HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#1301 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 17. 07:54

Valóban. De amit te írtál az csak a szoftverkorlátozó házirendekre vonatkozik, nem az egész LGP-ra.

Az egyetlen lehetőség eddig, hogy a rendszergazdák ne tudják olvasni és végrehajtani a LGP-t. Ez egy kicsit megnehezíti a helyzetet, mert állandóan állítgatni kell a jogokat ha szerkeszteni akarsz.

Kérdeztem a netacademiás Fóti Marcellt, de ezt a válszat kaptam:

RE: Windows 2000 User korlátozás
Szerző: Fóti Marcell - NetAcademia (2005. 07. 25. 20:05:39)
Halihó! Költői kérdésedre nincs válasz. Ilyet tudsz csinálni: feedback@microsoft.com.

no comment  :confused:  :D
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1302 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 08:33

Itt xp-ről van szó, nem pedig Windows 2000 -ről, ennek help-jéből és a hivatalos site-ról idéztem. Melorin nem a GP hozzáférést akarja akadályozni, hanem a korlátzott user-t egy program babrálásában akadályozni. Aki szoftverkorlátozáson gondolkodik, jó kiinduló pont a két forrás, a többinek meg nézzen maga utána (hogy a veszélyeit is megismerje).  ;)

Szerk: totál átírtam...

Szerkesztette: DKG 2005. 08. 17. 09:04 -kor

#1303 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 08:55

Idézet: DKG - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 8:33

Köszi ;)
Majd átbogarászom.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1304 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 09:12

Az miért van, hogy öcsém profiljában a játékok nem tudnak menteni, mert azt írja ki, hogy lemezvédettség, vagy mi?
Az is le van korlátozva? Hogy lehet feloldani?
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1305 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 10:04

erre válaszol: "A szoftverkorlátozó házirendek helyi rendszergazdákra való alkalmazásának kiküszöbölése
Nyissa meg a Helyi biztonsági beállítások segédprogramot.
Kattintson a konzolfa Szoftverkorlátozó házirendek elemére. (Helye: Biztonsági beállítások -> Szoftverkorlátozó házirendek)
A részletek ablaktáblán kattintson duplán a Kényszerítés elemre.
A Szoftverkorlátozások alkalmazása a következő felhasználókra csoportban kattintson A helyi rendszergazdák kivételével minden felhasználóra választógombra. "

Én azt bejelöltem, de mégis rám is vonatkoznak a korlátok :confused:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1306 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 10:44

Hi

Meg lehet oldani azt hogy automatikusan betárcsázzon az ADSL nekem?
Most én úgy oldottam meg hogy az explorert betettem az indítópultba , s így betárcsázik.
Jó lenne az exlorertől független progi...

Nem egy nagy probléma az tény :) de be van ütemezve hogy elinduljon a gép reggel 8kor, és kikapcsoljon 17:00kor :) Erre kéne..

#1307 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 10:59

Idézet: Melorin - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 11:04

...
Én azt bejelöltem, de mégis rám is vonatkoznak a korlátok :confused:

Ugyan ott, a biztonsági szintek alatt, a "nem korlátozott" volt az alapértelmezett? Ha igen, csökkentett módban futtasd a gpupdate parancsot hogy a policy beállítások érvényesüljenek.

#1308 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 11:30

Idézet: DKG - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 11:59

Ugyan ott, a biztonsági szintek alatt, a "nem korlátozott" volt az alapértelmezett? Ha igen, csökkentett módban futtasd a gpupdate parancsot hogy a policy beállítások érvényesüljenek.

Melyikünk jelentkezzen be csökkentettbe?
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1309 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 11:34

Ajj. Persze hogy vanatkoznak rád... Írtam hogy a szoftverkorlátozó házirendek csak egy része a Group Policynak.

A következőt teheted:

-Te rendszergazdai fiókkal rendelkezzél, a korlátozni kívánt pedig korlátozozzal.
-Lépj be rendszergazdaként Start->Run->gpedit.msc
-Beállítod amit akarsz
-Indítasz egy total commandert pl...
-kikeresed: windows/system32/Group Polycy könyvtárat
-könyvtáron nyomsz egy jobbgombot->tulajdonságok->biztonság fül
-kijelölöd a rendszergazdát, és megtagadod az olvasási és végrehajtási jogát a könyvtártól.
    (nem elég elvenni az engedélyezést, meg kell tagadni (deny)
-kijelentkezel, bejelentkezel és láss csodát, a rendszergazdára nem vonatkoznak a korlátozások

Hátránya: Most nem tudod szerkeszteni a GP-t, csak ha visszaadod a jogaidat a GP könyvtárához...

Kell vigyázni: A szerkesztéssel kapcsolatos dolgokat ne piszkáld, mert könnyen kizárhatod magad...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1310 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 11:39

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 12:34

Kell vigyázni: A szerkesztéssel kapcsolatos dolgokat ne piszkáld, mert könnyen kizárhatod magad...

Ezt nem értem. Milyen szerkesztés-dolgok?
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1311 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:46

Idézet: Melorin - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 12:30

Melyikünk jelentkezzen be csökkentettbe?

A gpupdate parancsot a rendszergazda nevű felhaszálóval futtasd.
Nálam működött, működik a dolog, de ehhez az is hozzá tartozik, hogy nálam az alapértelmezett szint a nem korlátozott volt. A "további szabályoknál" adom meg azon helyeket és programokat melyek futtatása, elérése nem engedélyezett a korlátozott usereknek. Máig nem értem Zsul-nél is, hogy állhatott elő a hozzád hasonló helyzet, azaz, renszergazdai jogkörrel korlátokba ütköztetek.  :confused:

#1312 Felhasználó inaktív   pecskeke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 17. 13:46

Hi,

valaki tudna mondani egy progit xp alá, ami figyelemmel kiséri a szoftver-driver installációkat. Melyik progi mit hova telepít és ír a regisztriben.

Köszike.

#1313 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:29

Idézet: Peetie - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 21:42

A winamp-ban nezd meg az opciok kozt, ott valaszd ki az mp3-at. Options->Preferences->General->File Types es jelold ki mindet, biztos ami biztos. Utana nem art tan egy winamp(talan gep is) restart.

Ki volt jelölve az összes...
Egy újratelepítés meg egy restart megoldotta, köszi!
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

#1314 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:29

Idézet: Biopon - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 17:49

Üdv sziasztok!
A helyzet a következő:
Van egy gép, 2 vincsi, egyiken egy 98SE, másikon egy XP professional. Mindkettőre ugyanaz a divx total pack, media player classic felrakva. Az XP-s bizonyos filmeket nem hajlandó lejátszani, a media player classic és a win media player is hibaüzenetet küld. Ugyanakkor a 98-as mindet hiba nélkül lejátssza... Ilyenkor mi van? Illetve melyik a jobb rendszer?!!!!  hmm...

Senki semmi...?
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

#1315 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 15:37

Idézet: Biopon - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 15:29

Senki semmi...?

Hat, tegyel fel vmi kodek pakkot. Tudom, sokan nem szeretik, de ha hincs mas... :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1316 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 17:26

Idézet: Mekré - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 10:44

Hi

Meg lehet oldani azt hogy automatikusan betárcsázzon az ADSL nekem?
Most én úgy oldottam meg hogy az explorert betettem az indítópultba , s így betárcsázik.
Jó lenne az exlorertől független progi...

Nem egy nagy probléma az tény :) de be van ütemezve hogy elinduljon a gép reggel 8kor, és kikapcsoljon 17:00kor :) Erre kéne..

nem kell az EXPLORERT!!!  :down: -> FiREFOX !  :up:  (  :D  ) betenni indítópultva, hanem elég a hálózati kapcsolatot az indítópultba tenni és a kapcsolatnál ki kell venni a pipát az internetkapcsolat  -> Tulajdonságok -> Név jelszó tanusítvány bekérése elől. így nem kell semmit sem tenned, egyszerűen amikor bejelentkezel indul a tárcsázás. nekem is így van
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1317 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 17:29

Idézet: Biopon - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 14:29

Senki semmi...?

-windows XP alá

-3ivx itt
-divx 6 player itt
-xvid itt

és minden menni fog!
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1318 Felhasználó inaktív   bubus9 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 17. 18:00

Helló mindenkinek!
Nagy a problémám. Egy Abit alaplapos 1.6GHz - es, 512MRAM, 40 és 160 Gb winyós gépem van winf.. Xp SP2 oprendszerrel és a baj az, hogy az oprendszer 3 hét után szétesik. 3 hét után nem lehet semmit feltelepíteni a gépre, mert mindig valami hibát észlel. Volt olyan, hogy: " A telepítés nem folytatható, mert .dll nem található." Ne lepődjön meg senki, hogy a dll nevét nem látja, a gép se írja ki. Csak annyit, amit idéztem. Volt fent vírusirtó is / NAV /, frissítésekkel folyamatosan, de az se talált semmit. Ismerősök azt mondták, hogy memória hibája van, de utólag a szakember által is átvizsgálva kiderült, hogy nem memo hibás. Egy beépített 56kbps modemkártya volt benne, amire azt mondták, hogy lehet azt nem szereti az alaplap és az oprendszer. Az ki lett véve, de már megint jelentkeznek a fent felsorolt problémák. Szóval, aki tud segíteni, attól várom az ötleteket.  Sziasztok!  :think:

#1319 Felhasználó inaktív   bubus9 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 17. 18:02

Helló mindenkinek! :think:
Nagy a problémám. Egy Abit alaplapos 1.6GHz - es, 512MRAM, 40 és 160 Gb winyós gépem van winf.. Xp SP2 oprendszerrel és a baj az, hogy az oprendszer 3 hét után szétesik. 3 hét után nem lehet semmit feltelepíteni a gépre, mert mindig valami hibát észlel. Volt olyan, hogy: " A telepítés nem folytatható, mert .dll nem található." Ne lepődjön meg senki, hogy a dll nevét nem látja, a gép se írja ki. Csak annyit, amit idéztem. Volt fent vírusirtó is / NAV /, frissítésekkel folyamatosan, de az se talált semmit. Ismerősök azt mondták, hogy memória hibája van, de utólag a szakember által is átvizsgálva kiderült, hogy nem memo hibás. Egy beépített 56kbps modemkártya volt benne, amire azt mondták, hogy lehet azt nem szereti az alaplap és az oprendszer. Az ki lett véve, de már megint jelentkeznek a fent felsorolt problémák. Szóval, aki tud segíteni, attól várom az ötleteket.  Sziasztok! :respect:

#1320 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 18:36

Jó lenne látni a futú folyamatok listáját (ctrl+alt+del), és az automatikus indítás elemeit (msconfig)
Utána talán többet tudunk mondani.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.