HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#841 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:31

Hát, a fax -olás meghiúsult. Kb. 50 sikertelen faxolás, 50 sikertlene ügyfélszolgálat hívás után felvették a telefont, és közölték, az IBM KFT. eláll a fax -on történő kézbesítéstől.
Ennek az ereménye a beszélgetésre hivatkozó levél a szerződés mellékleteként, 8 méternyi hibanapló, és néhány 100 anyázás, amiért 1,5 h -t szenvedtem a faxolással. De rendelés elküldve hálistennek. :D

#842 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:54

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 15:31

Hát, a fax -olás meghiúsult. Kb. 50 sikertelen faxolás, 50 sikertlene ügyfélszolgálat hívás után felvették a telefont, és közölték, az IBM KFT. eláll a fax -on történő kézbesítéstől.
Ennek az ereménye a beszélgetésre hivatkozó levél a szerződés mellékleteként, 8 méternyi hibanapló, és néhány 100 anyázás, amiért 1,5 h -t szenvedtem a faxolással. De rendelés elküldve hálistennek. :D

Akkor én is kérdeznék: Az általad említettek szerint nekem is el kell faxolni a rendelést? Mert a ph-ban azt mondták, hogy Rákattinthatok a "Fenntartó aláírta, postázás megtörtént" gombra. Ezek szerint még nekem is( mint sulinak) el kell(ene) faxolnom az IBM-nek a szerződést?
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#843 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 17:05

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 15:52

Na végre :)

/kép/

Üröm az örömben, hogy miután felfúrták, Elmű általi ármaszünet jött és emiatt csak holnap tudják átadni :D

húúú, de szép  :D

#844 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 17:30

Idézet: akaido - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 15:54

Akkor én is kérdeznék: Az általad említettek szerint nekem is el kell faxolni a rendelést? Mert a ph-ban azt mondták, hogy Rákattinthatok a "Fenntartó aláírta, postázás megtörtént" gombra. Ezek szerint még nekem is( mint sulinak) el kell(ene) faxolnom az IBM-nek a szerződést?

A szerződést két példányban kell kinyomtatni, majd mindkét példányt alá kell íratni a fenntartóval. A szerződés elfaxolását (IBM Magyarországi Kft., Fax szám: +36-1-382-5948 vagy a +36-1-382-5949) követően mindkét aláírt példányt postai úton a következő címre kell küldeni: IBM OMS Projekt Iroda. IBM HU KFT. 1117 Budapest, Neumann János u. 1. Rendelési határidő: 2005. november 11.

Aztán hogy most a ph faxolja, vagy te, SZVSZ tökmind1
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#845 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 10:16

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 17:30

A szerződést két példányban kell kinyomtatni, majd mindkét példányt alá kell íratni a fenntartóval. A szerződés elfaxolását (IBM Magyarországi Kft., Fax szám: +36-1-382-5948 vagy a +36-1-382-5949) követően mindkét aláírt példányt postai úton a következő címre kell küldeni: IBM OMS Projekt Iroda. IBM HU KFT. 1117 Budapest, Neumann János u. 1. Rendelési határidő: 2005. november 11.

Aztán hogy most a ph faxolja, vagy te, SZVSZ tökmind1

Köszöntem!

A ph próbálkozott, de mivel mindkét fax állandóan elérhetetlen volt, ezért telefonos egyeztetés után az IBM fax nélkül is elfogadta a szerződést. :cool:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#846 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 08:07

Elvileg a ph -nak kéne faxolni, és postázni. De nálunk ezt nekem kellett megcsinálni.

#847 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 19:37

Ez a 2000. postom  :banana:
Lebetegedtem, úgyhogy nem tudom, hol tartunk normatíva ügyben. Azt írták ugye, hogy visszajelzést követő 30 napon belül szállítanak. Valakinek visszajeleztek már?

A vezetéknélküli pályázat eredményéről jó lenne már hírt kapni... Megkötéseket tudnak tenni. Belekötnek a friss betonba is. Csak a kihirdetés határidejét (okt 17.) nem tudják betartani.  :reklamacio:

Szerkesztette: 1soproni 2005. 11. 16. 19:38 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#848 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 19:59

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 20:37

Azt írták ugye, hogy visszajelzést követő 30 napon belül szállítanak. Valakinek visszajeleztek már?

szerintem csak jövőre szállítanak, mintha 2 valami lenne ami 30-30 nap

#849 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 20:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 19:59

szerintem csak jövőre szállítanak, mintha 2 valami lenne ami 30-30 nap

Mire gondolsz?

#850 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 09:03

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 19:37

Ez a 2000. postom  :banana:
Lebetegedtem, úgyhogy nem tudom, hol tartunk normatíva ügyben. Azt írták ugye, hogy visszajelzést követő 30 napon belül szállítanak. Valakinek visszajeleztek már?

A vezetéknélküli pályázat eredményéről jó lenne már hírt kapni... Megkötéseket tudnak tenni. Belekötnek a friss betonba is. Csak a kihirdetés határidejét (okt 17.) nem tudják betartani.  :reklamacio:

First of all:
- Grat a 2000-dikhez!
- Jobbulást!

Visszajelzést még nem kaptam, legalább is nem tudok róla. Bár ez nem jelent semmit. Szerintem is csak jövőre kapjuk meg az eszközöket. Nem a határidő miatt, egyszerűen csak így érzem.

#851 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 17:18

Üdv mindenkinek!
Szakmai kérdés:
Szeretnék egy gépet szervernek kinevezni. A gép megvan.
A hálózat kiépítése dióhéjban: Két gépterem van, egymás melletti termek, egyikben 14 gép (Win xp+win95-tel), másikban 10 win nt-vel. Egyik teremben sulinetes rack, amiből egy utp kábel áthúzva egy másik rack szekrényben lévő switchbe, innen műxik a sulinetes háló fix IP címekkel. A Távmenedzsmentben kapott E-Trust víruszargató telepítésésnél lett beállítva az IP. A másik 10 gépes terembe áthúzva egy utp kábel egy ottani switchbe, ott is a sulinetes háló+net műxik. Ezen kívül van egy inviteles adsl modem és switch is amiről a Titkárságba és a könyvtárba megy a net automatikus IP-kel. A lényegre: Hogyan lehet +oldani( van-e értelme?), hogy az utólag a hálózatba illesztendő win2003szerver mindkét hálót kiszolgálja? Van-e  konkrét ötletetek a megoldásra? Tartható-e a fix IP cím, vagy rekonfig egész hálózat már az új szerverrel?
Előre is köszönöm, minden tanácson átrágom magam. :)

Pont ez az 1024-ik hsz-em. :D

Szerkesztette: akaido 2005. 11. 17. 17:24 -kor

#852 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:25

Idézet: akaido - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 17:18

Üdv mindenkinek!
Szakmai kérdés:
Szeretnék egy gépet szervernek kinevezni. A gép megvan.
A hálózat kiépítése dióhéjban: Két gépterem van, egymás melletti termek, egyikben 14 gép (Win xp+win95-tel), másikban 10 win nt-vel. Egyik teremben sulinetes rack, amiből egy utp kábel áthúzva egy másik rack szekrényben lévő switchbe, innen műxik a sulinetes háló fix IP címekkel. A Távmenedzsmentben kapott E-Trust víruszargató telepítésésnél lett beállítva az IP. A másik 10 gépes terembe áthúzva egy utp kábel egy ottani switchbe, ott is a sulinetes háló+net műxik. Ezen kívül van egy inviteles adsl modem és switch is amiről a Titkárságba és a könyvtárba megy a net automatikus IP-kel. A lényegre: Hogyan lehet +oldani( van-e értelme?), hogy az utólag a hálózatba illesztendő win2003szerver mindkét hálót kiszolgálja? Van-e  konkrét ötletetek a megoldásra? Tartható-e a fix IP cím, vagy rekonfig egész hálózat már az új szerverrel?
Előre is köszönöm, minden tanácson átrágom magam. :)

Pont ez az 1024-ik hsz-em. :D

Beletolsz legalább 2 hálókártyát (ha tűzfal/proxyként akarod használni, akkor 3-at). Belekötöd a két hálót. Lekapcsoltatod a külső DHCP szolgáltatást. A win szerverre felteszel egy DHCP-t, ahova beírod minden gép MAC-jét, és a hozzá tartozó IP-ket.

Szerintem  :cool:

#853 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:50

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 19:25

Beletolsz legalább 2 hálókártyát (ha tűzfal/proxyként akarod használni, akkor 3-at). Belekötöd a két hálót. Lekapcsoltatod a külső DHCP szolgáltatást. A win szerverre felteszel egy DHCP-t, ahova beírod minden gép MAC-jét, és a hozzá tartozó IP-ket.

Szerintem  :cool:

THX! Tehát érdemes "DHCP-zni".
ISA server tűzfalként?

#854 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 20:54

Idézet: akaido - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 19:50

THX! Tehát érdemes "DHCP-zni".
ISA server tűzfalként?

SZVSZ igen. Nagy hasznát veheted, ha valamit állítani kell. Nem kell egyesével végigrohanni a gépeken, hanem megoldhatod egy mozdulattal.
ISA-t nem használtam, de a hallottak alapján jónak tűnik.

#855 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 10:00

hmm, isa azért nem a legtökéletesebb..
meg mire akarod haszálni, mert pl. fájlszerver meg isa (vagy akármilyen proxy) egy gépen plusz még ha lesz egyéb (mail, www) nem tul szerencsés
ha kell proxy akkor szvsz egy kisebb gépet (pl. ce700, gyors vinyo, esetleg szoftveres raidben) egykis memória, aztán freebsd, linux vagy amihez van tudás aztá azokra proxy, pls squid.
vagy vannak előregyártott ilyenek.
szerintem..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#856 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 10:30

Én tudom ajánlani az Isa-t nálunk jól müködik, teszi a dolgát. Azon a serveren amin az isa 2004 üzemel fut még webserver, DHCP, AD, Exchange + a felhasználók erre jelentkeznek be és a dokumentumok is erre a serverre vannak átírányítva és birja a gép pedig csak dual p3 800mhz 7xxmb ram
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#857 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 10:51

És hány useretek van összesen ill. egyszerre?

#858 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 13:29

Idézet: bon - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 10:30

Én tudom ajánlani az Isa-t nálunk jól müködik, teszi a dolgát. Azon a serveren amin az isa 2004 üzemel fut még webserver, DHCP, AD, Exchange + a felhasználók erre jelentkeznek be és a dokumentumok is erre a serverre vannak átírányítva és birja a gép pedig csak dual p3 800mhz 7xxmb ram

azért a dual p3 elég brutál ennyi ramal, meg gondolom jó gyors scsi raid tömb van alatta.
nem olyan gyenge gép az.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#859 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 13:35

Összesen kb 450-500 felhasználó van ebből egyszerre max 90 használja a gépet. Mindegyiknek van 25mb-os tárhely. A tanároknak meg korlátlan.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#860 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 13:44

Idézet: charlie - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 14:29

azért a dual p3 elég brutál ennyi ramal, meg gondolom jó gyors scsi raid tömb van alatta.
nem olyan gyenge gép az.

Hát szerintem egyáltalán nem olyan brutál gép az a 7xxmb édes kevés mellette még van 1.4gb swap fájl is a winyon Raid tömb meg nincs a gépen. Vannak még ezen kévül Xeon procis gépeink is csak azokba kevés a ram meg "csak" 1 procisak. De talán most lesz fejlesztve. Raid tömb meg sajnos nem lesz (pedig nem ártana) csak a SCSI winyok baromi dárga serverbe meg más nem rakok.

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.