Elküldve: 2005. 05. 16. 08:59
Hi! Nekem most lenne egy olyan gondom, hogy úgy vettem észre, hogy bekapcsolt AF mellett és FSAA mellett olyan mintha nem történne semmi vonalsimítás, maradnak a lépcsős élek, ugyanakkor teljesítméjnycsökkenés tapasztalható. Sőt a teljesítménnyel egyáltalán nem vagyok kibékülve. A configom nagyából a következő: GIGABITE K8NS ULTRA, AMD 64 3000+ (939), 1GB DDR 3200 (DUAL), GF 6800 (visszakapcsolt vertex és pixel pipeline-kal). Driverek: nFORCE 5.10, volt már fent a 6.31(BETA)-es is de nem tapasztaltam javulást, és per pillanat a 71.84-es Forceware. Ezzel a pl. a DOOM 3 TIMEDEMO-ja viszonylag szépen fut de pl a 2 éves F1 Challenge '99-'02 némi szűrés bekapcsolásával játszhatatlan. Viszont ha csak az egyik szűrést kapcsolom be, mindegy hogy melyiket, és lehet az maximumra állítva akkor tökéletes, de amennyiben mind 2-t aktiválom, mint írtam játszhatatlan. Az az érdekes, hogy a vonalsímítás hatása itt sem látszik, pedig működnie kellene mert legjobb emlékeim szerint volt úgy hogy szépen elvoltak simítva a vonalak, valamint a havernak egy 6800GT-je van és ott telejesen jó az FSAA hatása.
Feltéve mondjuk a 61.77-es drivert (amire a haver esküszik) vagy a 66.93-at. Az F1 challenge teljesítménye már türhető igaz az AA hatása még mindíg nem nagyon látszik ami igen zavaró, de legalább megy elenben a DOOM 3 TIMEDEMO-ja, a driverben minden alapértelemzettre állítva, játékban HIGH QUALITY 2X AA, már a játszhatatlanság határán van ugyanis 18-20-22FPS-eket profukál, míg a 71.84-el 58FST-t. Létezik 2 driver között ekkora különbség?
A Brothers in Arms-nal is hasonló a helyzet. igaz itt be van kapcsolva mindegyik szűrés és a játékban minden grafikával kapcsolatos beállítás a maximumon van és elég sokszor, néha folyamatosan érezhetően belassul. Jó lehetne azt mondani, hogy vegyek visszább a beállításokból, de szerintem egy ilyen grafikájú játéknak egy ilyen gépen gyönyörűen kellene futnia maximális beállítások mellett is.
Mi lehet az oka? Ti melyik nFORCE illetve Forceware drivert ajánljátok?
Még valami. Mennyire helyes az Orafrekvenciák beállítása alatt lévő Optimális Frekvenciák érzékelése funkció? Csak azért mert az előbb nem írtam oda INNO 3D GF 6800-asomhoz aminek alapórajelei 325/700, 338/725-s frekvenciákat javasol.Nem túl elővigyázatos a progi? És ha esetleg ténylegesen nem lehetne sokkal tovább húzni, egy kis BIOS variálással lenne rá esély, mármint a további húzásra?