HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#461 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 18. 15:43

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 20:58

Én az ideit kihagyom. Kezd unalmas lenni. Mintha minden évben ugyanaz lenne a téma. Talán egyszer a sulinetes rendszergazda táborba kellene elnézni. Arról vannak tapasztalatok?

Ez a sulinetes tábor mikor szokott lenni?
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#462 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 15:45

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 8:43

Link
Ezt láttátok már? Kár, hogy az oldalon levő linken nincs semmi :( Csak egy üres oldal.

Tudod miért üres? Mert ez válasz erre:
"1. Az iskola milyen módon tudja hatásosan befolyásolni a fenntartót arra, hogy az iskola által preferált eszközöket szerezze be?"
Vagyis, sehogy! :rolleyes:  :eek:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#463 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 18:37

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 16:43

Ez a sulinetes tábor mikor szokott lenni?

most volt, júl közepén ha a velencei-re gondolsz

#464 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 18:40

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 21:58

Én az ideit kihagyom. Kezd unalmas lenni. Mintha minden évben ugyanaz lenne a téma. Talán egyszer a sulinetes rendszergazda táborba kellene elnézni. Arról vannak tapasztalatok?

szintén!
az is felejtős :(

#465 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:42

Nekem ezekről az msiskolás szerveződésekről mindig az jut eszembe, hogy a tavalyi kamiontúrájuk a mi városunkban is megállt, és elküldtek, hogy menjek, el, milyen jó lesz. Arra emlékszem, hogy az első kávészünetben az egyik MS-es ember, amikor meghallotta, hogy én főleg unix rendszereket használok iskolai szerverfeladatokra, nekiállt FUD-olni, hogy az ISA mennyivel hatékonyabb, mint a squid, merthogy több cache összeállhat hierarchiába... :rolleyes:  A beszélgetésben még elhangzott egy-két aranyköpés (linux/bsd csomagszűrők vs. ms tűzfal megoldások), és hát bizony meghatározta a hozzáállásom a nap további részében :think:
Én is elfogult vagyok ugyan, de nem ítélkezem előre, sosem fikáztam valamit úgy, ha nem vagyok tisztában a tényekkel.

#466 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 07:07

Idézet: melon - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 21:42

Én is elfogult vagyok ugyan, de nem ítélkezem előre, sosem fikáztam valamit úgy, ha nem vagyok tisztában a tényekkel.

Ha annyira elvakult lennél, akkor nyilván nem jelentél volna meg.

De tényleg uncsi, hogy már 3. éve lesz, hogy a win2k3 szervert nyomják az arcunkba.

Apropó, ha valaki arra jár, vagy amúgy:
Lehet tudni, hogy a leselejtezett gépek MS oprendszerei átvihetőek másik gépre jogtiszta alapnak? Gondolom nem, mert az nem éri meg nekik  :reklamacio:
De ha már egyszer OEM win-t vehet iskola úgy, hogy nincs hardverhez kötve, akkor gondoltam megkérdezem. Nem kis összegeket lehetne másra fordítani így. 1-1 terem kapcsán félmilliók röpködnek el win-re. :(
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#467 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 09:12

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 8:07

Ha annyira elvakult lennél, akkor nyilván nem jelentél volna meg.

De tényleg uncsi, hogy már 3. éve lesz, hogy a win2k3 szervert nyomják az arcunkba.

Apropó, ha valaki arra jár, vagy amúgy:
Lehet tudni, hogy a leselejtezett gépek MS oprendszerei átvihetőek másik gépre jogtiszta alapnak? Gondolom nem, mert az nem éri meg nekik  :reklamacio:
De ha már egyszer OEM win-t vehet iskola úgy, hogy nincs hardverhez kötve, akkor gondoltam megkérdezem. Nem kis összegeket lehetne másra fordítani így. 1-1 terem kapcsán félmilliók röpködnek el win-re. :(

Én egyszer felraktam egy aktíválós office-t egy másik gépre mert a régi meghalt. Felhívtam az ms-t aktíválni, ott mondták, hogy nem aktíválják mert egy másik gépre már regisztrálva van. Tehát ha OEM akkor almás a dolog. De iskoláknak jogtiszta minden, nem kell a régieket használni, rakj fel újat.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#468 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 09:17

Idézet: melon - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 21:42

Nekem ezekről az msiskolás szerveződésekről mindig az jut eszembe, hogy a tavalyi kamiontúrájuk a mi városunkban is megállt, és elküldtek, hogy menjek, el, milyen jó lesz. Arra emlékszem, hogy az első kávészünetben az egyik MS-es ember, amikor meghallotta, hogy én főleg unix rendszereket használok iskolai szerverfeladatokra, nekiállt FUD-olni, hogy az ISA mennyivel hatékonyabb, mint a squid, merthogy több cache összeállhat hierarchiába... :rolleyes:  A beszélgetésben még elhangzott egy-két aranyköpés (linux/bsd csomagszűrők vs. ms tűzfal megoldások), és hát bizony meghatározta a hozzáállásom a nap további részében :think:

Elmentem egyszer egy Ciscos VOIP prezentációra és ott véletlenül elkotyogták a Ciscos srácok, hogy win2000 van az egyik gateway-en mint oprendszer. Hát nem írom le, hogy milyen beszólások voltak. A srácok rendesek voltak, a végsőkig védelmezték a cuccot, de a végén azért kiderült, hogy ők is néztek mikor meglátták a dolgot.
Szóval az MS-nek sokáig elér a keze főleg Amerikában.
© 2005-2010. Alfa 75

#469 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 09:59

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 10:12

Én egyszer felraktam egy aktíválós office-t egy másik gépre mert a régi meghalt. Felhívtam az ms-t aktíválni, ott mondták, hogy nem aktíválják mert egy másik gépre már regisztrálva van. Tehát ha OEM akkor almás a dolog. De iskoláknak jogtiszta minden, nem kell a régieket használni, rakj fel újat.

Ez az office-os dolog nagyon hihetetlenül hangzik!
Az iskoláknak meg végképp nem jogtiszta minden! Pl. Win Xp-ből csak upgrade jár, amihez kell upgrade alap. Frontpage2003 sem jár egyáltalán.

#470 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 10:03

Idézet: Mártír - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 21:32

A második sor a lényeges. Keríts egy olyan Office Prof-ot amiben van FP és telepítsd fel. :) Valamelyik rlgebbiben van. Ha nem tartalmazza egyik sem akkor nincs rá lehetőség.

Végülis mivel kellett, ezért lett egy off xp prof+frontpage amiből csak a frontpage-et tettem fel. Rendesen megy az office2003-mal. Sajna ez nem full legális megoldás ms szerint, de ők sem tudnak okosat mondani.

#471 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 10:15

ms office 2003 + ms frontpage xp (nalunk igy van)
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#472 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 10:19

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 8:07

Szerintem meg kellene vizsgálni jogi szempontból a következőt:
a selejtezésre szánt gépeket megőrizzük vhogy (akár csak egy hardverelemet belőle, vagy a ház egy darabját, amin a COA matrica van :Đ ) mondván, hogy az eredeti elromlott, és az új géppel pótolom a régit.
Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, mert így pl. a leltárból se lehet kivenni, de talán járható út.

#473 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 10:26

Idézet: melon - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 11:19

Szerintem meg kellene vizsgálni jogi szempontból a következőt:
a selejtezésre szánt gépeket megőrizzük vhogy (akár csak egy hardverelemet belőle, vagy a ház egy darabját, amin a COA matrica van :Đ ) mondván, hogy az eredeti elromlott, és az új géppel pótolom a régit.
Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, mert így pl. a leltárból se lehet kivenni, de talán járható út.

Jogszerű dolog, hogy az oprendszert is selejtezni kell a géppel együtt? Elhasználódik talán?  :think:
Mitöbb: elhasználódik, mint jogtiszta alap?

Szerkesztette: 1soproni 2005. 08. 19. 10:30 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#474 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 10:38

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 11:15

ms office 2003 + ms frontpage xp (nalunk igy van)

előbb is mondhattad volna, nem szenvedek itt ezzel!                      :D

#475 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 10:41

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 11:26

Jogszerű dolog, hogy az oprendszert is selejtezni kell a géppel együtt? Elhasználódik talán?  :think:
Mitöbb: elhasználódik, mint jogtiszta alap?

Ne kerverjétek!  Nem az op. rendszert selejtezed, hanem az OEM (és ezen van a hangsúly) oprendszert. Ha előrelátó vagy, veszel dobozos op. rendszert. Ja, hogy az drágább.....

OEM op. rendszer semmilyen módon nem váalsztható szét a hozzá tartozó géptől. Ha kidobod a gépet, kidobod az OEM op. rendszert (+OEM office-t is ha van). Ez van. Nincs kiskapu, bármilyen más megoldás már nem legális, tehát felesleges ezzel foglalkozni.

#476 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 11:08

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 11:41

Ne kerverjétek!  Nem az op. rendszert selejtezed, hanem az OEM (és ezen van a hangsúly) oprendszert. Ha előrelátó vagy, veszel dobozos op. rendszert. Ja, hogy az drágább.....

OEM op. rendszer semmilyen módon nem váalsztható szét a hozzá tartozó géptől. Ha kidobod a gépet, kidobod az OEM op. rendszert (+OEM office-t is ha van). Ez van. Nincs kiskapu, bármilyen más megoldás már nem legális, tehát felesleges ezzel foglalkozni.

Akkor csak a dobozos termék a megoldás?
Annál is kellene matricázni? (Amit a tanulók lekaparnának úgyis)

#477 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 11:42

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 11:41

Szerintem ez így nem teljesen igaz. Ha az adott gép tönkremegy, és nem javítható, attól még nem hiszem, hogy elesel a drága pénzen vásárolt OEM szoftver használati jogaitól... :think:

#478 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 12:41

Idézet: melon - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 12:42

Szerintem ez így nem teljesen igaz. Ha az adott gép tönkremegy, és nem javítható, attól még nem hiszem, hogy elesel a drága pénzen vásárolt OEM szoftver használati jogaitól... :think:

Pedig ez így teljesen igaz! Tessék elolvasni az eulát! vayg megkérdezni ms-t!
Az, hogy olcsóbban megkapod a szoftvert, bizonyos hátrányokkal is jár; ez az egyik.

#479 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 13:54

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 10:59

Ez az office-os dolog nagyon hihetetlenül hangzik!
Az iskoláknak meg végképp nem jogtiszta minden! Pl. Win Xp-ből csak upgrade jár, amihez kell upgrade alap. Frontpage2003 sem jár egyáltalán.

Pedig így van. Felhívtam az MS-t bediktáltam a kódot aztán mondta a hölgy, hogy ez már regisztrálva van egy másik gépre. Mondom annak annyi. Ha OEM akkor nem lehet másikra regisztrálni.
© 2005-2010. Alfa 75

#480 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 14:04

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 14:54

Pedig így van. Felhívtam az MS-t bediktáltam a kódot aztán mondta a hölgy, hogy ez már regisztrálva van egy másik gépre. Mondom annak annyi. Ha OEM akkor nem lehet másikra regisztrálni.

Azt kellett volna mondanod, hogy alaplapot cseréltek a gépedben...

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.