HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 04. 08:25

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 9:37

Samsung TFT monitorokra van 3 napos pixelgarancia, ami annyit jelent, hogyha 3 napon belül elromlik 1 pixel akkor kicserélik a monitort. De egyszerűbb bekapcsoltatni vásárlás előtt.. ;)

Úgyhallom - bár adja Isten, hogy ne így legyen - hogy ez a 3 napon belüli pixelgari megszűnt, vagy meg fog szünni, mert mindenki viszi vissza a tft-ket.  :omg:  :confused:  :D

Legalábbis asszem ezt boltban mondták, vagy olvastam valahol. Asszem az is lehet, hogy maga a Samsung fogja megszüntetni a pixelgarit.  :rolleyes:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#522 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 08:55

Idézet: Mukk - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 23:27

... a kérdés leírásakor is abban reménykedtem, hogy van legalább egy arc itt, aki hajlandó megsegíteni egy kis infóval egy bénát :)

Na, akkor gyűjtöttem Neked egy kis olvasnivalót:
TFT technológia (magyar): Link
-"-       -"-         (angol)   : Link
Egy régebbi hozzászólás a topik előző részéből: Link

Ha hardcore FPS gamer vagy, és zavarna a nagyobb (20~25ms) válaszidőből adódó "utánhúzás", mindenképpen TN+Film panelos monitorban gondolkodj. 16ms alatt már megfelelő lesz, a játékra.
Amennyiben nem ez a legfontosabb szempont, inkább PVA/MVA, S-IPS panelos monitort válassz.
PVA/MVA esetén a minél nagyobb kontrasztarányra törekedj. A többit Lipton már leírta.

Ezekből kiindulva keresgélj monitort, ha találtál, nézd meg, próbáld ki, és ha tetszik vedd meg.

Segítségül, itt egy készülő oldal, amelyik pontosan az ilyen kérdések könnyebb megválaszolása miatt jött létre. (Meg persze, a saját szórakoztatásunkra!  :D )

http://hatvani.unide...anels/index.php

Szerkesztette: Racecam 2005. 04. 04. 09:23 -kor

#523 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 09:10

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 8:25

Úgyhallom - bár adja Isten, hogy ne így legyen - hogy ez a 3 napon belüli pixelgari megszűnt, vagy meg fog szünni, mert mindenki viszi vissza a tft-ket.  :omg:  :confused:  :D

Legalábbis asszem ezt boltban mondták, vagy olvastam valahol. Asszem az is lehet, hogy maga a Samsung fogja megszüntetni a pixelgarit.  :rolleyes:

Üdv!

Ezt nem hinném. Egyébként sem sok gyártónak van ilyen.  :rolleyes:
Nekem úgy tűnik, inkább az ellenkező irányban haladunk, egyre többen lesznek kénytelenek bevállalni a "zero dead pixel" garanciát. Link  ;)

#524 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 10:07

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 0:02

V-Sync, függőleges szinkronizáció, vagy mi, be van kapcsolva?  :confused:
Milyen frissítéssel megy a monitor?

nemtok róla semmit, ritkán találkozom a sráccal, de gyanítom, h ez a 75Hz-es dolog lehet a para, amit már más is írt.

A VSync nem kéne, h zavarjon, 2D-ről beszélünk.

#525 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 10:10

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 10:10

Nekem úgy tűnik, inkább az ellenkező irányban haladunk, egyre többen lesznek kénytelenek bevállalni a "zero dead pixel" garanciát. Link  ;)

LG is cserél, már egyetlen subpixel hibájakor is.

#526 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 10:30

Idézet: UseR - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 10:07

A VSync nem kéne, h zavarjon, 2D-ről beszélünk.

Ja, hogy TE, arról beszélsz?  :D

Szerkesztette: Racecam 2005. 04. 04. 10:41 -kor

#527 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 04. 10:45

"A Chip tesztlaborjának munkatársai a közelmúltban tíz kis válaszidejű monitort teszteltek. A teszt során kimagaslónak értékelték a SyncMaster 710T képminőségét, működési jellemzőit, szolgáltatásait, továbbá kezelhetőségét. Az értékelés során a 710T összesen 93 pontot ért el, és ezzel kiérdemelte a "Tesztgyőztes" címet. A Samsung 710T monitor hidat képez az irodai felhasználók tábora, valamint a monitort filmnézésre, és/vagy PC-s játékok futatására használók armadája között. Mind az irodai, mind az otthoni felhasználással szemben támasztott elvárásoknak megfelel. A monitor mozgathatóságának köszönhetően a lehető legtöbb szögből, a tér, szoba minden szögletéből élvezhető a monitor képi megjelenítése."

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#528 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 10:47

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 9:10

Lehet, hogy csak a boltnak van elege az 1 pixelhibával is visszahozott monitorokból... :D  :p

Amúgy lehet, hogy a Samsung Mo-ra gondolt... De neki meg követnie kell a nagy céget nem? Bár erre számos ellenpélda van, mert Itthon elég sok mindent megengednek maguknak a gyártók, amit máshol nem...  :mad:

Üdv!

#529 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:01

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 9:25

Üdv!

Az azt hallottam meg valahol valaki mondta az egyáltalán nem vehető komolyan, erre ne alapozz.. ;)  Amit Rececam leírt az a trend..  ;)  Ha a Samsung megszüntetné akkor pont hogy hátrányba kerülne a versenytársakkal szemben.. nem tartom valószínűnek, hogy ezt akarná.. :rolleyes:

#530 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:09

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 11:01

Ha a Samsung megszüntetné akkor pont hogy hátrányba kerülne a versenytársakkal szemben.. nem tartom valószínűnek, hogy ezt akarná.. :rolleyes:

Igen, és bizony sokat számít, ez a "pixelgari" dolog a vásárlók szemében (nem véletlenül), ahogy az itt is, és más fórukon is kiderül!  ;) 

#531 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:15

Na ujra a crt barnit :) Drága viewsonic ban kipukkant egy zöld pixel, mivel a 3 napban benne voltam igy felkerekdtem és átmentem a város másik végébe, az e* digital szervizébe, ahol a garit intézik, beviszem , teszt, igen, jogos a dolog, másikat nem tudnak adni, mert nincs raktáron, felajánlottak valami samsungot, meg egy másik viewsonicot, amire 40 rugot kellett volna ráköhögnöm, mondtam, hogy én aztért választottam ezt, mert ez felel meg nekem, akkor tudnak adni vásárlási kupont, és ha jön ilyen, akkor meg tudom venni, na itt kicsit felszaladt a pumpa, mert nekem nem arra kell hogy a doom 3 következö pályája vajon milyen lehet tft-n, hanem melora, na itt közöltem, ok köszi, akkor elállok a vásárklási szándékomtol, miközben töltötte a gyerek a papirt, finoman közölte, hogy ezentul 5 pixel lesz a garncia, meg hasonlo hülyeségek, nem tudom igaz-e , de akkor senki sem fog viewsonicot venni asszem, meglett a papirt, átslattyogtam szembe az üzletbe, ahol kb fél ora után kitöltölték számlát stb és megkaptam a pénzt, annyit nem böfögtek, hogy elnézést a kellemtlenségért, vagy sorry, hogy elk****rtál fél napot, és csusznak a meloid, dolgozhatsz egész éjjel :( Szoval ez még mindig a balkán, nem europa, az hogy csere monitor, amig nem jön ilyen, mondjuk az is fura üzletpolitika, amit mondott a szervizes srác, hogy tartnak 1000 féle monitort, de mindegyikböl 1-2 db ot.
Ennyi röviden

#532 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:45

Sorry a kisregényért :)
Ezt le tudja valaki forditani: EZT

Mert ezek után asszem egy ilyennel beprobálkozok:
SONY
Lehet nagyon belenyultam a rosszba, de kezd meginogni a bizalom a tft vel :(

#533 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 15:16

Idézet: szala - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 14:45

Sorry a kisregényért :)
Ezt le tudja valaki forditani: EZT

SONY

Jónak tűnik, de azért jobb hogyha élőben megnézed. :)
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#534 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 15:34

Már több mint 1 hete megvan a monitorom és egy kicsit megváltozott a véleményem. :)
Játékokban a csíkozódást már észre sem veszem :) , mondjuk eddig se vettem észre csak doom 3-ban, de ott nagyon.

Eddig a szemem járt vele a legjobban, de nem hittem volna hogy ennyivel. :) Régebben mikor mentem suliba és a távolba néztem majd kifolyt a szemem és homályosan láttam már egy picit, 0.7-es volt mind két szemem. Most szerintem élesebben látok vagy 0.3-al vagy többel és nem folyik ki a szemem se. :)  :cool:
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#535 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 16:23

Idézet: szala - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 13:45

SONY

A Sony kölönböző oldalakon olvasható speckóival, a fax kivan már!  :mad:

Most nézzétek és sírjatok! Link Milyen panel is van most, ebben a monitorban?  :confused:  (Persze, MVA.)

Nagyon kis betűkkel, halkan írom, a Sony-t azért jól gondold meg! (PH! fórumon volt már a júzereknek elég baja velük.)

#536 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 16:30

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 16:34

Már több mint 1 hete megvan a monitorom és egy kicsit megváltozott a véleményem. :)
Játékokban a csíkozódást már észre sem veszem :) , mondjuk eddig se vettem észre csak doom 3-ban, de ott nagyon.

Eddig a szemem járt vele a legjobban, de nem hittem volna hogy ennyivel. :) Régebben mikor mentem suliba és a távolba néztem majd kifolyt a szemem és homályosan láttam már egy picit, 0.7-es volt mind két szemem. Most szerintem élesebben látok vagy 0.3-al vagy többel és nem folyik ki a szemem se. :)  :cool:

A v-sync bekapcsolásával próbálkoztál már? Erőforrásigényes de egy 6800 Ultrának bírnia kell..  ;) Ja! És a Samsung valahogy jobban szereti a 72Hz-t.. de ez csak saját vélemény.

#537 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 16:34

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 17:23

Most nézzétek és sírjatok! Link Milyen panel is van most, ebben a monitorban?  :confused:  (Persze, MVA.)

Nagyon kis betűkkel, halkan írom, a Sony-t azért jól gondold meg! (PH! fórumon volt már a júzereknek elég baja velük.)

A Sony megcsinálta az MVA-IPS paneleket.. te ezt még nem hallottad!! :eek:  :D :p

Szerkesztette: VAZUL 2005. 04. 04. 16:48 -kor

#538 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 16:50

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 17:30

A v-sync bekapcsolásával próbálkoztál már? Erőforrásigényes de egy 6800 Ultrának bírnia kell..  ;) Ja! És a Samsung valahogy jobban szereti a 72Hz-t.. de ez csak saját vélemény.

V-sync bekapcsolás semmit se segít. (Jelentősége szerintem csak crt monitoroknál van)
72hz-re nem tudom rakni mert csak 60 és 75 hz van, pedig az elrejtés is kivan kapcsolva.

#539 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 16:52

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 17:23

Szoval akkor most milyen is? :)
Grafikára jo?  Viewsonic vg910 hez képest milyen?

#540 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 17:12

Ja igen, és ezek a nagyon kis betüs gondok mit is jelentenek pontosan a sony nál?

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.