HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#1521 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 16. 10:31

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 10:37

egy kérdés: mit tud olyat az enterprise amiért olyat raktatok fel?
(gondolom nem clusterbe nyomjátok a szerverekel..)

Mivel a standard feliratú lémez Enterpirse váltózatot tartalmaz és ezt küldték így kénytelenek vagyunk azt feltenni, nem akarok netről töltenni egy standard-ot. (mellesleg én még nem találkoztam az új R2-es váltózatból magyar nyelvűvel)
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1522 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 13:21

Úgy általában: miért rohan mindenki fejvesztve R2-re upgradelni? Mi olyat tud, amely nélkül megáll az élet? :rolleyes:

#1523 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 18:28

nem, ezt az enterpriseosasat ugy általában kérdeztem, a sulinetes lev.lisátn mindenki meg azért nyavajog, hogy standardot kaptak, mikor náluk minden szerver enterprise...

amugy tényleg, miért kell most hirtelen frissíteni? van még bő 2 hónap frissíteni, addig meg lehet kiderül, hogy egy bughalmaz az r2...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1524 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 18:42

Idézet: melon - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 14:21

Úgy általában: miért rohan mindenki fejvesztve R2-re upgradelni? Mi olyat tud, amely nélkül megáll az élet? :rolleyes:

Print management például qrvajo. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1525 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 18:58

Idézet: melon - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 14:21

A Print management akarom majd kipróbálni mert az alapján amit olvastam nagyon jónak tűnik. Ezen kívól a kvótázás is fejlödőtt és arra is kíváncsi vagyok, mert a mostani azért elég alap. Ja a sharepoint Services kipróbáltam és az tetszik nagyon. Király oldalakat lehet vele létrehozni és üzemeltetni.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1526 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:21

A telepítőkulcsok még mindig nem jöttek meg. :(
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1527 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 07:02

10. Microsoft Nyári Tanártovábbképzés

2006. augusztus 21 – 23.
Helyszín: Budapesti Műszaki Egyetem I épület

http://www.microsoft...tk/default.mspx

#1528 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 07:11

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 8:02

10. Microsoft Nyári Tanártovábbképzés

2006. augusztus 21 – 23.
Helyszín: Budapesti Műszaki Egyetem I épület

http://www.microsoft...tk/default.mspx

Hát én azt hiszem, az ideit is kihagyom.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1529 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:56

ilyenre én elmehetek?

#1530 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 17:25

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:56

ilyenre én elmehetek?

ha iskolai tanár vagy rendszergazda vagy akkor igen

#1531 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 17:35

hivatalosan nem...
ott honnan tudják meg, mert ha az iskolátol kérdezik csak meg, akkor nincs probléma.

#1532 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:07

Üdv

Segítség kellene. Tud e valaki valami konkrét információt adni (weboldal) az Educatio-LMS rendszerről. Ez elvileg olyan mint a sdt.sulinet.hu. Csak éppen semmit se találok rolla. De viszont kiadták utasításba, hogy bekéne jelentkezni rá.

Ennyit találtam rolla: link

#1533 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 17:30

Közérdekű közlemény!

Kedves Fórumozók!

A korábbi nyári rendszergazda táborok hagyományait követve, hatéves szervezői múlttal a Közoktatási Rendszergazda Egylet (1LET) idén is megrendezi a méltán népszerű ötnapos képzési programját 2006. július 25-29-ig Velencén. A tábor elsősorban a közoktatásban dolgozó rendszergazdák munkáját hivatott segíteni, de szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki szívesen részt venne egy tartalmas, gyakorlatorientált, ugyanakkor könnyed, tábori környezetben zajló oktatáson.

Részvételi díj: 25 000 Ft/fő, 1LET tagoknak 24 000 Ft/fő. A részvételi díjról számlát állítunk ki, így az iskola is átvállalhatja a költséget. A díj tartalmazza a szállást, napi 3-szori étkezést (reggeli, ebéd a táborban, vacsora a parton), internet-elérést, éjszakai őrzést.

A munka szokás szerint két szekcióra bontva zajlik (Linux, Windows), a tematika megtalálható a http://tabor.1let.hu honlapon. Mindkét szekcióban gyakorlatorientált, iskolai rendszerekkel kapcsolatos témákat gyűjtöttünk össze. Új technológiákat, hálózati biztonsági kérdéseket tárgyalunk, és terminal szerveres, ill. virtual PC-s (Xen) megoldásokkal lehetőséget biztosítunk mindenkinek egyéni kísérletezésre, gyakorlásra.

A jelentkezéseket a http://kapu.1let.hu/tabor címen várjuk 2006. július 9-ig.

Ha tudod, hogy valamely ismerősöd is szívesen részt venne, de nem olvassa a listát, kérjük, minél hamarabb értesítsd őt is, hogy jelentkezhessen. A táborról további információt a http://tabor.1let.hu weboldalon találsz, illetve az info@1let.hu címen várjuk kérdéseidet.

Üdvözlettel,

Terjék Balázs
elnök
Közoktatási Rendszergazda Egylet

#1534 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 12:12

Sziasztok,

Következő probléma megoldásában szeretnék segítséget kérni. Adott egy domain ezen belül több OU, a probléma ott kezdődik, hogy egyes OU-khoz több, esetenként 5-6 policy is tartozik. Szeretném kicsit optimalizálni a dolgot, (belépési idő stb) arra gondoltam, összerakom ezeket a policy-ket 2 max 3 policy-be. De elég bonyolult így egyenként összevállogatni, kellene nekem valami olyan program amivel össze lehet hasonlítani a policyket és valahogy  összerakni többet egybe. Olvastam régebben valahol, hogy létezik ilyen megoldás amivel össze lehet hasonlítani a policy-ket, kérdés, mi ez? Tudtok segíteni ebben? Előre is köszönöm szépen.

Szolti

#1535 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 16:49

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 13:12

Sziasztok,

Következő probléma megoldásában szeretnék segítséget kérni. Adott egy domain ezen belül több OU, a probléma ott kezdődik, hogy egyes OU-khoz több, esetenként 5-6 policy is tartozik. Szeretném kicsit optimalizálni a dolgot, (belépési idő stb) arra gondoltam, összerakom ezeket a policy-ket 2 max 3 policy-be. De elég bonyolult így egyenként összevállogatni, kellene nekem valami olyan program amivel össze lehet hasonlítani a policyket és valahogy  összerakni többet egybe. Olvastam régebben valahol, hogy létezik ilyen megoldás amivel össze lehet hasonlítani a policy-ket, kérdés, mi ez? Tudtok segíteni ebben? Előre is köszönöm szépen.

Szolti

Nem konkértan összehasonlításra való, de kilehet vele gyüjtenni egy házirend beállításai és kimentenni html-be vagy kinyomtatni és úgy már jóbban átlátható a sok házirend: Group Policy Management Console

#1536 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 12:13

Nehogy a nyár alatt eltűnjön a topic! :)
Csinált már valaki ftp/samba nyomtatót? Cél: amit egy mappába bemásolnak, azt nyomtatódjon szinesben...
Vajon hogyan lehet megállapítani, hogy odaért a fájl? (Nem feltöltés közben van és nem szakadt meg)
Utána már CUPS-sal lehetne nyomtatni szépen. Még azt is felismeri, hogy milyen formátumban van a doksi (doc, pdf, jpg, stb...)
Ötlet?

#1537 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 10:41

pasz...

#1538 Felhasználó inaktív   chx_o 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 15:40

Nagy kéréssel fordulnék a Tisztelt Kollégákhoz!

Van a sulinkban (ahol a rendszergarázdálkodást társadalmi munkában végeztem) egy netware 4.11-es szerver. Levéglegelésem előtt derült ki, hogy rossz az első CD-je. Biztonsági másolat van róla, azonban hibátlan írás és adatellenőrzés után arról (sem) lehet telepíteni, rögtön az elején (NLM-ek másolása) hibát jelez.
Természetesen jogtiszta a termék (netware, groupwise, bordermanager, akármi), eredeti CD-kkel, eredeti licensz floppival, számlával igazolni is tudom.
Ha valakinek lenne elfekvőben egy másolat az első CD-ről, nagyon megköszönném. Ha szükséges, elmegyek érte, akár az eredeti terméket is elviszem bemutatni, szóval nem warezről van szó.
Az utódomnak szeretném átadni úgy az egész rendszert, hogy minden klappol.

Köszönettel:
chx

#1539 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 18:52

izé, nem lehet utánrendelni estetleg?
a sulinetes levlistán is kérdezd meg ha még nem tetted..

#1540 Felhasználó inaktív   chx_o 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 08:37

Utánrendelni sajnos nem  :( de a sulinet levlistát megpróbálom, köszi!

chx

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.