Idézet: Zotya05 - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 15:09
annyiban sztem félreértettél, vagy rosszul írtam akkor hogy nekem az alaplapom 20 tűs, és a tápegység a 24, és ehez vettünk átalakítót,
Én nem értettelek félre, te nem akarsz hinni nekem, vagy nem érted.
1. Csak a PCIe -s lapok 24 tűsek, mivel a +4 tű közvetlenül a videokártyához megy a lapon keresztül.
(emiatt van, hogy 35W helyett már 70W-ot tud felvenni a sínen keresztül a videokártya. Ezért van, hogy bizonyos kártyák AGP-s verziójához kell külön tápcsati, PCIe-shez meg nem. pl.: x800XL)
2. Ebből egyértelmű volt, hogy a lapod 20 tűs.
3. 410W-os táp nem sok van, gyakorlatilag csak Chieftec. Ebből a 2.0-s verzió már 24 tűs, és 20 tűs alaplapokra dugva sajnos egy hibája, hogy újraindulásokat produkál (hat). Nemtom feltűnt-e, de a hibajelenség
ből kitaláltam, hogy milyen tápod van.
4. Ha nem lóg be kondi a lapon a tápcsatlakozó mellé, simán rá lehet dugni a 24tűs csatlakozót a 20 tűs lapra, mert a +4 tű kivételével tökéletesen megegyezik a kiosztás. Ezért az újabb 24 tűs tápokon már leválasztható a csatlakozóról a +4 tű, és nincs szükség átalakítóra. (tehát tök mindegy, hogy hazsnálsz átalakítót, vagy nem)
5. Igen, valahol el kell kezdeni, de ezt inkább
OLVASÁSSAL mint kérdezéssel, ráadásul már 3x kellett leírnom gyakorlatilag ugyanazt.