HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   baldurf1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 21:36

ehem :-). No, akkor egy összegző kérdésem lenne, gyöngécske felfogásom megsegítése végett. Javallaitokból a következőkre jutottam:
- Fujitsu Siemens P19-1A
- LG 1930S
- Samsung 913N
Ezek közzül melyik a legerősebb versenyző?( grafikázok, photoshop, 3Dstudio, néha kis game)
Egyéb Samsungot mit érdemes 19-est?

Köszi a segítségeteket!

#502 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 22:01

Idézet: baldurf1 - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 21:36

ehem :-). No, akkor egy összegző kérdésem lenne, gyöngécske felfogásom megsegítése végett. Javallaitokból a következőkre jutottam:
- Fujitsu Siemens P19-1A
- LG 1930S
- Samsung 913N
Ezek közzül melyik a legerősebb versenyző?( grafikázok, photoshop, 3Dstudio, néha kis game)
Egyéb Samsungot mit érdemes 19-est?

Köszi a segítségeteket!

Ha sok a grafika, akkor csakis az első kettő.
Fujitsu olcsóbb ha jól tudom, LG meg azért mégis saját paneljéhez rakott monitort, tehát feltételezhetően jobb elektronikával bír.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#503 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 22:13

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 21:22

Tévedsz, a 913N 112e Ft és sulinetben is kapható.

Üdv!

sulinetben is 112 ??  hoool ?

#504 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 22:59

:offtopic:

Számomra nagyon meglepő, hogy milyen sokan foglalkoznak 3D Studioval. :)

#505 Felhasználó inaktív   baldurf1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:01

LG 1930S és 1915S között mia akülönbség? 1915 lenne 89e-ért

#506 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:11

Idézet: baldurf1 - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 23:01

LG 1930S és 1915S között mia akülönbség? 1915 lenne 89e-ért

Elég nagy. A 1915s Tn+Film. Link

#507 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 15:11

Mai napon alkalmam volt tesztelni a ViewSonic VP912s különböző monitor bemenetét, mert a tesóm gépe megfertőzött és újabb szoftverre kell telepíteni egészen az XP SP2-től. :) Emellett volt tanulságom, hogyha ki van zárva a priorítási sorrend a DVI, D-SUB1 és D-SUB2, akkor nem működik a váltás. :) Ha az egyik gépen kikapcsolom és a monitor standby-re vált, nem működik a váltás. :think: Csak bekapcsolt üzemmódban tökéletesen működik. :omg: Kissé furcsa, bárcsak javítaná rajta a program. :)

Enyhén látszik a D-SUB analóg bemenetén az elmosódás, vagyis furcsa a kinézet, nem szellemképes, csak úgy más. :o Ja és nem reagál az automata középre helyezés. :D Tehát különbség van. ;)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#508 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 19:26

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 11:14

Nem rossz de akkor már inkább a samsung + mellette szól a pixelgari

ez nagyon erdekelne, merre tudok errol bovebben olvasni?

#509 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 09:37

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 20:26

Samsung TFT monitorokra van 3 napos pixelgarancia, ami annyit jelent, hogyha 3 napon belül elromlik 1 pixel akkor kicserélik a monitort. De egyszerűbb bekapcsoltatni vásárlás előtt.. ;)

#510 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 11:51

ok, koszi

#511 Felhasználó inaktív   Mukk 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 03. 14:51

:think:
yo all,

nézegettem a topicot, de nem nagyon találtam, hogy TFT-knél mit számít pontosan a válaszidő, fényerősségarány (ha az  ;) ) ill. egyéb paramétarek. le tudátok röviden írni mire kell figyelni, mi mire jó stb? esetleg egy link egy leíráshoz?
úgy tudom, játékhoz fontos az alacsony válaszidő, de mégis mennyitől jó FPS-hez? milyen monitorok megfelelőek most ilyenre 17"/19" érdekelne.

thx

Szerkesztette: Mukk 2005. 04. 03. 14:52 -kor

#512 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 15:15

Idézet: Mukk - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 13:51

yo all,

nézegettem a topicot, de nem nagyon találtam, hogy TFT-knél mit számít pontosan a válaszidő, fényerősségarány (ha az  ;) ) ill. egyéb paramétarek. le tudátok röviden írni mire kell figyelni, mi mire jó stb? esetleg egy link egy leíráshoz?
úgy tudom, játékhoz fontos az alacsony válaszidő, de mégis mennyitől jó FPS-hez? milyen monitorok megfelelőek most ilyenre 17"/19" érdekelne.

thx

Itt küzdenek 17 lapon keresztül a user-ek az összes adat megtárgyalásával, vagy hogy mi miért jó, (néha még veszekednek is :)  )... erre megkérdezed a legalapvetőbb dolgokat? :))) ...bizti megdicsérnek majd.... szerintem olvasgassál visszafele egy picit.

Csaó!
Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

#513 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 15:26

Már nem tom ki kérdezted, hogy lehet e valamit csinálni a vízszintes csíkokkal a tft-nél (nem minden TFT-nél!). Nálam pl. az volt a gond, hogy a véndóz startmenü homogén felülete enyhén csíkosnak látszott... volt aki azt mondta, hogy ne nézzem olyan közelről, bizti a képpontokat látom... hát én bárhonnét néztem kiszúrtam a csíkokat. Igaz lehet másnak nagyon koncentrálnia kellene, hogy meglássa, de nekem nem tetszett. Ez a hiba amúgy látszott az NFSU2-ben az autó hátulján is a tükröződő felületen. A lényeg az, hogy a képfrissítési ferekit visszatettem 60Hz-re 75-ről. Azt hittem minél nagyobbon áll annál frankóbb... úgy vettem észre, hogy a Viewsonic VX912-nél ez nem így van, mert ha visszateszem az alapállapotbeli 60Hz-re akkor frankó lesz... nem látom a csíkokat! :)
No ha valaki küzd evvel, akkor próbálja meg, mert nekem jó lett így.

Na üdv. mindenkinek...
Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

#514 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 15:47

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 19:26

Nemrég linkeltem be a pixelgaranciákra vonatkozó oldalt: Link, de talán így:  http://www.behardwar.../519/page1.html, jobban feltűnik.  :rolleyes:  Szerencsére már nálunk is kezdik tartani magukat a forgalmazók ehhez.  :)
Azt is leírtam, hogy pl. az edigitalban a ViewSonic monitorokra is 3 nap pixelgarancia van, még szubpixelre is.
Bocsánat, ha esetleg nem olvastátok volna el!  :respect:

#515 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 16:35

Sirgorash, VAZUL, UseR koszi az infokat, vegulis ti is olyanokat mondtatok rola amit hallani szeretnek, raadasul hetvegen volt alkalmam tesztelni e gepemen egy 710T-s moncsit, ami ha jol hallottam csak abban kulonbozik tole, hogy az mar DVI-s. Kepminosegben egy kicsit szebb volt, nehany szin kicsit kontrasztosabban jott at DVI-n, de nem veszelyesen feltuno.
CS-t kiprobaltam 800x600-tol 1280x1024-ig, kisebb felbontas tenyleg mosottabb volt, de rosszabbra szamitottam.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#516 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 17:48

Idézet: Sirgorash - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 15:10

egy 710n-n dlozom, napi 8 órában, és semmi roszat enm tudok rá modani. Szerintem jó vétel.

még: egyik havernak van. DVI-to-DSub átalakítón, Radeon 8500-ön.
Mellette van egy CRT is a sima analóg porton, a monitor mellett egy WiFi router, 2 rádiós eszköz (bill, egér) és egy működő BlueTooth adapter.

Mindenesetre a monitoron végig vízszintes csíkozás van, amikor huzigálom az egérrel az ablakokat, vagy bármi nagyobb felületű fehér dolgot. Olyan, mint amikor az SBLive berecseg a PCI zaj miatt, csak ez képzaj. Van ilyen is. :think: :rolleyes:

Szóval nagyon nézd meg azt a monitort, mielőtt hazaviszed.

#517 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 23:02

Idézet: UseR - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 17:48

még: egyik havernak van. DVI-to-DSub átalakítón, Radeon 8500-ön.
Mellette van egy CRT is a sima analóg porton, a monitor mellett egy WiFi router, 2 rádiós eszköz (bill, egér) és egy működő BlueTooth adapter.

Mindenesetre a monitoron végig vízszintes csíkozás van, amikor huzigálom az egérrel az ablakokat, vagy bármi nagyobb felületű fehér dolgot. Olyan, mint amikor az SBLive berecseg a PCI zaj miatt, csak ez képzaj. Van ilyen is. :think: :rolleyes:

Szóval nagyon nézd meg azt a monitort, mielőtt hazaviszed.

V-Sync, függőleges szinkronizáció, vagy mi, be van kapcsolva?  :confused:
Milyen frissítéssel megy a monitor?

#518 Felhasználó inaktív   Mukk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 23:27

Idézet: Balageeee - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 16:15

Itt küzdenek 17 lapon keresztül a user-ek az összes adat megtárgyalásával, vagy hogy mi miért jó, (néha még veszekednek is :)  )... erre megkérdezed a legalapvetőbb dolgokat? :))) ...bizti megdicsérnek majd.... szerintem olvasgassál visszafele egy picit.

Csaó!

vállalom a kockázatot, de elolvastam kb 10 oldalt és - bármenniyre is meglepő - én pont ezeket a legalapvetőbb dolgokat nem találtam, vagy csak nagyon white fülűeknek írva.  :respect: azoknak, akik ezt így vágják, de hátha vki kisegít... a kérdés leírásakor is abban reménykedtem, hogy van legalább egy arc itt, aki hajlandó megsegíteni egy kis infóval egy bénát :)

mellesleg, te is megírhattad volna ennyi erővel ;)

szal pls help a bit, thx  :confused:  (ápr 3. 15:51)

Szerkesztette: Mukk 2005. 04. 03. 23:31 -kor

#519 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 23:51

Idézet: Mukk - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 14:51

yo all,

thx

A válaszidő minnél kisebb annál gyorsabb a monitor, annál kebsebb a kép utánhúzása kendődése. Paneltípusonként ez az érték változó.

TN panel:
-gyors
-gyengébb rálátási szögek
-gyengébb kontraszt
-nincs igazi fekete, kicsit szürkésen világít
-csatornánként csak 6 bites színmélység, az az összesen kb 260K szín, ebből kever ki 16.2 milliót különböző technikákkal

MVA, PVS stbVA panel:
-lassabb
-jó fekete szín
-jobb rálátási szögek
-jobb kontraszt
-rendes 24 bizes színmegjelenítés

Fényerőt nem nagyon kell nézni vásárlásnél, mindegyik érték bőven megfelel. DVI jó dolog ha van. FPS-re most inkább a TN panelok jobbak a gyorsaságuk miatt.

Szerkesztette: Lipton 2005. 04. 03. 23:54 -kor

#520 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 08:21

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 22:13

sulinetben is 112 ??  hoool ?

Pcland.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.