HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#1101 Felhasználó inaktív   Dess 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 23. 21:36

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 13:30

...lassan 3 eves :D

:respect:  :respect:  :respect:
Core2Duo 2.2Ghz@2.8Ghz | 2X 1GiB Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX | x1950PRO PCI-E | 2 Samsung SP2004C | Pio DVR-110D@110

#1102 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 08:39

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 20:42

arial font

magyar xp-s arialok.

köszi
jó is lett!
(annak tűnik)
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#1103 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:12

Milyen registrycleanert tudtok ajánlani?

Biztonságos, Ügyes, BackUp-os.......
Eltávolított programokból megmaradt rengeteg szemét bejegyzés eltávolítására...
:cool:
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#1104 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:43

Idézet: r2r - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 12:12

Milyen registrycleanert tudtok ajánlani?

Biztonságos, Ügyes, BackUp-os.......
Eltávolított programokból megmaradt rengeteg szemét bejegyzés eltávolítására...
:cool:

Én a RegSupreme (jelenleg v1.3-ast) progit használom, eddig nagyon bevált! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1105 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:54

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 14:25

NEm egyszer jartam meg,hogy a kabel-modemem deszinkronizalodott (USB-n csatlakozik a PC-hez) errefel a windows pofamba vag egy kis ablakot hogy SYSTEM SHUTDOWN es egy visszaszamlalas 60mp-rol, majd szepen ujbol inditja a gepet. Mindezt valami "Remote Procedure Call"-ra hivatkozva teszi.
2 napja osszekotottem a gepemet az XBOXszal (halokartyan keresztul) es ma mikor bekapcsoltam az XBOXot,es erzekelte a halozatot megint ezt a figurat jatszodta el velem.
Gyorsan probaltam task managerbol kiloni, az "Application" ful alatt "system shutdown neven futott", onnan kovettem a processhez, ami a "winlogon.exe" volt. Sajnos ezt nem engedte a Win hogy lezarjam...

Mostmar tenyleg zavaro a jelenseg... van valakinek otlete hogyan lehet megszabadulni tole?

Angol WinXP+SP1

Itt egy kep is

Kép

Ha nem latszana akkor itt a link: http://vortex07.atw....utdownerror.jpg

Felraktam SP2-t, lefuttattam mar MS es Symantec fele worm keresot, se blaster, se sasser....Antivirus nem talal semmit, kulonben is van Firewall meg antivirus, meg aktiv "internet worm protection",de a problema meg mindig fennall....

HELP!!!!  :(
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#1106 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 01:11

Sziasztok!

A lomtárat nem használom.

Meg lehet szüntetni a "RECYCLER" mappát valahogy, hogy ne hozza mindig létre a rendszer?

Köszönöm!

#1107 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 01:47

Fut nalam egy olyan process hogy "javav.exe"  (NEM java.exe). Mi lehet ez? A process viewer sem tud rola semmi infot mondani (description, company name)

Szerkesztette: Vortex07 2005. 07. 25. 01:51 -kor

-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#1108 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 01:48

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 2:47

Fut nalam egy olyan process hogy "javav.exe"  (NEM java.exe). Mi lehet ez?

nálam javaw.exe

Üdv

#1109 Felhasználó inaktív   2XP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 02:16

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 23:54

Felraktam SP2-t, lefuttattam mar MS es Symantec fele worm keresot, se blaster, se sasser....Antivirus nem talal semmit, kulonben is van Firewall meg antivirus, meg aktiv "internet worm protection",de a problema meg mindig fennall....

HELP!!!!  :(

Hát ha ez megvigasztal, nálam ugyanez volt server 2003-mal, biztonsági frissítések fenn, se vírus, se féreg, tűzfal mindig aktív. Akkor jött elő, amikor az sp1-et rögtön telepítés után le kellett szednem, mert a win csak 20 perc után indult el minden szolgáltatást letiltva, majd pedig összekötöttem a másik gépemmel. Ezt csinálta párszor, majd mostanában abbahagyta. A legutóbb akkor találkoztam vele, amikor be volt állítva a netkapcsolat megosztásánál, h inaktív kapcsolat esetén ha próbálkozika másik gép, akkor tárcsázzon (adsl), mióta ez nincs, semmi gond... egyelőre. Szóval lehet vmi windows bug :/
[ 10100000 10110000 11001000 ]

#1110 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 03:59

talaltam nemi leirast a problemamra, ha egyaltalan hasznal...

Idézet

Go to Start->Control Panel->Administrative Tools->Services->Remote Procedure Call (RPC)->Recovery Tab and choosing "Take No Action" for all three choices.

Go to Start->Run, type in shutdown/a, and press Enter.

Change the system time back by several hours.

Disconnect from the Internet.

Igaz hogy blaster ellen volt kitalalva,de remelem mukodni fog az en esetemben is...
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#1111 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 04:02

Idézet: 2XP - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 3:16

Hát ha ez megvigasztal, nálam ugyanez volt server 2003-mal, biztonsági frissítések fenn, se vírus, se féreg, tűzfal mindig aktív. Akkor jött elő, amikor az sp1-et rögtön telepítés után le kellett szednem, mert a win csak 20 perc után indult el minden szolgáltatást letiltva, majd pedig összekötöttem a másik gépemmel. Ezt csinálta párszor, majd mostanában abbahagyta. A legutóbb akkor találkoztam vele, amikor be volt állítva a netkapcsolat megosztásánál, h inaktív kapcsolat esetén ha próbálkozika másik gép, akkor tárcsázzon (adsl), mióta ez nincs, semmi gond... egyelőre. Szóval lehet vmi windows bug :/

en ilyesmit nem csinaltam/hasznaltam, de azert megnezem... hol talalom meg ezt a tarcsazos dolgot?
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#1112 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 12:11

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 2:11

Sziasztok!

A lomtárat nem használom.

Meg lehet szüntetni a "RECYCLER" mappát valahogy, hogy ne hozza mindig létre a rendszer?

Köszönöm!

Ki van kapcsolva a lomtár használata?
Az asztali ikonját eltünteti a Powertoys részeként kiadott TweakUI. A rendes könyvtárhoz nem tudok hozzászólni :(
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1113 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 13:39

Sziasztok! Lehet, hogy ez nem ide illik, de nem tudtam máshová írni..
Naszóval, a helyzet az, hogy adtak nekem most egy gépet, hogy csináljam meg...format stb..
Format megvolt, patrició is + minden.. Xp installnál ugye a telepítő elkezd másolni fájlokat...kb. 57%-nál megáll azzal a hibával, hogy nem tudja másolni a ks.sys file-t, kilépés, kihagyás, újra.....ugye.. Kihagyni nem akarom, nehogy valami gáz legyen, viszont azt meglehet csinálni, hogy a másik patricióra felmásolom az egész XP cd-t és onnan telepítem?? Akkor talán feltudná másolni.... Lehet azért nem megy, mert nagyon ratyi a DVD meghajtó....légyszi segítsetek, sűrgős lenne.. Előre is köszi!

#1114 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 13:44

Idézet: djviktorio - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 14:39

Sziasztok! Lehet, hogy ez nem ide illik, de nem tudtam máshová írni..
Naszóval, a helyzet az, hogy adtak nekem most egy gépet, hogy csináljam meg...format stb..
Format megvolt, patrició is + minden.. Xp installnál ugye a telepítő elkezd másolni fájlokat...kb. 57%-nál megáll azzal a hibával, hogy nem tudja másolni a ks.sys file-t, kilépés, kihagyás, újra.....ugye.. Kihagyni nem akarom, nehogy valami gáz legyen, viszont azt meglehet csinálni, hogy a másik patricióra felmásolom az egész XP cd-t és onnan telepítem?? Akkor talán feltudná másolni.... Lehet azért nem megy, mert nagyon ratyi a DVD meghajtó....légyszi segítsetek, sűrgős lenne.. Előre is köszi!

Ha tényleg a dvd meghajtót gyanítod, akkor próbáld meg a telepítés idejére a te meghajtódat betenni.
Én inkább gyanakodnék memória hibára. Akkor szokott ilyet csinálni.
Erősen ajánlott 1 memtest!
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1115 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 14:03

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 14:44

Ha tényleg a dvd meghajtót gyanítod, akkor próbáld meg a telepítés idejére a te meghajtódat betenni.
Én inkább gyanakodnék memória hibára. Akkor szokott ilyet csinálni.
Erősen ajánlott 1 memtest!

oks! megnézem, ezt a memotesztet hogy is kell csinálni?! nemigazán vágom...

Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.gz)
Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.zip)
Download - Pre-Compiled Bootable Binary (.gz)
Download - Pre-Compiled Bootable Binary (.zip)
Download - Pre-Compiled EXE file for USB Key (Pure DOS)
Download - Pre-Compiled package for Floppy (DOS - Win)

ezek közül melyiket kell leszedni? És hogyan kellene használni? :confused:

#1116 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 14:11

Idézet: djviktorio - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 15:03

oks! megnézem, ezt a memotesztet hogy is kell csinálni?! nemigazán vágom...

Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.gz)
Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.zip)
Download - Pre-Compiled Bootable Binary (.gz)
Download - Pre-Compiled Bootable Binary (.zip)
Download - Pre-Compiled EXE file for USB Key (Pure DOS)

ezek közül melyiket kell leszedni? És hogyan kellene használni? :confused:

Szerintem elég ezt letöltened, feldobnod egy boot lemezre és már futtathatod is az exe-t. Persze csak miután a floppyról elindítottad a gépet.

#1117 Felhasználó inaktív   Kopernikusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 25. 15:32

Lenne egy nagy gondom, van a cégnél egy nagy hálózat, volt egy gép, amin lecseréltük az NTt XP Profra. Régen az volt, hogyha internetezni akartunk, az explorer feldobott egy ablakot ahol be lehetett írni a felhasználónevet és jelszót. Az XP-nél az istennek sem tudjuk előhozni. Nem tudja valaki hogy kell? (Az internetbeállítások-bíztonsági fülnél - az egyéni szintnél az van bejelölve, hogy kérje a jelszót, de nem teszi.)

#1118 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 17:12

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 11:11

Ki van kapcsolva a lomtár használata?
Az asztali ikonját eltünteti a Powertoys részeként kiadott TweakUI. A rendes könyvtárhoz nem tudok hozzászólni :(

Szia, persze hogy ki van kapcsolva. Megtettem a tweakui-ban a lomtár ikon eltüntetését, de a könyvtárak maradnak és mindig létrejönnek... azért kösz. :)

#1119 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 18:51

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 17:12

Szia, persze hogy ki van kapcsolva. Megtettem a tweakui-ban a lomtár ikon eltüntetését, de a könyvtárak maradnak és mindig létrejönnek... azért kösz. :)

Kikapcsolni kikapcsoltad, de a susu win meg ilyenkor is ugy erzi, hogy a kukan keresztul lehet a tulvilagra kuldeni a felesleges allomanyokat!:)
Ha letorlod a recycler konyvtarat es siman letorolsz egy allomanyt, letrejon ujra a konyvtar. Ha shift+del-lel torolsz, akkor nem jon letre, ami ugye meglevo kuka mellet is azt jelenti, hogy nem kell a szmetesbe ramolnia az allomanyokat. Tehat torolj mindig shift+del-lel, ha zavar az ures konyvtar! :D
Vagy hasznalj file manager-t!

#1120 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 10:37

Köszi a segítségeket....kiderült, hogy a ram is hibás, mindkét dvd meghajtó kaki, szal csere lesz az egész gép sztem..

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.