Idézet: Péntek - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 14:25
Amúgy meg ha olyan sok pénzt lehetne a bányásással csinálni, akkor neked is soké pénzed lenne...sok pénzed van? :Đ Nincs, akkor meg?

Várjál csak, én hobbibányász vagyok, vagyis ha utamba akad egy vein, kitermelem, de specifikusan csak farmolni már vagy 15-20 szint óta nem voltam. Szóval nincsen sok pénzem, hiszen nem farmolok.
Idézet
Aki hobbiszinten bányászik, az hobbiszinten fejleszti a BS, Engi, stb skilljét

Én azt szeretném, hogy hobbiszinten bányászok (mert unalmas farmolni), és mesterszinten kovácsolok.
Idézet
Amúgy meg nem Blizz cseszte el. A hobbibányászok (és a masszív kovácsok, mérnökök) inkább megveszik a betett érceket, mert kibányászni úgysem tudnának annyit (vagy épp a 20 thorium kibányászásához szükséges idő alatt sokkal több pénzt tudnak előállítani, így nem szórakoznak vele). Ha nem lenne kereslet, akkor visszaszorulna a kínálat is.
Itt van a tévedés szerintem.
Nem éri meg pöcsölni a kovácsolással, mert az alapanyagot (jelen esetben a thoriumot) sokkal gyorsabban lehet kitermelni ha ráfekszik az ember mint tárgyakat gyártani és azokat berakni az AH-ba (és tegyük hozzá, hogy a rentábilisebb tárgyaknak már igencsak komoly nyersanyagszükséglete van, és itt pont nem a thoriumra gondolok). Ergo adott időn belül sokkal több pénzt lehet csinálni farmolással, mint kovácsolással. És itt rontotta el a dolgot a Blizzard. Vagy több/gyorsabb respawn-os (huh de magyartalan

) vein kell, vagy valahogyan át kell konstruálni a feltételrendszert, úgy, hogy a nyersanyag ne legyen drágább, mint a belőle készíthető tárgyak 99%-a.
Persze lehet hogy rosszul látom a kérdést.
RE: és hogy miért nagyobb a kereslet mint a kínálat? Mert vannak, akik (pl. mert kell a pénz epic mountra) szinte csak bányásznak, és így kevés ember kezében összpontosul a szerver érckészletének nagy százaléka. Ha megnézed AHban, eléggé belterjes azoknak a köre, akik állandóan szerepelnek thoriummal...
Még mielőtt rámsütik, hogy károgok: írtam már, most is leírom, hogy ez van, ezt kell szeretni, nem a farmolók a hibásak (hiszen ők csak kihasználják a lehetőséget), hanem a Blizzard, mert nincsenek egyensúlyban a szakmák.
Szerkesztette: Etele 2005. 05. 31. 13:40 -kor