HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#1141 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 15. 11:36

nézd, sztem semmi sem gátol meg abban, hogy nyiss neki topikot.

egyvalami viszont biztos: aki cms-ből épitkezik, általában korántsem annyira igényes, hogy érdekelje mások építő kritijáka, véleménye, akármije.

lásd: gportal szarságok.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1142 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 13:25

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 12:14

Sokan vannak akik nem értenek a php és html programozáshoz ezért inkább CMS rendszert választanak.

na ezért van tele a net egyenportálokkal...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1143 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 14:15

Szvsz ennek kár lenne külön topic (majd megköveznek max a többiek :D), mert a szerkezet, kezelhetőség, áttekinthetőség sokszor annyira kötött 1-1 CMS kapcsán, hogy nincs mit véleményezni rajta (max lehet írni fejlesztőknek ha vmi nem tetszik).
Ha CMS-re építkezve csinálsz egy lapot, akkor lehet mondjuk egyéni munkának feltüntetni a tartalmat, a grafikát (és itt ténylegesen 0-ról felépített grafikára gondolok, nem vmi módosítottt skinre!) és ehhez kapcsolódóan mondjuk egy általad készített CSS alapú szerkezetet. Erre viszont itt is kérhetnél kritikát, csak a hozzászólásban jelöld hogy milyen CMS van alatta, és mondd hogy a grafikát vagy a tartalmat stb.. szeretnéd véleményeztetni.
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#1144 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 22:39

Idézet: Harder - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 14:15

(...) Erre viszont itt is kérhetnél kritikát, csak a hozzászólásban jelöld hogy milyen CMS van alatta, és mondd hogy a grafikát vagy a tartalmat stb.. szeretnéd véleményeztetni.

...hozzáteszem, nem kell hülyének nézni jelen topic látogatóit, és úgy kell nekiindulni a kritika-kérésnek, hogy számolsz azzal, hogy az itteniek láttak már jó pár honlapot (CMS-alapút, vagy saját forráskódút), és meg tudják különböztetni a mirelit-designt a saját receptűtől. De persze ez csak jótanács.
Angels, they fell first but I’m still here...

#1145 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 09:51

Idézet: Harder - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 15:15

mert a szerkezet, kezelhetőség, áttekinthetőség sokszor annyira kötött 1-1 CMS kapcsán, hogy nincs mit véleményezni rajta

Ez azért nem így van. Millióképpen meg lehetb szerkeszteni egy CMS oldalt, az e107-ben például olyan szerkezetet alakítasz ki, amilyet csak akarsz!

Nem akarok neked magyarázni, csak ráébreszteni egy-két dologra.  :) Nézd csak meg, mekkora különbség van CMS és CMS között:

http://www.rallyzone.hu/
http://www.torespont.hu/news.php

PS.:nade ez itt off

Szerkesztette: Dextrose 2005. 07. 16. 09:52 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1146 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 10:58

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 13:25

na ezért van tele a net egyenportálokkal...

... és sok sok szeméttel.
Nem frissitett CMS-ek (hetente feltöri esetleg egy noname török hackercsapat), fejlesztési zsákutcák (nincs hozza tobb frissites, lasd elobbi). A peldakent felhozott oldalakban is talalhato 'document.write' holott xhtml akar lenni, s xhtml 1.0 ota nem szerencses v. illdomos (u.i: xhtml 1.1 -ben pedig már nem is lehetséges!) a jol felepitett dom szerkezetedbe js-el beirogatni... magyarul rá vagy szorulva a CMS feljesztők tudásának vagy nemtudásának esetleges mellékhatásaira,  hamar elavultá válik, te meg malmozhatsz amig nem lesz frissebb, lágyabb, jobb. :)

mas

A topik lenyege valoban a 'Te weboldalad', ami kivul belul egyarant a tied. Ha csak designt akarsz mutatni amit egy CMS/forum/blog/wiki motorra huzol, akkor elore szolj, vagy csak layout tervet dobj be, ez utobbi tan a legjobb ebben az esetben

Van CMS-re szakosodott topik, ott meg lehet beszelni a CMS-ek kozotti lenyegi kulonbsegeket es uj funkcionalitasokat, de nem veletlenul csak azokat.

Szerkesztette: Nec 2005. 07. 16. 11:01 -kor

#1147 Felhasználó inaktív   szipeter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 16. 11:19

Sziasztok,

Most készült el új weboldalunk, szívesen vennék bármilyen kritikát. A cél az volt, hogy egyszerű, könnyen átlátható, és a szemnek kellemes legyen.

Szi-Szi Trans Bt

Köszi,

Péter

#1148 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 12:15

Szia Peter,
Nézegettem a lapot, mit lehet pozitívumként és negatívumként felhozni vele kapcsolatban, de előbbiből sajnos túl sokat nem találtam, én a helyedben újra nekifutnék nulláról.
Grafikáról szvsz nem nagyon lehet beszélni, mert egy beszúrt kép és egy fehér háttér a szövegek alá elég kevés.
A drop shadow túl sok és túl erős, sokkal árnyaltabban kellene alkalmazni
A minimal design a lap alatt ezesetben nekem inkább kifogásnak tűnt a lap kinézetére, mert egyéb funkciója vagy haszna nemigen van
az a fenti icq ikon minek van ott? Még ha az icq-s elérhetőségedet tartalmazná is, akkor is az "elérhetőségek" menüpont alá kellene tenni.
"cégünkről" menüpont alatt ezt látom: feltöltés alatt. Ilyen ne legyen kint egy lapon, főleg ha már elkészültnek tekinted.
iframe: nem ajánlott, olvasd el ezt: http://www.hszk.bme.hu/~hj130/hasznalhatos...rame/index.html, illetve a táblázatokkal kellene kezdeni vmit
A lap alatti marhanagy bannert én nem tenném ki a helyedben, üzleti lapon szvsz hülyén néz ki
Ami szintén fontos: üzleti lapot NE ingyenes tárhelyszolgáltatónál helyezz el, minimum dukálna egy saját domain név, reklám/frame mentes tárhely, domainneves mailcím!!

Egyetlen pozitívuma a lapnak hogy gyors, de ez is csak annak köszönhető, hogy szinte semmi grafika nincs a lapon.

A helyedben kiadnám egy profinak az egészet hogy csinálja meg rendesen, mert a látogatók első benyomása a cégről ez a lap lesz, és ez most nem túl rózsás..

Szerkesztette: Harder 2005. 07. 16. 12:17 -kor

tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#1149 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 12:28

Idézet: szipeter - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 12:19

Most készült el új weboldalunk, szívesen vennék bármilyen kritikát. A cél az volt, hogy egyszerű, könnyen átlátható, és a szemnek kellemes legyen.

Szi-Szi Trans Bt

Egyszerű, könnyen átlátható, a szememnek baromi kellemetlen.
Wherever you go, go with all your heart.

#1150 Felhasználó inaktív   szipeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 12:32

Idézet: Harder - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 11:15

Szia Peter,
Nézegettem a lapot, mit lehet pozitívumként és negatívumként felhozni vele kapcsolatban, de előbbiből sajnos túl sokat nem találtam, én a helyedben újra nekifutnék nulláról.
Grafikáról szvsz nem nagyon lehet beszélni, mert egy beszúrt kép és egy fehér háttér a szövegek alá elég kevés.
A drop shadow túl sok és túl erős, sokkal árnyaltabban kellene alkalmazni
A minimal design a lap alatt ezesetben nekem inkább kifogásnak tűnt a lap kinézetére, mert egyéb funkciója vagy haszna nemigen van
az a fenti icq ikon minek van ott? Még ha az icq-s elérhetőségedet tartalmazná is, akkor is az "elérhetőségek" menüpont alá kellene tenni.
"cégünkről" menüpont alatt ezt látom: feltöltés alatt. Ilyen ne legyen kint egy lapon, főleg ha már elkészültnek tekinted.
iframe: nem ajánlott, olvasd el ezt: http://www.hszk.bme.hu/~hj130/hasznalhatos...rame/index.html, illetve a táblázatokkal kellene kezdeni vmit
A lap alatti marhanagy bannert én nem tenném ki a helyedben, üzleti lapon szvsz hülyén néz ki
Ami szintén fontos: üzleti lapot NE ingyenes tárhelyszolgáltatónál helyezz el, minimum dukálna egy saját domain név, reklám/frame mentes tárhely, domainneves mailcím!!

Egyetlen pozitívuma a lapnak hogy gyors, de ez is csak annak köszönhető, hogy szinte semmi grafika nincs a lapon.

A helyedben kiadnám egy profinak az egészet hogy csinálja meg rendesen, mert a látogatók első benyomása a cégről ez a lap lesz, és ez most nem túl rózsás..

Szia Harder!

Először is köszi az észrevételeket, amit lehet meg fogok belőle fogadni, pl a banner nem lesz rajta, a cégtörténet napokon, órákon belül fel lesz töltve.
Természetesen nem lesz ingyenes helyen az oldal, csak ugye mindennek megvan az ügyintézési ideje, de véleményem szerint, arra a pár napra igy is jobb, mintha nem lenne fent sehol.
Az icq panel megtalálható az elérhetőségeknél, a kis ikont azért raktam be az oldalakra, hogy ha egy olyan látogató érkezik, akinek van icq-ja, akkor az lássa az első pillanatban, hogy fel tudja velem venni a kapcsolatot így is. Lehet nem volt jó ötlet, de hajnal háromkor jónak tűnt :) Még átgondolom.
Grafikát meg tényleg nem szerettünk volna túl sokat, túl csicsásat, szerintem nem azért jön egy látogató, hogy nézelődjön, de persze lehet, nincs igazam.

Mégegyszer köszi, hasznos észrevételeket tettél.

Péter

#1151 Felhasználó inaktív   szipeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 12:39

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 11:28

Egyszerű, könnyen átlátható, a szememnek baromi kellemetlen.

Háromból kettő nem is rossz :)
A viccet félretéve, én bízom benne, hogy a freewebes villogó reklámok ha lekerülnek senkinek nem fogja bántani a szemét.

#1152 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 12:39

Idézet: szipeter - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 13:32

Szia Harder!

Először is köszi az észrevételeket

Engem a fehér meg a szürke háttér zavar.

Szerkesztette: Dextrose 2005. 07. 16. 12:40 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1153 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 13:27

Idézet: kAy - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 20:02

http://www.optimuminfo.hu/

kritizálnátok?

sitebuild táblás, ezvan.

Nekem nagyon tetszik, gratula!
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#1154 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 15:30

Idézet: Senator - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 14:27

Nekem nagyon tetszik, gratula!

Még mindig vámpír a csaj. :Đ
Wherever you go, go with all your heart.

#1155 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 09:38

Találtam nektek munkát :D

A WEB-SERVER Kft keres szoftver munkaterületre, pontosabban
PHP programozó, Designer
munkakörbe, független pozícióba, részmunkaidős állásba munkavállalót.

A munkábaállás várható dátuma 2005-08-01.
Az állás helye: Debrecen, Hajdú-Bihar megye.

Az állás betöltéséhez szükséges:
grafikai programok számítógépes ismeretek

Jelentkezni a programozo hivatkozási számmal/jeligével 2005-08-12-ig lehet a következő címen:
Kapcsolattartó személy/részleg neve: ügyfélszolgálat
Levelezési cím: 4028 Debrecen, Hadházi utca 33
Telefon: 06-20-335-11-62
Fax: (06-52) 311-151
E-mail: info@web-server.hu

Ehhez semmi közöm, csak kiváncsiságból megnéztem, milyen ajánlatok vannak informatikai körökben. Úgylátom a piac igényel webes szakterületen lévő embereket.

paranormal.hu

#1156 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 12:56

Idézet: kAy @ 2005. jún. 12. - Dátum: vasárnap - 20:02

http://www.optimuminfo.hu/

kritizálnátok?

sitebuild táblás, ezvan.

:omg: Úgyis mindenkinek tetszik... :D
macbook air 2014

#1157 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 13:18

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 13:56

:omg: Úgyis mindenkinek tetszik... :D

Miért mondod ezt?
-- Legyen egy jó napod! --

#1158 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 14:22

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 14:18

Miért mondod ezt?

Ezt derelict csinálta, nem?

Amúgy nagyon tetszik a menü szerkezet... nagyon jól meglett csinálva, szerintem. Meg szép is meg gyors is.

Szerkesztette: 3V0 2005. 07. 17. 14:23 -kor

macbook air 2014

#1159 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 16:42

amit én csinálok, az se teccik mindenkinek, hálisten :D gondolj bele, mekkora pofám lenne AKKOR :Đ

amugy ezt már egy hónapja postoltam be, tök zsir hogy azóta is van rá visszajelzés, thx :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1160 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 17:06

:lol:
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56