Közoktatási rendszergazdák II.
Elküldve: 2006. 10. 14. 12:33
hogy lehet olyan központi profilt létrehozni, ami csak letöltődik a szerverről, utána azt csinál vele az ember amit akar, de nem töltödik vissza a szervere? (tehát gyak. a változások ne mentődjenek?)?
Elküldve: 2006. 10. 14. 14:05
Idézet: charlie - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 13:33
hogy lehet olyan központi profilt létrehozni, ami csak letöltődik a szerverről, utána azt csinál vele az ember amit akar, de nem töltödik vissza a szervere? (tehát gyak. a változások ne mentődjenek?)?
Mandatory profil kell neked. Hasonló eljárás mint a roaming esetében, csak átnevezed ntuser.man-ra.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 10. 14. 14:06
Tényleg, kösz
Elküldve: 2006. 10. 14. 14:39
Segítségeteket kérném, az a hülye helyzet állt elő, h volt egy Win szerveres domain. A domain megszűnt, a gépek nem önnállóan üzemelnek. A gépek munkacsoportban dolgoznak. Fenn áll egy olyan probléma, h egyik helyi acc (rendszergazda sem) tud pl nyomtatót törölni, nincs futtatás sor sem....
Mi okozhatja ezt???
CIX
Elküldve: 2006. 10. 14. 14:47
Idézet: cix - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 15:39
Segítségeteket kérném, az a hülye helyzet állt elő, h volt egy Win szerveres domain. A domain megszűnt, a gépek nem önnállóan üzemelnek. A gépek munkacsoportban dolgoznak. Fenn áll egy olyan probléma, h egyik helyi acc (rendszergazda sem) tud pl nyomtatót törölni, nincs futtatás sor sem....
Mi okozhatja ezt???
CIX
Esetleg domain-ben volt policy?
Elküldve: 2006. 10. 14. 15:15
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 13:47
A gond az, h akkor még nem én voltam itt az RG, de szerintem volt, mert mésképp nem lehtne uez a tünet minden gépen.
Bennragadhatott a policy??
köszi a gyors választ!
nincs kedvem újrahúzni 10db pénzügy gépet...
Elküldve: 2006. 10. 14. 15:42
Idézet: cix - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 16:15
Bennragadhatott a policy??
köszi a gyors választ!
nincs kedvem újrahúzni 10db pénzügy gépet...
MMC/modul hozzáadása/eredő házirend
Elküldve: 2006. 10. 14. 15:47
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 14:42
Van egy kis gond, hogy indítom el az MMC-t, Futtatás parancs nélkül?
Elküldve: 2006. 10. 14. 15:52
Másik megoldás: vezérlőpult/rendszer/speciális/felhasználói profil
Elküldve: 2006. 10. 14. 17:07
mit lehet ilyenkor tenni?
valóban egy régi házirendre hivatkozik ami egy másik gépen volt vmior, de már nem éri el???
hol tudom átállítani a az elésérsi útját??
Elküldve: 2006. 10. 14. 21:35
Idézet: cix - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 18:07
mit lehet ilyenkor tenni?
valóban egy régi házirendre hivatkozik ami egy másik gépen volt vmior, de már nem éri el???
hol tudom átállítani a az elésérsi útját??
Sok itt a félreértés. Eredő házirendben csak megtekinteni lehet az éppen érvényben levő házirendet. Aztán meg nehezen módosítasz domain policy-t ami már nincs is. Aztán ez már nem elérési út kérdése. Szóval jah.....
http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;313222
Szerkesztette: FlowM@N 2006. 10. 14. 21:48 -kor
Elküldve: 2006. 10. 16. 15:17
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 20:35
http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;313222
Köszöm szépen a segítséget, a legutóbbi lehetőséggel megoldódózz a probléma, sikerült visszaállítani a jogokat!!
CIX
Elküldve: 2006. 10. 16. 21:52
Idézet: charlie - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 15:44
bejelentkezni tudsz?
ez valami windows vagy polici elbarmolásnak tűnik
Domain? Nincsen tartományvezérlő, vagyis nem tudok róla :Đ . Nincs szerverként kitüntetett gép.
Mai történés: Hátsó gépekre winxp-t kellett rakni (a legkisebb egy K6-II 266-os gép, egész jól viszi és meghagytam az xp-témát is :Đ ), egyúttal renberaktam a suli kapott HP gépeit (A64, 256M RAM-mal..), mert elég keszekuszák voltak...Eredeti HP-s telepítvények, nem nyúltak beléjük. Szükségtelen dolgok letiltása után az eredmény: Az általam telepített, vagy helyrerakott gépeken 50-70MB memóriafoglalással mentek az XP-k, míg a HP-ken ugyanezekkel a megfogásokkal 140MB volt a minimum. Látszólag a HP valami terméktámogatásán kívül semmi nem volt telepítve, se plusz szolgáltatás, se autoinduló baromság. S mégis ezeken a gépeken ennyi a memóriahasználat, ami 256M mellett még mindig elég rosszul néz ki frissen indítva a gépet...Kétlem, hogy a 3M-s szép HP bitmap háttér miatt lenne (végre valahol rájött valaki arra, hogy a tömörítetlen bitmap háttér sokkal jobb teljesítményt nyújt asztalon :o ).
Ötlet, tisztelt kollegák?
Slusszpoén: Utolsó gépen, mely a switchtől legmesszebb, 1m-rel odébb az előzőtől lakik, nem megy a net. címet sem kap, kapcsolatot abszolút nem lát, kábel kihúzva hiba. Tökölés, kábel kiszedése a vájúból, fél óra s lőn az ötlet: Vegyük vissza a sebességet 10M-ra. és lőn működés..Aztán a legelső, legközelebbi HP hagyta el a hálót, kábelkibedugás, aljzattól gépig kábel kicserélése, gép kibekapcsolása: Semmi eredmény, kábel kiszed a korbácsból, átnéz (mert persze a patch panel és a foglalatok számozása nem is köszön egymás felé), semmi eredmény. Végső ötlet: Átdug másik gépre a kábel, azzal meg megy jól, viszontdugva másik gépé, emez gép is megy. Kábelek visszacserélve eredeti felállásra, megy minden frankón...
Megmérkőztem hát az nagy szörnyünkkel.
DHCP-t kiiktattam, fix ip-t osztottam mindenkinek, mert állandó jelleggel ip-címek ütköztek.
Szerkesztette: didyman 2006. 10. 16. 21:57 -kor
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 10. 16. 22:08
Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 22:52
Mai történés: Hátsó gépekre winxp-t kellett rakni (a legkisebb egy K6-II 266-os gép, egész jól viszi és meghagytam az xp-témát is :Đ ), egyúttal renberaktam a suli kapott HP gépeit (A64, 256M RAM-mal..), mert elég keszekuszák voltak...Eredeti HP-s telepítvények, nem nyúltak beléjük. Szükségtelen dolgok letiltása után az eredmény: Az általam telepített, vagy helyrerakott gépeken 50-70MB memóriafoglalással mentek az XP-k, míg a HP-ken ugyanezekkel a megfogásokkal 140MB volt a minimum. Látszólag a HP valami terméktámogatásán kívül semmi nem volt telepítve, se plusz szolgáltatás, se autoinduló baromság. S mégis ezeken a gépeken ennyi a memóriahasználat, ami 256M mellett még mindig elég rosszul néz ki frissen indítva a gépet...Kétlem, hogy a 3M-s szép HP bitmap háttér miatt lenne (végre valahol rájött valaki arra, hogy a tömörítetlen bitmap háttér sokkal jobb teljesítményt nyújt asztalon :o ).
Ötlet, tisztelt kollegák?
Slusszpoén: Utolsó gépen, mely a switchtől legmesszebb, 1m-rel odébb az előzőtől lakik, nem megy a net. címet sem kap, kapcsolatot abszolút nem lát, kábel kihúzva hiba. Tökölés, kábel kiszedése a vájúból, fél óra s lőn az ötlet: Vegyük vissza a sebességet 10M-ra. és lőn működés..Aztán a legelső, legközelebbi HP hagyta el a hálót, kábelkibedugás, aljzattól gépig kábel kicserélése, gép kibekapcsolása: Semmi eredmény, kábel kiszed a korbácsból, átnéz (mert persze a patch panel és a foglalatok számozása nem is köszön egymás felé), semmi eredmény. Végső ötlet: Átdug másik gépre a kábel, azzal meg megy jól, viszontdugva másik gépé, emez gép is megy. Kábelek visszacserélve eredeti felállásra, megy minden frankón...
Megmérkőztem hát az nagy szörnyünkkel.
DHCP-t kiiktattam, fix ip-t osztottam mindenkinek, mert állandó jelleggel ip-címek ütköztek.
Én a HP konfigokkal úgy indítottam, hogy partíciók törlése aztán xp prof telepítés.
Elküldve: 2006. 10. 16. 22:12
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 23:08
Neeem, nem fizetnek meg annyira :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 10. 17. 15:18
Igaz, múltkor kipróbáltam az R2-t, de már le is töröltem, mert kellett másra a gép.
Kéne belőle a poledit.exe. Meg tudna dobni valaki vele? Csak emiatt nem akarok telepíteni egyet.
A cd-n meg nem gondolom kerestem eléggé, ezért nem találtam meg
Elküldve: 2006. 10. 17. 17:21
Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 16:18
Igaz, múltkor kipróbáltam az R2-t, de már le is töröltem, mert kellett másra a gép.
Kéne belőle a poledit.exe. Meg tudna dobni valaki vele? Csak emiatt nem akarok telepíteni egyet.
A cd-n meg nem gondolom kerestem eléggé, ezért nem találtam meg
Nincs benne poledit.exe. Sőt én utoljára win98-nál találkoztam vele.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01
Elküldve: 2006. 10. 17. 19:44
Idézet: bon - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 18:21
Samba PDC-vel akarom összehozni a group policyt és a leírások a poledit-et emlegetik. Akkor olvasgatok tovább.
Elküldve: 2006. 10. 18. 08:05
Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 20:44
Ha valaki már megoldotta, ne hallgassa el!
Elküldve: 2006. 10. 18. 22:10
http://www.gruppenri...003_poledit.zip
szerk. van a win2k3 telepítőlemezén, vagy javítócsomagjában adminpack.msi állomány? Abban elvileg benne leledzik. Azaz nem, megvan: A win2k Sp4-ben lévő adminpack.msi kell neked.
Szerkesztette: didyman 2006. 10. 18. 22:15 -kor

Súgó
A téma zárva.