HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 10:53

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 19:45

Annó beígértem, hogy amint meglesz a monitorom leírom a tapasztalataimat, sajnos akkor ez elmaradt, mivel a monitor mégsem érkezett meg hozzám, de most végre itt van az asztalomon.  :)
Szóval a monitor egy BenQ FP71E+, ami egy TN+FILM paneles monitor. Válaszideje 8 ms, ahogy azt valaki írta is (sory, már nem emlékszem), Tom's Hardware oldalán ez az etalon sebeség terén (bár lehet, hogy már nem  :) ). Itt lehet megnézni részletesebben. Előzőleg nekem egy 19"-os CRT-s Philips monitorom volt (109S). Szokatlan így elsőre ezután a monitor után, de azt hiszem megfogom szokni.  :)
Utánhúzást eddig nem láttam sem filmeknél (olyan sok filmel nem volt időm probálkozni azért), sem játék alatt (sajnos jelenleg csak a Driv3R van fent a gépen). Ha valaki tudna adni linket valami jó programról, amivel lehet ezekt a dolgokat tesztelni azt megköszönném, de bármilyen ilyen TFT-vel kapcsolatos programnak örülnék.
A másik dolog a fekete, amit én tök feketének látok, egyáltalán nem érzem szürkének, nem látom azt, amit sokan leírtatok. Filmek, játékok alatt kifejezetten szépnek találom a színeit, annak ellenére is, hogy aprólékosan beállítani még nem volt időm a monitort. Két dolog van amit zavarónak találok. Az egyik, hogy valahogy zavaróan nagy a fényereje, ha világos a háttér, ha visszaveszem a brightness-t, akkor meg a sötétebb színek tűnnek túl sötétnek (egy sötétebb háttér esetén). De azt hiszem ezt is megfogom tudni szokni, csak valahogy így elsőre furcsa a dolog. A másik dolog, hogy a bekapcsoló gomb túl erősen világít (kék led), ez főleg sötétben zavar, amikor az ember játszani, vagy filmet nézni akar. Mondjuk legrosszabb esetben eltakarom valamivel szal végülis ez nem egy tragédia, majd megoldom valahogy.
Összeségében nagyon tetszik a monitor egy-két nap alatt megfogom szokni. Főleg úgy tetszik a dolog, hogy több, mint 18 ezer forinttal olcsóbban kaptam meg, mint ahogy megrendeltem (gondolom közben lementek az árak vagy mifene, mindenesetre nem bánom a dolgot  :) ).

Látószög milyen rajta?
130/140-nek van írva, de a valóságban milyen?
Semper Fi

#662 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 11:20

Idézet: Balageeee - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 19:24

Te figyi, értem amit mondasz... elsőre is megértettem ,hogy a legjobboldalihoz képest kell nézni...
Azt nem vágom, hogy a -35-öt, azaz 65%-ot hogy a retekbe állítasz be? Mivel semmi értéket nem ír mellé ezért elég nehéz, főleg úgy , hogy amikor nyomkodod a gombot, akkor van, hogy csak egy picit ugrik, van, hogy nagyobbat... stb, így honnét lehet tudni, hogy menniy az 65%? Pl. ha felnyomom maxra, akkor, ha visszafele léptetem akkor az 5. lépés az sokkal nagyobb ugrás, mint az első négy lépték... ez még van egy párszor a tartományba. Mert, ha arról van szó, hogy kb. belövöm, az más mert akkor ennyi....
A másik meg, hogy írtad, hogy addig állítod a kontrasztot meg a fényerőt, amíg jó nem lesz a színátmenet a tesztben. Hát nem tom mi számít jónak, nálam az, ha teljesen eltűnnek a csíkok a szinátmenetből... Én azt vettem észre, hogy a kontraszt kb. 80%-nál szűnik meg a csikozódás, és akkor baromi halványan látszik 1 db csík a képernyő közepén átlósan. Amúgy a fényerőtől semmit sem változik a csíkozódás.
No igaziból ez lett volna elsőre is a kérdésem...

Csaó

Szepen utemesen, megfelelo idokozonkent 35-szor csokkented a contrastot. A csik neha nagyobbakat ugrik, de te csak szamold hany egyseget leptel.

#663 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 11:49

MOZSO
Ezzel a jövö keddi ujabb viewsonic eresztéssel kapcsolatban zavarhatlak?

#664 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 13:25

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 8:49

Én írtam ezt, de persze tényleg bárki írhatja, hisz ott van. Ez a referencia, amihez hasonlítják a monitorokat... Szerintem te is örülsz, hogy referencia monitorod van. :)

Fekete: Nézd meg este, lámpafénynél a szélét. Ilyenkor sajna már nem olyan feka... Utánhúzásra a PixPerAn (prad.de -n, pl.), vagy az a Mikland féle teszt progi, amit senki nem tud, hogy mi és nem is találom én se meg...

Üdv!

Hát tök sötétben néztem, játék és film közbe, de nem láttam, hogy szürke lett volna én tök feketének láttam. Nemigazán értem, hogy mire gondolsz ezzel a lámpa dologgal, ha rávilágítok, akkor persze, hogy nem lesz tök fekete, mintahogy egy CRT sem.  :) 
Akkárhogyis a fekete színnel nincs semmi bajom az égvilágon.  :)  :up:
Majd megpróbálok ilyen utánhúzást keltő cuccot szerezni, de nem hinném, hogy nagyon lenne utánhúzás, mégiscsak 8 ms.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#665 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 13:28

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 11:53

Látószög milyen rajta?
130/140-nek van írva, de a valóságban milyen?

Őszintén szólva tippem sincs arról, hogy mennyi lehet a látószög, ez nálam nem volt szempont vásárláskor, mert én mindíg közvetlenül elötte ülök. Ha oldalról nézem, akkor persze mások lesznek a színei, de nem "sötétül el" vagy ilyesmi, ha erre gondolsz.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#666 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:57

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 14:28

Őszintén szólva tippem sincs arról, hogy mennyi lehet a látószög, ez nálam nem volt szempont vásárláskor, mert én mindíg közvetlenül elötte ülök. Ha oldalról nézem, akkor persze mások lesznek a színei, de nem "sötétül el" vagy ilyesmi, ha erre gondolsz.

Arra.
130/140 fok. Ezért írtam.  :)
Semper Fi

#667 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 15:35

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 14:28

Oki! Analóggal vagy DVI-al használod?

Üdv.

#668 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 16:41

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 16:35

Oki! Analóggal vagy DVI-al használod?

Üdv.

DVI-al természetesen, mivel alapból járt hozzá, hülye lettem volna mással használni.  :)

#669 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 16:44

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 15:57

Arra.
130/140 fok. Ezért írtam.  :)

Nemigazán tudom, hogy ezt hogy mérik, őszintén szólva én még 170 foknál se nagyon láttam elsötétülni. Mivel még sohasem volt TFT-m így nemigazán van viszonyítási alapom.  :rolleyes:

#670 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 17:39

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 17:41

DVI-al természetesen, mivel alapból járt hozzá, hülye lettem volna mással használni.  :)

Mivel nekünk ua a vidkarink és itt sokszor felmerült az a kérdés, hogy az analóg és a DVI között képminőségileg óriási a különbség nem tennéd meg, hogy megnézed egy napra mondjuk analógon a monitor képét és utána elmondod a véleményedet, mert szerintem nagyon sokat számít a videokártya analóg jelminősége is és a GT-nek az analóg jele van olyan jó minőségű, hogy a két kimenet közötti különbség ne legyen számottevő.. természetesen játék és filmnézés szempontjából egyaránt.. ez nagyon hasznos információ volna.. :respect: 

#671 Felhasználó inaktív   zozipapa84 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:05

kéne egy kis help!

Szerintetek megéri?? Viewsonic VA721!
58 az E****digitben!
ha minden igaz 16ms-es a gyártó szerint,mig az eladó szerint 14ms???
elég nekem ez filmhez és gaméhez???
kérnék minnél előbbi gyors választ mert holnap megyek vásárolni...
szóval valami más ötlet???
amúgy 3év gari 3pixeltől és 3nap gari 1pixeltől!

#672 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:10

Idézet: PodMAN - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 18:45

Srácok,

Balageee barátommal már órákat elbeszélgettünk erről a 60Hz frissítés, response time, stb dolgokról, de még mindig ugyanolyan sötét folt ez az egész előttünk  :confused: .

Az "Ó nagy kérdés", hogy: MI A KAPCSOLAT RESPONSE TIME ÉS A KÉPFRISSÍTÉS KÖZÖTT ???
PodMAN féle gondolatmenet következik !!! Tegyük fel, hogy a Tresp= 12ms (VX912). A képfrissítés meg 60Hz. Ez azt jelenti, hogy 1000/60=13ms-enként frissíti a képpontadatokat a VGA kártya a TFT felé. Persze az előző adatokból látja a TFT, hogy változott-e a szín az adott pixelen vagy nem. Ha nem, akkor marad a szín, semmi kioltás, pengén áll a kép. De ha változás van, akkor biza itt bejön ugye a Tresp idő is és 12ms alatt átvált a másik színre a pixel. Mire végez az átváltással, addigra már jön is a következő adat, mert ugye az kérdezés nélkül 13ms-enként ott van, ha akarjuk, ha nem. Ha neadjég ismét változna a képpont szine, akkor ismét ki kell oltani meg "bekapcsolni" az új színt. Tehát akkor ez azt jelenti ÖSSZESÉGÉBEN, hogy nagyon gyors változásoknál éppenhogy követni tudja a TFT a jelváltozást? Mert ha ez így van, akkor biza a 13ms-es perióduson belül százalékosan elég sokáig nincs semmi a képernyőn, és ekkor kéne ám villognia a képnek nem??? Vagy hogy a retekbe van mindez?

Valaki világosítson már fel minket részletes magyarázattal, mert Balageee 2-3 naponta mindig felhív, hogy mi újat hallot/talált ki és mindig rájövünk hogy valszeg nem úgy van ;)

Köszönettel:
PodMAN (a tudatlan :) )

Erre még senki sem válaszolt, pedig azért érdekelne. :) Tehát nekem ugyanaz a gondom, mint Podman barátomnak, hogy nem teljesen gömbölyű amiket leírtatok a (60,72,75)Hz-cel kapcsolatban. Az rendben van, amit a válaszidőnek meg a különböző freki-idő összefüggéseknek leírtatok, de ez a 60hz...
Legelőször Xlacix hozzászólása lepett meg: " A képfrissítés azt jelenti hogy minden egyes pixel színét másodpercenként hányszor frissíti a videókártya." Ezt pedig Racecam kiegészítette, hogy csak akkor frissít, a CRT-vel szemben, ha változás van. No de még ez sem okés valahol.

Tegyük fel, hogy a monitor válaszideje 12ms, és az a "képfrissítési freki 60Hz", ezen kívül tekintsünk el attól a ténytől, hogy nem minden színnél ugyanannyi a válaszidő... most legyen egyforma a számolás kedvéért.
A képpont tartalam 0 időpillanatban valamilyen színű... 1/60Hz idő (16ms) múlva jön a videókari felöl egy frissítés, amiszerint meg kell változtatni a képpont színét egy másik színre (ez az 1. időpillanat). Az 1. időpillanattól kezdve megkezdődik a kioltás, és az újra felvillantás (válaszidő: 12ms). Ezután még 4ms maradt a következő kártyaoldali frissítésig. Ez viszont azt jelenti, hogy 4ms-ig semmit sem változik a képpont tartalma, mert nem jött frissítés a kártyától. Viszont, ha ez így van, akkor mi értelem a (16ms=1/60Hz)-nál kisebb értékű pl.:12ms, 8ms, 4ms -es monitoroknak??
Bíztos, hogy van értelem, csak arra lennék kiváncsi, hogy hol sántít akár az én, akár Xlacix elmélete.
Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

#673 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:13

Idézet: mozso - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 10:20

Szepen utemesen, megfelelo idokozonkent 35-szor csokkented a contrastot. A csik neha nagyobbakat ugrik, de te csak szamold hany egyseget leptel.

Na így már okés... beállítottam... igaz nem teljesen úgy, ahogy írtad, mert picit azért változtattam az értékeken, de azért kb. annyira állítottam... Frankó lett :)
Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

#674 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:35

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 18:39

Mivel nekünk ua a vidkarink és itt sokszor felmerült az a kérdés, hogy az analóg és a DVI között képminőségileg óriási a különbség nem tennéd meg, hogy megnézed egy napra mondjuk analógon a monitor képét és utána elmondod a véleményedet, mert szerintem nagyon sokat számít a videokártya analóg jelminősége is és a GT-nek az analóg jele van olyan jó minőségű, hogy a két kimenet közötti különbség ne legyen számottevő.. természetesen játék és filmnézés szempontjából egyaránt.. ez nagyon hasznos információ volna.. :respect: 

Rendben, holnap, vagy holnapután kipróbálom (ha lesz időm, akkor már holnap).  :)  :up:

#675 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 21:20

Idézet: Balageeee - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:10

Bíztos, hogy van értelem, csak arra lennék kiváncsi, hogy hol sántít akár az én, akár Xlacix elmélete.

Minnél kisebb a válaszidő, annál tovább tudja tartani a monitor azt a színt amire beállt. Kb ez a lényeg. :)
Pl húzod az egeret egy fehér háttér előtt. Ahogy halad az egér vízszintesen, úgy húzza maga után a csíkot. Ez azért van mert pl egy 25 milis monoitornál 25 mili kell amíg a fekete pixel felgyullad, fehér lesz és leradírozza az egér helyét. Tehát lehet, hogy az egér mutatója már 1-2 centit eltávolodott mire a pixel beáll fehérre. Ha gyorsan vált a monitor, akkor már hamarabb megtörténik az átállás, már akkor amikor az egér mutatója csak pár milliméterre mozdult el.

Legjobban ezt a filmekhez tudom hasonlítani. Amikor felveszel egy filmet, akkor a kamerának van egy zársebessége, ameddig a blende nyitva van. Ha tovább van nyitva akkor lesz a képen motion blur, ha röbvidebb ideig akkor élesebb lesz a kép, a mozgások is "keményebbek" lesznek. Mindkét esetben ugyanannyi kockát rögzít a kamera másodpercenként, de a kép mégis más lesz.

Szerkesztette: Lipton 2005. 04. 12. 21:24 -kor

#676 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 21:54

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:35

Rendben, holnap, vagy holnapután kipróbálom (ha lesz időm, akkor már holnap).  :)  :up:

:up:  :respect:

#677 Felhasználó inaktív   Öcsisajt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 01:33

Skacok!

NE rohogjetek, de lenne egy butus kis kerdesem...
Mivel lehet tisztitani a TFT moncsikat?
NEm merek kommersz mososzert, meg semmilyen rongyot sem hasznalni, mert felek megkarcolom...
Szervaltam regebben egy LAPTOP Cleaner kis tasakocskat, azzal oks volt(remelem nem baltaztam el) de sajna az elfogyott... :(
az jo lesz? ha igen, hol lehet kapni ilyet, jarok soxor sztech boltba, de ezt a temat richtig mindig elfelejtem megkerdezni :Đ
koszi!
CHELLO! Mert megérdemlem... | Consolefreak!!! :Đ | A Lossless ereje  legyen veletek :Đ |

#678 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 05:51

Idézet: Öcsisajt - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 2:33

Skacok!

NE rohogjetek, de lenne egy butus kis kerdesem...
Mivel lehet tisztitani a TFT moncsikat?
NEm merek kommersz mososzert, meg semmilyen rongyot sem hasznalni, mert felek megkarcolom...
Szervaltam regebben egy LAPTOP Cleaner kis tasakocskat, azzal oks volt(remelem nem baltaztam el) de sajna az elfogyott... :(
az jo lesz? ha igen, hol lehet kapni ilyet, jarok soxor sztech boltba, de ezt a temat richtig mindig elfelejtem megkerdezni :Đ
koszi!

Ez engem is érdekelne. ;)
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#679 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 09:54

Idézet: szala - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 10:49

MOZSO
Ezzel a jövö keddi ujabb viewsonic eresztéssel kapcsolatban zavarhatlak?

Milyen ertelemben akarsz zavarni?

#680 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 10:11

Csak olyan szinten szeretnélek zavarni, hogy lehet -e tudni milyen tipusok érkeznek? VG910B pl, vagy állitolag lesz ezeknek is uj verzioja, jön-e, vagy inkább a vp191 est ajánlod?
Nagyon köszi elöre is

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.