HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#1421 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 27. 01:02

Idézet: charlie - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 15:42

nlite nevű progira keres rá, meg a deploy.cab-ban van cucc amivel tudsz unattentd cd-t csinálni (pontosabban utobbinál nem is kell cd, csak vhogy tudatni kell a telepítővel, hogy hol keresse a beállítást, alapból az i386 mappa aztán a floppin)

mindkettőröl találsz topikokat ahol ki vannak vesézve.
bár, nem tudom, hogy konkrétan mit szeretnél.

Hálózatról windowst telepíteni. Méghozzá linux szerverről. Ehhez már csak az utolsó lépés hiányzik. Egy előtelepített windows "izé" :)
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1422 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 12:01

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 2:02

Hálózatról windowst telepíteni. Méghozzá linux szerverről. Ehhez már csak az utolsó lépés hiányzik. Egy előtelepített windows "izé" :)

Frisseket szeretnél telepíteni, vagy klónozni? :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1423 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 15:05

hát, ehez valami komplet microsoftos cucc van, de azt is megjátszhatod, hogy csinálsz egy telepítést, de az utolso ujraindításnál nem indítod ujra, hanem elmented ghostba (vagy mibe akarod) és azt zuzod fel :)

amugy, szvsz a winnt.sif-es megoldás lesz a jo (igy bezuzza a cd-t lanrol, és arrol megy le magátol a telepítés)

nlite-al drivereket is bele tudod integrálni.
Bár, szvsz, image jobb (márha egyformnák a gépek)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1424 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 15:21

Egyik megoldás az RIS szerver, de ez olyan mintha CD-ről telepítenél csak hálózatról szedi a fájlokat. A másik hogy telepítesz egyik gépre XP-t és mindent felpakolsz, beállítasz aztán lezárod az egészet sysprep-el. Utána mehet a udpcast vagy ami tetszik.  ;) Esetleg ghostcast server de az meg fizetős.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1425 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 21:40

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 16:21

Egyik megoldás az RIS szerver, de ez olyan mintha CD-ről telepítenél csak hálózatról szedi a fájlokat. A másik hogy telepítesz egyik gépre XP-t és mindent felpakolsz, beállítasz aztán lezárod az egészet sysprep-el. Utána mehet a udpcast vagy ami tetszik.  ;) Esetleg ghostcast server de az meg fizetős.

RIS szerver lenne, csak linux alapokon. Nem egyforma gépekről van szó. Már minden megvan, csak egy normális telepítőkészlet kellene hozzá.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1426 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 21:48

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 22:40

RIS szerver lenne, csak linux alapokon. Nem egyforma gépekről van szó. Már minden megvan, csak egy normális telepítőkészlet kellene hozzá.

Ha lezárod a gépen a windows-t, akkor az új rendszeren felismer minden hardvert újra, és telepíti amit kell. :) Igazából még csak windows alatt próbáltam RIS-t, de hallottam olyanról hogy talán linux alatt is működik.

http://winner.windowsdream.com/

#1427 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 21:52

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 22:48

Ha lezárod a gépen a windows-t, akkor az új rendszeren felismer minden hardvert újra, és telepíti amit kell. :) Igazából még csak windows alatt próbáltam RIS-t, de hallottam olyanról hogy talán linux alatt is működik.

http://winner.windowsdream.com/

Találtam leírást, de csak annyit említenek, hogy windowsPE-vel csináljam meg a telepítőt. Dehát sok mindent nem lehet benne állítgatni  :confused:
Szerk: ja, és sok helyen a winPE-t "csak" LiveCD-s windowsként emlegetik. Próbáltam bebootolni a winPE cd-ről, bejött egy wines háttér, meg egy parancssor. És ott mit csináljak?  :think:

Szerkesztette: 1soproni 2006. 05. 27. 21:54 -kor

#1428 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 22:00

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 22:52

Találtam leírást, de csak annyit említenek, hogy windowsPE-vel csináljam meg a telepítőt. Dehát sok mindent nem lehet benne állítgatni  :confused:
Szerk: ja, és sok helyen a winPE-t "csak" LiveCD-s windowsként emlegetik. Próbáltam bebootolni a winPE cd-ről, bejött egy wines háttér, meg egy parancssor. És ott mit csináljak?  :think:

WinPE csak parancssort tud. :) A módosított verziók tudnak grafikus felületet. pl BartPE

Mennyi gépről lenne szó, és mennyi különböző típusról?

#1429 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 22:14

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 23:00

WinPE csak parancssort tud. :) A módosított verziók tudnak grafikus felületet. pl BartPE

Mennyi gépről lenne szó, és mennyi különböző típusról?

Ne alternatívát keressünk, hanem megoldást! Akkor mitől "előtelepítő" az a winPE? Vagy az 2 külön dolog?

Szerkesztette: 1soproni 2006. 05. 27. 22:15 -kor

#1430 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 22:24

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 23:14

Ne alternatívát keressünk, hanem megoldást! Akkor mitől "előtelepítő" az a winPE? Vagy az 2 külön dolog?

Idézet

WinPE a Windows XP-nek a DOS-t felváltó minimális változata, amely alkalmas a Windows telepítő, parancsfájlok, valamint image-készítő alkalmazások futtatására.

#1431 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 22:28

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 23:24

WinPE a Windows XP-nek a DOS-t felváltó minimális változata, amely alkalmas a Windows telepítő, parancsfájlok, valamint image-készítő alkalmazások futtatására.

Jól értem, hogy ennek nem sok haszna van? Az image-készítő alkalmazások általában futnak egy saját rendszerből (akár egy DOSos Ghost, vagy mondjuk egy linuxos partimage).

#1432 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 22:44

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 23:28

Jól értem, hogy ennek nem sok haszna van? Az image-készítő alkalmazások általában futnak egy saját rendszerből (akár egy DOSos Ghost, vagy mondjuk egy linuxos partimage).

Én sem igazán láttam hasznát eddig. :) Sok linket találni RIS-ről, de nem esküszöm meg hogy működnek. :D

http://oss.netfarm.it/guides/pxe.php

#1433 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 12:03

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 23:28

Neked igazából arra lenne szükséged, hogy egy gépteremben (ahol egyforma gépek vannak), úgy tudj imagelni, hogy hálózatról (RIS) töltöd be a sysprep telepítést?

#1434 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 12:50

Idézet: melon - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 13:03

Neked igazából arra lenne szükséged, hogy egy gépteremben (ahol egyforma gépek vannak), úgy tudj imagelni, hogy hálózatról (RIS) töltöd be a sysprep telepítést?

NEM! Én windows XP-t szeretnék telepíteni CD nélkül. (Nem egyforma gépekre.)

#1435 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 12:50

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 23:44

Én sem igazán láttam hasznát eddig. :) Sok linket találni RIS-ről, de nem esküszöm meg hogy működnek. :D

http://oss.netfarm.it/guides/pxe.php

Igen, ez az egyik, amit nézegettem. Minden más megy, már csak a telepítőkészlettel van gond. (Arra meg nem tér ki egyik leírás sem.)

Szerkesztette: 1soproni 2006. 05. 28. 12:51 -kor

#1436 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 12:56

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 13:50

Igen, ez az egyik, amit nézegettem. Minden más megy, már csak a telepítőkészlettel van gond. (Arra meg nem tér ki egyik leírás sem.)

Windows-os RIS esetén a telepítőkészlet egy a vinyóra másolt windows cd.  :Đ

#1437 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 13:02

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 13:56

Windows-os RIS esetén a telepítőkészlet egy a vinyóra másolt windows cd.  :Đ

Simán, minden cicó nélkül?

#1438 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 14:25

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 14:02

Simán, minden cicó nélkül?

Varázsló megkérdezi hol vannak a fájlok, simán megadsz neki egy könyvtárat és ennyi. :D

#1439 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 15:18

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 15:25

Varázsló megkérdezi hol vannak a fájlok, simán megadsz neki egy könyvtárat és ennyi. :D

És a könyvtárba ugyanabba a szerkezetbe másolja be, mint ahogy a cd-n van?

#1440 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 19:21

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 16:18

És a könyvtárba ugyanabba a szerkezetbe másolja be, mint ahogy a cd-n van?

Nem tapasztaltam változást, de ha akarod kipróbálom. :)

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.