HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#301 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 28. 05:31

Hali

van nekem 4 particióm. A C:\-n van a Windows XP, a D:\ üres, FAT32, és az E:\-n, F:\ -n tartom a programokat, játékokat.

Szeretnék Windows98-at telepíteni. Mivel csak a FAT32-őt ismeri, gondolom, minden gond nélkűl telepűlne a D: meghajtóra. Jól gondolom? Ha nem, kérnék tanácsot. Illetve. Ha telepítettem, mit tegyek? Indulásnál tudok majd választani, hogy melyik OP.rendszert akarom bebootolni?

Köszönöm.

#302 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:15

Idézet: Viper0us - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 6:31

Hali

van nekem 4 particióm. A C:\-n van a Windows XP, a D:\ üres, FAT32, és az E:\-n, F:\ -n tartom a programokat, játékokat.

Szeretnék Windows98-at telepíteni. Mivel csak a FAT32-őt ismeri, gondolom, minden gond nélkűl telepűlne a D: meghajtóra. Jól gondolom? Ha nem, kérnék tanácsot. Illetve. Ha telepítettem, mit tegyek? Indulásnál tudok majd választani, hogy melyik OP.rendszert akarom bebootolni?

Köszönöm.

Ha csak simán felrakod, akkor az xp nem fog indulni, csak a 98. Valamit trükközni kell, csak én nem tudom mit  :think: :) De majd úgyis megmondja valaki.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#303 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:28

Ha a C: NTFS, akkor még fel sem fogod tudni telepíteni a 98-at, mivel a io.sys, meg az msdos.sys mindenképp a boot particióra kell, hogy kerüljön, de a 98 nem ismeri az NTFS-t.

Ha a FAT32, akkor a 98 telepítő felülírja a boot sectort és nem fog az XP betöltődni. A 98 telepítése után XP recovery console-ból fixmbr, majd fixboot és menni fog.
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#304 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 11:55

Idézet: Viper0us - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 6:31

Hali

Köszönöm.

Hogyan installáljunk Windows 2000/Me/98 -t a meglévõ XP mellé...

Idézet: bj22 - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 4:19

Sziasztok!

Az a problémám, hogy bizonyos programok használatakor egész egyszerűn újraindul a gépem (konfig lejjebb). Ilyen problémás cucc, pl a Sony Acid zeneszerkesztője (a hivatalos oldalról letöltött shareware változat), feltelepül el is indul de abban a pillanatban ahogy a playre nyomok huss, újraindul a gép. stb....

A következő registry kulcs 0-ra állításával kapcsolhatod ki a hibaüzenet nélküli reboot-ot:
HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\CrashControl\AutoReboot
Hátha a "kék képernyő" közelebb visz téged a megoldáshoz.

#305 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 13:42

Idézet: bibe - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 9:28

Ha a C: NTFS, akkor még fel sem fogod tudni telepíteni a 98-at, mivel a io.sys, meg az msdos.sys mindenképp a boot particióra kell, hogy kerüljön, de a 98 nem ismeri az NTFS-t.

ez baj.. ugyanis az XP a C:-n van, ami NTFS. Az egyetlen FAT32 partició a D:  :(  semmi se tudok tenni ezügyben?

#306 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 16:08

Idézet: Viper0us - Dátum: 2005. Apr. 28., Thursday - 14:42

ez baj.. ugyanis az XP a C:-n van, ami NTFS. Az egyetlen FAT32 partició a D:  :(  semmi se tudok tenni ezügyben?

en ezt ugy csinaltam, hogy amig a win98-at telepitettem addig kivettem a masik vinyot. bar azis igaz hogy nekem 2 vinyo van es 2-2 particio. igy konnyu volt.

ha jol latom neked egy vinyon van 4 partricio? :think: akkor nemtom.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#307 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 16:35

Idézet: Viper0us - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:42

nézd:

Idézet: DKG - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 11:55

Ez itt egy url!
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#308 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 22:26

Én az xp open/save dialógusablakának a bala oldalán található ikonokat (sajátgép, dokumentumok, legutolsó fájlok, ...) szeretném lecserélni, vagy újakat ide rakni. Mármin nem az ikonokat, hanem a linkeket... Lehet ilyet????

#309 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 28. 22:33

Kettő kérdésem lenne:
-Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy rendszergazdaként se lehessen létrehozni más felhasználói fiókokat és jelszavat változtatni?
-Lehet az megcsinálni, hogy netre való felcsatlakozáskor elinduljon a víruskereső és a tűzfal (nem a beépített)? + Esetleg kapcsolat bontásakor automatikusan leálljanak.

#310 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 11:59

Idézet: KaLeun - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 23:33

Kettő kérdésem lenne:
-Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy rendszergazdaként se lehessen létrehozni más felhasználói fiókokat és jelszavat változtatni?

:confused: Minek definiálod rendszergazdaként ha így be akarod korlátozni?

Idézet: KaLeun - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 23:33

-Lehet az megcsinálni, hogy netre való felcsatlakozáskor elinduljon a víruskereső és a tűzfal (nem a beépített)? + Esetleg kapcsolat bontásakor automatikusan leálljanak.

Írsz egy scriptet amiben elindítod a programokat, és írsz egy másikat amiben leálítod őket...
A leállítás lesz a bonyolultabb de megnézed őket a TASKLIST paranccsal, és a sciptben a TASKKILL -el lelövöldözöd őket. Az automatizmusról viszont, szerintem mondj le.

#311 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 14:27

Idézet: DKG - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 12:59

:confused: Minek definiálod rendszergazdaként ha így be akarod korlátozni?

Mert a nagybátyám kisfia előszeretettel hoz létre felh. fiókokat és változatatja meg a jelszavakat. Ha például nincs jelszavazva a gép, akkor csinál. Természetesen néha el is felejti, hogy mit adott meg jelszónak.

#312 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 14:43

Akkor legyen korlátozott, és adj neki arra jogot, amire akarsz. :omg:
Üdvözlettel:
Gabi

#313 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 14:47

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. Apr. 28., Thursday - 23:26

Én az xp open/save dialógusablakának a bala oldalán található ikonokat (sajátgép, dokumentumok, legutolsó fájlok, ...) szeretném lecserélni, vagy újakat ide rakni. Mármin nem az ikonokat, hanem a linkeket... Lehet ilyet????

a tweakUI-ban tudod ezeket allitani. A "Places Bar"-t keresd. (common dialogs nal van.)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#314 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 15:32

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 15:43

Akkor legyen korlátozott, és adj neki arra jogot, amire akarsz. :omg:

Az nem megoldás, mert néhány program nem szereti ha nem rendszergazda vagy.

#315 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 18:21

Idézet: KaLeun - Dátum: 2005. Apr. 29., Friday - 16:32

Az nem megoldás, mert néhány program nem szereti ha nem rendszergazda vagy.

a run as parancs nem erre valo? :think: hogy rendszergazdakent futtas programokat korlatozott felhasznalo nev alatt. (nev, jelszo begepeles utan)

#316 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 21:34

Idézet: DKG - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 15:00

Akkor a legegyszerűbb ha a Total Commander, Parancsok\Könyvtárszinkronizálás... menüpontját használod. 
Két oldalra beállítod a szinkonizálandó könyvtárakat, összehasonlítás a könyvtárszinkronizáláson belül, majd szinkronizálás nyomógomb.

A total commander nem szinkronizalja rendesen az alkonyvtarakon beluli alkonyvtarakat.

Tovabbra is keresek egy olyan megoldast mint amit a ActiveSync csinal a pda es a desktop alkonyvtarai kozt. Tehet egy gombnyomasra leszinkronizal ket alkonyvtarat

#317 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 15:54

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 23:27

Ha nem a merevlemez közeli halálát javítja az XP, akkor valami más program, pl norton disk doctor kéri a lemezellenőrzést minden indításkor.

Két gépen is előjött a dolog, egyiken sincs norton, és egyik vinyója se akar meghalni, legjobb tudomásom szerint, de ha meg is akarna, kijavitja és kész, de minek fut le mindig. Az egyik gépnél frissen lett telepitva és valamit beleturkáltam, attól lehetett. 98 alól letöröltem a system volume inf könyvtárakat, de azt majd visszarakta. Talán ennek a hiánya,modositása okozza, de akkor is csak az egyik partición? Szóval olyan összefügéstelen az egész. A másik gépen meg csak elküldtem resettel a gépet úgy tizszer-húszszor, mert nem volt kedvem megvárni, mire sajátmagának megcsinálja. Itt ezzel lehetett összefüggésben, de a 5-6 partició közül is csak 1-2-t piszkál.
Tehát még nem sikerült rájönni, hogy lehet kipusztitani. Törjem fel a vindózt, mert anélkül nem lehet egy normális programom? Mikroszaftosak egyre pihentebb agyúak lesznek. Fatos vindózaknál is az a szkendiszk! Minden indulásnál rá kell feküdni az enterre.

Szerkesztette: Samuraj 2005. 05. 01. 15:58 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#318 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 17:25

Idézet: qqcs - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 20:34

A total commander nem szinkronizalja rendesen az alkonyvtarakon beluli alkonyvtarakat.

Hali!

Érdekes lenne ha nem.

#319 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 18:54

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 16:25

Hali!

Érdekes lenne ha nem.

Te probaltad?
Nekem az alkonyvtaron beluli alkonyvtaron beluli alkonyvtar letrehozast nem szinkronizalta.
Azota talaltam megoldast. A Syncback egy ingyenes progi.

#320 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 19:00

nem tudom ide, vagy a wlan topicba írjam, egyelore megprobalom itt
winxp home, frissen telepített sp2.
a wlan beállításokat hajlamos elfelejteni.
mit állítsák, hogy ezzel ne legyen gondja?
nem sima alapbeállítás, így vagy elfelejti, és az nem jo, ha minden alkalommal be kell állítani.
ötlet?
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.