Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 12:18
A telepített 1711-es cickó router ha jól sejtem, VPN-en keresztül, központilag van kezelve a 2950-es switch-sel egyetemben? Az SDM ugyanis nem érhető el és bár nem mélyedtem még bele, de terminálon sem tudom elérni a CLI-n keresztül (azaz ezt a router-en nem próbáltam, csak a switch-en, mert odáig ér a kábel ^-^, az SDM-et pedig a 1711-en).
Kaptam múltkor dokumentációt valamihez, a sulinettel kapcsolatos lényeges infókról, de azt a levelet persze bölcs előrelátással a kuka mélyére helyeztem.
Na, merthogy arról lenne szó, hogy a router-en nyitni a jelenleg tiltott 3 ethernet portból egyet és a másik terem 15 gépét egy már meglévő switch beiktatásával oda felhúzni (jelenleg az a 24 port-os jószág eteti az összes gépet, némi khm, kihagyással ugye, mert a cickóból csak egy uplink van áthúzva, persze nem a router uplink-je, hanem a 2950-é
Ebben egyébként mi a logika, hogy kib@sznak ide 300khuf-os eszközöket és gyakorlatilag semmi beleszólást nem hagynak a lokál rendszerszopgazdának abba, hogy hogyan használja? Gondolom, el lehet velük intézni valahogy, de az ügyfélszolgálat múltkori hozzáállása okán úgy érzem, hogy vérmérsékleti okokból először jobb, ha Tőletek kérdezek és nem őket küldöm el valahova a válaszukkal, aztán csak sikerülne dűlőre jutni, mert ez a jelenlegi felépítés elég gyöszös és toldozott-foldozott.
...vagy el kellett volna olvasnom azt a pár oldalas anyagot és akkor nem kérdeznék hülyeségeket??
https://forms.sulinet.hu a te barátod. Ott lehet kérni port nyitást. Idoklással persze. Akár forard -ot is kérhetsz emlékeim szerint. Meg lehet kérni, hogy a szegmenseket variálják át pl úgy, hgoy a védett nem kell, annak a portjait a privát -ba tegyék át. És akkor elvileg minden probléma megolda, mert kb 5 portot nem használhatsz majd. (public). Abból amit leírtál, én ezt a választ szűrtem le.

Súgó
A téma zárva.