HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#1641 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 14. 12:33

Háj!
hogy lehet olyan központi profilt létrehozni, ami csak letöltődik a szerverről, utána azt csinál vele az ember amit akar, de nem töltödik vissza a szervere? (tehát gyak. a változások ne mentődjenek?)?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1642 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 14:05

Idézet: charlie - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 13:33

Háj!
hogy lehet olyan központi profilt létrehozni, ami csak letöltődik a szerverről, utána azt csinál vele az ember amit akar, de nem töltödik vissza a szervere? (tehát gyak. a változások ne mentődjenek?)?

Mandatory profil kell neked. Hasonló eljárás mint a roaming esetében, csak átnevezed ntuser.man-ra.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1643 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 14:06

jajj, ezvoltaz!
Tényleg, kösz :)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1644 Felhasználó inaktív   cix 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 14. 14:39

Sziasztok!!

Segítségeteket kérném, az a hülye helyzet állt elő, h volt egy Win szerveres domain. A domain megszűnt, a gépek nem önnállóan üzemelnek. A gépek munkacsoportban dolgoznak. Fenn áll egy olyan probléma, h egyik helyi acc (rendszergazda sem) tud pl nyomtatót törölni, nincs futtatás sor sem.... :(

Mi okozhatja ezt???

CIX
CIX

#1645 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 14:47

Idézet: cix - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 15:39

Sziasztok!!

Segítségeteket kérném, az a hülye helyzet állt elő, h volt egy Win szerveres domain. A domain megszűnt, a gépek nem önnállóan üzemelnek. A gépek munkacsoportban dolgoznak. Fenn áll egy olyan probléma, h egyik helyi acc (rendszergazda sem) tud pl nyomtatót törölni, nincs futtatás sor sem.... :(

Mi okozhatja ezt???

CIX

Esetleg domain-ben volt policy?
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1646 Felhasználó inaktív   cix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 15:15

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 13:47

Esetleg domain-ben volt policy?

A gond az, h akkor még nem én voltam itt az RG, de szerintem volt, mert mésképp nem lehtne uez  a tünet minden gépen.

Bennragadhatott a policy??

köszi a gyors választ!
nincs kedvem újrahúzni 10db pénzügy gépet...
CIX

#1647 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 15:42

Idézet: cix - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 16:15

A gond az, h akkor még nem én voltam itt az RG, de szerintem volt, mert mésképp nem lehtne uez  a tünet minden gépen.

Bennragadhatott a policy??

köszi a gyors választ!
nincs kedvem újrahúzni 10db pénzügy gépet...

MMC/modul hozzáadása/eredő házirend

#1648 Felhasználó inaktív   cix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 15:47

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 14:42

MMC/modul hozzáadása/eredő házirend

Van egy kis gond, hogy indítom el az MMC-t, Futtatás parancs nélkül?
CIX

#1649 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 15:52

Ha esetleg cmd.exe elindul....

Másik megoldás: vezérlőpult/rendszer/speciális/felhasználói profil

#1650 Felhasználó inaktív   cix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 17:07

sikerült megnyitnom az eredő házirendet, de csak napló nézetben, nem tudom módosítani a beállításait...

mit lehet ilyenkor tenni?

valóban egy régi házirendre hivatkozik ami egy másik gépen volt vmior, de már nem éri el???
hol tudom átállítani a az elésérsi útját??
CIX

#1651 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 21:35

Idézet: cix - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 18:07

sikerült megnyitnom az eredő házirendet, de csak napló nézetben, nem tudom módosítani a beállításait...

mit lehet ilyenkor tenni?

valóban egy régi házirendre hivatkozik ami egy másik gépen volt vmior, de már nem éri el???
hol tudom átállítani a az elésérsi útját??

Sok itt a félreértés. Eredő házirendben csak megtekinteni lehet az éppen érvényben levő házirendet. Aztán meg nehezen módosítasz domain policy-t ami már nincs is. Aztán ez már nem elérési út kérdése. Szóval jah.....

http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;313222

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 10. 14. 21:48 -kor

#1652 Felhasználó inaktív   cix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 15:17

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 20:35

Sok itt a félreértés. Eredő házirendben csak megtekinteni lehet az éppen érvényben levő házirendet. Aztán meg nehezen módosítasz domain policy-t ami már nincs is. Aztán ez már nem elérési út kérdése. Szóval jah.....

http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;313222

Köszöm szépen a segítséget, a legutóbbi lehetőséggel megoldódózz a probléma, sikerült visszaállítani a jogokat!!

CIX
CIX

#1653 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 16. 21:52

Idézet: charlie - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 15:44

izé, domain?
bejelentkezni tudsz?
ez valami windows vagy polici elbarmolásnak tűnik

Domain? Nincsen tartományvezérlő, vagyis nem tudok róla :Đ . Nincs szerverként kitüntetett gép.
Mai történés: Hátsó gépekre winxp-t kellett rakni (a legkisebb egy K6-II 266-os gép, egész jól viszi és meghagytam az xp-témát is :Đ ), egyúttal renberaktam a suli kapott HP gépeit (A64, 256M RAM-mal..), mert elég keszekuszák voltak...Eredeti HP-s telepítvények, nem nyúltak beléjük. Szükségtelen dolgok letiltása után az eredmény: Az általam telepített, vagy helyrerakott gépeken 50-70MB memóriafoglalással mentek az XP-k, míg a HP-ken ugyanezekkel a megfogásokkal 140MB volt a minimum. Látszólag a HP valami terméktámogatásán kívül semmi nem volt telepítve, se plusz szolgáltatás, se autoinduló baromság. S mégis ezeken a gépeken ennyi a memóriahasználat, ami 256M mellett még mindig elég rosszul néz ki frissen indítva a gépet...Kétlem, hogy a 3M-s szép HP bitmap háttér miatt lenne (végre valahol rájött valaki arra, hogy a tömörítetlen bitmap háttér sokkal jobb teljesítményt nyújt asztalon :o ).
Ötlet, tisztelt kollegák?

Slusszpoén: Utolsó gépen, mely a switchtől legmesszebb, 1m-rel odébb az előzőtől lakik, nem megy a net. címet sem kap, kapcsolatot abszolút nem lát, kábel kihúzva hiba. Tökölés, kábel kiszedése a vájúból, fél óra s lőn az ötlet: Vegyük vissza a sebességet 10M-ra. és lőn működés..Aztán a legelső, legközelebbi HP hagyta el a hálót, kábelkibedugás, aljzattól gépig kábel kicserélése, gép kibekapcsolása: Semmi eredmény, kábel kiszed a korbácsból, átnéz (mert persze a patch panel és a foglalatok számozása nem is köszön egymás felé), semmi eredmény. Végső ötlet: Átdug másik gépre a kábel, azzal meg megy jól, viszontdugva másik gépé, emez gép is megy. Kábelek visszacserélve eredeti felállásra, megy minden frankón... :pokeas2:
Megmérkőztem hát az nagy szörnyünkkel.

DHCP-t kiiktattam, fix ip-t osztottam mindenkinek, mert állandó jelleggel ip-címek ütköztek.

Szerkesztette: didyman 2006. 10. 16. 21:57 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1654 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 22:08

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 22:52

Domain? Nincsen tartományvezérlő, vagyis nem tudok róla :Đ . Nincs szerverként kitüntetett gép.
Mai történés: Hátsó gépekre winxp-t kellett rakni (a legkisebb egy K6-II 266-os gép, egész jól viszi és meghagytam az xp-témát is :Đ ), egyúttal renberaktam a suli kapott HP gépeit (A64, 256M RAM-mal..), mert elég keszekuszák voltak...Eredeti HP-s telepítvények, nem nyúltak beléjük. Szükségtelen dolgok letiltása után az eredmény: Az általam telepített, vagy helyrerakott gépeken 50-70MB memóriafoglalással mentek az XP-k, míg a HP-ken ugyanezekkel a megfogásokkal 140MB volt a minimum. Látszólag a HP valami terméktámogatásán kívül semmi nem volt telepítve, se plusz szolgáltatás, se autoinduló baromság. S mégis ezeken a gépeken ennyi a memóriahasználat, ami 256M mellett még mindig elég rosszul néz ki frissen indítva a gépet...Kétlem, hogy a 3M-s szép HP bitmap háttér miatt lenne (végre valahol rájött valaki arra, hogy a tömörítetlen bitmap háttér sokkal jobb teljesítményt nyújt asztalon :o ).
Ötlet, tisztelt kollegák?

Slusszpoén: Utolsó gépen, mely a switchtől legmesszebb, 1m-rel odébb az előzőtől lakik, nem megy a net. címet sem kap, kapcsolatot abszolút nem lát, kábel kihúzva hiba. Tökölés, kábel kiszedése a vájúból, fél óra s lőn az ötlet: Vegyük vissza a sebességet 10M-ra. és lőn működés..Aztán a legelső, legközelebbi HP hagyta el a hálót, kábelkibedugás, aljzattól gépig kábel kicserélése, gép kibekapcsolása: Semmi eredmény, kábel kiszed a korbácsból, átnéz (mert persze a patch panel és a foglalatok számozása nem is köszön egymás felé), semmi eredmény. Végső ötlet: Átdug másik gépre a kábel, azzal meg megy jól, viszontdugva másik gépé, emez gép is megy. Kábelek visszacserélve eredeti felállásra, megy minden frankón... :pokeas2:
Megmérkőztem hát az nagy szörnyünkkel.

DHCP-t kiiktattam, fix ip-t osztottam mindenkinek, mert állandó jelleggel ip-címek ütköztek.

Én a HP konfigokkal úgy indítottam, hogy partíciók törlése aztán xp prof telepítés. :D

#1655 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 22:12

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 23:08

Én a HP konfigokkal úgy indítottam, hogy partíciók törlése aztán xp prof telepítés. :D

Neeem, nem fizetnek meg annyira :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1656 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 15:18

Ki használ win2k3 servert?
Igaz, múltkor kipróbáltam az R2-t, de már le is töröltem, mert kellett másra a gép.
Kéne belőle a poledit.exe. Meg tudna dobni valaki vele? Csak emiatt nem akarok telepíteni egyet.
A cd-n meg nem gondolom kerestem eléggé, ezért nem találtam meg :(
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1657 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 17:21

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 16:18

Ki használ win2k3 servert?
Igaz, múltkor kipróbáltam az R2-t, de már le is töröltem, mert kellett másra a gép.
Kéne belőle a poledit.exe. Meg tudna dobni valaki vele? Csak emiatt nem akarok telepíteni egyet.
A cd-n meg nem gondolom kerestem eléggé, ezért nem találtam meg :(

Nincs benne poledit.exe. Sőt én utoljára win98-nál találkoztam vele.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1658 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 19:44

Idézet: bon - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 18:21

Nincs benne poledit.exe. Sőt én utoljára win98-nál találkoztam vele.

Samba PDC-vel akarom összehozni a group policyt és a leírások a poledit-et emlegetik. Akkor olvasgatok tovább.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1659 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 08:05

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 20:44

Samba PDC-vel akarom összehozni a group policyt és a leírások a poledit-et emlegetik. Akkor olvasgatok tovább.

Ha valaki már megoldotta, ne hallgassa el!

#1660 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 22:10

Német nyelvű jó lesz?
http://www.gruppenri...003_poledit.zip
szerk. van a win2k3 telepítőlemezén, vagy javítócsomagjában adminpack.msi állomány? Abban elvileg benne leledzik. Azaz nem, megvan: A win2k Sp4-ben lévő adminpack.msi kell neked.

Szerkesztette: didyman 2006. 10. 18. 22:15 -kor

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.