HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#2841 Felhasználó inaktív   chros69 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 02. 09:45

Idézet: bon - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 9:02

Frissült a www.tisztaszoftver.hu oldal. Rehet rendelni az érintetteknek a Windows Vista Business, Office Professional 2007 magyar változatokat és könyveket.

Wowww !!! Ezekbol is a Corporate edition-t adjak ? Vagy van egyaltalan ilyen Vista-nal (mint az XP-s verzio volt)?
32 es/vagy 64 bit-es ?
Ez a bussiness edition = a XP Professional folytatasaval ?

Koszi

#2842 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 09:47

Annyi a változás, hogy minden verziót aktiválni kell, az enterprise-t vállalati serveren lehet aktiválni és fél évente újra kell.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2843 Felhasználó inaktív   chros69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 09:48

Idézet: 1soproni - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 7:20

IP, MAC, vagy LDAP authentikációval

Koszi a valaszt...
Es akkor ugye nem kell domain ? (vagy felreertettel es domain-nel?)
De ekkor hogyan is hasznalnak a userek? Belep a windows workgroupba diak neven es lat egy halozati meghajtot felcsatolva es ott hogy tortenne az auth?

Koszi

#2844 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 10:25

Figyelem: Akinek panaszkodnak, hogy elküldik a leveleket, de nem ér célba...
A sulinetesek azt mondják, hogy sosem smtp.sulinet.hu volt a helyes smtp beállítás, hanem emailstmp.sulinet.hu
Még nem próbáltam ki, hogy úgy működik e, de hamarosan kiderül.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2845 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 10:28

Idézet: chros69 - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 10:48

Koszi a valaszt...
Es akkor ugye nem kell domain ? (vagy felreertettel es domain-nel?)
De ekkor hogyan is hasznalnak a userek? Belep a windows workgroupba diak neven es lat egy halozati meghajtot felcsatolva es ott hogy tortenne az auth?

Koszi

Ez esetben nem kell domain, nálam sincs.
LDAP van, ami össze tudja egyeztetni magát az XP-s login név/jelszóval és ha egyezik, akkor nem is kéri.
A hálózati mappa ikonja ki van pakolva pl az asztalra, és ha meg akarja nyitni akkor vagy kér jelszót, vagy nem.
Felmountolni nem célszerű, mert ha véletlenül nem megy a hálózati mappa, akkor perceket képes állni a loginnál mire bejelentkezik.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2846 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 10:30

Na én kipróbáltam az elektronikus rendelést! Kezembe a számla a licensz igazolás ugy látszik folytatódik ez a upgrade dolog! Remélem nem UPGRADE KITet küldenek mert akkor felrobbanok! Ugyanis a Vista Upgrade Kit nem bootolható és csak XPre lehet telepiteni! Délután sztem egy szüz HDDre neki ugrok a Bootolható Vista telepitőmmel megpróbálom megetetni ezt a kódot hátha megeszi! tapasznyalatok később! Itt az ebéd ideje! ;)
Takygyerek a világjáró......

#2847 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 10:39

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 11:30

Na én kipróbáltam az elektronikus rendelést! Kezembe a számla a licensz igazolás ugy látszik folytatódik ez a upgrade dolog! Remélem nem UPGRADE KITet küldenek mert akkor felrobbanok! Ugyanis a Vista Upgrade Kit nem bootolható és csak XPre lehet telepiteni! Délután sztem egy szüz HDDre neki ugrok a Bootolható Vista telepitőmmel megpróbálom megetetni ezt a kódot hátha megeszi! tapasznyalatok később! Itt az ebéd ideje! ;)

Nem upgrade kitet küldenek, Teljes telepítőt, írja a FAQ.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2848 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 10:40

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 11:30

Tapasztalatod várjuk.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2849 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 02. 13:20

Idézet: bon - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 10:40

Tapasztalatod várjuk.

Nos tehát ahogy igértem nektek beszámolok milyen sikerrel jártam a Vista telepitésében! Eddig minden jol alakul! Driverek fentvannak! (az az 1 ami kellett) Tartományba bentvan! Elég könnyen vette az akadályt! Sajna a suli virusírtója még nem Vista Kompatibilis! :( Ezért függelten ingyenes vírusírtót tettem alá! Aktiválás sikeres volt! Egy rakás frissitést már le is szedett és fel is tett! Kérdezzetek mit mondjak még! Minden esetre meglepett hogy egy NETröl letöltött Vista beveszi ezt a kódot! Még majd arra leszek kiváncsi hogy a Notebookomra fel tudom e tenni és engedi e aktiválni! Gyanítom hogy nem! Eddig Béta ultimate amivel próbálkoztam! Ez a verza annál gyorsabbnak tünik!

#2850 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 20:37

Chipkártya. Már rég volt, most aktuális (kir-stat 2007 aláírása okt 15-ig).
Új gépre telepítettem, de valamit mégsem. Fent van driver, fent van axalto, ie beállítások, oe beállítások. Küldésnél mégis azt mondja az oe, hogy:
"Nem bízik meg ezen fiók digitális azonosítójában.
Az Outlook Express talált számítógépén egy érvényes digitális azonosítót. Szeretné ezt az
azonosítót használni, amikor digitálisan aláírt üzenetet küld erről a fiókról?"

igen - küldés aláírás nélkül - mégse

Az igenre ugyanez az ablak jön fel. Azt nincs tovább.

Az lehet a gond, hogy a tanusítvány kiállítója nem szerepel a gépen lévő hiteles tanusítvány kiállítok között. Csak nem tudom, hol és mit kellene hozzáadni.
Ötlet? Megoldás?

#2851 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 20:51

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 21:37

Új gépre telepítettem, de valamit mégsem. Fent van driver, fent van axalto, ie beállítások, oe beállítások. Küldésnél mégis azt mondja az oe, hogy:
Az Outlook Express talált számítógépén egy érvényes digitális azonosítót. Szeretné ezt az

Az lehet a gond, hogy a tanusítvány kiállítója nem szerepel a gépen lévő hiteles tanusítvány kiállítok között. Csak nem tudom, hol és mit kellene hozzáadni.
Ötlet? Megoldás?

MMC/Add remove snap in/Certificates
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2852 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 20:51

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 20:37

Ötlet? Megoldás?

Én nekem még sose müködött a chipkártya! Bármit csináltam nem volt a kártyát hajlandó elfogadni a gép! Szal engem innenöl nem érdekel! 2-3 hónap szenvedés telefonálgatás szarakodás után abbahagytam! Sem időm sem energiám nincs vele foglalkozni! Van egyáltalán olyan közöttünk akinek hibátlanul müködik!???

#2853 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 20:55

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 21:51

Én nekem még sose müködött a chipkártya! Bármit csináltam nem volt a kártyát hajlandó elfogadni a gép! Szal engem innenöl nem érdekel! 2-3 hónap szenvedés telefonálgatás szarakodás után abbahagytam! Sem időm sem energiám nincs vele foglalkozni! Van egyáltalán olyan közöttünk akinek hibátlanul müködik!???

nálunk ment mindehol (4 iskola)

ha régi, akkor tuti lejárt már, így újat kell csináltatni, amihez személyesen kell mennie a chipkártya tulajának az educatio khthez (13 ker, váci út); új kártyát kap, újra kel telepíteni a gépen, a kir-ben újra a tulajhoz kell rendelni

ha nem megy, kérdezz, muszály volt megfejteni a dolgot

#2854 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 21:02

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 21:51

Nálunk gond nélkül ment idáig, most viszont problémánk lesz, mivel igazgató váltás volt és az újnak még nincs kész a kártyája (nem rajtunk múlik a Kir nem sieti el)

#2855 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 21:09

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 20:55

nálunk ment mindehol (4 iskola)

ha régi, akkor tuti lejárt már, így újat kell csináltatni, amihez személyesen kell mennie a chipkártya tulajának az educatio khthez (13 ker, váci út); új kártyát kap, újra kel telepíteni a gépen, a kir-ben újra a tulajhoz kell rendelni

ha nem megy, kérdezz, muszály volt megfejteni a dolgot

Soha az életbe nem müködött még! Ide hozták ledobták azt kész! Ujitgattuk orrba szájba kiadtunk 30-40 ezreket semmi hatás! Hivogattam az educatiot dobálták az ügyet jobbra balra és semmi nem lett! Csak nekem elegem! nem olyan egyszerű nekünk 160kmröl mozgolodni csak ugy fel pestre 2 nyamvadt kártya miatt valahogy nem lehet ugy kérni ugy kártyát hogy nem megyünk személyesen be?

#2856 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 21:27

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 22:09

Soha az életbe nem müködött még! Ide hozták ledobták azt kész! Ujitgattuk orrba szájba kiadtunk 30-40 ezreket semmi hatás! Hivogattam az educatiot dobálták az ügyet jobbra balra és semmi nem lett! Csak nekem elegem! nem olyan egyszerű nekünk 160kmröl mozgolodni csak ugy fel pestre 2 nyamvadt kártya miatt valahogy nem lehet ugy kérni ugy kártyát hogy nem megyünk személyesen be?

máskor kérdezd meg itt  :D
emailekre szoktak válszolni

én úgy tudom, muszály a személyes megjelenés, mivel a kártya névre szól

csak halkan:  a statisztika 2007-et alíárva kell küldeni, és okt 15 a határidő..

#2857 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 21:29

Idézet: bon - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 22:02

Nálunk gond nélkül ment idáig, most viszont problémánk lesz, mivel igazgató váltás volt és az újnak még nincs kész a kártyája (nem rajtunk múlik a Kir nem sieti el)

elvileg 2 személynek kell kártyája legyen,
aláírhatja a másik személy is - ill. ez a kir-ben állítható

#2858 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 21:36

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 22:29

elvileg 2 személynek kell kártyája legyen,
aláírhatja a másik személy is - ill. ez a kir-ben állítható

Elvileg, de gyakorlatilag 1 nek volt. De lényegében mindgey, mert a másik személynek akinek elvileg volt már szintén nem érvényes, mert új ighelyettes is van többek közt.

#2859 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 21:49

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 21:27

máskor kérdezd meg itt  :D
emailekre szoktak válszolni

én úgy tudom, muszály a személyes megjelenés, mivel a kártya névre szól

csak halkan:  a statisztika 2007-et alíárva kell küldeni, és okt 15 a határidő..

CSak mostanában akadtam rátok! ;) Legközelebb ha bajom van igy teszek! STATot már tavaly is aláirva kellett küldeni! Azt a TCOMos elektronikus tanusítványos valamivel küldik a koléganők! Ahhoz nem kell a chipkártya! Legalábbis azt hiszem!

#2860 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 07:06

Idézet: 1soproni - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 11:25

Figyelem: Akinek panaszkodnak, hogy elküldik a leveleket, de nem ér célba...
A sulinetesek azt mondják, hogy sosem smtp.sulinet.hu volt a helyes smtp beállítás, hanem emailstmp.sulinet.hu
Még nem próbáltam ki, hogy úgy működik e, de hamarosan kiderül.

mikor régebben meg azt hasznaltam, innet nem is ment az smtp. csak az emailsmtp (visszadobta, hogy a cim nem letezik)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.