HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 08. 07:28

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 21:37

Sziasztok!

100-120k-ért akarok venni 19-es tft-t.

...

1. A Samsung adata szerintem a szokásos "csalással" tehát 5:1 aránynál van megadva és nem 10:1-nél, mert úgy kijön a TN-re jellemző 135-140 fokos látószög (ami megint hmmm... ha én nem szemben ülök pont a TN panelos monitorommal akkor már nem túl jó a kép).

2. A Samsung Panel valóban jobb, picit gyorsabb is.

3. A Viewsonic is jó, bár 12ms, útánhúzás nincs, feketéi annak is szépek. A DVI miatt kicsit talán élesebbek a betűk, főleg Windows-os környezetben, de pl. játékokban, filmeknél szerintem nem számít.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#602 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 08. 08:18

EZT olvastátok a viewsonic gari rol, ez korrekt igy? Eddig nem 3 pixelhiba esetén volt csere?

#603 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 08:48

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 8:28

1. A Samsung adata szerintem a szokásos "csalással" tehát 5:1 aránynál van megadva és nem 10:1-nél, mert úgy kijön a TN-re jellemző 135-140 fokos látószög (ami megint hmmm... ha én nem szemben ülök pont a TN panelos monitorommal akkor már nem túl jó a kép).

2. A Samsung Panel valóban jobb, picit gyorsabb is.

3. A Viewsonic is jó, bár 12ms, útánhúzás nincs, feketéi annak is szépek. A DVI miatt kicsit talán élesebbek a betűk, főleg Windows-os környezetben, de pl. játékokban, filmeknél szerintem nem számít.

Üdv!

Teljesen egyetértek!
A szokásos: megnézés, tesztelés, választás, örülés!  ;)

szala, olvasol is?  :confused: :D
Már linkeltem, le is írtam egy párszor: a ViewSonic is 3 napos pixelgaranciát vállal!
Lásd e-digital!  ;) 

#604 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 08:52

Olvasok hát, sőt éltem is már a 3 napos pixel garival, pont az e digital nál, de ha pl 4. nap ég ki 3 db , akkor meg kell várni, mig kiég a többi is?

#605 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 09:11

Idézet: szala - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 9:52

Olvasok hát, sőt éltem is már a 3 napos pixel garival, pont az e digital nál, de ha pl 4. nap ég ki 3 db , akkor meg kell várni, mig kiég a többi is?

Az attól függ, hogy szubpixelről, vagy egész pixelről van szó.
Na akkor, mégegyszer: Link

#606 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:39

Köszönöm az eddigi tanácsokat.

Szóval akkor lényegében a Samsung panel picit gyorsabb (8ms vs. 12ms) és jobb a kontrasztja meg a fényereje, de a látószög az ezek szerint ugyanaz.

Nekem eddig Acer AL1714-es volt ami elvileg 14ms-es és egyáltalán nem tűnt fel hogy fps-ben vagy filmnél utánhúzás lett volna - ebből következik az hogy nekem a 12ms-os panel is elég jó lesz?

Meg tomshardware-es cikkben azt olvastam hogy ez a 8ms csak optimális esetben annyi, van hogy fölszalad 25-30ms-ra. Ha a 12ms-os panel is csak max ennyire megy föl akkor tulajdonképpen nincs is nagy különbség mindennapi használat során, nem?

Az az igazság hogy még sose volt DVI-s tft-m és kiváncsi vagyok mennyit számít... :)

Hol lehet Samsung monitorokat megcsodálni élőben?

Szerkesztette: BuPe 2005. 04. 08. 11:41 -kor

#607 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:48

Hát DVI-s csak akkor lesz, ha ugye nem a Samsung 913N-et veszed, hanem a 913T-t.
Hogy azt hol lehet megnézni, azt nem tudom...

Viewsonic van pl. a Miklandban kiállítva. Talán a Samsung is.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#608 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 12:14

A viewsonic-ot megnéztem e-digital-ban, de ott meg a Saturn-ban sajna nem volt 913N.

913T valszeg nem nagyon játszik, mert nem hiszem hogy befér a 120k-s limitbe :(

#609 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 12:59

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:39

Köszönöm az eddigi tanácsokat.

Szóval akkor lényegében a Samsung panel picit gyorsabb (8ms vs. 12ms) és jobb a kontrasztja meg a fényereje, de a látószög az ezek szerint ugyanaz.

Nekem eddig Acer AL1714-es volt ami elvileg 14ms-es és egyáltalán nem tűnt fel hogy fps-ben vagy filmnél utánhúzás lett volna - ebből következik az hogy nekem a 12ms-os panel is elég jó lesz?

Meg tomshardware-es cikkben azt olvastam hogy ez a 8ms csak optimális esetben annyi, van hogy fölszalad 25-30ms-ra. Ha a 12ms-os panel is csak max ennyire megy föl akkor tulajdonképpen nincs is nagy különbség mindennapi használat során, nem?

Az az igazság hogy még sose volt DVI-s tft-m és kiváncsi vagyok mennyit számít... :)

Hol lehet Samsung monitorokat megcsodálni élőben?

Csodát ne várj a DVI-tól.. itt egy picit túl van fényezve szerintem mert ekkora különbség nincs a DVI és az anlóg között.. az is igaz viszont, hogy az a pici eltérés függ a vidkari analógjának minőségétől is.. Semmiképpen sincs akkora különbség mint mondjuk a CRT-ről TFT-re váltás esetén.. ez árnyalatnyibb.. ;)
Azt, hogy most hol találsz az fogósabb kérdés mert most nem nagyon látni raktáron sehol, elkapkodták.. egyelőre.. ;)

#610 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 13:04

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 22:13

Ezt kifejtenéd bővebben?  :confused:

a DVI 60Hz-et jelent a gyakorlatban. Ez azt jelenti, hogy 1000/60=16.66.. ms-ig kihajtaható vele a monitor, de a 12-8 ms-os monitorok képfrissítése nem használható ki vele.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#611 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 13:24

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 13:04

a DVI 60Hz-et jelent a gyakorlatban. Ez azt jelenti, hogy 1000/60=16.66.. ms-ig kihajtaható vele a monitor, de a 12-8 ms-os monitorok képfrissítése nem használható ki vele.

Ez érdekes... hol olvastad?

#612 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 14:33

Sziasztok!

erről mit gondoltok: http://www.marseus.h...kek&prod_id=242

Megvallom nem nagyon vagyok képben a TFT-k terén. Ennél különösen a csatlakozó zavar. Hacsak nem létezik valami DVI átalakító...
Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

#613 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 15:43

Idézet: hartyi - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 14:33

Sziasztok!

Megvallom nem nagyon vagyok képben a TFT-k terén. Ennél különösen a csatlakozó zavar. Hacsak nem létezik valami DVI átalakító...

Találtam végre hozzá egy tisztességesebb speckót...

http://www.halifax-extra-shopping.co.uk/xP...7_3_in_20133854

Ez a 40 ms válaszidő azért elég karcsúnak tűnik... :( Kár érte.
Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

#614 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 15:44

Idézet: hartyi - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 15:33

Sziasztok!

Én inkább rádobnék egy 10 est és ujat vennék, minimum 1 év garival, de ez csak az én magánvéleményem, lehet hogy azért, mert már volt tft vel kapcsolatban garanciás problémám

#615 Felhasználó inaktív   apx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 17:02

Úgy döntöttem egy 710T-t veszek...Honnan tudnék letölteni tesztprogikat, amivel a pixelhibák kiütköznek?

#616 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 17:21

Idézet: apx - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 18:02

Úgy döntöttem egy 710T-t veszek...Honnan tudnék letölteni tesztprogikat, amivel a pixelhibák kiütköznek?

Innen! Szerintem egész jó monitor tesztelő progi.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#617 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 17:31

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:04

A képfrissítés nem a reciproka a válaszidőnek!!!!!! (a 2 érték nincs közvetlen kapcsolatban)

Pixelenként:
- A képfrissítés azt jelenti hogy minden egyes pixel színét másodpercenként hányszor frissíti a videókártya.
- A válaszidő pedig az az idő amennyi idő eltelik azalatt hogy az aktuális állapotból a kívánt állapotba vált egy pixel.
(az LCD-knél általában megadott érték 2 váltás idejének az összege feketéből-fehérbe + fehérből-feketébe)

#618 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 18:53

Idézet: xlacix - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 16:31

A képfrissítés nem a reciproka a válaszidőnek!!!!!! (a 2 érték nincs közvetlen kapcsolatban)

Pixelenként:
- A képfrissítés azt jelenti hogy minden egyes pixel színét másodpercenként hányszor frissíti a videókártya.

A DVI, meg a 60Hz, meg az 1000, meg a  válaszidő az okés, mert az tényleg nem függ össze... de hogy is van ez a képfrissítés? 
Azt mondod, hogy 1/60Hz-es idővel frissül minden képpont színe??? Ez pontosan azt jelenti, hogy kialszik és újra ugyan az lesz a szín? ...bár ezt nem hiszem, hogy így lenne.. A képpont színe nem csak akkor frissül, ha megváltozik? Mi van akkor, ha egy óráig full piros a kép, mert mondjuk futtatok egy tesztprogit egy teljesen piros képpel? Akkor itt milyen a frissítés?  :confused:
Ez érdekelne, mert már egyszer itt kérdeztem ez, hogy mi a 60,72,75 Hz a TFT-nél, de nem kaptam választ :). Én valahogy úgy tudom, hogy addig, amíg nem változik a képpont tartalam az úgy is marad. Ezért nincs vibrálás, vagy nem? :think:
Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

#619 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 19:10

Idézet: Balageeee - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 19:53

...

Tudtam, éreztem, hogy a jobb érthetőség kedvéért, ki kellene egészíteni xlacix, egyébként, teljesen helytálló hozzászólását.

Idézet

A képfrissítés azt jelenti hogy minden egyes pixel színét másodpercenként hányszor frissíti a videókártya.

...., de a CRT monitorokkal ellentétben, ez nem jelenti a pixel ''kioltását'', és ''újragyújtását'', ha nem történik változás.

Idézet

A DVI, meg a 60Hz, meg az 1000, meg a  válaszidő az okés, mert az tényleg nem függ össze... de hogy is van ez a képfrissítés?

Itt az összefüggés: Link

Idézet

Ez érdekelne, mert már egyszer itt kérdeztem ez, hogy mi a 60,72,75 Hz a TFT-nél, de nem kaptam választ . Én valahogy úgy tudom, hogy addig, amíg nem változik a képpont tartalam az úgy is marad. Ezért nincs vibrálás, vagy nem?

Most már igen!  ;)

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 14:04

a DVI 60Hz-et jelent a gyakorlatban.

Na ez sem igaz, így! Általában lehet nagyobbat is állítani pl. 72, 75 Hz, csak nem sok értelme van.

#620 Felhasználó inaktív   PodMAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 19:45

Srácok,

Balageee barátommal már órákat elbeszélgettünk erről a 60Hz frissítés, response time, stb dolgokról, de még mindig ugyanolyan sötét folt ez az egész előttünk  :confused: .

Az "Ó nagy kérdés", hogy: MI A KAPCSOLAT RESPONSE TIME ÉS A KÉPFRISSÍTÉS KÖZÖTT ???
PodMAN féle gondolatmenet következik !!! Tegyük fel, hogy a Tresp= 12ms (VX912). A képfrissítés meg 60Hz. Ez azt jelenti, hogy 1000/60=13ms-enként frissíti a képpontadatokat a VGA kártya a TFT felé. Persze az előző adatokból látja a TFT, hogy változott-e a szín az adott pixelen vagy nem. Ha nem, akkor marad a szín, semmi kioltás, pengén áll a kép. De ha változás van, akkor biza itt bejön ugye a Tresp idő is és 12ms alatt átvált a másik színre a pixel. Mire végez az átváltással, addigra már jön is a következő adat, mert ugye az kérdezés nélkül 13ms-enként ott van, ha akarjuk, ha nem. Ha neadjég ismét változna a képpont szine, akkor ismét ki kell oltani meg "bekapcsolni" az új színt. Tehát akkor ez azt jelenti ÖSSZESÉGÉBEN, hogy nagyon gyors változásoknál éppenhogy követni tudja a TFT a jelváltozást? Mert ha ez így van, akkor biza a 13ms-es perióduson belül százalékosan elég sokáig nincs semmi a képernyőn, és ekkor kéne ám villognia a képnek nem??? Vagy hogy a retekbe van mindez?

Valaki világosítson már fel minket részletes magyarázattal, mert Balageee 2-3 naponta mindig felhív, hogy mi újat hallot/talált ki és mindig rájövünk hogy valszeg nem úgy van ;)

Köszönettel:
PodMAN (a tudatlan :) )

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »