HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#261 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 12:18

Közben látom, hogy tuti nem az SP2 hiányzik neki mert 2004 márciusi a telepítő.
Glory Glory Man United!!!

#262 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 12:57

Egy hete a Windows Intéző egyes fájlokat kék színnel jelöl. Nem jöttem rá, hogy lenne e összefüggés a fájlok közt.  Miért csinálhatja ezt? WinXP + SP2 van a gépen.

#263 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 13:13

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 13:57

Egy hete a Windows Intéző egyes fájlokat kék színnel jelöl. Nem jöttem rá, hogy lenne e összefüggés a fájlok közt.  Miért csinálhatja ezt? WinXP + SP2 van a gépen.

kék = tömörített fájl vagy mappa...
zöld = titkosítással védett fájl vagy mappa...

#264 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 15:16

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 12:20

Szia, nem hiszem hogy a barátom lenne, az SP2 hibás.
XP alól formázott (!) particiora sem megy fel ha a kluszterméret nem default. Átméretezni a pqmagic is tud. Vagy neked van konkrét tapasztalatod?

Idézet

Sziasztok!

XP Pro SP2 óta irritál, hogy nem lehet NTFS-en megváltoztatni a cluster méretet.
Azazhogy lehet; de akkor a rendszer többet nem bootol. SP2 óta van ez. Valakinek ötlet?

Az addig oké, hogy alapból nem megy fel.De én onnan közelítettem meg a dolgot, hogy ha már fennt van akkor is meg lehet változtatni.Erre tökéletes választás a DDS 9.
Konkrét tapasztalatom ennyi.
Ha pedig ismét formázni akarsz, bebootolsz a progi által csinált cd-ről is visszateszed default 4K-ra.

#265 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 17:07

Sziasztok!
Hogy tudom az outlook expresst alapertelmezett levelezove tenni ha szurke az beallitasoknal az erre valo gomb?
Az internetbaellitasoknal az van kijelolve email kiliensnek, de egy masik program ami emilt kuldene azt mondja nem tud kuldeni mert nincs kijelolve alapertelmezett bongeszo

#266 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 17:11

Megoldódott a Prefetch problem!

Felraktam a BootVis-t is, de először az sem használt. Aztán eszembe jutott, hogy én még hetekkel ezelőtt ''beoptimalizáltam a zikkszpét'' (gyk. leállítottam mindenféle szolgáltatást, pl. Feladatütemező, Nyomtatásvezérlő meg hasonlók ;) ''Minek az nekem? Úgyse használom!'' stb.) És ez volt a gond!

A Feladatütemező engedélyezése és elindítása után ugyanis újra megjelentek a Prefetch mappában az első PF fájlok!
A prefetch ugyanis nem működik, ha le van állítva a Feladatütemező szolgáltatás!!! (Gondolom, arra épül a dolog (???) )

Egy újabb példa arra, hogy az XP szolgáltatásainak ész nélküli leállítgatása nem hogy növeli, de jelentősen csökkent(het)i a rendszer teljesítményét.

Ha megfogadtok egy tanácsot: Ne állítsátok le a Feladatütemezőt, mert Ti is így jártok. (Sőt, más szolgáltatásokat se állítsatok le, kivéve ha pl. kritikus biztonsági kockázatot jelent. A rendszer teljesítménye minimális mértékben nőhet, ugyanakkor váratlan hibák léphetnek fel.)

#267 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 17:15

Idézet: qqcs - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 18:07

Sziasztok!
Hogy tudom az outlook expresst alapertelmezett levelezove tenni ha szurke az beallitasoknal az erre valo gomb?
Az internetbaellitasoknal az van kijelolve email kiliensnek, de egy masik program ami emilt kuldene azt mondja nem tud kuldeni mert nincs kijelolve alapertelmezett bongeszo

Ha XP az op.rendszered, akkor pl. Start menüben: ''Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései'' parancs (SP2-nél jobb oldalt).

#268 Felhasználó inaktív   Omi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 20:49

Hello!

Xp Sp2-m van, amit nemrég telepítettem fel. Az lenne a kérdésem a guruktól, hogy hogyan lehet az CD/DVD autorun-t visszaállítani, mert az valahogy egyszerűen eltűnt. Sőt ha valamilyen fényképezőgépet csatlakoztatok vagy memóriakártyát, akkor is feljött egy ablak, hogy mit tegyen a fájlokkal, ez is megszünt létezni. Mit (vagy mivel) rontottam (ezt) el?

Omi

#269 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 12:36

Idézet: Omi - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 21:49

Hello!

Xp Sp2-m van, amit nemrég telepítettem fel. Az lenne a kérdésem a guruktól, hogy hogyan lehet az CD/DVD autorun-t visszaállítani, mert az valahogy egyszerűen eltűnt. Sőt ha valamilyen fényképezőgépet csatlakoztatok vagy memóriakártyát, akkor is feljött egy ablak, hogy mit tegyen a fájlokkal, ez is megszünt létezni. Mit (vagy mivel) rontottam (ezt) el?

Omi

Igaz, hogy guru nem vagyok, de:

Start->futtatás -ba írd be: Services.msc
Itt a szolgáltatások között ne legyen letiltva a Cserélhető tároló szolgáltatás, és legyen automatikusra állítva a Rendszerhéj hardverfigyelése szolgáltatás.

Ha ez nem segít:
Start->futtatás -ba írd be: regedit
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CDRom] - ágon az
"Autorun" azonosítóban 1 kell, hogy szerepeljen. Ha nem, írd át 1-re.

Ha még mindig nem... :
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] - ágon, a "NoDriveTypeAutoRun" azonosítóba állíts be 91-et

#270 Felhasználó inaktív   Admiral Chris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 19:14

Az lenne a problémám, hogy a windowsban meghatározott időközönként magától bejön az internet explorer, meg néhány egyéb reklám ablak, meg egy warning ablak anélkül, hogy bármire is kattintanék. Van tűzfalam spy ölőm, adware ölőm, és mégis bejön. mindegyiket frissítettem, és többször lefuttattam, de mégis. Valószínűsíthetően azért, mert egy servicepack nélküli winxp van most fönt ideíglenesen, de most nincs kedvem szarakodni az sp1-el és 2-vel. Lehet ellene valamit tenni? (Esetleg letiltani az iexplorert?)

thx

#271 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 19:33

Idézet: Admiral Chris - Dátum: 2005. Apr. 21., Thursday - 20:14

Az lenne a problémám, hogy a windowsban meghatározott időközönként magától bejön az internet explorer, meg néhány egyéb reklám ablak, meg egy warning ablak anélkül, hogy bármire is kattintanék. Van tűzfalam spy ölőm, adware ölőm, és mégis bejön. mindegyiket frissítettem, és többször lefuttattam, de mégis. Valószínűsíthetően azért, mert egy servicepack nélküli winxp van most fönt ideíglenesen, de most nincs kedvem szarakodni az sp1-el és 2-vel. Lehet ellene valamit tenni? (Esetleg letiltani az iexplorert?)

thx

szerintem bekaphattal valami reklamozo,spy, akarmilyen hasonlo dolgot. enis jartam mar ugy hogy nemigazan talalt semmit a spybot, virus kereso, stb de megis volt ilyesmi dolgom. registryben nezz szet. stb. neha ezek a csunya kis progik megjelennek az installalt programok listajaban is. ott is nezz szet. meg mondhatnam a szokasos dolgokat, frissites, stb.. :D de ahogy latom frissitettel ..de az a service pack sem artana.

Szerkesztette: Desorder 2005. 04. 21. 19:35 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#272 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 20:58

Szeretném a távoli segítséget/géphasználatot aktiválni.
Ehhez a kliens gépen létrehozok egy rendszergazda fiókot jelszóval és engedélyezem a lehetőséget.
De ha be akarok lépni neten keresztül akkor a kliens gépére hogyan hívatkozzak ??
Megadom az IP címét, de ő router mögött van tehát 2 számsort kéne beírjak de hogyan??

#273 Felhasználó inaktív   Omi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 21:30

Idézet: DKG - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 13:36

Igaz, hogy guru nem vagyok, de:

Start->futtatás -ba írd be: Services.msc
Itt a szolgáltatások között ne legyen letiltva a Cserélhető tároló szolgáltatás, és legyen automatikusra állítva a Rendszerhéj hardverfigyelése szolgáltatás.

Ha ez nem segít:
Start->futtatás -ba írd be: regedit
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CDRom] - ágon az
"Autorun" azonosítóban 1 kell, hogy szerepeljen. Ha nem, írd át 1-re.

Ha még mindig nem... :
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] - ágon, a "NoDriveTypeAutoRun" azonosítóba állíts be 91-et

DKG!

Köszönöm a tippeket, mindent beállítottam  ahgy írtad, de sajna ugyanaz a helyzet. :-(
Ha van még neked vagy valakinek tippje, kérem ne tartsa magában.

Omi

#274 Felhasználó inaktív   Omi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 21:37

Idézet: Omi - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 22:30

DKG!

Köszönöm a tippeket, mindent beállítottam  ahgy írtad, de sajna ugyanaz a helyzet. :-(
Ha van még neked vagy valakinek tippje, kérem ne tartsa magában.

Omi

DKG!

Bocsesz mégiscsak működik a varázslatod (guru vagy kész!), csak újra kellett indítani.
Jó vagy nálam egy sörre. Köszi mégegyszer.

Omi

#275 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 09:10

Idézet: Omi - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 22:37

DKG!

Bocsesz mégiscsak működik a varázslatod (guru vagy kész!), csak újra kellett indítani.
Jó vagy nálam egy sörre. Köszi mégegyszer.

Omi

Szívesen... örülök, hogy müxik! :lollypop:

#276 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 09:59

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 21:58

Szeretném a távoli segítséget/géphasználatot aktiválni.
Ehhez a kliens gépen létrehozok egy rendszergazda fiókot jelszóval és engedélyezem a lehetőséget.
De ha be akarok lépni neten keresztül akkor a kliens gépére hogyan hívatkozzak ??
Megadom az IP címét, de ő router mögött van tehát 2 számsort kéne beírjak de hogyan??

Távoli gépelérés routeren keresztül

Idézet: zoli62 - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 18:51

A rendszer súlsos hiba után áll helyre. Xp Home-ról van szó. Azt tudom, hogy ki lehet lőni  a szolgáltatások közül a hibajelentés küldését, de hol lehet megnézni, hogy miért van ez? Érdekes, hogy csak admin felhasználóval belépve jön elő a jelenség.

Vezérlőpultban lévő,  felügyeleti eszközök alatt az esemény napló ahol piros bejegyzéseket keress.
Legalább a SP1 fel van rakva? Ha nem akkor telepítsd fel.

#277 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 18:34

Idézet: Admiral Chris - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 19:14

thx

Szia.

Szerintem se érdemes szarakodni az SP1-el vagy az SP2-vel, azokban csak az összes biztonsági hiba javítása van, sőt ha kemény vagy akkor tűzfalad és vírus írtód se legyen.Azzal a 800 000 szarsággal a vinyódon meg ne is törődj,engem se zavar. ;)
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#278 Felhasználó inaktív   Feketekez83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 09:55

A probléma a következő: ASUS notebook vs. winxp
Windows leállítás->kikapcsol a gép, azaz leáll a vinyó, hűtés stb, de az lcd lefagy,úgy marad a kép(win logo+windows leállítása...)
Ha az eszközkezelőben a SZÁMÍTÓGÉP-nél Szabványos PC vanfeltelepítve, akkor leáll normálisan(Most már kikapcsolhatja a számítógépet - üzenet), de ilyenkor is manuálisan kell kikapcsolni a gépet.

miért?

ui: APM bekapcsolva

#279 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 10:04

sp2 óta megjelent javításokat rá lehet tenni valahogy a telepítő cd-re?

#280 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 10:07

Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 16:15

Ha XP az op.rendszered, akkor pl. Start menüben: ''Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései'' parancs (SP2-nél jobb oldalt).

Mindenutt ez van alapertelmezettkent bejelolve ez a program megis azt mondja hogy nincs alapertelmezett emilprogram.

Masik kerdes is van:
Atvaltottam az Ms Outlookrol az outlook expressre es az Outlook bekapcsolaskor mindig megprobal automatikusan letolteni a leveleket, de sehol nincs beikszelve hogy barmit is csinaljon barmikor.

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.