HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#2501 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 13. 13:35

nem tudok ilyenrol, de nem egyszerre kezdik el, hanem a beallitott idopont +- valahányperc.
ha nem allitasz be semmit hazirendbe, akkor meg minden nap 3-kor keresik a frissitist.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2502 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 13:36

hmm, mégse, esetleg meg lehet ugy, hogy csinalsz csoportokat a gepeknek, es minden csoporthoz egy sajat hazirendet, amiben mas idopontot adsz meg frissiteshez.

#2503 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 14:58

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 13:36

hmm, mégse, esetleg meg lehet ugy, hogy csinalsz csoportokat a gepeknek, es minden csoporthoz egy sajat hazirendet, amiben mas idopontot adsz meg frissiteshez.

Köszi, erre én is gondoltam de nem akartam ezért külön policy-kat létrehozni. Hm, olvasgatok még. THX

#2504 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 16:43

Idézet: Szolti - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 15:58

Köszi, erre én is gondoltam de nem akartam ezért külön policy-kat létrehozni. Hm, olvasgatok még. THX

Miért gond, ha véletlenül egyszerre töltik le a frissítést? (mondjuk nem tartom valószínűnek) Nálunk 130 gép van és még semmi problémát nem okozott.

Szerkesztette: bon 2007. 06. 13. 16:44 -kor

A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2505 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 07:26

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 12:50

Mártír, a te msn cimed ilyen perpetumos? nem tudtam atimportálni mirandabol gaimba a listat, es aliasok voltak ugyebar...

más, milyen klonozo szoftvert ajanlotok, ami gyors, ingyenes, tömörit, tud halozatra menteni (mondjuk ftp-vel, vagy valami szerver oldali cuccal) esetleg meg hab a tortan, hogy visszamasolni tud broadcastal...

SystemRescueCd
Ezen van pl PartImage. FTP-t is tud.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2506 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 07:31

Idézet: 1soproni - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 8:26

SystemRescueCd
Ezen van pl PartImage. FTP-t is tud.

nos, kozbe megcsinaltam Deploymentel ugy, hogy halozatrol WinPE elindul, abba atirtam a startnet.cmd-t, hogy automatikusan particionaljon, formazzon, csatolja fel a szerver megosztasat, es imagex-el az elore elkeszitett wim-et masoja fel a c:-re.
igy egy gepterem megvan 1 ora alatt, amibol kb 30 perc a masolas, meg 30 perc, hogy szepen kenyelmesen lefuttatom a newsid-et, meg beleptetem a tartomanyba.

#2507 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 07:54

Hadd tegyek közzé egy felhívást:

Idézet

Kedves rendszergazda kolléga!

A Közoktatási Rendszergazda Egylet szeretné felmérni az iskolában rendszergazdai munkát végzők képzési igényeit, lehetőségeit, hogy testre szabott képzési programokkal segíthessük munkájukat. Ezért kérjük, hogy az alábbi kérdőív kitöltésével segítsd felmérésünket.

http://kapu.1let.hu/kerdo/

Kérjük, hogy a kérdőívet - lehetőségeikhez mérten - minden közoktatásban rendszergazdai feladatokat álló töltse ki, legkésőbb jövő héten péntekig, június 22-ig. A felmérésről értesítsétek a listát nem olvasó kollégáitokat
is.

Köszönettel,

Terjék Balázs
elnök
Közoktatási Rendszergazda Egylet

#2508 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 08:10

Idézet: Silver - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 8:54

Hadd tegyek közzé egy felhívást:

Idézet

19. Használjátok-e a Sulinet központi távmenedzsment szolgáltatását?

Ez már meg is szűnt, nem?
(Bár én sosem használtam)
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2509 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 08:24

megszunt amitota atvette a pantel, asszem.

#2510 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 10:13

így van, ez már megszűnt

#2511 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 10:17

nembaj, azért nem tudja az egyik kéz mit csinal a masik :)

#2512 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 08:27

Egy elképzelt hálózat összeállítása a Debian GNU/Linux Etch verziójának segítségével

#2513 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:46

no, klíma kéne a szerverterembe, és most ugy nez ki, hogy lenne ra egy kis keret.
tanacsokat tudtok adni? (persze, ki lesz hivva a hozzaerto szakember, csak jobb felkeszulni, nehogy ugy vagjon at a palankon ogy csak na)

#2514 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:56

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 10:46

no, klíma kéne a szerverterembe, és most ugy nez ki, hogy lenne ra egy kis keret.
tanacsokat tudtok adni? (persze, ki lesz hivva a hozzaerto szakember, csak jobb felkeszulni, nehogy ugy vagjon at a palankon ogy csak na)

Nekünk éppen két hete szereltek fel egy 3,3kw-os hűtő, fűtő klímát. Márkája Midea, külsőre ronda de teszi a dolgát, ha jól emlékszem két év garancia van rá. 140ezer ft-volt nettóba. Egy kb 5m*4m-es normál belmagaságú helyiséget hűt aminek két fal csupa ablak. Bent 8 gép és egy nagy nyomtató üzemel folyamatosan.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2515 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 10:03

itt csak egy nyomtato van (szines lezer, de ha nincs hasznalva k ivan kapcsolva -> nem fut) meg két szerver, meg a fon. ja, meg a sulinetes cuccok, meg két szvics.
ugy kb, meg tudom valahogy nezni, hogy ezek mennyi futoteljesitmennyel rnedelkeznek?
gondolom a felvett teljesitmeny nem jo, mert nem alakul at minde hove, vagy igen?

#2516 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 10:27

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 11:03

itt csak egy nyomtato van (szines lezer, de ha nincs hasznalva k ivan kapcsolva -> nem fut) meg két szerver, meg a fon. ja, meg a sulinetes cuccok, meg két szvics.
ugy kb, meg tudom valahogy nezni, hogy ezek mennyi futoteljesitmennyel rnedelkeznek?
gondolom a felvett teljesitmeny nem jo, mert nem alakul at minde hove, vagy igen?

A fel vette teljesítmény nem jó, mert jóval kevesebb alakul át hővé. Nálunk ránézéssel mondta meg a szerelő.

#2517 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 10:33

semmi mérés, vagy ilyesmi, csak ugy kisujbol? az igen, akkor az a nagyon hozzaerto kategoriaba tartozott, ugye?

#2518 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 11:19

no, tomeges felhasználo felvetelre mi a legjobb megoldas?
ismerem a userek szkriptet (msiskola), de nekem valami egyszerubb is megteszi.
pl. cvs fajlbol kiveszi a dolgokat, es mindenkit felhasznalonak pakol

#2519 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 14:27

Idézet: Szolti - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 14:58

Mert volt már rá példa, hogy reggeli gép bekapcsolt követően 1-2 óráig használhatatlanok voltak a gépek amig a frissítés zajlott, teljesen megfogta a gépeket. Ezt szeretném elkerülni, igaz ha rendesen havonta engedéjezve vannak a frissítések akkor ennek nem kellene előfordulnia. Erről jut eszembe, hallotom, hogy létezik vlami levlista amire föl lehet iratkozni és akkor a keddi frissítésekről kapok levelet. Ezt merre találom? Köszi.

#2520 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 14:41

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 11:33

semmi mérés, vagy ilyesmi, csak ugy kisujbol? az igen, akkor az a nagyon hozzaerto kategoriaba tartozott, ugye?

Semmi mérés, én olyan céggel nem találkoztam aki szemrevételezésen kívül csinált volna mást is. Legutobb annyit kérdezett, hogy a gépek folyamatosan mennek e és, hogy télen milyen hőmérségelt szokot lenni a helyiségben. A cég meg itteni viszonylatban nem egy "házi barkács" kategória tudtommal.

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.