HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#1641 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 11. 02:13

Idézet: kAy - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 17:16

ja, és "take my advice" - hagyd a swisht a picsába, mielőtt még nagyon beleszoksz: abszolut el van maradva minden téren, nulla eséllyel, hogy up2date legyen, és ha át akarsz szokni flashre, akkor az bizony a swish után eléggé fapados, puritán szar lesz...

én már csak tom, mindent swishben csináltam az elmult egy évben, abban scriptelek, etc. és nec tudja mennyit szopok most, hogy át akarok állni flash8-ra.

Előfordulhat, hogy ha egy Swish-ben megcsinált flash gomb Linux alatt  nem működik, akkor ugyanaz Macromedia Flashben megcsinálva működni fog? Mert erről az írásodról eszembe jutott, hogy akár ez is lehet a probléma, amit pár hónapja nem tudok megoldani.

Egyébként a konkrét példa: http://pixelcube.hu
A menüben Linux alatt, ha a gombok fölé viszem az egeret, akkor elmozdul a nyíl, meg átszíneződik a szöveg(tehát minden OK), viszont ha leviszem róla az egeret, akkor úgy marad... Windowsban rendesen visszaáll az eredeti helyzetébe. Ez lehet azért, mert Swish-sel van csinálva?
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#1642 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 03:26

Jobb lett?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1643 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 09:07

Idézet: Levente - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 3:13

Előfordulhat, hogy ha egy Swish-ben megcsinált flash gomb Linux alatt  nem működik, akkor ugyanaz Macromedia Flashben megcsinálva működni fog? Mert erről az írásodról eszembe jutott, hogy akár ez is lehet a probléma, amit pár hónapja nem tudok megoldani.

Egyébként a konkrét példa: http://pixelcube.hu
A menüben Linux alatt, ha a gombok fölé viszem az egeret, akkor elmozdul a nyíl, meg átszíneződik a szöveg(tehát minden OK), viszont ha leviszem róla az egeret, akkor úgy marad... Windowsban rendesen visszaáll az eredeti helyzetébe. Ez lehet azért, mert Swish-sel van csinálva?

Kifejezetten tetszik az oldal megjelenése, de esetleg egy különálló footer sokat segítene, hogy rendszerezettebbnek tűnjön a bal alsó sarokban található tartalom.

Egyébként nem tudom, volt már-e, de nekem nagyon tetszik ez az oldal, illetve a szolgáltatás amit nyújt: Color Schemer

#1644 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 19:56

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 9:07

Kifejezetten tetszik az oldal megjelenése, de esetleg egy különálló footer sokat segítene, hogy rendszerezettebbnek tűnjön a bal alsó sarokban található tartalom.

Azt hiszem értem mit mondasz, bár szerintem így sem annyira rendezetlen. Vagy szerinted így zavaró a bal alsó sarokban levő info?
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#1645 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 21:48

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 3:26

sajnos nem, ugyanolyan összehányt koncepciómentes clickdesign, mint pár héttel ezelőtt.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1646 Felhasználó inaktív   tankstellen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 12. 14:37

Idézet: kAy - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 12:39

"overkill" jellegű komment

Üdv. kAy!

Erre is ránézhetnél légy oly szíves. Bár már lehet, hogy láttad. (előrébb)
Bármi lesz a vélemény nem fogok overkill-eskedni.

Előre is köszi.

#1647 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 14:57

Idézet: tankstellen - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 14:37

Üdv. kAy!

Erre is ránézhetnél légy oly szíves. Bár már lehet, hogy láttad. (előrébb)
Bármi lesz a vélemény nem fogok overkill-eskedni.

Előre is köszi.

igen, már láttam, de akkor sem éreztem benne semmi koncepciót, igy véleményt sem akartam róla irni.

a legfőbb baja, hogy nincs benne semmi összetartás, csak egymásra halmozott elemek. tipográfiailag sem nyerő, mert csunya a sorkizárt, és kicsi a padding. a menü olvashatatlan, főleg rollover esetén, a nyitólapon használt "bORaGo sITe" felirat pedig itt, és ebben a formában inkább nevetséges, mint "cool".

ps: az "overkill" murmuro stílusára vonatkozott; az "overkill-eskedés" a kritikát iró személy jellemzője, nem pedig azé, aki fogadja :) lévén a szó ebben a közegben leginkább "alázást" jelent.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1648 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 00:09

hol tart az uj derelict kAy? :)
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#1649 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 08:27

Tavaly is valamikor télen váltott design-t. Emlékszem a fenyőre :)

#1650 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 08:43

Most csinálok egy oldalt, van egy galériánk és tulajdonképpen annak lesz az online értékesítési felülete. Tehát art printeket, meg akár eredeti alkotásokat is lehet majd venni. Illetve letölteni - pénzért (de nagyon jó minőségben).

http://www.m3gallery.com

A tartalom és a progamozás nem az én művem, csak a design. Ami meglehetősen minimál (szerintem), de úgy érzem, hogy ez a tendencia, főleg az ilyen jellegű oldalaknál. Vélemények?

Szerkesztette: PyRex 2005. 12. 14. 08:47 -kor

#1651 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 08:51

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 8:43

Most csinálok egy oldalt, van egy galériánk és tulajdonképpen annak lesz az online értékesítési felülete. Tehát art printeket, meg akár eredeti alkotásokat is lehet majd venni. Illetve letölteni - pénzért (de nagyon jó minőségben).

http://www.m3gallery.com

A tartalom és a progamozás nem az én művem, csak a design. Ami meglehetősen minimál (szerintem), de úgy érzem, hogy ez a tendencia, főleg az ilyen jellegű oldalaknál. Vélemények?

A design nagyon tetszik. szeretem az ilyen minimal, és puritán site -okat.

Ami nem tetszik, az iframe. Az okokat nem sorolom fel, de a saját ellenségetek is, mert nem keresőkonform. (csak leírtam :) )

A másik, hogy miért kell küzbülső görgető? Nőjön az oldal nyugodtan, és ha sok lesz az adat, x soronként lehessen lapozni.

Persze ez csak vélemény.

#1652 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 08:57

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 9:51

A design nagyon tetszik. szeretem az ilyen minimal, és puritán site -okat.

Ami nem tetszik, az iframe. Az okokat nem sorolom fel, de a saját ellenségetek is, mert nem keresőkonform. (csak leírtam :) )

A másik, hogy miért kell küzbülső görgető? Nőjön az oldal nyugodtan, és ha sok lesz az adat, x soronként lehessen lapozni.

Persze ez csak vélemény.

Nincs iframe, sima frame-es megoldás :) Ami nem feltétlenül jobb, de mondom: nem én programozom és ez volt az elvárás. Tehát nagyon sok minden adott volt, amibe már nem tudtam beleszólni. Pl. hogy én soha nem csinálnék meg egy oldalt frame-ekkel, dehát ez van. Mondjuk abból a szempontból jó a dolog, hogy a menü így mindig ott van, bár azt scriptekkel is meg lehet csinálni, na mindegy :)

A lapozás lehetősége így is benne van, de erre megint csak azt tudom mondani: nem én programoztam. Meg volt adva, hogy X képet listázik majd ki egy oldalra. Mondjuk szerintem nem zavaró a scrollbar, nekem pl. kifejezetten tetszik, hogy ad az oldalnak jobbról egy keretet. Meg az a gáz, hogy ha csak 1024x768-ban nézed és elhagyom a scrollbar-t, akkor kevés cucc férne ki egy oldalra (azt hiszem talán 3 épphogy).

Szerkesztette: PyRex 2005. 12. 14. 08:58 -kor

#1653 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 09:22

kukac: a koncepcióalkotás posványában tobzódik :)

elias: jaja, január fele... kéne most is valami pofás chrstms splash.

pyrex: egyszerü mint egy fakocka, de szerintem rendben van.

ps: a frame tényleg betongáz. akármivel is magyarázzátok :)

Szerkesztette: kAy 2005. 12. 14. 09:23 -kor

#1654 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 09:25

Értem én amit mondasz. Nem is kötözködni akartam, csak elmondtam, amit gondolok :)

Szerk:
(a sitebulider -nek meg meg kell mondani, hogy ezt így kell csinálni mert...
Ha nem fogja fel, akkor keresni kell mást. Ez csak az én szemléletem.)

Szerkesztette: e-lias 2005. 12. 14. 09:28 -kor

#1655 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 09:26

Idézet: kAy - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 9:22

elias: jaja, január fele... kéne most is valami pofás chrstms splash.

Sielő télepó? :D

#1656 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 09:28

Idézet: kAy - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 10:22

ps: a frame tényleg betongáz. akármivel is magyarázzátok :)

ez van :) :) :)

#1657 Felhasználó inaktív   tankstellen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 14. 11:42

mennyi jelentősége van a meta name robots, és a keywords tag-nek? Számít még manapság valamit?

#1658 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 00:23

Olyan html kódot tud valaki, ami kilistáz egy streamről egy aktuális song-ot? Vagy az utolsó párat?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1659 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 00:29

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 1:23

Olyan html kódot tud valaki, ami kilistáz egy streamről egy aktuális song-ot? Vagy az utolsó párat?

Szerintem csak html-ben nem nagyon tudod megcsinálni, max. php-vel vagy asp-vel. Mi is így iratjuk ki a radiomax-on az aktuális dalokat amúgy, igaz, hogy ismerünk pár trükköt még, ami a shoutcast stream-eknél pl. jól jöhet :)

Szerkesztette: PyRex 2005. 12. 19. 00:32 -kor

#1660 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 09:15

lehet kicsit off leszek, de nem akartam új topkot nyittani :)

A problémám a következő:
A phpbb forummotornál hogy tudom visszaállítani az adatbázist ha kitíltottam magamat a forumról? :D :D
Történt ugyanis hogy valalki elkezdett eszeveszetten spmamelni, új topkot nyitogatni. Mivel valamiért a usernév nem volt a felhasználók listájába, (magam sem értem miért  :think: ) mondom adok neki ip bant.
Megnéztem a gyerek ip címét, írta is hogy ehez a címhez 1 felhsználó tartozik aki 5 üzenetet írt eddig.
Ok, tiltás.

A következő pillanatba ez az üzenet fogadott:

Ki lettél tiltva a Fórumról!
A további tudnivalókért vedd fel a kapcsolatot a webmesterrel, vagy az Adminisztrátorral.

Szal baromi ügyes voltam :Đ
Plz ha valaki tudja hogy ilyenkor mi a teendő, írja le nekem  :respect:
A tárhelyhez természetesen hozzáférek ha valamit ott kellene mahinálni a fájlokkal :)

u.i: Azért akarom visszaállítani az adatbázist, mert úgy gondolom ezzel a lépéssel elveszik a bann  :)

Előre is köszönöm  :respect:

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2005. 12. 28. 09:42 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »