HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 24. 20:40

Idézet: bean - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 21:13

Nem azt mondtam, hogy MUSZÁJ száz rongyot elkölteni. De ha már... Hát látok én 17"-es monitorokat 50 pénz alatt. Két 17"-es sokkal nagyobb felületet ad, mint egy 19"-es: a 19"-es 25%-al több pixelt ad, a második 17"-es meg ugye 100%-al...

És most egy 19"-es CRT-m van, ami kb. egy 17"-es TFT tehát a filmre elég lesz.

Először is elnézést, hogy válaszoltam, igérem többé nem fog előfordulni!  :rolleyes:

(Csak úgy mellékesen, a 19"-os egy pixellel sem ad többet mint a 17"-os!  ;)  )

u.i.: Ilyenkor megy el a kedvem az egésztől, megpróbálok segíteni, cserébe köszönet helyett, még le is b@sznak!  :(

Szerkesztette: Racecam 2005. 04. 24. 20:45 -kor

#862 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 23:01

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 21:40

Először is elnézést, hogy válaszoltam, igérem többé nem fog előfordulni!  :rolleyes:

(Csak úgy mellékesen, a 19"-os egy pixellel sem ad többet mint a 17"-os!  ;)  )

u.i.: Ilyenkor megy el a kedvem az egésztől, megpróbálok segíteni, cserébe köszönet helyett, még le is b@sznak!  :(

Lári-fári! Nyilván félreértés volt csupán. :mirror:
Weblap: Terragen Images

#863 Felhasználó inaktív   dh1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 00:48

Fujitsu Siemens P19-2 vagy VIEWSONIC VP191-2 a jobb a hozzaertok szerint?!

Indoklast is kernek ha lehet! :)
COMMODORE AMIGA 500
COMMODORE AMIGA 3000
COMMODORE AMIGA CD32
AMIGA RULEZ!!!

#864 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 01:26

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 11:24

A Samu 710T 12ms-os, a VP191 pedig egyértelműen gyorsabb. :smoker:

Ui.: Ez az egyértelmű nem azt jelenti, hogy nagy, hanem azt, hogy van különbség. Ha nagyon szőrözök. Szóval, ha a VP191 20ms-os, akkor az összes többit is ideje lesz átértékelni.

VP191b: 8ms (gray-to-gray); 20ms (black-white-black, typ)
Samsung 710T: Response Time (ms) 12

Ezek szerint papíron is gyorsabb, feltéve hogy a Samsung a 12 milit GTG értéknek adta meg.

#865 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 03:00

Idézet: dh1 - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 1:48

Fujitsu Siemens P19-2 vagy VIEWSONIC VP191-2 a jobb a hozzaertok szerint?!

Indoklast is kernek ha lehet! :)

Erre nem fogsz választ kapni, mert a P19-2-t egyelőre, még nem látta senki! De reméljük nemsokára, jönnek befelé!  ;)

#866 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 03:22

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 2:26

VP191b: 8ms (gray-to-gray); 20ms (black-white-black, typ)
Samsung 710T: Response Time (ms)   12

Ezek szerint papíron is gyorsabb, feltéve hogy a Samsung a 12 milit GTG értéknek adta meg.

Itt a 710T teszt: Link!, ebben látható, hogyan is néz ki a 12ms (typ.).  ;)

Szerkesztette: Racecam 2005. 04. 25. 03:23 -kor

#867 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 07:55

Ez a szemét Tomikaharvere, nem engedi linkelni a képeit!  :(   :D

Szerkesztette: Racecam 2005. 04. 25. 08:42 -kor

#868 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:05

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 19:15

Dada. 913N monitor előtt ülök.. esküszöm bedőltem neked és bedőltem a monitorom elé.. :D  baromságokat beszélsz.. ez kukacoskodás nem több.. de legalább jót kuncogtam magamon.. :D
Ha lehet inkább ne reflektálj a hozzászólásomra mert semmi értelme.. ;) Hogy miért? "..hihetetlen precízen be kell ülni középre!" muhahaha.. most is fejen térdelve gépelek..  :D

peace.. ;)   

Idézet

Samsung 913N-em van és nálam elsődleges szempont volt, hogy a monitor a lehető legtöbb képet legyen képes megjeleníteni és lehetőleg !semmilyen! utánhúzás és képszétesést ne produkáljon játék közben.. Ebben még mindig jobb a TN panel!  A miértet és a hogyant most nem fogom részletezni mert egy kis utánaolvasással megtudhatod te is..
A lényeg.. a sebességért a minőség oltárán kell áldozni de nem annyit mint amennyire ez a mondat szarul hangzik.. én is paráztam, hogy nem annyi szín stb. de azt kell, hogy mondjam amit megjelenít az ki akar mászni a monitorból annyira "él", a MagicTune-el (a monitorhoz adott progi) pedig gyönyörűen be lehet állítani garantálom..   

Az hogy mi elég játékra az erősen szubjektív mert aki csak néha elindít valamit annak bőven elegendő egy 12-16ms-es monitor is, de aki "komolyabban" - már ha lehet ilyet mondani - játszik (értsd: multiplayer FPS) annak elengedhetetlen, hogy tekerjen a monitor hisz az igazán gyors egérrántásokat is követnie kell a képnek lehetőleg "folyékonyan".. van különbség 12 és 8 ms között.. szerintem.. 

Az amit Racecam írt helyes, mert az a panel jobb de nem gyorsabb és az a monitor drágább és nem olcsóbb..   
Neked kell eldöntened, hogy mire és mennyit használod a monitort és persze mennyi pénzt szánsz rá.. én csupán vázoltam egy másik nézőpontot..

Ha ezt nem írod le még az elején, egy szót nem szóltam volna! Viszont utálom, ha valaki úgy osztja az észt, h valójában köze nincs a témához, arról nem is beszélve, h teljesen látatlanba ítél meg egy monitort!

peace.. ;)

#869 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:21

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 19:15

Dada. 913N monitor előtt ülök.. esküszöm bedőltem neked és bedőltem a monitorom elé.. :D  baromságokat beszélsz.. ez kukacoskodás nem több.. de legalább jót kuncogtam magamon.. :D
Ha lehet inkább ne reflektálj a hozzászólásomra mert semmi értelme.. ;) Hogy miért? "..hihetetlen precízen be kell ülni középre!" muhahaha.. most is fejen térdelve gépelek..  :D

peace.. ;)   

Bocsi de nem bírom ki:

BeHardware
"Viewing angles are, however, lower than average for screens equipped with TN panels. Vertical viewing angles (from the top or bottom) are usually smaller, but horizontal ones can be satisfactory. Samsung’s viewing angles are noticeably smaller than the NEC (the screen on the right), for example."

Tom's
"For video, on the other hand, the situation is still as bad as it was for the previous two models. The viewing angles are very narrow and video noise is still present."

Hirtelen ezeket találtam....

Szóval akkor vagy nagyon igénytelen vagy, vagy nagyon elfogult! :p
Részemről téma lezárva! :)

#870 Felhasználó inaktív   dh1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:24

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 2:00

Erre nem fogsz választ kapni, mert a P19-2-t egyelőre, még nem látta senki! De reméljük nemsokára, jönnek befelé!  ;)

Miert is?! :)

Hiszen mindketto kaphato mar nalunk, a P19-2 allati jo aron pl.!

Nah ok akkor ha valaki belefut egy ilyenbe szoljon. Bar lehet a heten elugrok s megnezek egy ilyet eloben!

Meg csak annyit kerdeznek, hogy a "nemileg" nagyobb kontrasztarany mennyire szol a P19-2 mellett? Mert viszont a P19-2 egy design csod a Viewsonichoz kepest. :) Legszivesebben a VP191-2-t vennem mert jobban megtervezett mint a Fujitsu fele.

A legjobb, hogy a kulonfele siteokon mar 3 fele adatot is lattam mindket TFT-hez. Hogy mi az igazsag ... gondolom a gyarto adatai kozelitenek az igazsaghoz...
COMMODORE AMIGA 500
COMMODORE AMIGA 3000
COMMODORE AMIGA CD32
AMIGA RULEZ!!!

#871 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:39

Idézet: dh1 - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 9:24

Miert is?! :)

Hiszen mindketto kaphato mar nalunk, a P19-2 allati jo aron pl.!

Nah ok akkor ha valaki belefut egy ilyenbe szoljon. Bar lehet a heten elugrok s megnezek egy ilyet eloben!

Meg csak annyit kerdeznek, hogy a "nemileg" nagyobb kontrasztarany mennyire szol a P19-2 mellett? Mert viszont a P19-2 egy design csod a Viewsonichoz kepest. :) Legszivesebben a VP191-2-t vennem mert jobban megtervezett mint a Fujitsu fele.

A legjobb, hogy a kulonfele siteokon mar 3 fele adatot is lattam mindket TFT-hez. Hogy mi az igazsag ... gondolom a gyarto adatai kozelitenek az igazsaghoz...

Aztán, hol nézed meg?  :confused:  Ez engem is érdekelne!  ;)

(Azt nem tudom, Te milyen különböző adatokat láttál, de én eddig, csak egyfélét ismerek mindkettőnél!  :confused: )

#872 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 10:29

Az tényleg igaz, hogy ha az ember nem pont szemben ül a monitorral, akkor a színek már kicsit eltolódnak. Nagyon enyhén, de már a kép széle felé is észrevenni ha valaki közel ül a monitorhoz.

#873 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 12:22

Idézet: Dada. - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 9:05

Ha ezt nem írod le még az elején, egy szót nem szóltam volna! Viszont utálom, ha valaki úgy osztja az észt, h valójában köze nincs a témához, arról nem is beszélve, h teljesen látatlanba ítél meg egy monitort!

peace.. ;)

Én nem ítéltem meg semmilyen monitort, legfőképpen nem az általad használt VP191b-t, nem tudom miről beszélsz.. :think:  Legalább annyit tegyél meg mielőtt belidézed a hozzászólásomat, hogy elolvasod..  :reklamacio:

Idézet

Az amit Racecam írt helyes, mert az a panel jobb de nem gyorsabb és az a monitor drágább és nem olcsóbb..

vitathatalan, hogy melyik a jobb tecnikailag, nem tudom hol láttad, hogy én az ellenkezőjét állítom.. :rolleyes:   

Csupán a sarkításodra reagáltam a "..hihetetlen precízen be kell ülni középre!" egy ugyanilyen sarkítással..  ;)
Tény, hogy rosszabbak a látószögei a TN paneles monitoroknak de az általad készített képek erősen szélsőséges "nézőpontból" láttatják a különbséget, normális esetben sem az asztal alá sem pedig mellé nem ül senki.. bár vannak esetek.. :D

A TN paneles moncsik addig fognak "élni" amíg az új MVA/PVA panelek el nem érik árban is nem csak sebességben őket.. most még elég nagy a szakadék..
Az megint nem kérdéses, hogy adott pénzből minden ember a lehető legjobb monitort szeretné megvenni, esetedben a 191b-t..
Amiből viszont mi kiindultunk az ez volt..

Idézet

Nekem játékra kellene és nem tudom hogy a Samsung 913N vagy ez a Viewsonic VP191b vagy az LG 1915S legyen. A Viewsonic-al az a baj hogy nagyon drága nekem, és a DVI-re nincs szükségem szerintem.

Az erre írt hsz-emben nem bíráltam senkit és semmit, ezen azért gondolkozz el..

Idézet

..valaki úgy osztja az észt, h valójában köze nincs a témához..

Idézet

Szóval akkor vagy nagyon igénytelen vagy..

Ez a minősítés inkább a te hozzászólásodra érvényes..  :down: 

#874 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 12:49

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 9:39

Aztán, hol nézed meg?  :confused:  Ez engem is érdekelne!  ;)

"Hali!

A mikland-nál van akcióban most. A drágább fekete 135000 Ft ... ami marhára nem vészes ár ...

Lesz náluk a VP191-2 is de az még nincs beárazva ha jól láttam."

Ezt kaptam, mailben, ahogy sejtettem is!  :(

dh1: Ha visszaolvastál volna, most nem kellene ezeket a felesleges köröket lefutnunk!  :rolleyes:
Kérlek, tedd meg így utólag is!  ;) Vagy inkább idemásolom, hogy ezzel se fáradj!  ;)

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 9:35

Ez a monitor az esélyes most nálam is! Én úgy tudom, hogy még nem lehet kapni, csak kb. május közepétől. A monitorban Samsung PVA panel van, sőt a hírek szerint a Samsung is szereli össze a jószágot a FS-nek. Vagyis ez egy Sami moncsi!
Itt egy "teszt" a prad.de fórumról: Link!
Nem is akármivel, az EIZO L778-al van összehasonlítva, amiben ugyanaz a panel van, de annak az ára nálunk kb. 235~255K forint!

ViewSonic VP191b/s bizony most elég sok embernek lett!    Nagyon kíváncsi leszek az összehasonlításra: AUO MVA vs. Samsung PVA!
Így látatlanban egyelőre az FS vezet kb. 130K vs. 145K. (Sőt, az én infóm szerint a bolti ára valahol 90-100K körül lesz nettó.)
Az pedig, hogy melyik a szebb, ha ez számít egyáltalán, ez ízlés kérdése, de képről ítélve, talán a ViewSonic.
Fujitsu-Siemens P19-2: Link!
ViewSonic VP191p/s: Link!

u.i.: Igazából a P20-2 kellene nekem, de 100K-val többet nem bírok adni érte! 

u.i. 2: Ha minden igaz, kb. 1-2 héten belül sikerül "tesztelnem" egy (bemutató) példányt, majd leírom mire jutottam vele! 

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 11:29

Hívtam őket*, csak kiváncsiságból, és azt mondták, hogy egyelőre hiánycikk.
Mondtam, hogy az idei CEbit-en jelentették be, és még soha nem is volt.
Szerintük a forgalmazó a hunyó, mert bár mostanra igérte, hogy lesz, de nem lett. (Ez mondjuk igaz!)
Ettől függetlenül, nagyon korrekt üzlet, a monitorokat ki lehet próbálni (laptop rulez), tesztelni, nagyon segítőkészek!

Megjegyzés: *=Mikland 

#875 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 13:01

Semmi, semmi.  ;)

Szerkesztette: Racecam 2005. 04. 25. 13:06 -kor

#876 Felhasználó inaktív   dh1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 13:34

S szerinted 10 nap alatt nem johetett belole? ...  :p
COMMODORE AMIGA 500
COMMODORE AMIGA 3000
COMMODORE AMIGA CD32
AMIGA RULEZ!!!

#877 Felhasználó inaktív   egymonk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:50

Sziasztok.

Három helyen kérdeztem rá, a Miklandnál személyesen is manifesztálódtam, és az FSC P19-2-esnek se híre se hamva. Csak az árlistákon létezik virtuálisan. Mindenhol azt mondták, hogy egy hónapon belül nem tartják valószínűnek az érkezését. Nos, ennyit erről egyenlőre. :-/

#878 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:03

Idézet: egymonk - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:50

Sziasztok.

Három helyen kérdeztem rá, a Miklandnál személyesen is manifesztálódtam, és az FSC P19-2-esnek se híre se hamva. Csak az árlistákon létezik virtuálisan. Mindenhol azt mondták, hogy egy hónapon belül nem tartják valószínűnek az érkezését. Nos, ennyit erről egyenlőre. :-/

VP191 viszont kapható. :D  :taps:  :D
Weblap: Terragen Images

#879 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:22

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 19:14

Igazából használat közben ezek a szélső értékek nem nagyon fordulnak elő, értem ezalatt a játékok közbeni megjelenítést..

Samsung 913N-em van és nálam elsődleges szempont volt, hogy a monitor a lehető legtöbb képet legyen képes megjeleníteni és lehetőleg !semmilyen! utánhúzás és képszétesést ne produkáljon játék közben.. Ebben még mindig jobb a TN panel!  A miértet és a hogyant most nem fogom részletezni mert egy kis utánaolvasással megtudhatod te is.. ;) 
A lényeg.. a sebességért a minőség oltárán kell áldozni de nem annyit mint amennyire ez a mondat szarul hangzik.. :D  én is paráztam, hogy nem annyi szín stb. de azt kell, hogy mondjam amit megjelenít az ki akar mászni a monitorból annyira "él", a MagicTune-el (a monitorhoz adott progi) pedig gyönyörűen be lehet állítani garantálom..  ;) 

Az hogy mi elég játékra az erősen szubjektív mert aki csak néha elindít valamit annak bőven elegendő egy 12-16ms-es monitor is, de aki "komolyabban" - már ha lehet ilyet mondani - játszik (értsd: multiplayer FPS) annak elengedhetetlen, hogy tekerjen a monitor hisz az igazán gyors egérrántásokat is követnie kell a képnek lehetőleg "folyékonyan".. van különbség 12 és 8 ms között.. szerintem.. :cool:

Az amit Racecam írt helyes, mert az a panel jobb de nem gyorsabb és az a monitor drágább és nem olcsóbb.. :rolleyes:  ;)
Neked kell eldöntened, hogy mire és mennyit használod a monitort és persze mennyi pénzt szánsz rá.. én csupán vázoltam egy másik nézőpontot.. ;)

Racecam: természetesen DVI-al és anélkül is tesztelned illik.. már csak az igazság kedvéért is.. :D  ;) 

LOL... nem ítéltél meg semmilyen monitort............... Csak szimplán összehasonlítottad a 913 at a vp vel úgy, h az életben nem láttál még vp t.....

Én meg pont pár nappal előtte hasonlítottam össze A 710t a vp vel és kicsit szúrta a szemem a hozzászólásod.....

Najó sztem téma lezárva! Ha van rá lé vp191 ha nincs és türelem sincs akkor vm mást kell venni...:) (szvsz)

#880 Felhasználó inaktív   mokka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:32

Hát nem találtam ilyen árban jobb monitort így nagy valószínűséggel megveszem a SAMSUNG 710N-t.
Vagy ha valaki tudna esetleg egy 173P akko vevő vagyok!!(persze enyhe árban)
Mint a méhek

MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.