HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:41

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 12:28

1./ Egyelőre csak fLeSs-nek van ilyen, akiről tudok.
2./ Biztos van, tekintve, hogy az egyik AUO MVA, a másik Samsung PVA.  ;)

Még nem láttam egyiket sem!  :(

Köszi. :smoker:
Weblap: Terragen Images

#702 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:53

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 10:51

Az elképzelhető, hogy ez az egész DVI vs. D-SUB dolog videókártya függő is? Merthogy nem érzem magam különösebben vaknak sem, de képminőség terén abszolút minimális különbséget láttam ugynazon monitor DVI és D-SUB-os képén.
Végülis mindegy, maradunk abban, hogy ha módja van rá mindenki nézze meg saját szemével a monitorokat, mielött megveszi, az a legbiztosabb.

Pontosan ez ugatom én is de hát hiába.. :confused:

#703 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:56

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 11:33

Természetesen, videókártya függő is, de a digital-analóg átalakítók a kártyákon, csak egymáshoz képest lehetnek jobbak, illetve rosszabbak, a DVI-nél tapasztalataim szerint, mindenképpen rosszabbak. (És a cikk írójának tapasztalata szerint is!) (Meg a képek szerint is!)

Azt senki nem állította, hogy a DVI rosszabb az analógnál.. :omg:  ;)

#704 Felhasználó inaktív   Professional 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 12:17

Nem tud valaki olyan LCD monitorrol, amiben S-IPS panel van, és 17 collos ??

Mert én találtam kb 350 típust, ami TN+film panelos, 290 típus VA panelost, és asszem 1 S-IPS monitort, de az többe kerül, mint egy jobb 19"-os.
Vagy ennyivel drágábbak az IPS panelek?

#705 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 12:20

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 12:56

Azt senki nem állította, hogy a DVI rosszabb az analógnál.. :omg:  ;)

Te most szándékosan nem érted amit mondok, vagy csak szimplán kötekszel?  :confused:
Nem azt állítottam, hogy valaki itt azt mondta, hogy rosszabb a DVI. Azt állítom, veled ellentétben, hogy nem egyforma, hanem nem is kicsit, jobb a DVI!  :omg:  :rolleyes: 

#706 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 13:12

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 13:20

Te most szándékosan nem érted amit mondok, vagy csak szimplán kötekszel?  :confused:
Nem azt állítottam, hogy valaki itt azt mondta, hogy rosszabb a DVI. Azt állítom, veled ellentétben, hogy nem egyforma, hanem nem is kicsit, jobb a DVI!  :omg:  :rolleyes: 

Ugyanarról beszélünk!! :D  :D  :D  :beer:  Amúgy nyugodtan olvass vissza sehol nem írtam, hogy ugyanaz csak azt, hogy minimális vagy azt hogy kicsi.. ;)
"..kicsit, jobb a DVI!.." (Rececam)  ;)

Szerkesztette: VAZUL 2005. 04. 14. 13:14 -kor

#707 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 13:39

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 14:12

Ugyanarról beszélünk!!  :D  :D  :D :beer:  Amúgy nyugodtan olvass vissza sehol nem írtam, hogy ugyanaz csak azt, hogy minimális vagy azt hogy kicsi..  ;)
"..kicsit, jobb a DVI!.." (Rececam) ;)

"......nem is kicsit, jobb a DVI!"

Én ezt írtam!

Itt, Te nem láttál különbséget. (Mondjuk, ez rendben van, kinek milyen a szeme.): Link!
Itt azt mondod nincs különbség, sőt erről győzködsz másokat is! : Link!

A gyengébbek kedvéért, jobb a DVI, és kész!

Ja, és ki az a Rececam?  :confused: 

#708 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 15:22

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 14:39

"......nem is kicsit, jobb a DVI!"

Én ezt írtam!

Itt, Te nem láttál különbséget. (Mondjuk, ez rendben van, kinek milyen a szeme.): Link!
Itt azt mondod nincs különbség, sőt erről győzködsz másokat is! : Link!

A gyengébbek kedvéért, jobb a DVI, és kész!

Ja, és ki az a Rececam?  :confused: 

Egyik általad megadott linken sem szerepel hozzászólásom.. lehet neked kellene mégiscsak egy  :hemuveg:   :p
De nem foglalkozom tovább olyan emberrel aki beleszarik a békejobba..  ;)  Meg épp az előbb teszteltek le egy frissen megvett TFT-t például itt ahol az én állításom igazolódik be.. Leírom még egyszer, hogy megértsd miért is kardoskodok, mert úgy látom elbeszélünk egymás mellett.. Jobb a DVI minősége de nem 15-20.000.- Ft-al és ha jó minőségű és nem integrált fos a vidkártya akkor nagy valószínűséggel az analóg és a DVI közötti különbség "emberi" szemmel nem érzékelhető olyan mértékben mint ahogy lefested.. de ettől a DVI még mindig jobb..  ;)  Mindeketőnknek igaza van csak a különbség megítélésében erősen khmm szubjektív a véleményünk ergo a labda már régen bent van a kapuban de te mégis még mindig rugdosod.. ;)

Szerkesztette: VAZUL 2005. 04. 14. 15:25 -kor

#709 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 15:42

Na de arra még most sem kaptunk választ, ki is az a Rececam  :D

#710 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 16:11

Idézet: szala - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 16:42

Na de arra még most sem kaptunk választ, ki is az a Rececam  :D

Azt benéztem.. :D 

#711 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 16:51

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 16:22

Egyik általad megadott linken sem szerepel hozzászólásom.. lehet neked kellene mégiscsak egy  :hemuveg:   :p

Lehetséges, már rajta vagyok!

Ezek voltak a linkek alatt:

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 13:55

A DVI-t úgy tudod a legkönnyebben eldönteni, hogy megnézed működés közben. Én a Samsung esetében nem láttam különbséget. Az előfordulhat, hogy más márkák esetében lényeges minőségbeli változást lehet felfedezni a DVI és az analóg között, ezt nem tudom.

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 10:52

Más. Sokan hangoztatják, hogy DVI így meg DVI úgy, hogy anélkül nem szép a kép, ne vedd meg mert akkor nem lesz jó stb.. Ez egy nagy marhaság.. "Emberi" szem nem látja a különbséget.. Nálam a 172x DVI-al és analóggal ugyanazt a képet produkálja a 913N-hez meg nincs is.. Ennek nem kell bedőlni. A "ha már nincs DVI akkor nem is jó" ne legyen mérvadó. Amikor a 913N-t megvettem a Benq 937S+ volt a másik esélyes. A paraméterek ugyanazok a különbség csak a DVI meglétében nameg az árban volt.. 14 000.- Ft + áfát nem ér a DVI csak ezt sokan nem tudják.. Ha van az nem baj csak emiatt ne legyen már + sokezer.. 

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 16:22

Meg épp az előbb teszteltek le egy frissen megvett TFT-t például itt ahol az én állításom igazolódik be..

Előre is elnézést kérek jrpryvtől, nem kételkedem benne, hogy így látta, de Ő is biztosan megérti, hogy én inkább támaszkodom, egy számítástechnikai újságban megjelent, fényképekkel igazolt tesztre, ebben az esetben, amit ráadásul megerősít a saját tapasztalatom is.

Idézet

Mindeketőnknek igaza van csak a különbség megítélésében erősen khmm szubjektív a véleményünk ergo a labda már régen bent van a kapuban de te mégis még mindig rugdosod..

Persze, hogy rugdosom, mert Te állandóan azt mondod: "Nem is tudom....., most végül is bent volt, vagy nem? Én nem láttam, hogy bent lett volna, de.......lehet, talán egy picit, vagy inkább majdnem.....nem is tudom.

És nem is sz@rtam sehová, kikérem mgamnak!  :reklamacio:
Na, akkor ezt megbeszéltük!! Békejobb a békejobba?
:up:  :kocc:  :D  :D  :reszeg:  :up:

#712 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 16:57

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 17:51

Lehetséges, már rajta vagyok!

Ezek voltak a linkek alatt:

Előre is elnézést kérek jrpryvtől, nem kételkedem benne, hogy így látta, de Ő is biztosan megérti, hogy én inkább támaszkodom, egy számítástechnikai újságban megjelent, fényképekkel igazolt tesztre, ebben az esetben, amit ráadásul megerősít a saját tapasztalatom is.

Persze, hogy rugdosom, mert Te állandóan azt mondod: "Nem is tudom....., most végül is bent volt, vagy nem? Én nem láttam, hogy bent lett volna, de.......lehet, talán egy picit, vagy inkább majdnem.....nem is tudom.

És nem is sz@rtam sehová, kikérem mgamnak!  :reklamacio:
Na, akkor ezt megbeszéltük!! Békejobb a békejobba?
:up:  :kocc:  :D  :D  :reszeg:  :up:

Megbeszéltük!! :D  :reszeg:  :D

#713 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 17:38

Teljesen fölösleges sztem ez a vita, mindenki nézze meg, hogy neki számít-e nagyon a DVI vagy sem és az alapján vásároljon. Én is megnéztem. Nem láttam semmilyen jelentős különbséget, amit láttam azért biztosan nem adnék ki ezrekkel többet (az oldalon látható képeken én is jelentős különbséget láttam a DVI-os és a D-SUB-os képek között, de én ezen a monitoron (BenQ FP71E+) messze nem éreztem ilyen mértékű különbséget).
Nyilvánvaló, hogy ha valaki erre a dologra sokkal érzékenyebb, akkor annak megéri DVI-t vennie.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#714 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 20:30

Újabb VGA-knál (X800, Gef6 széria) nem látszik semmi különbség DVI és D-Sub között. "Régebbieknél" (GeForce FX-nél már biztosan) látszik.

#715 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 20:57

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 21:30

Újabb VGA-knál (X800, Gef6 széria) nem látszik semmi különbség DVI és D-Sub között. "Régebbieknél" (GeForce FX-nél már biztosan) látszik.

"Note that this test was done with a high-end analog-only LCD monitor and a modern flagship GPU – a budget panel, or a budget video card won’t have anywhere near as good of a picture. On the other hand, a budget DVI panel and budget DVI video card will essentially look just as sharp as a high-end setup when it comes to text."

Samsung 193P D-SUB vs. DVI, X800XT-vel próbálva, én ott is így láttam.
Kifejezetten a szövegekre koncentrálva, még inkább látható volt a különbség.

Szerk.: Nem is beszélve arról, amin most lóg, egy integrált intel vezérlő, only analóg. Ne ez mind közül a legrosszabb, de összeségében ezen sincs élvezhetetlenül sz@r képe, csak sz@rabb!  :)

Szerkesztette: Racecam 2005. 04. 14. 21:10 -kor

#716 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 22:37

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 20:57

"Note that this test was done with a high-end analog-only LCD monitor and a modern flagship GPU – a budget panel, or a budget video card won’t have anywhere near as good of a picture. On the other hand, a budget DVI panel and budget DVI video card will essentially look just as sharp as a high-end setup when it comes to text."

Samsung 193P D-SUB vs. DVI, X800XT-vel próbálva, én ott is így láttam.
Kifejezetten a szövegekre koncentrálva, még inkább látható volt a különbség.

Szerk.: Nem is beszélve arról, amin most lóg, egy integrált intel vezérlő, only analóg. Ne ez mind közül a legrosszabb, de összeségében ezen sincs élvezhetetlenül sz@r képe, csak sz@rabb!  :)

Én nem vettem észre semmi különbséget 9800 Próval, X800 Próval, Radeon 9000 Próval, GeForce 6800 Ultrával sem az LG 1710B-n, sem a 193P-n, sem a mostanin. Biztos vak vagyok, látszik az avataromon is.  :cool:

#717 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 22:43

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 23:37

Én nem vettem észre semmi különbséget 9800 Próval, X800 Próval, Radeon 9000 Próval, GeForce 6800 Ultrával sem az LG 1710B-n, sem a 193P-n, sem a mostanin. Biztos vak vagyok, látszik az avataromon is.  :cool:

Na most akkor őszintén, vettél volna DVI nélküli monitort?  ;)

#718 Felhasználó inaktív   foolkiller 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 08:28

haliho!
van egy oriási problémám siemens scaloview t17-1 Tft (sztem a gagyi kategoriaba tartozik sajna nem én vettem hanem kaptam....viszont minden jo rajta (jatekra,filmre,akármire jo),és nem ég a szemem mint regi crtmnél 3 ora után. :)
Asus p4p800  alaplap.
szoval elindul a gép és kiirja a tft hogy out of range,és allitsam a monccsit 1280*1024re és nem irja  a bios postokat és a biosba se tudok belépni mert nem láttom,aztan amikor win logon van mar láttok mindent.
Mi lehet a probléma ,mert jelenleg gözöm sincs hogy catalyst problem lehet e(rad 9600 xt),vagy a biosba kéne buhizni,vagy estleg vmi kulso progi kéne.
Elore is koszi a helpet!

#719 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 15. 10:01

Én véleményem:

1. A DVI jobb, hisz a Tft-hez és a digitális dolgokhoz passzol, nem úgy mint az átalakítós analóg. Ezért találták ki.

2. A csak dsub olcsóbb, de nem véletlenül olcsóbb, mint az, amin DVI van.

3. A dsub-os képnél nem lehet észrevenni különbséget játéknál, képeknél. Szövegnél azért igen.

4. Ezen a 6800 Ultra vagy 850XT PE képe sem javít.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#720 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 11:16

Úgy gondoltam beteszek ide egy "kis" olvasnivalót a DVI adatátvitelről. Link! Rendkívül hasznos olvasmány, ha valaki még nem ismerte volna. NVidiások sírjatok!   :rolleyes: 
Bocs!  :D

Szerkesztette: Racecam 2005. 04. 15. 11:17 -kor

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »