HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#1341 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 19. 19:31

Idézet: Miki - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 20:13

Rutinos XP-skent Te viszont  biztos tudod, hogy miert nem keri! :omg:

Mert az I386 könyvtárban elhelyezhető winnt.sif fájlban megadható a szériaszám is.
Néhány ilyen hamis termékkulcsot kilőtt a Microsoft, de amennyiben a meglévővel azonos (home, pro, corp.edit.) oprendszert vásárolsz legálisan, annak a termékkulcsát tudod használni ezzel a módszerrel.  ;)
A fájl még tartalmazhatja akár a videókártyád, vagy az alaplapi chipkészlet, esetleg a sata driver telepítőjének elérési útját, ha ezeket felmásoltad az általad összeállított, ezáltal gépspecifikussá vált XP telepítő cd-re, dvd-re.

#1342 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 19:46

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 19:31

Mert az I386 könyvtárban elhelyezhető winnt.sif fájlban megadható a szériaszám is.
Néhány ilyen hamis termékkulcsot kilőtt a Microsoft, de amennyiben a meglévővel azonos (home, pro, corp.edit.) oprendszert vásárolsz legálisan, annak a termékkulcsát tudod használni ezzel a módszerrel.  ;)
A fájl még tartalmazhatja akár a videókártyád, vagy az alaplapi chipkészlet, esetleg a sata driver telepítőjének elérési útját, ha ezeket felmásoltad az általad összeállított, ezáltal gépspecifikussá vált XP telepítő cd-re, dvd-re.

Tudom, hogy mirol van szo.
Igazabol kivancsiva tett a "Rutintalanok" duma tenyleg rutinos XP telepitot rejt vagy csak fel akart vagni a dologgal es azt sem tudta, hogy miert mukodik igy a lemeze! :)

Szerkesztette: Miki 2005. 08. 19. 19:59 -kor

#1343 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 22:35

Kéne kis segitség:
xp sp2 alatt hogy tudom a formázatlan particiót FAT32-re formázni?
mert a sajátgép meghajtó formázásánál csak NTFS-t ajánl fel.
amugy azért kell igy, mert linux-ot is próbálok használni és azon a particón tartanám azokat a dolgokat, amiket mind2 op.rendszernél használnék (pl. 20GB zene :D)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#1344 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 05:20

Idézet: Miki - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 18:46

Tudom, hogy mirol van szo.
Igazabol kivancsiva tett a "Rutintalanok" duma tenyleg rutinos XP telepitot rejt vagy csak fel akart vagni a dologgal es azt sem tudta, hogy miert mukodik igy a lemeze! :)

A "rutintalanok" csak amolyan vicces duma volt, nem akartam senkinek belegázolni a lelkivilágába  ;)
Nem akartam én felvágni semmivel, és bevallom, hogy tényleg nem tudom miért működik így a lemezem. Ámbár azé sejtettem, hogy bele lett nyúlva  :D
És töredelmesen bevallom még, hogy kb másfél hete használok XP-t, ezt is csak azért, mert kellett 1 bizonyos progihoz, aminek a mai, stabil verziója nem megy 98SE alatt sajnos...
Úgyhogy valószinű lesz még pár kérdésem azXP-vel kapcsolatban hehe...

Szerkesztette: Biopon 2005. 08. 20. 05:29 -kor

Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

#1345 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 05:29

Most megnéztem, nekem felajánlja mind a FAT 32-t és az NTFS-t is. Lehet, hogy mert FAT 32-re lett telepítve? hmm... nem tudom
Gene: rakd fel a Partiton Magic-et és minden gondod megoldódik, az még a sima FAT-ot is fel fogja ajánlani, ha jól emlékszem  ;)
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

#1346 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 09:27

Idézet: gene - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 23:35

Kéne kis segitség:
xp sp2 alatt hogy tudom a formázatlan particiót FAT32-re formázni?
mert a sajátgép meghajtó formázásánál csak NTFS-t ajánl fel.
amugy azért kell igy, mert linux-ot is próbálok használni és azon a particón tartanám azokat a dolgokat, amiket mind2 op.rendszernél használnék (pl. 20GB zene :D)

Linux 2.6-os kernelsorozat már képes írni is az NTFS fájlrendszert.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1347 Felhasználó inaktív   kromek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 20. 11:04

Tudje e esetleg valaki, hogy lehet a Képolvasó és fényképezőgép varázsló automatikus indítását beállítani.  Ha Cdt teszek be akkor elindul semmi probléma. A fényképezőgépet felismeri (a hardvert) de nem csinál semmit.
Az a helyzet, hogy azt szeretném, hogy ha USB re rádugom a fényképezőgépet akkor ajánlja fel az automatikus program választást.
Eddig ezt megtette, de Spy miatt ujra telepítettem és az új beállításoknál nem tudom elérni ezt a funkciót. Pedig megszoktam nekem ez a legkényelmesebb. 
Tobb programmal mukodik a letöltés, de ez a módszer nem megy. 
Ja é XP Prof Sp2
Köszönöm a szivességeteket.
Egyszer már egy fél éve feltettem ezt  a kérdést akkor valaki meg is mondta. De most újra ebben a cipőbe járok, de nem találom a választ.

#1348 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 19:52

Sziasztok.
Elég érdekes problémám van, ilyenről még nem hallottam: nem működik a command prompt. Start menüben nyomok egy run-t, beírom, hogy cmd, és oda, hogy pl. ping index.hu. Erre azt mondja, hogy nincs olyan parancs, hogy ping! :eek: De pl. Turbo Pascal-t sem tudok indítani, mert ahhoz is DOS-os ablak kéne.
Átnéztem a TweakUI-t, az msconfig-ot, de semmit nem találtam, ami okozhatja a hibát.
Angol XP SP2.
Segítsetek léci, ez nagyon gáz. :(

#1349 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 21:47

Idézet: kromek - Dátum: 2005. Aug. 20., Saturday - 12:04

Tudje e esetleg valaki, hogy lehet a Képolvasó és fényképezőgép varázsló automatikus indítását beállítani.  Ha Cdt teszek be akkor elindul semmi probléma. A fényképezőgépet felismeri (a hardvert) de nem csinál semmit.
Az a helyzet, hogy azt szeretném, hogy ha USB re rádugom a fényképezőgépet akkor ajánlja fel az automatikus program választást.
Eddig ezt megtette, de Spy miatt ujra telepítettem és az új beállításoknál nem tudom elérni ezt a funkciót. Pedig megszoktam nekem ez a legkényelmesebb. 
Ja é XP Prof Sp2
Egyszer már egy fél éve feltettem ezt  a kérdést akkor valaki meg is mondta. De most újra ebben a cipőbe járok, de nem találom a választ.

a my computer-be kiszokta rakni az eszkozt ha rarakod a fenykepezot vagy barmit. ott jobbklikklesz rajta es properties.. ott lehet kivalasztani hogy ha rarakod az eszkoszt (scanner, camera, stb) akkor mi tortenjen. pl elinduljon e a wizard vagy ne tortenjen semmi, stb.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1350 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 21:52

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 18:52

Sziasztok.
Elég érdekes problémám van, ilyenről még nem hallottam: nem működik a command prompt. Start menüben nyomok egy run-t, beírom, hogy cmd, és oda, hogy pl. ping index.hu. Erre azt mondja, hogy nincs olyan parancs, hogy ping! :eek: De pl. Turbo Pascal-t sem tudok indítani, mert ahhoz is DOS-os ablak kéne.
Átnéztem a TweakUI-t, az msconfig-ot, de semmit nem találtam, ami okozhatja a hibát.
Angol XP SP2.
Segítsetek léci, ez nagyon gáz. :(

Szia, a ping.exe a SYSTEM32 könyvtár alatt van.
Menj oda, onnan inditsd egy cmd-t, és beírod hogy ping, ha megy, akkor a környezeti változódat cseszted szét, akkor vezérlőpult/rendszer/speciális/környezeti változók, és a PATH-ot felbővíted ezzel : ;%SystemRoot%\system32;

#1351 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 22:15

Kösz, erre soha nem jöttem volna rá! :respect:
Azt hiszem, hogy akkor csesztem el, mikor Java compilereket telepítettem.

#1352 Felhasználó inaktív   kromek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:44

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 21:47

a my computer-be kiszokta rakni az eszkozt ha rarakod a fenykepezot vagy barmit. ott jobbklikklesz rajta es properties.. ott lehet kivalasztani hogy ha rarakod az eszkoszt (scanner, camera, stb) akkor mi tortenjen. pl elinduljon e a wizard vagy ne tortenjen semmi, stb.

Az a gond , hogy a tulajdonságok panelon a választható események között a msképolvasó nem szerepel. Csak a  a "Camera  is detected" lehetőség azon belul meg a képkezelő programok ACDSee ,Cannon, Ulead stb.
De az a baj ha rádugom az esztkozt ez az ablak sem jon fel.

További 5let ?

#1353 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:53

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 21:15

Kösz, erre soha nem jöttem volna rá! :respect:
Azt hiszem, hogy akkor csesztem el, mikor Java compilereket telepítettem.

Szivesen :)

#1354 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 14:59

Idézet: kromek - Dátum: 2005. Aug. 21., Sunday - 10:44

Az a gond , hogy a tulajdonságok panelon a választható események között a msképolvasó nem szerepel. Csak a  a "Camera  is detected" lehetőség azon belul meg a képkezelő programok ACDSee ,Cannon, Ulead stb.
De az a baj ha rádugom az esztkozt ez az ablak sem jon fel.

További 5let ?

azthiszem a tweakUI-ban (tweakUI 2.10 vagy magasabb verzioban) van valami olyasmi opcio amivel valszeg tudod orvosolni a problemadat. *(my computer > autoplay > types/handlers ) :think: egy probat meger.

szerk: my compuret = my computer  :omg:  :D

Szerkesztette: Desorder 2005. 08. 21. 15:01 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1355 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 18:19

Sziasztok.

Remélem nem nagyon off a téma ebben a topicban.

Ez eddig nem volt gond.

Szerettem volna kimásolni néhány állományt CD lemezre.Amikor a kijelölt fájlokat konkrét írni kellene ez jelenik meg ...

Kép

Természetesen a lemez bent van, a behelyezéskor fel is pörgeti, de nem látja.Olvasni olvas, zenét játszik, csak nem ír.Előre is köszönöm a tanácsokat, ha lesznek.
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#1356 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 07:00

Idézet: kromek - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 12:04

Ja é XP Prof Sp2

https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=11...dpost&p=2828290

#1357 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 09:07

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 18:19

Sziasztok.

Remélem nem nagyon off a téma ebben a topicban.

Ez eddig nem volt gond.

Szerettem volna kimásolni néhány állományt CD lemezre.Amikor a kijelölt fájlokat konkrét írni kellene ez jelenik meg ...

Kép

Természetesen a lemez bent van, a behelyezéskor fel is pörgeti, de nem látja.Olvasni olvas, zenét játszik, csak nem ír.Előre is köszönöm a tanácsokat, ha lesznek.

Biztos vagy benne, hogy a lemez amit beadsz neki teljesen nyers? Tudomásom szerint az XP IMAPI burn service csak teljesen üres lemezre tud írni egymenetben, tehát nem tud multisession lemezt folytatni, illetve amit elkezdett írni azt le is zárja. (nemm 1000%, de így emléxem)

Ha nem ez volt a probléma, akkor pedig nézd meg hogy a vezérlőpult/felügyeleti eszközök/szolgáltatások között az "IMAPI CD égető COM szolgáltatás" nincs-e leállítva. Ha igen, akkor állítsd kézire, vagy autómatikusra.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1358 Felhasználó inaktív   jelfisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 15:05

Idézet: caratyuska - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 12:44

még 1x nem szeretnénk látni ennyire nyílt warez-t

amennyiben ilyen gondotok van kérlek privátban intézzétek el.

üdv

bocs.
azert en koszonom, mert mukodott. ;-)))
Az embereket két csoportba lehet osztani. Az egyikbe tartoznak azok, akik az embereket két csoportba osztják, a másikba pedig azok, akik nem.

#1359 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 15:53

Hali!

Azt meg lehet nézni valahol, hogy a telepített Windows mennyi idős? Ergo mikor lett telepítve?
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1360 Felhasználó inaktív   tibuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 16:26

Idézet: havri1 - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 16:53

Hali!

Azt meg lehet nézni valahol, hogy a telepített Windows mennyi idős? Ergo mikor lett telepítve?

systeminfo parancsal megtudod nezni :)

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.