HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#1181 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:24

pont hogy a klikk hianya miatt kezedbe van a pointer, nem kell kattintgatva scrollozni, billentyuhoz nyulni, nem "hagyod" ott...
ez a kattintas miatti beidegzodes, hogy ugyis kattintassal mesz vhova akkor amigy nem kell az eger addig otthagyom, itt nincs ilyen, mindent kenyelmesen az egerrel iranyitasz, faraszto ujperc gyakorlatok nelkul :)

#1182 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:30

Idézet: Nec - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 17:24

itt nincs ilyen, mindent kenyelmesen az egerrel iranyitasz, faraszto ujperc gyakorlatok nelkul :)

tehát nemkell paráznom, hogy véletlen bekerül a pointer alá valami, és a rendszer azthiszi megnyitni akarom, ugye?...

de kell. főleg a dontclick.it oldalon volt, hogy anélkül kezdte nekem megnyitogatni az oldalrészeket, hogy akartam volna, pedig teljesen normálisan vittem az egerem a célállomás felé, nem álltam le pihenni sehol.

sztem ez az egész olyan, mintha táncolnál egy nővel, és lecsuknának nemi erőszakért, mert a pointer a hotspot közelébe került. :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1183 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 18:06

Egy fontos dolgot azonban nem árt elfelejteni.
Ennek a clikless technikának ott szerintem örülnek, ahol mozgáskorlátozott személy ül a gép előtt.

Amúgy meg szokás dolga. :)
Én sem szoktam meg, bevallom.
De ez kb. olyasmi mint amikor az ember windows-ról linuxra vált és mindig 2X klikkel.... :)
-- Legyen egy jó napod! --

#1184 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 18:58

Nagyon ötletes, és szerintem használható megoldás ez a dontclick interface. Végignéztem az egész honlapot, soha nem jutottam olyan helyre, ahova nem akartam. Ráadásként egyáltalán nem volt szokatlan, vhogy minden magától értetődő volt. Más kérdés, hogy különböző típusú honlapok esetében mennyire hatékony ez a megoldás (pl.: egy fórum), mindazonáltal el kell ismerni, hogy van benne újító és javító szellem ezért :up: neki. Szívesen megnézném a Flash forrását is...

#1185 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 20:50

Ötletesnek ötletes, de lapon csak akkor alkalmaznék ilyesmit ha el akarom üldözni a látogatót :)
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#1186 Felhasználó inaktív   MadNed 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 20. 21:47

www.sadsunday.hu/eskuvo.php

Kerlek benneteket, hogy nezzetek at az oldalt. Mindenfele velemenyre kivancsi lennek.

Van egy "zene" gomb ami nincs a helyen! Az ne zavarjon meg benneteket. Az oldal még fejlesztes alatt van.

Segitsegeteket elore is koszonom!

#1187 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 22:19

Idézet: MadNed - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 22:47

a fejléc még rendben is lenne, az oldal többi része viszont összecsapott, ömlesztett, totálisan inkonzisztens.

túl kéne lépni azon, hogy website == flashelt fejléc, és foglalkozni kéne sokat a tartalomformázással - ja igen, egy footer sem ártana, meg a többi sallang.

ha aztmondod, ez work in progress, rávágom, hogy kb 10%. ha aztmondod készen van, bepostolom egy szomszédos topikba :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1188 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 07:38

Sziasztok,

pár napja kaptam egy levelet egy szlovák programozó kollégától, hogy ő látta a magyar Nightwish oldalt, és nagyon tetszik neki a designja - odaadom-e a szlovák Nightwish oldalhoz? Mondtam, hogy nem, mert nem biztos hogy sokan örülnének a hasonlóságnak, ellenben segítek neki. Ez lett a végeredmény. (Vigyázz, zip - pár nem nagy jpg képpel. --- megjegyzem, szerintem nem nagy durranás az egész, egyfajta konzervdesign, de szerintem olvasható, és kulturált kinézete van, és ez volt a cél.)

Véleményezzétek (ne kérdezzetek a menüre, mert azt ő fogja eldönteni, hova kerül)! Köszi!

Szerkesztette: Murmuro 2005. 07. 21. 07:41 -kor

Angels, they fell first but I’m still here...

#1189 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 07:44

Idézet: MadNed - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 21:47

A fórum jól látom, hogy Supergamez jellegű? :D

Amúgy egy esküvői fotózáshoz biztos, hogy fekete háttér, és sadsunday webcím illik? :(

Szerintem baromira nincs eltalálva a forma- és színvilág. Esküvői fotózás, nem temetkezési vállalat honlapja!...  :omg:

#1190 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 08:55

Idézet: Murmuro - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 8:38

megjegyzem, szerintem nem nagy durranás az egész, egyfajta konzervdesign, de szerintem olvasható, és kulturált kinézete van, és ez volt a cél.)

vúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú :D

ha aszondom töccik, lenyuzzák a fejem, mert ennél jobb dizjánokat is huztam már le a vérbe, ha meg aszondom nömtöccik, akkor meg hülyeséget beszélek.

szóval: van benne potenciál. a képek kifejezetten jók, nagyon szépen viszik a szájtot - de pár belepofázásom azért lenne:
- figyelj arra, hogy a dropshadow nem mindig jó ugyanolyan paraméterekkel, főleg ha világosabb a szín, ami mögé teszed. pl: narancs, vagy türkiz alapszíneknél szerintem kifejezetten zavaró.
- remélem én értem félre, és eszed ágában sincs 100% széles oldalt gyártani. 780px a standard, itt most kifejezetten tartanod kellene Magad hozzá, mert a túl széles szöveg olvashatatlan lesz, és elborul a site.
- header még csak-csak, de hol a footer? :) ok, menü nincs, de azért bizonyos másodszintű navigációk azért kellenének, no meg sztem azért nem ártana mégsem csak ugy tervezetképp betenni menüpontokat, kétlem hogy a srác kompetens lenne a témában.
- a háttérminta zavaró. belenagyítottam: gyönyörü, téllegszép, de 100% méretben inkább tűnik jpeg-zajos 45° csikozásnak, mint szándékos mintázatnak. (:()
- színek: a világosbarna (narancs?) helyett én inkább a lány ruhájáról venném le azt az enyhén magentás színt (nemfélünk a tékomtól, tékomtól, tékomtól...), illetve a teljes türkíz részt cserélném valami másra, ott a fotó sem túl szerencsés.

#1191 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 08:57

Idézet: Murmuro - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 8:44

Amúgy egy esküvői fotózáshoz biztos, hogy fekete háttér, és sadsunday webcím illik? :(

Szerintem baromira nincs eltalálva a forma- és színvilág. Esküvői fotózás, nem temetkezési vállalat honlapja!...  :omg:

izé. a fekete alap nem lenne rossz, mert sötét alapon sokkal jobban lehet érvényesíteni színátmeneteket, és elegánsabbá is lehet tenni a lapot, illetve a sadsunday cim csak a lap "work in progess" jellege miatt olyan. (gondolomén)

engem sokkal jobban zavar a kidolgozatlanság, és a koncepcióhiány, ami madnedék munkáira igen-igen jellemző.

#1192 Felhasználó inaktív   MadNed 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 21. 15:54

Idézet: kAy - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 9:57

izé. a fekete alap nem lenne rossz, mert sötét alapon sokkal jobban lehet érvényesíteni színátmeneteket, és elegánsabbá is lehet tenni a lapot, illetve a sadsunday cim csak a lap "work in progess" jellege miatt olyan. (gondolomén)

engem sokkal jobban zavar a kidolgozatlanság, és a koncepcióhiány, ami madnedék munkáira igen-igen jellemző.

Kay! Igazad van.
A sadsunday az nem a vegleges cim, csak itt keszitem. A fekete hatter amugy a megrendelo igenye. Fotos leven fontosnak tartja a fekete hatteret, mert a fotokat azon erdemes a leginkabb nezni.

Kay! Legyszi!!! Adj tanacsot, hogy te hogy rendezned el az oldalakat, vagy mivel dobnad fel. Ebben igazat adok, hogy az oldalak elrendezesevel kuszkodok. Es igazabol nem a programozasi tudason, vagy a photoshop ismereten mulik, hanem valahogy nem erzem, hogy hogy kellene.

Nagyon halas lennek!

Udv MadNed

#1193 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 17:28

kAy,

Idézet

- figyelj arra, hogy a dropshadow nem mindig jó ugyanolyan paraméterekkel, főleg ha világosabb a szín, ami mögé teszed. pl: narancs, vagy türkiz alapszíneknél szerintem kifejezetten zavaró.

Mindenütt ugyanolyan mértékben használtam, és nem akartam változtatni rajta, de lehet hogy van benne valami. (Azért kételkedem, mert neked dropshadow-fóbiád van. ;) )

Idézet

- remélem én értem félre, és eszed ágában sincs 100% széles oldalt gyártani. 780px a standard, itt most kifejezetten tartanod kellene Magad hozzá, mert a túl széles szöveg olvashatatlan lesz, és elborul a site.

Te érted félre. Én csak designt csináltam, a kódolás nem az én dolgom. :D

Idézet

- header még csak-csak, de hol a footer? :) ok, menü nincs, de azért bizonyos másodszintű navigációk azért kellenének, no meg sztem azért nem ártana mégsem csak ugy tervezetképp betenni menüpontokat, kétlem hogy a srác kompetens lenne a témában.

Ma hajnalban tudtam meg a menüpontokat, azt most gyártom hozzá. Szerintem alul lesz menü. Szerintetek? Vagy legyen a Lorem ipsum felett, abban a dobozban?

Idézet

- a háttérminta zavaró. belenagyítottam: gyönyörü, téllegszép, de 100% méretben inkább tűnik jpeg-zajos 45° csikozásnak, mint szándékos mintázatnak. (:()

Jaj szegény fejemnek. Na majd, akkor találok jobbat. Bár a srác kajolta nagyon.

Idézet

- színek: a világosbarna (narancs?) helyett én inkább a lány ruhájáról venném le azt az enyhén magentás színt (nemfélünk a tékomtól, tékomtól, tékomtól...), illetve a teljes türkíz részt cserélném valami másra, ott a fotó sem túl szerencsés.

Mondj konkrét színeket kérlek, én nagy bajban voltam. Igyekeztem mindig a képből meríteni, de sok esetben fehérrel volt dolgom, vagy valami elcseszett színnel, ami meg nem lég passzoló.

Lécci-lécci, további útmutatást plíz. Köfönöm.

#1194 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 22. 02:41

az uj lapom. :D
:respect: TLoF
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#1195 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 08:05

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 3:41

Biztos jó a cím? :think:

Most nézem mikor postoltál... :eek:

Szerkesztette: Delawer 2005. 07. 22. 08:05 -kor

#1196 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 08:44

Idézet: Murmuro - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 18:28

Mindenütt ugyanolyan mértékben használtam, és nem akartam változtatni rajta, de lehet hogy van benne valami. (Azért kételkedem, mert neked dropshadow-fóbiád van. ;) )

nincsis. simán csak annyi, hogy a shadow ne legyen erősebb, mint ami veti, legalábbis ez esetben.

Te érted félre. Én csak designt csináltam, a kódolás nem az én dolgom. :D

ha ugy csinálod meg, hogy 100%-nak tünik, akkor a srác félreérti, és őis 100%-ra buildeli le. ha nem 100%, akkor igenis tessék foglalkozni azzal, hogyfog kinézni a site bal és/vagy jobb oldala (pozicionálástól függően, persze)

Jaj szegény fejemnek. Na majd, akkor találok jobbat. Bár a srác kajolta nagyon.

jóaz, csak legyen nagyobb. belenagyitva tök jól nézett ki :)

Mondj konkrét színeket kérlek, én nagy bajban voltam. Igyekeztem mindig a képből meríteni, de sok esetben fehérrel volt dolgom, vagy valami elcseszett színnel, ami meg nem lég passzoló.
Lécci-lécci, további útmutatást plíz. Köfönöm.

mondok majd mondok, de munkaidőben nehezen tudok más szájtokkal foglalkozni, a private time meg nem mindig erre való :) (ez madnednek is szól)

#1197 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 22. 09:03

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 9:05

mi a gond a cimmel? :think:

jah, potolni kellett a 2 napos lemaradast. :Đ

#1198 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:52

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 9:05

imho most a kukac7.hu a lényeg, a respect meg a hostingért ment :)

a feyprogress lapján az a pici nyakkendős pofa irtó gáz :D

#1199 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 10:38

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 10:03

mi a gond a cimmel? :think:

jah, potolni kellett a 2 napos lemaradast. :Đ

Nem jelent meg eddig az oldal.
Hmmm, most már megjelenik...

#1200 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 22. 19:10

Idézet: kAy - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 10:52

imho most a kukac7.hu a lényeg, a respect meg a hostingért ment :)

a feyprogress lapján az a pici nyakkendős pofa irtó gáz :D

jah, kb. az a lenyeg. :)

jah, Harder lehet belevitt egy kis poen az oldalba, mikor csinalta a designt. :Đ

Delawer: szvsz lehet nalad volt vmi, mert tuti, hogy ment. :think:
direkt meg is neztem, mikor olvastam, hogy neked nem muxik.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.