HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#2701 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 09. 14:32

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 17:12

ja, hogy Te nem backupbol raktad? Akkor persze, hogy masik lesz a tartomany...

FlowM@N: fogalmam sincs, ohgy mi a hiba, targyaltuk ezt mar korabban, aztan valaki mondta (lehet, hogy Te), hogy azert szemetkedik, mivel valamit valahol tarolt a fajlrendszerben, amit a wim image nem mentett le.

Én nem backupbol raktam! Én ledurtam a HDD-t teljesen és full uj Windows uj tartományvezérlő minden uj! Még a usernevek se egyeztek!
Takygyerek a világjáró......

#2702 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 15:14

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 11:43

Ha van egy másik DC-d akkor az lenne a legjobb, ha neki adnád a fő szerepköröket, ezt lefokoznád, újratelepítenéd aztán előléptetnéd.

hmm, bár akkor már lehet, hogy nem windows rakok vissza a gepre... vagy a fene se tudja.
jah, 32 bites os-eknek 4 giga a max ram, ugye?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2703 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 15:23

uh, este milyen hülye gondolat szállta meg a fejemet...
azon gondolkodtam, hogy milyen ló lenne ha a nagyobb varosokban (ahol több iskola lenne) lenne egy varosi szintű nagysebersségű (nagysebesség= 10mbit vagy több) WAN hálózat (mondjuk optikan, vagy akar catv-n), és milyen fasza lenne fájlmegosztasra, esetleg közös proxyra (azért mégiscsak hatekonyabban lehet proxyzni mondjuk 1000 gepre mint 100-ra), meg lehetne közös levelező szerver, meg ilyesmik...
meg akkor mar azon lehetne nagysebességű internet is...
vagy ez olyan nagyon hülye ötlet, mi?

#2704 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 15:28

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 16:14

hmm, bár akkor már lehet, hogy nem windows rakok vissza a gepre... vagy a fene se tudja.
jah, 32 bites os-eknek 4 giga a max ram, ugye?

Igen, de az is csak boot.ini piszkálása után.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2705 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 15:34

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 16:23

uh, este milyen hülye gondolat szállta meg a fejemet...
azon gondolkodtam, hogy milyen ló lenne ha a nagyobb varosokban (ahol több iskola lenne) lenne egy varosi szintű nagysebersségű (nagysebesség= 10mbit vagy több) WAN hálózat (mondjuk optikan, vagy akar catv-n), és milyen fasza lenne fájlmegosztasra, esetleg közös proxyra (azért mégiscsak hatekonyabban lehet proxyzni mondjuk 1000 gepre mint 100-ra), meg lehetne közös levelező szerver, meg ilyesmik...
meg akkor mar azon lehetne nagysebességű internet is...
vagy ez olyan nagyon hülye ötlet, mi?

Itt Makón '97-ben megcsinálták, hogy a városi közép, általános iskolákat, tanácsot :D, könyvtárat meg mittudoménmit összekötötték mulitmódusú optikával (10Mbit max), aztán szakértés hijján csak arra használták anno NT4-es időkben, hogy a leleményesebb diákok net senddel küldék körbe az üzeneteket mindenkinek :D Aztán itt le is állt a funkicionalitás.

Meg tán volt valami közös levelezőszerver, de nem igazán volt propagálva, így szinte kihasználatlanul ment.
Most vontak össze 2 középsulit, javasoltam a rendszergazdának, hogy el kellene gondolkozni a közös AD-n, Exchange-en, single sign-on rendszeren, az egyik suliban nagyon rajta voltak a dolgon, a másik suli rendszergazdája azt javasolta, hogy osszanak szét mindenkinek pendrive-ot aki mászkál a 2 intézmény között és azon tárolja a doksijait  :omg:
MCSE+M/S, MCITP

#2706 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 15:38

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 16:28

Itt azt írják, hogy a Windows Server 32bit Enterprise R2 edition 64GB ram-ot kezel, a Datacenter pedig 128GB-ot. Gyakorlatban nem tudom mi a helyzet, majd ha lesz időm a héten kipróbálom valamelyik 32bitest, hogy megy-e 8GB rammal.

Link

Szerkesztette: kraftxld 2007. 09. 09. 15:38 -kor

MCSE+M/S, MCITP

#2707 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 15:39

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 16:28

szoval akkor ha a kozeljovoben memoria bovitest tervezek a szerverbe (negy giga van most benne) akkor mar 64 bites os-t telepitsek? (amugy csak a winnek 4 giga a hatar, vagy ez os fugetlen dolog?)

#2708 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 15:41

Idézet: kraftxld - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 16:34

Itt Makón '97-ben megcsinálták, hogy a városi közép, általános iskolákat, tanácsot :D, könyvtárat meg mittudoménmit összekötötték mulitmódusú optikával (10Mbit max), aztán szakértés hijján csak arra használták anno NT4-es időkben, hogy a leleményesebb diákok net senddel küldék körbe az üzeneteket mindenkinek :D Aztán itt le is állt a funkicionalitás.

Meg tán volt valami közös levelezőszerver, de nem igazán volt propagálva, így szinte kihasználatlanul ment.
Most vontak össze 2 középsulit, javasoltam a rendszergazdának, hogy el kellene gondolkozni a közös AD-n, Exchange-en, single sign-on rendszeren, az egyik suliban nagyon rajta voltak a dolgon, a másik suli rendszergazdája azt javasolta, hogy osszanak szét mindenkinek pendrive-ot aki mászkál a 2 intézmény között és azon tárolja a doksijait  :omg:

tehát ha mondjuk egy varosban megvan a megfelelő akaras, es hozzaertes, akkor mukodhet a dolog?

mondjuk ahol nincs megfelelő rendszergazda ott a budes eletben nem lesz semmi az biztos...

mondjuk ha masra nem, arra jo lenne egy ilyen rendszer, hogy nagy sebessegu netet csurgassanak a sulikba...

#2709 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 15:53

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 16:41

tehát ha mondjuk egy varosban megvan a megfelelő akaras, es hozzaertes, akkor mukodhet a dolog?

mondjuk ahol nincs megfelelő rendszergazda ott a budes eletben nem lesz semmi az biztos...

mondjuk ha masra nem, arra jo lenne egy ilyen rendszer, hogy nagy sebessegu netet csurgassanak a sulikba...

Igen, szerintem ha van valaki aki összefogja, meg tisztességesen vágja az Active Directory-t, meg a Server 2003-at akkor megvalósítható a dolog.
De itt is most az megy, hogy az összes suli elő van fizetve ADSL-re, aztán nincsen nagyon kihasználva a kapacitás.
Bár mostmár monomódosú optikát húznának ki, azon elmegy a gigabit, így a lehetőségek szinte korlátlanok :)
MCSE+M/S, MCITP

#2710 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 15:58

hogy erted, hogy nincs kihasznalva a kapacitas? marmint az optikatok kapacitasa?

#2711 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 16:00

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 16:58

hogy erted, hogy nincs kihasznalva a kapacitas? marmint az optikatok kapacitasa?

A sulinkénti 4 megás DSL.

A sulik közötti 10 megás hálón pedig félévben átböfög valaki valamit :D

Szerkesztette: kraftxld 2007. 09. 09. 16:01 -kor

MCSE+M/S, MCITP

#2712 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 16:08

Idézet: kraftxld - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 16:38

Itt azt írják, hogy a Windows Server 32bit Enterprise R2 edition 64GB ram-ot kezel, a Datacenter pedig 128GB-ot. Gyakorlatban nem tudom mi a helyzet, majd ha lesz időm a héten kipróbálom valamelyik 32bitest, hogy megy-e 8GB rammal.

Link

Én is még csak 4-el néztem, de már azt is úgy támogatja ahogy. Tényleg kíváncsi lennék kihasználja-e rendesen a 4 giga feletti részt. Ha működik is, nehezen hiszem, hogy hatékony, de hát ha ők mondják. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#2713 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 16:08

Idézet: kraftxld - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 17:00

A sulinkénti 4 megás DSL.

A sulik közötti 10 megás hálón pedig félévben átböfög valaki valamit :D

tyűű, nekem itt a 20 mbites csello sem eleg mikor mindenki nekiesik a netnek...

#2714 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 16:10

Idézet: kraftxld - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 16:53

Igen, szerintem ha van valaki aki összefogja, meg tisztességesen vágja az Active Directory-t, meg a Server 2003-at akkor megvalósítható a dolog.
De itt is most az megy, hogy az összes suli elő van fizetve ADSL-re, aztán nincsen nagyon kihasználva a kapacitás.
Bár mostmár monomódosú optikát húznának ki, azon elmegy a gigabit, így a lehetőségek szinte korlátlanok :)

Itt nincsen rengeteg gép, de csodálom, hogy még nem égett le a DSL modem.  :Đ

#2715 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 16:10

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 17:08

Én is még csak 4-el néztem, de már azt is úgy támogatja ahogy. Tényleg kíváncsi lennék kihasználja-e rendesen a 4 giga feletti részt. Ha működik is, nehezen hiszem, hogy hatékony, de hát ha ők mondják. :D

meg van valami olyasmi is, hogy 32 bites winnel egy folyamat maximum 2 giga ramot kaphat?
meg valami van a kernel és a 3 giga korul is, csak nem emlekszem, hogy pontosan mi...

#2716 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 16:13

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 17:10

meg van valami olyasmi is, hogy 32 bites winnel egy folyamat maximum 2 giga ramot kaphat?
meg valami van a kernel és a 3 giga korul is, csak nem emlekszem, hogy pontosan mi...

Igen, van egy ilyesmi korlátozás is, nemhiába 64bit only az Exchange 2k7 :)
MCSE+M/S, MCITP

#2717 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 16:16

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 17:10

http://support.microsoft.com/kb/316739

Ha jól tudom egy alkalmazás sehogy nem fog többet kapni mint 3giga.

#2718 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 16:16

hmm, akkor lehet, hogy 64 bites win srv-t kene felraknom ha mar ugyis ujra telepitem... a fajlrendszert azt nem kell atkonvertalni vagy hasonlo, ugye? (nem tudok hova lementeni ennyi adatot)
vagy 64 bites linux.

#2719 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 16:18

Idézet: kraftxld - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 17:13

Igen, van egy ilyesmi korlátozás is, nemhiába 64bit only az Exchange 2k7 :)

Szegény már erőmű only, amikor legutóbb próbáltam egy csiga sebességével működött. :D Normálisan konfigolni meg esélytelen powershell nélkül. Azt hiszem azt is lassan megkell szoknunk. :D

#2720 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 16:19

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 17:16

hmm, akkor lehet, hogy 64 bites win srv-t kene felraknom ha mar ugyis ujra telepitem... a fajlrendszert azt nem kell atkonvertalni vagy hasonlo, ugye? (nem tudok hova lementeni ennyi adatot)
vagy 64 bites linux.

Nem kell a filerendszert bütykölni.
MCSE+M/S, MCITP

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138