HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#781 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 18. 18:34

Idézet: Kamile - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 19:29

kösz!
de melyik aza crosslink UTP kábel? a fordított vagy a sima?

A fordított, de ha úgy kéred, hogy "crosslink", biztosan jót kapsz. :)

#782 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 18:52

a netes gépen van: hálózati kapcsolat, hálozati kapcsolat2 és egy adsl.
a halozato kapcsolat -ról jön az adsl.
a halozati kapcsolat2 -ről menne a 2.gépre a net.
Valamelyik kapcsolatot meg kell osztani, ahoz, hogy a 2.gépen is legyen net. Szerintem a kapcsolat2-t kellene, mert az közvetít a két gép között. De ha azt osztom meg, akkor sem történik semmi.
A 1.gép(amire a net bejön) az látja a 2.gép megosztásait. De a 2.gép se nem lát magosztsást, sem internetet.
Szóval lehet hogy valami az ip beállításoknál rossz. Ha valaki letudná írni, hogy melyik hálozati kapcsolat-ra milyen ip-t osszak, ki, azt nagyon megköszönném, mert már 2napja ezen szarakodok..
thx.

Gtalk: weasel.razr@gmail.com

#783 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 19:04

Idézet: Kamile - Dátum: 2005. Jun. 18., Saturday - 18:29

kösz!
de melyik aza crosslink UTP kábel? a fordított vagy a sima?

Oda. Vissza.  :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#784 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 19:11

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 17:34

A fordított, de ha úgy kéred, hogy "crosslink", biztosan jót kapsz. :)

itthon van egy csomó, pár hete kötötték be az adsl-t, de addig volt másik net egy mikrós, de azzal meglehetett csinálni

#785 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 19:27

Idézet: Kamile - Dátum: 2005. Jun. 18., Saturday - 19:52

a netes gépen van: hálózati kapcsolat, hálozati kapcsolat2 és egy adsl.
a halozato kapcsolat -ról jön az adsl.
a halozati kapcsolat2 -ről menne a 2.gépre a net.
Valamelyik kapcsolatot meg kell osztani, ahoz, hogy a 2.gépen is legyen net. Szerintem a kapcsolat2-t kellene, mert az közvetít a két gép között. De ha azt osztom meg, akkor sem történik semmi.
A 1.gép(amire a net bejön) az látja a 2.gép megosztásait. De a 2.gép se nem lát magosztsást, sem internetet.
Szóval lehet hogy valami az ip beállításoknál rossz. Ha valaki letudná írni, hogy melyik hálozati kapcsolat-ra milyen ip-t osszak, ki, azt nagyon megköszönném, mert már 2napja ezen szarakodok..
thx.

a 2. gepnek a halokartyanal add meg a dns-nek es a gatewaynek az elso gep IP-jet.

az alattunk levo szomszed igy oszt nekunk 2 gepre ADSL-t. ;)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#786 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 19:50

Idézet: Kamile - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 19:52

Valamelyik kapcsolatot meg kell osztani, ahoz, hogy a 2.gépen is legyen net. Szerintem a kapcsolat2-t kellene, mert az közvetít a két gép között.

Nnnyem. Mit szeretnél csinálni? Megosztani az internet-kapcsolatot. Tehát az internet-kapcsolatot kell megosztani. :omg:

#787 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 19:51

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 18:27

a 2. gepnek a halokartyanal add meg a dns-nek es a gatewaynek az elso gep IP-jet.

az alattunk levo szomszed igy oszt nekunk 2 gepre ADSL-t. ;)

HELP ME!
Nemtudom az Externetnek a DNS és az átjáró címét!  :think:
valaki segítsen LPS!

#788 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 20:07

Idézet: Kamile - Dátum: 2005. Jun. 18., Saturday - 20:51

HELP ME!
valaki segítsen LPS!

nah. pl. az en gepemen dns-nek es gatewaynek megvan adva a szomszed IP-je (gondolom a masodik halo kartajanak az ip-je szal nem az adsl-esnek!) ami 192.168.0.1. es igy van LAN, meg NET is nekem meg a tesomnak is. (szoval 3 gepezet LANban)

majd okosabbak jonnek es elmagyarazzak. ;) de szerintem kb ennyi lehet az egesz.

Szerkesztette: Desorder 2005. 06. 18. 20:12 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#789 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 20:53

Idézet: Kamile - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 20:51

HELP ME!
valaki segítsen LPS!

Parancssor > ipconfig/all
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#790 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 07:52

megcsinéltam mindent ami kell. beállítottam faszán az ipket, de, még mindig nemjó a net. nézegettem infókat, és aztírták, hogy erre a gépre, amelyikre bejön a net, kell feltenni egy proxy progit, és a 2.gépről meg rácsatlakozni. ez így lehetséges?...:) :confused:

#791 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 07:59

Idézet: Kamile - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 8:52

megcsinéltam mindent ami kell. beállítottam faszán az ipket, de, még mindig nemjó a net. nézegettem infókat, és aztírták, hogy erre a gépre, amelyikre bejön a net, kell feltenni egy proxy progit, és a 2.gépről meg rácsatlakozni. ez így lehetséges?...:) :confused:

Persze.
Csak a másik topicot kéne sűrűn olvasgatni.

Net megosztás, Mielőtt kérdezel, nézz be

#792 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 09:39

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 6:59

Persze.
Csak a másik topicot kéne sűrűn olvasgatni.

Net megosztás, Mielőtt kérdezel, nézz be

sy. már rájöttem a megoldásra. már látja a 2gép egym,ást, és a 2.gépen van is net. Azaz csak http/ftp működik, mert a proxyn azt a portot adtam meg. nemtudok telnetelni, ircezni, meg ilyenek. milyen portot kell ilyenkor megadni? vagy hogyan állítsam be?

#793 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 09:44

Idézet: Kamile - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 10:39

Azaz csak http/ftp működik, mert a proxyn azt a portot adtam meg. nemtudok telnetelni, ircezni, meg ilyenek. milyen portot kell ilyenkor megadni? vagy hogyan állítsam be?

Lehet, hogy elsiklottam valami felett, de miért használsz proxyt? :think:

#794 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 10:00

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 8:44

Lehet, hogy elsiklottam valami felett, de miért használsz proxyt? :think:

Nme akarok proxyt hazsnálni, de másképpen nem jött össze. Rendesen beállítottam az ipket, a 2.gép látta is a megosztást. CSak net nem volt jó. Itt megvan osztva a net, tűzfalakat kikapcsoltam.. Akkorsem volt ott jó.. Felraktam egy proxy progit, és a 2.gépen beállítottam, de akkor meg csak http/ftp működött..semmi más.. szóval most nemtudom mivan.  :mad:   :confused:   :think:
Hogyan lehetne megoldani azt, hogy ne kelljen proxyt használni, és a másik gépről is ugyanúgy tudjam használni a netet, telnetet, irc-t, mindent, ahogy azon a gépen, amire bemegy a net..?  :confused:

Szerkesztette: Kamile 2005. 06. 19. 10:10 -kor

#795 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 21:37

Idézet: olee - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 10:23

A drivercealener nevu progival elég sok vga, hang és egyéb kártya nyomait ki lehet írtani.

thx

Úgy tűnik, a Me-s gépnél bizonyos eszközökből 2 szerepelt az Eszközkezelőben

Csak valahogy elsőre nem tűnt fel...  :omg: Mikor itt eltávolítottam a nem működő eszközöket, amelyek mellett pici felkiáltójel szerepelt, akkor köv. rebootnál visszarakta őket (újra felismerte). Miután a látszólag OK eszközöket töröltem ezekből a duplikátumokból (ami mellett nem volt ! jel), akkor megszűntek az ütközések. XP-t meg újraraktam, ott más gondok voltak. Most minden működik, kopp-kopp, de hogy mi okozhatta...  :confused:

#796 Felhasználó inaktív   rumos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 13:11

új XP (+SP2) felhasználóként lenne két kérdésem:

1. van egy "Helyi Kapcsolat" ikon az óra mellett, ami kb. 1 perc után "felkiáltójeles" lesz és előjön egy buborék, hogy hálózati kapcsolatot nem lehetett létrehozni, vagy ilyesmi. el lehez ezt tüntetni? már próbáltam valahogy letiltani vagy eltávolítani (jobb gomb katt rá), de ezután nem tudtam ADSL-ezni sem. ja természetesen ha csatlakozom az ADSL-re, lesz újabb hálózati kapcsolatok ikon az óra mellett. remélem érthető.

2. hogy lehet megváltoztatni az egyes file típusokhoz tartozó ikonokat. Ahogy próbáltam: Vezérlőpult -> Mappa beállításai -> Fájltípusok fül, módosítás. Win98-cal asszem így lehetett. XP-ben?

köszi

#797 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 17:57

Idézet: rumos - Dátum: 2005. Jun. 21., Tuesday - 14:11

új XP (+SP2) felhasználóként lenne két kérdésem:

1. van egy "Helyi Kapcsolat" ikon az óra mellett, ami kb. 1 perc után "felkiáltójeles" lesz és előjön egy buborék, hogy hálózati kapcsolatot nem lehetett létrehozni, vagy ilyesmi. el lehez ezt tüntetni? már próbáltam valahogy letiltani vagy eltávolítani (jobb gomb katt rá), de ezután nem tudtam ADSL-ezni sem. ja természetesen ha csatlakozom az ADSL-re, lesz újabb hálózati kapcsolatok ikon az óra mellett. remélem érthető.

2. hogy lehet megváltoztatni az egyes file típusokhoz tartozó ikonokat. Ahogy próbáltam: Vezérlőpult -> Mappa beállításai -> Fájltípusok fül, módosítás. Win98-cal asszem így lehetett. XP-ben?

köszi

halozati ikon-on ket klikk, aztan tulajdonsagok es "az ikon megjelenitese az ertesitesi teruleten" elol kiveszed a pipat ...

#798 Felhasználó inaktív   rumos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 20:41

Köszi.
Ott nem volt pipa, de alatta az "értesítés kérése..." ott volt, kivettem, eltűnt az ikon.

#799 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 09:38

Sziasztok!

Tavoli desktop eleresbol annyit ertek hogy elinditom a remote desktop connectiont de azt mar nem hogy mit kell csinalni a masik gepen hogy tavolrol elerjem az osszes allomanyt es esetleg szinkronizalhassam is a a ket gep bizonyos mappajat. Meg hogy mi lesz a tavoli gep neve.

#800 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 11:30

hali.
hogyan lehet egy user "dokumentumok" logikai könyvtárát átirányítani egy másik helyre.
az történt, hgoy összeomlott win-re rádobtam egy másikat, és a docu&settings alatt már volt ilyen nevű user, és most úgy néz ki a user könyvtár, hogy usernév+gépnév. a hozzárendelés erre mutat. a másik, korábbira szeretném, ha mutasson.....
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.