Annó beígértem, hogy amint meglesz a monitorom leírom a tapasztalataimat, sajnos akkor ez elmaradt, mivel a monitor mégsem érkezett meg hozzám, de most végre itt van az asztalomon.
Szóval a monitor egy BenQ FP71E+, ami egy TN+FILM paneles monitor. Válaszideje 8 ms, ahogy azt valaki írta is (sory, már nem emlékszem), Tom's Hardware oldalán ez az etalon sebeség terén (bár lehet, hogy már nem

).
Itt lehet megnézni részletesebben. Előzőleg nekem egy 19"-os CRT-s Philips monitorom volt (109S). Szokatlan így elsőre ezután a monitor után, de azt hiszem megfogom szokni.
Utánhúzást eddig nem láttam sem filmeknél (olyan sok filmel nem volt időm probálkozni azért), sem játék alatt (sajnos jelenleg csak a Driv3R van fent a gépen). Ha valaki tudna adni linket valami jó programról, amivel lehet ezekt a dolgokat tesztelni azt megköszönném, de bármilyen ilyen TFT-vel kapcsolatos programnak örülnék.
A másik dolog a fekete, amit én tök feketének látok, egyáltalán nem érzem szürkének, nem látom azt, amit sokan leírtatok. Filmek, játékok alatt kifejezetten szépnek találom a színeit, annak ellenére is, hogy aprólékosan beállítani még nem volt időm a monitort. Két dolog van amit zavarónak találok. Az egyik, hogy valahogy zavaróan nagy a fényereje, ha világos a háttér, ha visszaveszem a brightness-t, akkor meg a sötétebb színek tűnnek túl sötétnek (egy sötétebb háttér esetén). De azt hiszem ezt is megfogom tudni szokni, csak valahogy így elsőre furcsa a dolog. A másik dolog, hogy a bekapcsoló gomb túl erősen világít (kék led), ez főleg sötétben zavar, amikor az ember játszani, vagy filmet nézni akar. Mondjuk legrosszabb esetben eltakarom valamivel szal végülis ez nem egy tragédia, majd megoldom valahogy.
Összeségében nagyon tetszik a monitor egy-két nap alatt megfogom szokni. Főleg úgy tetszik a dolog, hogy több, mint 18 ezer forinttal olcsóbban kaptam meg, mint ahogy megrendeltem (gondolom közben lementek az árak vagy mifene, mindenesetre nem bánom a dolgot

).
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."