HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Warcraft II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Warcraft II.

#2571 Felhasználó inaktív   TCs da LaMa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:02

Idézet: Etele - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:49

RE: gyakorló zárat vagy mit (lockpick skill fejlesztésére) ugye tudnak a klános gépészek csinálni? Ha küldök alapanyagot, lesz olyan kedves valaki, hogy legyárt nekem valamennyit? :think: Vagy nem éri meg pöcsölni ezzel? :think:

Tudnak Practice Lock-ot. 1 Bronze 2 Copper Bar kell bele, de szerintem nezz korul az AH-ban elobb, mert fillerekert szoktak arulni, szal olcsobban, mint az alapanyag amibe kerul. (meg ugy is olcsobb zsokott lenni, ha eladod Vendornak az alapanyagot), mert sok kicsi engi ezzel fejleszti a skilljet.
--== Ez itt egy TESCO Gazdasagos alairas ==--
"We can make it better, stronger, faster. We have the technology. We have the magic"

#2572 Felhasználó inaktív   happy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:23

Nemolyan reg valaki emlitette hogy csinalt maganak Corruption-t.
Az erdekelne igazan, hogy Szerinte hol a legerdemesebb a demonic rune-ert grindelni :)
Happy

#2573 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:24

Köszi.

Kicsit utánatúrtam az allakhazamon, és ott azt írják, hogy nem éri meg a dolog... mindenesetre majd kiprószálom a kiskarimmal, ha arra kerül a sor. :)

Szerkesztette: Etele 2005. 05. 31. 13:27 -kor

#2574 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:25

Idézet: Etele - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 12:58

Ezen múltkor én is siránkoztam, de igazából nem lehet mit tenni, akinek van ideje/kedve, az úgyis farmol, aki meg hobbiszinten :) csinálja, örül, ha talál egy-két veint. Ez van, a Blizzard alaposan elcseszte, túlságosan is sok pénzt lehet szerezni bányászatból a többi szakmához viszonyítva. :eek:

Aki hobbiszinten bányászik, az hobbiszinten fejleszti a BS, Engi, stb skilljét ;)

Amúgy meg nem Blizz cseszte el. A hobbibányászok (és a masszív kovácsok, mérnökök) inkább megveszik a betett érceket, mert kibányászni úgysem tudnának  annyit (vagy épp a 20 thorium kibányászásához szükséges idő alatt sokkal több pénzt tudnak előállítani, így nem szórakoznak vele). Ha nem lenne kereslet, akkor visszaszorulna a kínálat is.

Amúgy meg ha olyan sok pénzt lehetne a bányásással csinálni, akkor neked is sok pénzed lenne...sok pénzed van? :Đ Nincs, akkor meg? :)

Szerkesztette: Péntek 2005. 05. 31. 13:30 -kor

#2575 Felhasználó inaktív   Galadriel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:31

Idézet: happy - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 14:23

Az erdekelne igazan, hogy Szerinte hol a legerdemesebb a demonic rune-ert grindelni :)

Ugyan nem én csináltam, de a Jadefire démonok egész jó intenzitással dobják Felwoodban.
Semmelweis lvl 70 ud priest <Divinum>
Khestrassa lvl 70 ud mage <Divinum>
Khalassa lvl 70 belf paladin <Divinum>
Quenthel lvl60 NE hunter - Retired

#2576 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:34

Idézet: Péntek - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 14:25

Amúgy meg ha olyan sok pénzt lehetne a bányásással csinálni, akkor neked is soké pénzed lenne...sok pénzed van? :Đ Nincs, akkor meg? :)

Várjál csak, én hobbibányász vagyok, vagyis ha utamba akad egy vein, kitermelem, de specifikusan csak farmolni már vagy 15-20 szint óta nem voltam. Szóval nincsen sok pénzem, hiszen nem farmolok. :)

Idézet

Aki hobbiszinten bányászik, az hobbiszinten fejleszti a BS, Engi, stb skilljét ;)

Én azt szeretném, hogy hobbiszinten bányászok (mert unalmas farmolni), és mesterszinten kovácsolok. :)

Idézet

Amúgy meg nem Blizz cseszte el. A hobbibányászok (és a masszív kovácsok, mérnökök) inkább megveszik a betett érceket, mert kibányászni úgysem tudnának  annyit (vagy épp a 20 thorium kibányászásához szükséges idő alatt sokkal több pénzt tudnak előállítani, így nem szórakoznak vele). Ha nem lenne kereslet, akkor visszaszorulna a kínálat is.

Itt van a tévedés szerintem.

Nem éri meg pöcsölni a kovácsolással, mert az alapanyagot (jelen esetben a thoriumot) sokkal gyorsabban lehet kitermelni ha ráfekszik az ember mint tárgyakat gyártani és azokat berakni az AH-ba (és tegyük hozzá, hogy a rentábilisebb tárgyaknak már igencsak komoly nyersanyagszükséglete van, és itt pont nem a thoriumra gondolok). Ergo adott időn belül sokkal több pénzt lehet csinálni farmolással, mint kovácsolással. És itt rontotta el a dolgot a Blizzard. Vagy több/gyorsabb respawn-os (huh de magyartalan :) ) vein kell, vagy valahogyan át kell konstruálni a feltételrendszert, úgy, hogy a nyersanyag ne legyen drágább, mint a belőle készíthető tárgyak 99%-a. :(

Persze lehet hogy rosszul látom a kérdést.

RE: és hogy miért nagyobb a kereslet mint a kínálat? Mert vannak, akik (pl. mert kell a pénz epic mountra) szinte csak bányásznak, és így kevés ember kezében összpontosul a szerver érckészletének nagy százaléka. Ha megnézed AHban, eléggé belterjes azoknak a köre, akik állandóan szerepelnek thoriummal... :)
Még mielőtt rámsütik, hogy károgok: írtam már, most is leírom, hogy ez van, ezt kell szeretni, nem a farmolók a hibásak (hiszen ők csak kihasználják a lehetőséget), hanem a Blizzard, mert nincsenek egyensúlyban a szakmák.

Szerkesztette: Etele 2005. 05. 31. 13:40 -kor

#2577 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:36

Idézet: happy - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 13:23

Szia, én voltam az :)

Felwoodban bárhol, ahol démonok vannak. Pl.: Jaedenar, Jadefire Run, Ruins of Constellas.

Készülj fel, hogy nem lesz egyszerű munka. 16 olyan rúnát összeszedni hát ... idegtépő :) Legalább 1 napod csak erre fog elmenni, cserébe viszont kapsz egy (szerintem) szép, és jó fegyvert. Paladinnak is bátran ajánlhatom így utólag, ugyanis egyáltalán nem lehet érezni a -40 sprit hatását.  :)

#2578 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:47

Idézet: Etele - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 13:34

Persze lehet hogy rosszul látom a kérdést.

Maximum más nézőpontból :)

Igazad van abban, hogy high-end cuccokat nem éri meg AH-ba termelni. Roppant nagy anyagigényű mind, és egyáltalán nem biztos, hogy megveszik. Aki olyan cuccot akar, az megveszi az alapanyagokat, és munkadíj nélkül legyártatja egy ismerős, klános BS mesterrel, esetleg ő maga a kovács.

Másik ami az igazi problémát jelenti pl a Tailor vagy LW képzettségekkel szemben az, hogy nem lehet egy kis helyen ugyanazokat dögöket öldösni, és azokból kihulló cuccokból gyártani. Itt bizony viszonylag nagy területet kell minél gyorsabban bejárni, a bányák helyét fejből tudni (esetleg Gatherer), és jó útvonalat összeállítani...viszont ez még mindig kevés a sikerhez, mert rajtunk kívül még 20 másik ember farmolja ott a bányákat.

Szóval teljesen más az alapkoncepció, mint a többi szakma esetén. (A herba hasonló még, viszont a gazokat nem farmolják annyira, mint a thoriumot :))

#2579 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:48

Idézet: Galadriel - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 13:31

Ugyan nem én csináltam, de a Jadefire démonok egész jó intenzitással dobják Felwoodban.

Amikor nem keresed, akkor tényleg dobják, de amint kiszimatolják, hogy neked 16 darabra van szükséged azonnal eldugják az összes rúnát a kredenc alá :Đ

#2580 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:52

Idézet: Etele - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 13:34

RE: és hogy miért nagyobb a kereslet mint a kínálat? Mert vannak, akik (pl. mert kell a pénz epic mountra) szinte csak bányásznak, és így kevés ember kezében összpontosul a szerver érckészletének nagy százaléka. Ha megnézed AHban, eléggé belterjes azoknak a köre, akik állandóan szerepelnek thoriummal... :)

Szerintem pedig a játékban (!) mindenkinek adott a lehetőség, hogy éjjel-nappal farmoljon. Az életben nem adottak persze, de ne legyen már Blizzard hibája, hogy te dolgozol, téged nyaggatnak a gyerekek/szülők/barátok, stb, és az sem, hogy te személy szerint (én sem, mert megunom) nem szeretsz farmolni.

#2581 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:53

Idézet: Péntek - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 14:47

Maximum más nézőpontból :)
...

Törpe lévén békaperspektívából? :D  :D  :D

Az általad elmondottakkal egyetértek, ahogy látom, meglehetősen egyezik a véleményünk, kovácskolléga. :) :up:

#2582 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:57

Idézet: Péntek - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 14:52

Szerintem pedig a játékban (!) mindenkinek adott a lehetőség, hogy éjjel-nappal farmoljon. Az életben nem adottak persze, de ne legyen már Blizzard hibája, hogy te dolgozol, téged nyaggatnak a gyerekek/szülők/barátok, stb, és az sem, hogy te személy szerint (én sem, mert megunom) nem szeretsz farmolni.

Szerintem az igenis a Blizzard hibája, hogy a funplayerek emiatt hátrányba kerülnek a powerplayerekkel szemben, olyannyira, hogy pl. sokan nem is tudnak fejlődni nyersanyaghiány miatt a nem gatherer szakmájukban.

Nem azt mondom, hogy aki éjjel-nappal farmol, ne keresse degeszre magát :D : egészségére, ő erre áldozza a játékidejét.

Viszont a Blizzard találjon ki egy olyan rendszert, amiben a hobbibányászok/kovácsok is boldogulni tudnak, elvégre mindenkinek szól a játék, nem csak azoknak, akik éjjel-nappal tudnak játszani. Szerintem. :think:

#2583 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:58

Idézet: Péntek - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 14:48

Amikor nem keresed, akkor tényleg dobják, de amint kiszimatolják, hogy neked 16 darabra van szükséged azonnal eldugják az összes rúnát a kredenc alá :Đ

Ez minden komponenssel így van. :)

Amikor black pearl miatt öltem nagákat, legyaktam vagy százat, egy sem dobott.

Mikor már nem kellett, akkor persze rövid időn belül esett rögtön három. :)

#2584 Felhasználó inaktív   Master of Night 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 14:02

ŐŐŐŐŐŐ gyerekek haver elvitte a gépet !
És körülbelül egész szervizes gárda rajtam röhögött DD megvan a megoldás a wow #132 es hibára !Kérlek szépen a procihűtő bordában körülbelül 2 tonna por kosz volt azt mondták majdnem lapátolni kellettt DD és ezért nem ment a wow na megoldódott de azért thx mindenkinek a segtséget!!!! :respect:
Blizzar anyázást visszavonva

#2585 Felhasználó inaktív   happy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 14:20

Idézet: Péntek - Dátum: 2005. May. 31., Tuesday - 12:36

Felwoodban bárhol, ahol démonok vannak. Pl.: Jaedenar, Jadefire Run, Ruins of Constellas.

Szia!

Koszi az infot, a sejteseim jok voltak.
Mar lelkiekben felkeszultem (2 mar van  :D ), es radasul a tobbi alapanyag mar megvan, kiveve a thoriumot termeszetesen  :reklamacio:
Happy

#2586 Felhasználó inaktív   Galadriel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 14:31

Idézet: Master of Night - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 15:02

És körülbelül egész szervizes gárda rajtam röhögött DD megvan a megoldás a wow #132 es hibára !Kérlek szépen a procihűtő bordában körülbelül 2 tonna por kosz volt azt mondták majdnem lapátolni kellettt DD és ezért nem ment a wow na megoldódott de azért thx mindenkinek a segtséget!!!! :respect:

Meg ne haragudj, de ezen most nagyon röhögtem  :D

Jó játékot, ha már így esett :)
Semmelweis lvl 70 ud priest <Divinum>
Khestrassa lvl 70 ud mage <Divinum>
Khalassa lvl 70 belf paladin <Divinum>
Quenthel lvl60 NE hunter - Retired

#2587 Felhasználó inaktív   Master of Night 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 14:36

Idézet: Galadriel - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 13:31

Meg ne haragudj, de ezen most nagyon röhögtem  :D

Jó játékot, ha már így esett :)

5 napnyi szenvedés driverkeresés és a megoldás az oroom előtt hever 2 kiló gané formájában igen balfasz voltam elismerem de hát nagy idegességében az ember általában nem találja meg a problémát DDD thx az együttérzésed
:respect:

#2588 Felhasználó inaktív   BaluC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 31. 15:04

Idézet: Master of Night - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 15:02

És körülbelül egész szervizes gárda rajtam röhögött DD megvan a megoldás a wow #132 es hibára !Kérlek szépen a procihűtő bordában körülbelül 2 tonna por kosz volt azt mondták majdnem lapátolni kellettt DD és ezért nem ment a wow na megoldódott de azért thx mindenkinek a segtséget!

Kicsit OFF:
:nevet: bocsesz... nem tudtam "segíteni" mert mással voltam elfoglalva, de mint szervizes, az első dolgaink között szerepel a Sw és a HW kitakarítása és csak aztán haladunk tovább...
:nevet2:  mindenesetre az egészségemet segítetted megőrizni egy egészséges nevetéssel :up:

ON:
Kikerült az aláírásomba a " Guild_Lista.xls " de ez még csak próba... Extrára tettem fel... ha rákattintotok akkor "beszól" , hogy wazze ez kűlső link, de ha ide klikk akkor minden rendben lesz :D

Etele:
THX a Helpet, lehet, hogy végülis az marad :)
Azért a "hobbikovács" kicsit erős... mert küldőm én ami kell... ha találok/van időm/fenn vagyok/egyéb :D

Bearnie - A Neandervölgyi:
A többiek gondolom nem haraxanak meg, de feltettelek a listára :) (Nem halállista, de kérésre kihúzhatlak :D )

Mindenki:
  Amit belinkeltem 3-5 oldalllal ezelőtt (  Fikusz Topicja ) arra nem érkezett innen reakció, de ettől függetlenül megemlíteném (talán nem is annyira off).
  Szerintem, lenne értelme (a klánon bolül !) a "képzésnek". Nem mintha eddig nem láttatok volna el mindennel ami kellhet (infó / cucc /tanács /stb), de egy csomó minden van amiröl még foggalmam sincs és keresem az infókat (BRD, MC, STB :) ). Eddig kicsi voltam (még most is az vagyok) és már lassan mennék veletek (ha majd felnövök)...

Most mennem kell, de lesz folytatása...
Szándékozok én is tippek/trükkök/észrevételek-et írni hogy más is profitálhasson, ha (véletlenül) jó ötletem / ötletünk van...
WoW: Arathor (PvE)
Zsebibaba   (Lvl 70) - NE Female Rogue - Mining,BS,FirstAid,Cooking,Riding -> 375
Captainb     (Lvl 62) - Human Female Paladin - Skinning, Mining
Csámpás     (Lvl 60) - Drenai Male Warrior - Mining, BS
Twisting Nether (PvP)
Süti             (Lvl 70) - Human Female Paladin - Mining, Skinning
Nyanya       (lvl 68) - Human Femail Mage

#2589 Felhasználó inaktív   TCs da LaMa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 15:10

Idézet: Etele - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 12:57

Viszont a Blizzard találjon ki egy olyan rendszert, amiben a hobbibányászok/kovácsok is boldogulni tudnak, elvégre mindenkinek szól a játék, nem csak azoknak, akik éjjel-nappal tudnak játszani. Szerintem. :think:

Kitalalt ilyet, ez van most. Mert ne tudna barki boldogulni? Hobbibanyasz nem gazdagodik meg belole, hobbiplayer meg nem szed ossze ket het alatt epic mountra valot, es ez normalis is.
Ha valaki "dolgozik" "jatek" helyett, annak valahol latszania kell.

Arrol meg szvsz nem tehet a blizzard, hogy nehany farmer szabja meg az arakat az AH-ban. Ezen lehet segiteni, alljatok ossze 10-en, farmoljatok tobbet, adjatok olcsobban, aztan ha a kokurrencia megolcsobban adja, adjatok annal is olcsobban...(es ez nekem milyen jo lesz).

Az elet is igy mukodik, aki munka helyett jaccik, az nem gazdagodik meg, aki jatek helyett dolgozik, az inkabb :) Es az IRL "skilljeidre" is idot kell szanni ha akarsz valaki lenni a szakmadban :)

Enchanterek is zugolodhatnanak, hogy mar milyen az, hogy nem lehet enchantot berakni az AH-ba, hanem ott kell kofat jaccani az AH elott. :)
--== Ez itt egy TESCO Gazdasagos alairas ==--
"We can make it better, stronger, faster. We have the technology. We have the magic"

#2590 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 15:15

Idézet: TCs da LaMa - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 16:10

Kitalalt ilyet, ez van most. Mert ne tudna barki boldogulni? Hobbibanyasz nem gazdagodik meg belole, hobbiplayer meg nem szed ossze ket het alatt epic mountra valot, es ez normalis is.
...

Nem értünk egyet, de hát Istenem, ez van. :)

Én nem a meggazdagodásról beszéltem "boldogulás" címszó alatt, hanem arról, hogy - alapanyag híján - szinte már saját gyártásra sem tud termelni egy hobbikovács, skillfejlesztésről nem is beszélve. :( Az arcanite-ot meg hagyjuk, mert az csak álom a hobbisták számára. :)

Idézet

Enchanterek is zugolodhatnanak, hogy mar milyen az, hogy nem lehet enchantot berakni az AH-ba, hanem ott kell kofat jaccani az AH elott.

És jogos is lenne a zúgolódás. ;)

Szerkesztette: Etele 2005. 05. 31. 15:16 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.