HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#801 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 22. 12:13

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 12:30

hali.
hogyan lehet egy user "dokumentumok" logikai könyvtárát átirányítani egy másik helyre.

Jobb klikk, Properties, Target -> amit szeretnél.

#802 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 12:39

wow, milyen egyszerű, köszi.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#803 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 15:32

Nah lenne egy elég nagy problémám...

Anno info érettségire készülés során fel kellett raknom a Microsoft Visual Studio-t! Aszem a 8-as verzió volt bár már nem tom.. tul kép csak sql server miatt raktam föl azt is. Nah szal leszedtem szép szabályosan uninstall... DE pár nap múlva egy két alkalmazás elkezdett sírni hogy kapcsoljam be a just in time debuggingot (holott ki sem kapcsoltam anno ... el sem indítottam a progit) a visual studio-ban. Ekkor a winamp és a GTA sírt. Ezután valahogy ezek megjavultak.. Majd megint előjött a BW meternél a Battlefield 2-nél és a Float's Mobile Agent-nél. (Ez utóbbi nagyon fontos ebben tárolom az összes tel számomat mert telcsim gariban van). Felraktam egy régebbi visual studio-t a 6-ost mivel ujabbat nem tudtam szerezni. Utána sem ment de mostmár sima hibaablakkal szálltak el a cuccok. Leszedtem a visual studio 6-ot és maradt minden ugyan ugy hibaablak! Nagyon idegesít mert perpill nincsen ujabb visual studiom és nem is tudom mi lehet a hiba... fontos lenne megoldani. Bárkinek bármilyen 5lete van nagyon szívesen fogadom.

Jha registry-t pucoltam file-okat átnéztem semmi. Jha és próbáltam ujra rakni az alkalmazásokat is!

Üdv

#804 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 16:43

Valaki mondja meg, hogy xp prof sp2 hova tölti le a win update file-okat?
Wutemp egyik meghajtón sincs. Első ránézésre sehol nem találom.

szerk:  na annyira jutottam, hogy a c:\windows növekszik (új telepítés, teljesen üres gép)

Szerkesztette: pgyafi 2005. 06. 22. 16:48 -kor

#805 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 16:50

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 17:43

WINDIR\Installer? :think:

Illetve WINDIR\SoftwareDistribution, de ez lehet, hogy csak a Microsoft Update alatt működik így (tehát v6 alatt).

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 06. 22. 16:52 -kor

#806 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 17:11

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. Jun. 22., Wednesday - 17:43

szerk:  na annyira jutottam, hogy a c:\windows növekszik (új telepítés, teljesen üres gép)

szedd le a vinyodra az updateket es mindig offline frissitsd! en igy teszem. en az sp1hez leszedtem (egyesevel) exe-ben 25 db hotfixet es mindig vinyorol rakom ra a frissitest.

hogy is kell ezt:

ha egyszer mar updateltel a netrol utana a programok eltavolitasa es hozzaadasa menuben ird fel az ossze frisites kodjat! (KBxxxxxx). az AIDA is kijelzi ezeket.

ezekutan helyettesitsd be a 6 jegy kodszamot ebbe az URL-be (igen egyesevel de csak egyszer kell megcsinalni!) >> http://support.micro...om/?kbid=xxxxxx

ekkor bejon egy oldal ahol kivalasztod a frissites-hez tartozo parametereket. (pl. win xp sp1,sp2 angol, magyar, stb)... utana az exe letoltheto a vinyora es nem kell tobbet tokolni a lassu online updatelessel.

hogy a legujabb (tehat mondjuk ket honap mulva is lesznek hotfixek,stb) frissitesek is meglegyenek a vinyodon, ha elmesz a winupdate oldalra, ott is kifogja jelezni az esetleges uj frissitesek kodszamat. ne telepitsd oket online, hanem > eljaras ugyanaz mint fentebb.. (url-be behelyettesites)

ha valamit kihagytam, vagy kerdes van kesobb beirom.  ;)

szerk: a neten lehet talalsz olyan pakkokat amikben esetleg benen vannak ezek, de azok tartalmazhatnak akar virust is vagy akarmilyen gonosz dolgokat. jobb ezt magadnak megcsinalni a windows oldalarol. csak az elejen lesz olyan sok. (sp1 nel en 25 hotfixet szedtem le., sp2-nel nemtudom mennyi ilyen kis hotfix van. de sokkal jobb igy mint allandoan a netrol lehuzni ugyanazt... :cool: )

Szerkesztette: Desorder 2005. 06. 22. 17:18 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#807 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 22. 17:21

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 18:11

szedd le a vinyodra az updateket es mindig offline frissitsd! en igy teszem. en az sp1hez leszedtem (egyesevel) exe-ben 25 db hotfixet es mindig vinyorol rakom ra a frissitest.

hogy is kell ezt:

[...]

Ennél talán egyszerűbb a Windows Update Catalogot használni (vagy megrendelni az ingyenes szervízcsomag CD-ket... ezt tényleg csak nagyon zárójelben, a legutóbbi vagy fél évet késett :omg:).

#808 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 17:24

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. Jun. 22., Wednesday - 18:21

Ennél talán egyszerűbb a Windows Update Catalogot használni (vagy megrendelni az ingyenes szervízcsomag CD-ket... ezt tényleg csak nagyon zárójelben, a legutóbbi vagy fél évet késett :omg:).

lehet egyszerubb. en nemtom. de ez sem egy nagy waszisztdasz. gyors nettel max 15 perc az egesz hobelebanc lekapasa, az url behelyettesiteses , kivalasztasos modszerrel. ;) 

en anno ezt az infot megtalaltam a neten es azota igy csinalom. de mostmar nem kell mert mar azt irja ki hogy nincsen hotfix, RAKJAK sp2-t... azt meg nem fogok. :o

najo legyen 20 pec.  :p (bar attol fugg mihez kell leszedni. sp1 vagy sp2-hoz)

Szerkesztette: Desorder 2005. 06. 22. 17:25 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#809 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 18:29

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 17:50

Illetve WINDIR\SoftwareDistribution, de ez lehet, hogy csak a Microsoft Update alatt működik így (tehát v6 alatt).

Igen, ide pakolja de már kitömörítve.
Sp1-nél még ugye volt egy wutemp dir amibe letöltötte az updateket. Ezeket onnan ki lehetett másolni egyszerűen.
Ebből a SoftwareDistribution-ból meg már nem.

Egyébként van itt egy ReportingEvents.log amiben benne vannak, hogy melyik frissítést szedte le és telepítette fel.

Azt azért nem igazán értem, hogy miért kell kicsomagolt, letöltött firssítéseket megtartani. SP1-nél wutemp-be berakta, telepítette, majd törölte.
Hirtelen 150mb lett ez a Soft..Distr... + ~50MB Uninstall könyvtár. Össz 200mb egyből...

#810 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 18:32

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 18:11

hogy is kell ezt:

ha egyszer mar updateltel a netrol utana a programok eltavolitasa es hozzaadasa menuben ird fel az ossze frisites kodjat! (KBxxxxxx). az AIDA is kijelzi ezeket.

ezekutan helyettesitsd be a 6 jegy kodszamot ebbe az URL-be (igen egyesevel de csak egyszer kell megcsinalni!) >> http://support.micro...om/?kbid=xxxxxx

ekkor bejon egy oldal ahol kivalasztod a frissites-hez tartozo parametereket. (pl. win xp sp1,sp2 angol, magyar, stb)... utana az exe letoltheto a vinyora es nem kell tobbet tokolni a lassu online updatelessel.

hogy a legujabb (tehat mondjuk ket honap mulva is lesznek hotfixek,stb) frissitesek is meglegyenek a vinyodon, ha elmesz a winupdate oldalra, ott is kifogja jelezni az esetleges uj frissitesek kodszamat. ne telepitsd oket online, hanem > eljaras ugyanaz mint fentebb.. (url-be behelyettesites)

szerk: a neten lehet talalsz olyan pakkokat amikben esetleg benen vannak ezek, de azok tartalmazhatnak akar virust is vagy akarmilyen gonosz dolgokat. jobb ezt magadnak megcsinalni a windows oldalarol. csak az elejen lesz olyan sok. (sp1 nel en 25 hotfixet szedtem le., sp2-nel nemtudom mennyi ilyen kis hotfix van. de sokkal jobb igy mint allandoan a netrol lehuzni ugyanazt... :cool: )

Ennél már egyszerűbb (persze kinek hogy) eleve a telepítő cd-re felpakolni az update-eket.
pl.: http://unattended.ms...x/integrate.htm

#811 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 22. 18:34

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 19:29

Azt azért nem igazán értem, hogy miért kell kicsomagolt, letöltött firssítéseket megtartani. SP1-nél wutemp-be berakta, telepítette, majd törölte.
Hirtelen 150mb lett ez a Soft..Distr... + ~50MB Uninstall könyvtár. Össz 200mb egyből...

Engem ne kérdezz, még telepítés közben, röptében törlöm őket, ahogy elkészül az adott update... :omg:

#812 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 18:53

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 19:34

Engem ne kérdezz, még telepítés közben, röptében törlöm őket, ahogy elkészül az adott update... :omg:

Ennél az új webes update-nél is, tehát törlöd ezt a SofwareDistribuiton\Download könyvtárat?

#813 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 22. 18:58

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 19:53

Ennél az új webes update-nél is, tehát törlöd ezt a SofwareDistribuiton\Download könyvtárat?

Csak a pontosság kedvéért: Win2K szerverem van, a Microsoft Update-et használom, és a letöltött update-eket törlöm telepítés után, igen. A biztonsági másolatokat szintén, nem volt még példa rá, hogy el kellett volna távolítanom egy-egy hotfixet.

#814 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 18:58

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. Jun. 22., Wednesday - 19:32

Ennél már egyszerűbb (persze kinek hogy) eleve a telepítő cd-re felpakolni az update-eket.
pl.: http://unattended.ms...x/integrate.htm

igen. jogos. de hat ahany ember annyi szokas. ;)

egyebkent, ha mar az integralasnal tartunk, lehetoseg van ra, hogy ugyanugy ahogy az updateket beleintegraljuk a telepito cd-re stb, modositott dll-eket ill. exe file-okat is belerakjunk?

szerk: ahh.. :omg:  mar azon az oldalon amit belinkeltel latom a fenyt.  :respect:  :D
szerk2: meg amugyis hulye vagyok.! most neztem bele a i386 konyvtaraba a xp cd-n es ott vannak a telepitendo dll-ek. siman csak kicserelem es megirom az uj telepitot.  :omg: de azert hasznos az az oldal. :cool:

Szerkesztette: Desorder 2005. 06. 22. 19:08 -kor

#815 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 20:08

Idézet: Xero - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 16:32

Nah lenne egy elég nagy problémám...

Anno info érettségire készülés során fel kellett raknom a Microsoft Visual Studio-t! Aszem a 8-as verzió volt bár már nem tom.. tul kép csak sql server miatt raktam föl azt is. Nah szal leszedtem szép szabályosan uninstall... DE pár nap múlva egy két alkalmazás elkezdett sírni hogy kapcsoljam be a just in time debuggingot (holott ki sem kapcsoltam anno ... el sem indítottam a progit) a visual studio-ban. Ekkor a winamp és a GTA sírt. Ezután valahogy ezek megjavultak.. Majd megint előjött a BW meternél a Battlefield 2-nél és a Float's Mobile Agent-nél. (Ez utóbbi nagyon fontos ebben tárolom az összes tel számomat mert telcsim gariban van). Felraktam egy régebbi visual studio-t a 6-ost mivel ujabbat nem tudtam szerezni. Utána sem ment de mostmár sima hibaablakkal szálltak el a cuccok. Leszedtem a visual studio 6-ot és maradt minden ugyan ugy hibaablak! Nagyon idegesít mert perpill nincsen ujabb visual studiom és nem is tudom mi lehet a hiba... fontos lenne megoldani. Bárkinek bármilyen 5lete van nagyon szívesen fogadom.

Jha registry-t pucoltam file-okat átnéztem semmi. Jha és próbáltam ujra rakni az alkalmazásokat is!

Üdv

Valaki erre? Tényleg nagyon fontos lenne!

Üdv

#816 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 20:34

Idézet: Xero - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 21:08

Valaki erre? Tényleg nagyon fontos lenne!

Üdv

Néztem, de nem értettem. A kép, amit belinkeltél, egy egyszerű fagyi volt, semmi köze nem volt a Just in Time Debuggerhez. :think:

#817 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 20:57

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 21:34

Néztem, de nem értettem. A kép, amit belinkeltél, egy egyszerű fagyi volt, semmi köze nem volt a Just in Time Debuggerhez. :think:

Nah mivel miota felraktam a 6-os visual studio-t a just in time debugging hibák átmentek ilyen sima hibákra... nem értem az egészet mert semmi oka nem lehet semmi más nem került föl vagy le.

Üdv

#818 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 22. 21:37

Idézet: Xero - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 21:57

Nah mivel miota felraktam a 6-os visual studio-t a just in time debugging hibák átmentek ilyen sima hibákra... nem értem az egészet mert semmi oka nem lehet semmi más nem került föl vagy le.

Üdv

És nem mindegy neked, hogy felajánlja-e a rendszer debuggolást a nem általad írt, forrás nélküli programra, vagy nem, amikor elszáll? :confused: Gondolom, kijavítani úgysem igen fogod hirtelenjében... :think:

Hogy miért fagyogat minden, az persze egy érdekes kérdés, de a JIT debugging átállítása nem fog változtatni a dolgon.

#819 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 21:44

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 22:37

És nem mindegy neked, hogy felajánlja-e a rendszer debuggolást a nem általad írt, forrás nélküli programra, vagy nem, amikor elszáll? :confused: Gondolom, kijavítani úgysem igen fogod hirtelenjében... :think:

Hogy miért fagyogat minden, az persze egy érdekes kérdés, de a JIT debugging átállítása nem fog változtatni a dolgon.

A programok el sem indultak csak sírtak hogy nincsen jit debug... Miután felraktam a 6-ost akkor meg már ilyen sima fagyások voltak! Erre keresem a megoldást de nem lelem. Gondoltam több okos ember van itt majd segítetek :)

Üdv

#820 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 21:51

Sziasztok, nem XP kérdés kifejezetten, hogy miképpen lehet egy enterre (kattintásra) több url-t megnyitni (több böngészőablakban).

Ügyebár ha van egy *.url fájlunk, aminek a tartalma :

[InternetShortcut]
URL= http//www.***page.com/

akkor erre kattintva ez bejön. Na most ha több linket szeretnék egyszerre? Próbálkoztam de nem sok sikerrel.

Elnézést a nem kifejezetten XP kérdésért.

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.