenetet, akkor a vízszintesek a csikosak(fekete-piros, fekete-kék, fekete-zöld). Ha azeknél állítom addig a kontrasztot, hogy megszünjön a csikozódás, akkor meg a Fehér-fekete átmenet lesz csikos.
A másik hiba ami nem tetszik annyira, hogy a fekete az bizony világos. Ez igaziból sötétben látszik, amikor pl filmet nézek. Ilyenkor olyan mintha egy picit fakó képe lenne a monitornak, viszont ha jön egy világosabb jelenet, ott azért látszik, hogy a TFT sokkal kontrasztosabb.
Hát most röviden ennyi... ha valaki tud valami kalibrációs módszert, az legyen szíves segítsen.
No hali...
Hát ez eléggé elkeserítő!
Mit mondtak, mi lesz a VP191b további sorsa? Csak ez a garnitura lehetett hibás, vagy az egész konstrukció? Ez utóbbit kétlem, csak nem adtak ki ilyen tré munkát a kezükből! Hoznak újakat ebből a típusból? Ha igen, mikor? Meg egyáltalán, mi a túró van most a VP191b-vel?!?!? :confused: :confused: :confused:
A VX912 köztudomású, hogy TN+film. Lehet, hogy a csíkozódás szimplán ennek tudható be (bár az általam vizsgált Samsung 710T is TN, mégsem volt feltűnő a csíkozódása, és a feketéje is hibátlan volt).
Balageeee! Mongyá má' valami bíztatót! :confused:
Szerkesztette: tempjoel 2005. 03. 22. 21:30 -kor
Elküldve: 2005. 03. 22. 21:39
A túróba bele! Hónapok óta görcsölök, hogy milyen 19"-est vegyek, végre felbukkan egy paramétersztár, erre tessék! Most akkor várhatunk tovább a Samsung 193p+ megjelenéséig?!? :confused:
Elküldve: 2005. 03. 22. 22:02
Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 20:39
A túróba bele! Hónapok óta görcsölök, hogy milyen 19"-est vegyek, végre felbukkan egy paramétersztár, erre tessék! Most akkor várhatunk tovább a Samsung 193p+ megjelenéséig?!? :confused:
Igen..bizti, hogy a 8ms-es volt... nem tudom mi van evvel az új típussal... ők is meglepődtek, hogy nem jó, mert nagyon jónak várták. Amúgy a Viewsonic állítólag szó nélkül elfogatta a visszaküldést... érdekes!
Majd kiderül mi lesz, mert, ha ők nem hoznak az országba, akkor sehol nem lesz ilyen monitor itthon... remélem azért csak az elsők voltak ilyenek.
Amúgy a Vx912 elég jó monitor, csak én elég finnyás vagyok mindenre... végülsi a szinátmenet megoldható nagyjából.. ha beállítom a kontrasztot, akkor nem csikos, szinte nem is látszik.. viszont a fekete a háttérvilágítás miatt picit világos, de hozzáteszem, hogy csak sötétben látszik... tehát nappali fény mellett nem látod...
Elküldve: 2005. 03. 22. 23:11
Idézet: Balageeee - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 23:02
Majd kiderül mi lesz, mert, ha ők nem hoznak az országba, akkor sehol nem lesz ilyen monitor itthon... remélem azért csak az elsők voltak ilyenek.
Amúgy a Vx912 elég jó monitor, csak én elég finnyás vagyok mindenre... végülsi a szinátmenet megoldható nagyjából.. ha beállítom a kontrasztot, akkor nem csikos, szinte nem is látszik.. viszont a fekete a háttérvilágítás miatt picit világos, de hozzáteszem, hogy csak sötétben látszik... tehát nappali fény mellett nem látod...
Tulajdonképpen hol láttad ezt a monitort? Az RRC-nél?
Elküldve: 2005. 03. 22. 23:17
Idézet: Balageeee - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 21:11
Azt bizony, ha az új panelost láttad, akár importőr, akár szervizes rosszul tudja! Mégegyszer beteszem ide a kinai linket: Link 1000:1 kontrasztaránnyal nincs TN+Film.
De a régi panel is MVA volt: Link
Így nézett ki? Link
És a csomagolása ilyen volt? Link
Ez volt ráírva? Link
Ekkor készült? Link
Elküldve: 2005. 03. 22. 23:32
Elküldve: 2005. 03. 23. 00:18
Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 14:05
Mindent összevetve, nagyon tetszik a monitor, egyik említett negatívum sem éri el azt a szintet, hogy zavaró legyen (itt megjegyzem, hogy nagyon kényes vagyok a computer dolgaival kapcsolatosan)
Ezért bámultál eddig Samptron monitort, mi?
Bocs, hogy megtalállak, de pont az ilyen beszámolók miatt vettem én is 710T-t, és meg kell mondjam, hogy egy normális monitor után egy fos a képe (Samptronhoz képest nem tudom...)
Szóval minden viszonyítás kérdése, de legalább a színeit ne dícsérd már!
(bár lehet hogy a Samptron fekete-fehér volt?
Elküldve: 2005. 03. 23. 00:41
Idézet: nobela - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 0:18
Elnézést, csak hagy kérdezzem meg, mielőtt megvetted nem nézted meg a képét? Mert ha nem, az elég baj!
Ha igen, akkor nem volt fos a képe? Nem voltak rosszak a színei? :confused:
Úgy gondolom a fórum azért van, hogy az ember tájékozódjon, különféle tapasztalatokat gyűjtsön.
De a döntést magának kell meghoznia, ezt nem háríthatja át másra.
Én éppen az ilyen esetek elkerülése érdekében, nem ajánlok konkrét monitortípusokat.
tempjoel most már érted miért?
Szerkesztette: Racecam 2005. 03. 23. 00:42 -kor
Elküldve: 2005. 03. 23. 07:50
Wgabor
Elküldve: 2005. 03. 23. 07:56
Idézet: nobela - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 1:18
Bocs, hogy megtalállak, de pont az ilyen beszámolók miatt vettem én is 710T-t, és meg kell mondjam, hogy egy normális monitor után egy fos a képe (Samptronhoz képest nem tudom...)
(bár lehet hogy a Samptron fekete-fehér volt?
Nem Samtront bámulok, hanem Syncmaster 753s-t, de akkor és ott egy Samtront tudtam klónba bekötni. Nem olyan rossz az a monitor (az árérzékenyek Samsungja, ezt is a Samsung gyártja). Továbbra is tartom, hogy a 710T színei jók. Persze ez szubjektív, de én így látom.
Szerkesztette: tempjoel 2005. 03. 23. 08:07 -kor
Elküldve: 2005. 03. 23. 07:59
Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 0:48
Igen, ezt láttam, azonban ezen kívül gyakorlatilag semmit. Pedig egyelőre úgy néz ki, erre kell várnom, de már nagyon unom, hogy mindig egy majd következőt kell várni!
Idézet
tempjoel most már érted miért?
Nyilván, bár elsősorban azért kérdeztem, nehogy egy jó stuff elkerülje a figyelmem, és infohiány miatt mellé ne nyúljak!
Szerkesztette: tempjoel 2005. 03. 23. 08:02 -kor
Elküldve: 2005. 03. 23. 08:06
Idézet: wgabor - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 8:50
Wgabor
Nem gondolom, hogy ilyennel foglalkoznának. Ha pedig nekik visszaviszik, ők és visszaviszik, ők is v...., szóval előbb-utóbb a gyártó környékén köthet ki a dolog. Szerintem
Elküldve: 2005. 03. 23. 09:52
Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 7:59
Vagy erre! Link
Eljön az a június hamar.
Szerkesztette: Racecam 2005. 03. 23. 09:53 -kor

Súgó
A téma zárva.