Idézet: Paracelsus - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 17:08
Előszó:
Konfig alul, a winyó egy 3 gigás FAT32-es partícióból (C: ) és egy 40 gigás NTFS-esből (D: ) áll. Meg még néhány csavarból és drótból. A C:-n most 1,72 giga szabad hely van, ez csökkenhet, mert a Temp mappát már átköltöztettem oda, de észreveszem ha hízik, és ürítem. Ja, természetesen a WinXP a D-n foglal helyet. (a C-n egy Win98 éldegél háborítatlanul)
A kérdés pedig: érdemes lenne-e átköltöztetni a lapozófájlt a C:-re? Én attól félek, hogy a FAT32 fájlrendszer miatt lassulni fog a memóriaelérés, de ha valaki megnyugtatna, hogy nem így lesz, akkor megköszönném.
A lapozófájl lehetséges mérete 768-1536 MB, ebből most 768 mega van lefoglalva. (tehát elfér a C-n)
Kössz
Szia,
az ntfs az naplózó fájlrendszer, elméletileg tudja mit hova rakott ezért gyorsabban találja meg a dolgokat. Én azt hiszem, az a lényeg, hogy a swap azon a winyón legyen amiről nem futatsz alkalmazásokat.
Pölö: C van a rendszer és azon van a swap is, egy külön winyón meg a Photoshop.
Mivel mindkét rendszer ugyan azon a winyón van, tök mindegy melyik partíción van a lapozófájl. Nem nyersz vele semmit. Persze elméletben NTFS gyorsabb, meg biztonságosabb, de azt hiszem semmi különbséget sem fogsz találni.
Szerintem.

Súgó
A téma zárva.