Windows XP kérdések III.
Elküldve: 2005. 04. 20. 12:18
Elküldve: 2005. 04. 20. 12:57
Elküldve: 2005. 04. 20. 13:13
Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 13:57
kék = tömörített fájl vagy mappa...
zöld = titkosítással védett fájl vagy mappa...
Elküldve: 2005. 04. 20. 15:16
Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 12:20
XP alól formázott (!) particiora sem megy fel ha a kluszterméret nem default. Átméretezni a pqmagic is tud. Vagy neked van konkrét tapasztalatod?
Idézet
XP Pro SP2 óta irritál, hogy nem lehet NTFS-en megváltoztatni a cluster méretet.
Azazhogy lehet; de akkor a rendszer többet nem bootol. SP2 óta van ez. Valakinek ötlet?
Az addig oké, hogy alapból nem megy fel.De én onnan közelítettem meg a dolgot, hogy ha már fennt van akkor is meg lehet változtatni.Erre tökéletes választás a DDS 9.
Konkrét tapasztalatom ennyi.
Ha pedig ismét formázni akarsz, bebootolsz a progi által csinált cd-ről is visszateszed default 4K-ra.
Elküldve: 2005. 04. 20. 17:07
Hogy tudom az outlook expresst alapertelmezett levelezove tenni ha szurke az beallitasoknal az erre valo gomb?
Az internetbaellitasoknal az van kijelolve email kiliensnek, de egy masik program ami emilt kuldene azt mondja nem tud kuldeni mert nincs kijelolve alapertelmezett bongeszo
Elküldve: 2005. 04. 20. 17:11
Felraktam a BootVis-t is, de először az sem használt. Aztán eszembe jutott, hogy én még hetekkel ezelőtt ''beoptimalizáltam a zikkszpét'' (gyk. leállítottam mindenféle szolgáltatást, pl. Feladatütemező, Nyomtatásvezérlő meg hasonlók
A Feladatütemező engedélyezése és elindítása után ugyanis újra megjelentek a Prefetch mappában az első PF fájlok!
A prefetch ugyanis nem működik, ha le van állítva a Feladatütemező szolgáltatás!!! (Gondolom, arra épül a dolog (???) )
Egy újabb példa arra, hogy az XP szolgáltatásainak ész nélküli leállítgatása nem hogy növeli, de jelentősen csökkent(het)i a rendszer teljesítményét.
Ha megfogadtok egy tanácsot: Ne állítsátok le a Feladatütemezőt, mert Ti is így jártok. (Sőt, más szolgáltatásokat se állítsatok le, kivéve ha pl. kritikus biztonsági kockázatot jelent. A rendszer teljesítménye minimális mértékben nőhet, ugyanakkor váratlan hibák léphetnek fel.)
Elküldve: 2005. 04. 20. 17:15
Idézet: qqcs - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 18:07
Hogy tudom az outlook expresst alapertelmezett levelezove tenni ha szurke az beallitasoknal az erre valo gomb?
Az internetbaellitasoknal az van kijelolve email kiliensnek, de egy masik program ami emilt kuldene azt mondja nem tud kuldeni mert nincs kijelolve alapertelmezett bongeszo
Ha XP az op.rendszered, akkor pl. Start menüben: ''Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései'' parancs (SP2-nél jobb oldalt).
Elküldve: 2005. 04. 20. 20:49
Xp Sp2-m van, amit nemrég telepítettem fel. Az lenne a kérdésem a guruktól, hogy hogyan lehet az CD/DVD autorun-t visszaállítani, mert az valahogy egyszerűen eltűnt. Sőt ha valamilyen fényképezőgépet csatlakoztatok vagy memóriakártyát, akkor is feljött egy ablak, hogy mit tegyen a fájlokkal, ez is megszünt létezni. Mit (vagy mivel) rontottam (ezt) el?
Omi
Elküldve: 2005. 04. 21. 12:36
Idézet: Omi - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 21:49
Xp Sp2-m van, amit nemrég telepítettem fel. Az lenne a kérdésem a guruktól, hogy hogyan lehet az CD/DVD autorun-t visszaállítani, mert az valahogy egyszerűen eltűnt. Sőt ha valamilyen fényképezőgépet csatlakoztatok vagy memóriakártyát, akkor is feljött egy ablak, hogy mit tegyen a fájlokkal, ez is megszünt létezni. Mit (vagy mivel) rontottam (ezt) el?
Omi
Igaz, hogy guru nem vagyok, de:
Start->futtatás -ba írd be: Services.msc
Itt a szolgáltatások között ne legyen letiltva a Cserélhető tároló szolgáltatás, és legyen automatikusra állítva a Rendszerhéj hardverfigyelése szolgáltatás.
Ha ez nem segít:
Start->futtatás -ba írd be: regedit
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CDRom] - ágon az
"Autorun" azonosítóban 1 kell, hogy szerepeljen. Ha nem, írd át 1-re.
Ha még mindig nem... :
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] - ágon, a "NoDriveTypeAutoRun" azonosítóba állíts be 91-et
Elküldve: 2005. 04. 21. 19:14
thx
Elküldve: 2005. 04. 21. 19:33
Idézet: Admiral Chris - Dátum: 2005. Apr. 21., Thursday - 20:14
thx
szerintem bekaphattal valami reklamozo,spy, akarmilyen hasonlo dolgot. enis jartam mar ugy hogy nemigazan talalt semmit a spybot, virus kereso, stb de megis volt ilyesmi dolgom. registryben nezz szet. stb. neha ezek a csunya kis progik megjelennek az installalt programok listajaban is. ott is nezz szet. meg mondhatnam a szokasos dolgokat, frissites, stb..
Szerkesztette: Desorder 2005. 04. 21. 19:35 -kor
Elküldve: 2005. 04. 21. 20:58
Ehhez a kliens gépen létrehozok egy rendszergazda fiókot jelszóval és engedélyezem a lehetőséget.
De ha be akarok lépni neten keresztül akkor a kliens gépére hogyan hívatkozzak ??
Megadom az IP címét, de ő router mögött van tehát 2 számsort kéne beírjak de hogyan??
Elküldve: 2005. 04. 21. 21:30
Idézet: DKG - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 13:36
Start->futtatás -ba írd be: Services.msc
Itt a szolgáltatások között ne legyen letiltva a Cserélhető tároló szolgáltatás, és legyen automatikusra állítva a Rendszerhéj hardverfigyelése szolgáltatás.
Ha ez nem segít:
Start->futtatás -ba írd be: regedit
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CDRom] - ágon az
"Autorun" azonosítóban 1 kell, hogy szerepeljen. Ha nem, írd át 1-re.
Ha még mindig nem... :
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] - ágon, a "NoDriveTypeAutoRun" azonosítóba állíts be 91-et
DKG!
Köszönöm a tippeket, mindent beállítottam ahgy írtad, de sajna ugyanaz a helyzet.
Ha van még neked vagy valakinek tippje, kérem ne tartsa magában.
Omi
Elküldve: 2005. 04. 21. 21:37
Idézet: Omi - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 22:30
Köszönöm a tippeket, mindent beállítottam ahgy írtad, de sajna ugyanaz a helyzet.
Ha van még neked vagy valakinek tippje, kérem ne tartsa magában.
Omi
DKG!
Bocsesz mégiscsak működik a varázslatod (guru vagy kész!), csak újra kellett indítani.
Jó vagy nálam egy sörre. Köszi mégegyszer.
Omi
Elküldve: 2005. 04. 22. 09:10
Idézet: Omi - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 22:37
Bocsesz mégiscsak működik a varázslatod (guru vagy kész!), csak újra kellett indítani.
Jó vagy nálam egy sörre. Köszi mégegyszer.
Omi
Szívesen... örülök, hogy müxik!
Elküldve: 2005. 04. 22. 09:59
Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 21:58
Ehhez a kliens gépen létrehozok egy rendszergazda fiókot jelszóval és engedélyezem a lehetőséget.
De ha be akarok lépni neten keresztül akkor a kliens gépére hogyan hívatkozzak ??
Megadom az IP címét, de ő router mögött van tehát 2 számsort kéne beírjak de hogyan??
Távoli gépelérés routeren keresztül
Idézet: zoli62 - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 18:51
Vezérlőpultban lévő, felügyeleti eszközök alatt az esemény napló ahol piros bejegyzéseket keress.
Legalább a SP1 fel van rakva? Ha nem akkor telepítsd fel.
Elküldve: 2005. 04. 22. 18:34
Idézet: Admiral Chris - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 19:14
thx
Szia.
Szerintem se érdemes szarakodni az SP1-el vagy az SP2-vel, azokban csak az összes biztonsági hiba javítása van, sőt ha kemény vagy akkor tűzfalad és vírus írtód se legyen.Azzal a 800 000 szarsággal a vinyódon meg ne is törődj,engem se zavar.
Elküldve: 2005. 04. 23. 09:55
Windows leállítás->kikapcsol a gép, azaz leáll a vinyó, hűtés stb, de az lcd lefagy,úgy marad a kép(win logo+windows leállítása...)
Ha az eszközkezelőben a SZÁMÍTÓGÉP-nél Szabványos PC vanfeltelepítve, akkor leáll normálisan(Most már kikapcsolhatja a számítógépet - üzenet), de ilyenkor is manuálisan kell kikapcsolni a gépet.
miért?
ui: APM bekapcsolva
Elküldve: 2005. 04. 23. 10:04
Elküldve: 2005. 04. 23. 10:07
Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 16:15
Mindenutt ez van alapertelmezettkent bejelolve ez a program megis azt mondja hogy nincs alapertelmezett emilprogram.
Masik kerdes is van:
Atvaltottam az Ms Outlookrol az outlook expressre es az Outlook bekapcsolaskor mindig megprobal automatikusan letolteni a leveleket, de sehol nincs beikszelve hogy barmit is csinaljon barmikor.

Súgó
A téma zárva.