HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#2861 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:05

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 10:11

De lehet, hogy a monitorom sz@r.

Sziasztok!
Kb. a 40-edik hozzászólás óta rendszeres olvasója vagyok a fórumnak. Emlékszem talán Omega volt ki rögtönzött régebben egy gyors, fényképes tesztet a C19-4-ről miután megvette.(jól össze is csípték a szúnyogok miközben kint a dobozát fotózta  :fly2: )
Én is venni szeretnék 1-et, és gondolom megkérdezem a véleményeteket előtte.
Elsősorban ezért Omegát kérdezem, illetve mindenkit aki már huzamosabb ideje használja a C19-4-et, hogy  milyenek a mindennapi, gyakorlati tapasztalataik a monitorral kapcsolatban.

Elsősorban olyasmikre lennék kíváncsi, ami eddig nem szerepelt a fórumban. (mert nem vagyok lusta visszaolvasni)
Minden apróság érdekel.

Pl.: kidolgozás minősége, esetleges eddig még nem említett megjelenítési problémák, álvány stabilitása, állíthatósága, kábelek minősége, a táp zavaróan sípol-e bekapcsolás után, vagy elviselhető, van-e gond vele képszerkesztő-, grafikai-, illetve CAD-es használat esetén. Színhűsége? Radeon 9600XT-vel használja-e valaki?

Válaszotokat előre is köszönöm!  :respect:

Minden jót
Sendrov
Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#2862 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 16:29

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 13:19

Akkor ezek szerint nincs felrakva driver?
Ha nincs rakd fel a 937s driverét. Link!

De van felrakva pont ez, a 937s driver-e.
De +-os drivert nem talalok, ha egyalltalan letezik.
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#2863 Felhasználó inaktív   Torry 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 03. 16:37

Egy tft később is okozhat magának pixelhibát?Olyan 2-3 év múlva?
A vélemény olyan mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

#2864 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 17:37

Meg ha kilep jatekbol pl moha kirja a monitor: nonpreset mode
ez mi?
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#2865 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 21:40

Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 16:05

Sziasztok!
Kb. a 40-edik hozzászólás óta rendszeres olvasója vagyok a fórumnak. Emlékszem talán Omega volt ki rögtönzött régebben egy gyors, fényképes tesztet a C19-4-ről miután megvette.(jól össze is csípték a szúnyogok miközben kint a dobozát fotózta  :fly2: )
Én is venni szeretnék 1-et, és gondolom megkérdezem a véleményeteket előtte.
Elsősorban ezért Omegát kérdezem, illetve mindenkit aki már huzamosabb ideje használja a C19-4-et, hogy  milyenek a mindennapi, gyakorlati tapasztalataik a monitorral kapcsolatban.

Elsősorban olyasmikre lennék kíváncsi, ami eddig nem szerepelt a fórumban. (mert nem vagyok lusta visszaolvasni)
Minden apróság érdekel.

Pl.: kidolgozás minősége, esetleges eddig még nem említett megjelenítési problémák, álvány stabilitása, állíthatósága, kábelek minősége, a táp zavaróan sípol-e bekapcsolás után, vagy elviselhető, van-e gond vele képszerkesztő-, grafikai-, illetve CAD-es használat esetén. Színhűsége? Radeon 9600XT-vel használja-e valaki?

Válaszotokat előre is köszönöm!  :respect:

Minden jót
Sendrov

Szia! :)

Igen, én voltam. :)  Klassz volt ezt a hozzászólást olvasni. :)

Kidolgozás minőségéről olvashattál, akár az ergonómiáról is: nem különösebben nagy was ist das, puritán szürke műanyag, nincs magasság-állítás, csak előre-hátra döntés van.
Stabil, mint egy 2600MHz-es pentijum 2000MHz-en. :)  (Feldönthetetlen, vagy ha feldőlt, akkor beöklözted a képernyőt.)
Táp sípol bekapcsolás után pár percig, szerintem nem zavaróan.

Semmi gondom nem volt vele, egy picit a szellemképpel kell játszani, de eltűntethető. Ez kellemetlen annak, aki nem ér rá vagy mittomén. DVI nincs, ha neked számít (szerintem nem számít).
9600XT-vel nem próbáltam, viszont most éppen egy 9550 van alatta egy 6800GT után. :)  Tökéletes a képe állítgatás után.

:up:

#2866 Felhasználó inaktív   Ersiman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 23:46

Üdv mindenkinek!
Monitor vásárlásban gondolkodom és olvasgatok a neten. Esetleg ha tudnátok segíteni azt megköszönném.
A 25 ms késleltetés az mennyire rossz vagy jó? Tudom hogy most már vannak gyorsabbak is de én a gépet nem elsősorban játékra használnám. Egy BENQ FP 951 -t néztem ki magamnak egyedül a 25ms aggaszt. Van valakinek tapasztalata ezzel a monitorral?
Amit még néztem az a BENQ FP 931 -s illetve a Fujitsu Siemens C19-3, az utóbbiaknak kisebb a késleltetési idejük, de TN panellal vannak szerelve és a kontraszt arányuk sem olyan jó. Most mindhármat 70-75 ezer Ft közötti áron tudnám megvenni és sajnos ez is egy fontos paraméter. Ha valaki leírná a véleményét, tapasztasztalatát az említett típusokról azért hálás lennék, számomra sokat segítene mivel nem vagyok otthon a témában. Minden segítséget előre is köszönök.

#2867 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 23:53

Idézet: Torry - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 16:37

Egy tft később is okozhat magának pixelhibát?Olyan 2-3 év múlva?

Röviden, tömören: igen. Ha a pixelhibamentesség a legfontosabb szempont, akkor olyat kell venni, ami garanciálisan is pixelhibamentes.

Szerkesztette: marczi 2005. 08. 03. 23:56 -kor

#2868 Felhasználó inaktív   GGu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 08:34

Idézet: GGu - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 15:06

Sziasztok! ACER AL1751As monitorról mi a véleményetek? Sulinetben 81ezer, +2ezerért 3 év pixelgari.

KLIKK IDE

KLIKK IDE IS

Aztán kinéztem még egy NEC LCD1770NX monitort is, ez lenne br. 75-ért, sulinet nélkül, vajon melyiket szeressem, NEC vagy ACER?

NEC

Előre is kösz a tippeket!  :respect:

Sziasztok! Tudna valaki tanácsot adni? Elég sürgős lenne, ui. a 7végén elviszik a régi monitoromat...

#2869 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 09:00

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 22:40

Szia! :)

Igen, én voltam. :)  Klassz volt ezt a hozzászólást olvasni. :)

Kidolgozás minőségéről olvashattál, akár az ergonómiáról is: nem különösebben nagy was ist das, puritán szürke műanyag, nincs magasság-állítás, csak előre-hátra döntés van.
Stabil, mint egy 2600MHz-es pentijum 2000MHz-en. :)  (Feldönthetetlen, vagy ha feldőlt, akkor beöklözted a képernyőt.)
Táp sípol bekapcsolás után pár percig, szerintem nem zavaróan.

Semmi gondom nem volt vele, egy picit a szellemképpel kell játszani, de eltűntethető. Ez kellemetlen annak, aki nem ér rá vagy mittomén. DVI nincs, ha neked számít (szerintem nem számít).
9600XT-vel nem próbáltam, viszont most éppen egy 9550 van alatta egy 6800GT után. :)  Tökéletes a képe állítgatás után.

:)  OK, köszi Omega!

Akkor ezt gondolom vehetem úgy, hogy azóta sem csalódtál benne.

Szóval összegezve hozzászólásod, olcsó műanyagból van a cucc, és nem véletlen kerül annyiba amennyibe.
    Ha közepes erősséggel fejelem le a monitort, még akkor sem borul fel, tehát stabil a talpa.
    Kár, hogy a képernyő magasságát az Új Magyar Lexikon 1968-as kiadásának 12 kötetének különböző variációkban a talpa alá illesztésével tudom csak állítani. De ez sem lehet gond.
    Ha a 6800 GT-vel és a 9550-es Radeonnal sem hiányzott neked a DVI, akkor a te kedvedért nekem sem fog hiányozni a 9600XT-hez.
    Tehát sípolás sem zavaró az első percekben, pláne úgy, hogy minden gépindításkor 5 percig AC/DC-t dübörögtetek majd a hangfalon....az megnyugtat... ....de honnan szerzek AC/DC-t?

Most őszintén: tényleg nics semmi komolyabb, bosszantó gond a C19-4 -el?

Akkor ennek örülök 

:jump:

:D

Mégegyszer köszi Omega, de ha nem haragszol, szívesen várom más C19-4 felhasználok véleményét is.

Lassan nincs más dolgom, mint itt Szegeden betoppanni az első elém kerülő szatócsboltba, és rendelni egyet. Persze csak ha ki lehet próbálni a pixelhibák végett, és természetesen arra is kíváncsi vagyok, hogy tényleg csak akkor borul-e fel, ha beleboxolok.  :]

Minden jót!
Sendrov
Kép

#2870 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 09:42

Idézet: Killer - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 10:53

Most vettem észre játék közben, hogy van mikor a monitoron függőlegesen csíkok láthatóak, de nem mindíg, leginkább világos hátténél látható. :reklamacio:
Csináltam screenshotot de azon meg nem látszik!
Mi a fene okozza ezt? :eek:
913V a monitor és TI4200 a kártya.

Csak játék alatt csíkos az Area51 el vettem észre .

Kép

Erről lenne szó, teloval készült elég gyenge de a lényeg a függőleges csíkok látszanak.
Miért van ez?

#2871 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 10:57

Idézet

Erről lenne szó, teloval készült elég gyenge de a lényeg a függőleges csíkok látszanak.
Miért van ez?

Esetleg egy másik videokártyával is próbáld meg. (Ez csak tipp.)

Szerkesztette: Racecam 2005. 08. 04. 11:00 -kor

#2872 Felhasználó inaktív   _tomi85_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:44

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy TFT monitor, ill. egy asztali dvd-lejátszó összekötéséhez.
Árbarát ötletem az volt, hogy a monitor mellé veszek egy VGA kimenettel is rendelkező dvd-t (Orion dvd 4200 a típusa), és egy sima vga-vga kábellel összekötöm a kettőt.
Na ha ezt megpróbálom, akkor a monitor (15" Fujitsu-Siemens) kiírja, hogy az aktulis frekvencia kívülesik a referenciaértékektől, és változtassam meg a monitor felbontását.
Ez menüből nem lehetséges, gépről meg ha megváltoztatom ha nem - a javasolt 1024*768\60hz-re - úgyse működik.
A VGA kimenet a dvd-n ezekszerint projektorhoz van vagy mihez?
Ha bárki érdemi segítséget tud nyújtani az összekötésben, annak előre is köszönöm.

#2873 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 16:48

Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 10:00

Szóval összegezve hozzászólásod, olcsó műanyagból van a cucc, és nem véletlen kerül annyiba amennyibe.
    Ha közepes erősséggel fejelem le a monitort, még akkor sem borul fel, tehát stabil a talpa.
    Kár, hogy a képernyő magasságát az Új Magyar Lexikon 1968-as kiadásának 12 kötetének különböző variációkban a talpa alá illesztésével tudom csak állítani. De ez sem lehet gond.
    Ha a 6800 GT-vel és a 9550-es Radeonnal sem hiányzott neked a DVI, akkor a te kedvedért nekem sem fog hiányozni a 9600XT-hez.
    Tehát sípolás sem zavaró az első percekben, pláne úgy, hogy minden gépindításkor 5 percig AC/DC-t dübörögtetek majd a hangfalon....az megnyugtat... ....de honnan szerzek AC/DC-t?

Akkor ennek örülök 

Mégegyszer köszi Omega, de ha nem haragszol, szívesen várom más C19-4 felhasználok véleményét is.

Lassan nincs más dolgom, mint itt Szegeden betoppanni az első elém kerülő szatócsboltba, és rendelni egyet. Persze csak ha ki lehet próbálni a pixelhibák végett, és természetesen arra is kíváncsi vagyok, hogy tényleg csak akkor borul-e fel, ha beleboxolok.  :]

Minden jót!
Sendrov

Nekem is ilyen monitorom van, talán 1 héttel vettem előbb, mint Omega.
Eddig én sem csalódtam benne :).

#2874 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 20:25

Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 10:00

Akkor ennek örülök 

Minden jót!
Sendrov

Végre egy hsz, amit jó volt olvasi(a többieknek nem megsértődni :):respect:

Szerintem is jó a monitor, bár a voltak vele beállítási gondjaim, de ez betudható a vga/driver-nek.

Játékra szuper, már egy hónapja megvan, de öröm vele játszani(mint mikor új videókártyát veszel).

A DVI hártány-e vagy nem az majd a jövőben kiderül, egy 9200SE-vel próbáltuk átalakítóval, azon homlyos volt a képe, igaz más vga-val nem próbáltam(főleg lustaság miatt).

Kb ennyi, nameg az ára is baráti :), főleg, hogy majdnem ingyen volt - de ez egy más mese :)

#2875 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 21:21

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 21:25

A DVI hártány-e vagy nem az majd a jövőben kiderül, egy 9200SE-vel próbáltuk átalakítóval, azon homlyos volt a képe, igaz más vga-val nem próbáltam(főleg lustaság miatt).

DVI átalkítóval ne is próbáld, mert olyan szerintem nincs neked.
Ha DVI->D-SUB csatlakozás átalakítóra gondolsz, azon ugyan azt az analóg jelet viszed át, mint a sima D-SUB csatlakozónál. De ezt már leírtam egy párszor.

#2876 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 08:16

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 17:48

Nekem is ilyen monitorom van, talán 1 héttel vettem előbb, mint Omega.
Eddig én sem csalódtam benne :).

Köszönöm a hozzászólást MM-nek és OLI-nak is!

Remélem nem csak az elfogult tulajdonos beszél belőletek.  ;) Magamról tudom, hogy mindíg az a legjobb cucc, ami éppen nekem is van.  :D 
De tudjátok mit? Hiszek nektek. Sőt!!! Annak idején Zildijannak is hittem, pedig ő kevésbé tűnt objektívnek.
Én már csak ilyen naív vagyok, minden elégedett tulajdonosnak hiszek, elvégre ok nélkül úgysem lennétek elégedettek.

És nem utolsó sorban köszönöm a korrekt weboldalt és hozzászólásokat Mikulás bácsinak, Lacix-nak és az egész tftpanel.hu team-nek. Tuti, hogy sokunknak segítettetek, hogy ne vesszünk el a TFT-k erdelyében.  :respect:
Azért ne bízzátok el magatokat, sok munka vár még rátok.  :)  A monitortáblázatot is a végtelenségig lehetne még bővítgetni (pl. az újabb Philips monitorok közül is rakhatnátok fel párat) és természetesen kíváncsian várjuk az újabb cikkeket és teszteket is.
A fórumtársak nevében is előre köszönöm fáradozásotokat és további hasznos munkát kívánok!

Visszatérve a C19-4-hez most már igen valószínű, hogy belevágok. Ár-érték arányban verhetetlen, bár fogalmam sincs egyenlőre, hogy az ár részét hogyan oldom meg. Lehet, délutánonként elmegyek vagont pakolni, vagy társalgok néhány kedves, csinos banki alkalmazott hölgyel, miközben zavartan szemlélik a fejemre húzott harisnyanadrágot és idétlen kis gázpisztolyom. Hmm...ez utóbbi nem jó..nincs is gázpisztolyom...
Aszem a képernyőbeboxolós statkai tesztet is kihagyom, még visszaütne a dolog.  :box:    :lame:

Bocs a sok szövegért  :confused: és mégegyszer kösz mindenkinek.
Minden jót!
Sendrov
Kép

#2877 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 08:54

Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 9:16

És nem utolsó sorban köszönöm a korrekt weboldalt és hozzászólásokat Mikulás bácsinak, Lacix-nak és az egész tftpanel.hu team-nek. Tuti, hogy sokunknak segítettetek, hogy ne vesszünk el a TFT-k erdelyében.  :respect:
Azért ne bízzátok el magatokat, sok munka vár még rátok.  :)  A monitortáblázatot is a végtelenségig lehetne még bővítgetni (pl. az újabb Philips monitorok közül is rakhatnátok fel párat) és természetesen kíváncsian várjuk az újabb cikkeket és teszteket is.
A fórumtársak nevében is előre köszönöm fáradozásotokat és további hasznos munkát kívánok!

Mi is köszönjük megtisztelő véleményedet, igyekezni fogunk, hogy ne okozzunk csalódást a továbbiakban sem.
Most viszont nyár van, tombol a hőség és a hormonok, úgyhogy majd kb. szeptember-októbertől lesznek nagyobb változások. (Táblázatbővítés, tesztek stb.) A legnagyobb gondunk az, hogy sokba kerül egy olyan műszer, amelyikkel színhelyességet, válaszidőket lehetne mérni, amivel még korrektebbek lehetnének a tesztek. Szponzor híján ezt nem egyszerű megoldani. Addig is kénytelenek lesztek beérni, pusztán csak a szubjektív véleményünkkel.

Neked viszont azt tudom mondani; nagyon szép dolog, hogy hiszel mindenkinek, de leginkább a saját szemednek higgy, és próbálj ki néhány monitort, mielőtt döntesz, hogy melyiket veszed meg!

u.i.: A vagonkirakás nehéz fizikai munka, és sokáig tart, akkor már inkább beszélgess a hölgyekkel.  ;)

Szerkesztette: Racecam 2005. 08. 05. 08:56 -kor

#2878 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:12

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 9:54

Mi is köszönjük megtisztelő véleményedet, igyekezni fogunk, hogy ne okozzunk csalódást a továbbiakban sem.
Most viszont nyár van, tombol a hőség és a hormonok, úgyhogy majd kb. szeptember-októbertől lesznek nagyobb változások. (Táblázatbővítés, tesztek stb.) A legnagyobb gondunk az, hogy sokba kerül egy olyan műszer, amelyikkel színhelyességet, válaszidőket lehetne mérni, amivel még korrektebbek lehetnének a tesztek. Szponzor híján ezt nem egyszerű megoldani. Addig is kénytelenek lesztek beérni, pusztán csak a szubjektív véleményünkkel.

Neked viszont azt tudom mondani; nagyon szép dolog, hogy hiszel mindenkinek, de leginkább a saját szemednek higgy, és próbálj ki néhány monitort, mielőtt döntesz, hogy melyiket veszed meg!

u.i.: A vagonkirakás nehéz fizikai munka, és sokáig tart, akkor már inkább beszélgess a hölgyekkel.  ;)

Szívesen! Véleményt mondani azt nagyon tudok.  :)

A tanácsaidat pedig már meg is fogadtam.
Megnéztem jó pár monitort, és beszélgetek hölgyekkel is. (persze nem harisnyával a fejemen)

C19-4 mellett pedig az szól, hogy tűrhető az ára, és viszonylag szépek a színei. Ez utóbbi nekem a fotózás miatt nagyon fontos. Drágábbat meg sajnos nem engedhetek meg magamnak.  :(

További kellemes nyarat, és minden jót!
Sendrov
Kép

#2879 Felhasználó inaktív   kovge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:45

Jó lesz az a C19-4, majd meglátod!
Azokon csodálkozom, akik nem olvasnak vissza és tanácsot kérnek, hogy jó lesz-e xy 17" TN filmes monitor 80e Ft-ért. Na, azok meg is érdemlik (még akkor is halétfontosságú a DVI, de minek).
Múltkor másik két C19-4 tulaj is azt írta, hogy nekik is csak 10-20 másodperc a sípolás, mint nekem, szóval ezzel nem lesz gond.
Viszont egy negatívum. Múltkor enyhén vizes ronggyal mostam a képernyőt és amikor a jobb alsó sarokba értem recsegett, pedig elég enyhe nyomást használtam. Az történik, hogy nyomásra a képernyő benyomódik, rés keletkezik a káva és közt. Szóval nem gáz, de csak óvatosan nyomkodni!

#2880 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 14:51

Erről kellene egy gyors vélemény:

TFT 17" Hyundai ImageQuest L72D /R. idő: 8ms, Contrast R.: 700:1, DVI-D, beépített hangszórók/ 52 400 Ft 65 500 Ft

Öcsikémnek kéne  :Đ

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.