HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 00:41

srácok, ViewSonic VX912-t keresek Sulinettel. Régebben mintha láttam volna, de most valahogy nem találom. :mad:

Esetleg az Acer 1715MSD-hez (Mikland) mit szóltok? Vagy bármi 90 nettó körüli Sulinetes 19"-os 12-16ms-es LCD javaslat?

#402 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 05:46

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 19:49

Még van 2 napom hogy visszavigyem a monitort. Mondjátok már nekem légyszíves még olyan hibákat amik előfodulhatnak TFT-n pixel meg subpixel hibákon kívül.

Akkor szedjük össze eddig mit is találtam.
Játékok alatti vízszintes csíkozódás, erre azt mondtátok hogy a TFT színkeverése okozza, tehát a technológiából adódik, elvileg nem hiba.

Most lettem arra is figyelmes, hogy a monitor jobb és bal széle világosabb mint középen. Ez minősülhet hibának?

Sorry, hogy itt kérdezősködök de szeretnék minnél több információt szerezni, mint már fentebb említettem még 2 napom van, hogy kicseréltessem a monitort, utána meg már csak szervíz jöhet szóba.

nos?  :think:
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#403 Felhasználó inaktív   tapa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 07:19

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 21:01

A TFT jó grafikára, de van pár hibája amire figyelni kell a színek beállításánál. Ezt a színhűség dolog nagyon túl van magyarázva sok helyen. Egy átlag felhasználónak semmi hátránya nincs belőlle.
...........        ........................
Simán használható grafikára.

Sziasztok, olvasom ezt a grafikai munkára való hozzászólásokat, hát...
Beteszem ide egy másik fórumba tett hozzászólásom:

"Sziasztok, lenne kérdésem egy olyan dologról, amiről itt nem nagyon esett szó.
Előre mondom, végigolvastam az egész 19'-s topikot. Beszéltek utánhúzásról, filmekről, programozásról. DE: digit fényképezőgépe ma már elég sok embernek van. És a legtöbb képet mégiscsak a monitoron nézzük meg.
Tettem erre is próbát, egy (több) crt (jó crt) monitor mellett ua. képet TFT-n nézve.
Elkeseredtem nagyon. A tft tesztalanyok: egy régebbi acer (mva) és egy lg 1910s (prad.de szerint s-ips).
A tft-ken a zöld (fák) kritikán alul ócska, fakó színű volt. Mindkettőn. Ha játszottam a beállításokkal, valamit javult (de romlott a többi színösszetevős része), de így sem közelitette meg a crt-n látott képet (meg azt, amire emlékszik az ember, láttam már zöldet eleget, bár már közben eltelt egy tél  :D )
Kérdés: tettetek már ilyen próbát különböző tft-kel, és mit láttatok?"

Nem nagyon kaptam meggyőző válaszokat-tapasztalatokat erre. A látottak alapján én nem mernék grafikai munkát végezni tft-n. Tőletek is kérdezem: néztetek már egymás mellett hagyományos és tft monitoron fényképet és mit láttatok?

#404 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 10:01

Pénteken fogsz kapni tőlem erre választ, mert akkor veszem meg a tft met :)

#405 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 10:09

Idézet: UseR - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 0:41

srácok, ViewSonic VX912-t keresek Sulinettel. Régebben mintha láttam volna, de most valahogy nem találom. :mad:

Esetleg az Acer 1715MSD-hez (Mikland) mit szóltok? Vagy bármi 90 nettó körüli Sulinetes 19"-os 12-16ms-es LCD javaslat?

Samsung 913N 112 br a pcland-ban, sulinet. VX912 nincs sulinetre szerintem...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#406 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 10:31

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 5:46

Sok tft-n a világítás nem homogén, de annyira nem zavaró.

EZ is tft tulajdonság, a szervízben nem hinném, hogy foglalkoznának vele.

De ha NAGYON nem vagy elégedett vagy úgy gondolod, vidd vissza, hátha becserélik, visszaveszik stb.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#407 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 10:53

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 11:09

Samsung 913N 112 br a pcland-ban, sulinet. VX912 nincs sulinetre szerintem...

Üdv!

N széria az analóg bementes... de én láttam valahol Sulinetben, 88 nettóért... :think:

#408 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 10:59

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 5:46

Ha nem vagy vele elégedett, vidd vissza! (Ezt már előttem is mondták!) Mit veszíthetsz?
Az, hogy a háttérvilágítás, "foltosodást" okoz a teljesen fekete háttéren, ez sajnos hiba, de a TFT hm.. "rossz" tulajdonságai közé tartozik. (Ezt is írták már előttem!) Mivel teljesen fekete hátteret csak ritkán nézeget az ember, ezzel együtt lehet élni. Ha azonban úgy látod, hogy a monitor képe a szélein mindig világosabb mint a közepe, akkor ez lehet hiba. (Gondolom, itt nem a TN+Film panelek kis rálátási szögéből adódó színtorzulásokról beszélünk.)
Összefoglalva: vidd vissza, ameddíg, megteheted. Ha van rá lehetőség, hogy kipróbálj egy másikat, ki fog derülni, hogy tényleg volt-e a tiednek problémája.

#409 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 11:52

Egyetértek Racecam-mal!

UseR: Igen, lehet, hogy van olcsóbban is. Csak dsub persze, de nem írtad, hogy kell DVI mindenképpen... :) Annyira nem hiányzik róla szerintem, így is szép a kép. Ha meg van ugyan ilyen panelesre több pénz, akkor 137e -ért Benq 937s+.

Üdv!

#410 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 12:17

Idézet: szuhaym - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 20:35

Én gyakran dolgozom nyomdákkal - hagyományos, digitális egyaránt - ezért van szükségem egy olyan masinára, melyben megbízhatok. Az ányalatok finomságában, a színek mélységében.

Színmélységgel nincs gond. A finom árnyalatoknál arra kell figyelni amit írtam. Ha nem pont szembe ülsz kicsit más lesz. Szerintem kicsit világosabb, ebből adódóan fakóbb, és mintha picit melegedne a szín. Persze nem úgy kell elképzelni, hogy ott tök más a kép, csak pont az ilyen finom árnyalatoknál jöhet ki. Meg lehet szokni, be lőni így is a színeket.
Ha nyomdára dolgozok, és ebből élsz, akkor talán megérné mellé egy kis CRT is ha szükséges.

#411 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 12:27

Idézet: tapa - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 7:19

Sziasztok, olvasom ezt a grafikai munkára való hozzászólásokat, hát...
Beteszem ide egy másik fórumba tett hozzászólásom:

"Sziasztok, lenne kérdésem egy olyan dologról, amiről itt nem nagyon esett szó.
Előre mondom, végigolvastam az egész 19'-s topikot. Beszéltek utánhúzásról, filmekről, programozásról. DE: digit fényképezőgépe ma már elég sok embernek van. És a legtöbb képet mégiscsak a monitoron nézzük meg.
Tettem erre is próbát, egy (több) crt (jó crt) monitor mellett ua. képet TFT-n nézve.
Elkeseredtem nagyon. A tft tesztalanyok: egy régebbi acer (mva) és egy lg 1910s (prad.de szerint s-ips).
A tft-ken a zöld (fák) kritikán alul ócska, fakó színű volt. Mindkettőn. Ha játszottam a beállításokkal, valamit javult (de romlott a többi színösszetevős része), de így sem közelitette meg a crt-n látott képet (meg azt, amire emlékszik az ember, láttam már zöldet eleget, bár már közben eltelt egy tél  :D )
Kérdés: tettetek már ilyen próbát különböző tft-kel, és mit láttatok?"

Nem nagyon kaptam meggyőző válaszokat-tapasztalatokat erre. A látottak alapján én nem mernék grafikai munkát végezni tft-n. Tőletek is kérdezem: néztetek már egymás mellett hagyományos és tft monitoron fényképet és mit láttatok?

Én a fényképpek meg vagyok elégedve, pedig elég régi fényképezőm van. :)
TFT és TFT között is lehetnek nagy különbségek, tehát nem nagyon lehet általánosítani. Sok függ attól is, hogy előtte mit néztél, és az, hogy volt beállítva.
Nekem a színekkel nem nagyon van gondom, nem látom akkora nagy problémának mint egyesek, pedig grafikával foglalkozom, amit jelenleg csinálok ki is lesz nyomtatva, mondjuk az is igaz, hogy nem én fogom renderelni a kész modellem.

#412 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 12:46

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 11:52

Egyetértek Racecam-mal!

UseR: Igen, lehet, hogy van olcsóbban is. Csak dsub persze, de nem írtad, hogy kell DVI mindenképpen... :) Annyira nem hiányzik róla szerintem, így is szép a kép. Ha meg van ugyan ilyen panelesre több pénz, akkor 137e -ért Benq 937s+.

Üdv!

A PH! fórumban, valaki vett egy ilyet sulinetre. Link, Így nagyon drága!  :rolleyes:

#413 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 12:51

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 19:49

Még van 2 napom hogy visszavigyem a monitort. Mondjátok már nekem légyszíves még olyan hibákat amik előfodulhatnak TFT-n pixel meg subpixel hibákon kívül.

Akkor szedjük össze eddig mit is találtam.
Játékok alatti vízszintes csíkozódás, erre azt mondtátok hogy a TFT színkeverése okozza, tehát a technológiából adódik, elvileg nem hiba.

Most lettem arra is figyelmes, hogy a monitor jobb és bal széle világosabb mint középen. Ez minősülhet hibának?

Sorry, hogy itt kérdezősködök de szeretnék minnél több információt szerezni, mint már fentebb említettem még 2 napom van, hogy kicseréltessem a monitort, utána meg már csak szervíz jöhet szóba.

Ha nem tetszik, vagy nem jo vidd vissza, ha jol tudom, el is állhatsz a vásárlási szándékodtól, ennél olcsóbb dolgokat is vissza lehet vinni, nem csak azért mert rossz, legalábbis van ilyen tapasztalat barkácsboltban pár ezer ft os tételnél, akkor egy ilyen cuccnál is kell hogy legyen, asszem tavaly modositották a törvényt, vagy kitalálsz olyat, hogy az eleado ezt meg azt mondott, amit nem tud a monitor, az viszont hibás teljesitésnek minösül és ugy köteles visszacserélni, legrosszabb esetben a levásárlás lehetöségét adni, én voltam igy pioneer dvd vel, azt mondta az elado, tud dvd-r -t, és abszolut nem tudta, szo nélkül vissza adták az árát

#414 Felhasználó inaktív   tapa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:00

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 13:27

....
TFT és TFT között is lehetnek nagy különbségek, tehát nem nagyon lehet általánosítani. Sok függ attól is, hogy előtte mit néztél, és az, hogy volt beállítva.
.....

Szia, nem kötözködni akarok, tényleg érdekel, mit tapasztaltok egymás mellett nézve ua. képet crt-n és tft-n. Nem egymás után, egymás mellett nézve őket. Biztos másnak is van erre lehetősége, munkahelyen, esetleg suliban is. Amit én eddig láttam, siralmas. A kép, amivel vizsgáltam, az egyszerűség kedvéért egy jobb digit gép (Canon eos 20d) képe, egyébként innen le lehet tölteni. Ezen a képen a növények zöldje volt nagyon rossz a tft-ken.
Továbbra is várok tapasztalatokat, Üdv, Tamás.

#415 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:03

Idézet: tapa - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 13:00

Szia, nem kötözködni akarok, tényleg érdekel, mit tapasztaltok egymás mellett nézve ua. képet crt-n és tft-n. Nem egymás után, egymás mellett nézve őket. Biztos másnak is van erre lehetősége, munkahelyen, esetleg suliban is. Amit én eddig láttam, siralmas. A kép, amivel vizsgáltam, az egyszerűség kedvéért egy jobb digit gép (Canon eos 20d) képe, egyébként innen le lehet tölteni. Ezen a képen a növények zöldje volt nagyon rossz a tft-ken.
Továbbra is várok tapasztalatokat, Üdv, Tamás.

Na, onnan nem lehet letölteni!  ;)

#416 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:23

Igazándiból sok helyen le is szarják a színmélységet... pl hírlapoknál. Egy Tn paneles Sony Hs73-ason dolgoznak a fotósok egy Nikon D100-as társaságában (a fotómasinát én azért jónak ítélem...), és nemelég, hogy TN panel, a rendszergarázba beállította 1024*768ra a felbontást, holott a natív 1280*1024... szép. :omg:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#417 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:41

Szerintem megtartom ezt a monitort, majd megpróbálom játékok alatt is megszokni. Annak értelmét, hogy kicseréltessem nem sokat látok mivel azt mondják, hogy ebben a kategóriában ez a legjobb monitor.
Nem is merek belegondolni, hogy akkor a többi milyen lehet...  :omg:

CRT után egyértelműen csalódás számomra, tudtam hogy  rosszabb a crt-nél, de azért nem számítottam rá, hogy ennyire.
Remélem legalább a szemem meghálálja mert crt-vel(1024*768 100hz) 1 óra után már vörösek voltak a szemeim meg az orromig sem láttam el. Ezzel meg szinte alig fárad.  :respect:

Köszönöm, hogy ilyen segítőkészek voltatok és pusszancs nektek! :) :D
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#418 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:17

Ismertek olyat, hogy Medium 19" os monitor? 55.000Ft ért van most eladó, de nem is hallottam eddig róla...

#419 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:31

Nem medion?

#420 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:39

Tud valaki Pesten LG bemutatótermet? Kinéztem egy tft-t, de jó lenne élőben is látni mielőtt megveszem!
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.