HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#1681 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 06. 18:08

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 11:20

De mostanában inkább az !imoprtant utasítást használom (Az IE nem értelmezi azt a sort, amiben ez benne van, és így egy másik ugyan ilyen tulajdonságot adok meg az IE -nek. Az FF viszont Prioritásnak tekinti ezt a sort, és sz IE -nek szánt sort nem veszi figyelembe.) REmélem érthető voltam.

Félreérthető, ezért kicsit pontosítanék: természetesen az IE is értelmezi az !important kulcsszót tartalmazó szabályokat, csak nem tekinti őket "a legfontosabbaknak", azaz megtartja a sorrendiségből származó precedenciát. Ezért alkalmazza a forrásban később megjelenő szabályokat az IE, és a fontosként megjelölt, bár korábban megjelenő szabályokat a többi, szabványokat pontosabban követő böngésző.

#1682 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 07. 13:47

HI!

Szerténk egy fotogalériát csinálni a melévö internetes oldalamra. A Photopost Pro php segitsgével. Mindent be is configurálok az install.php parancsal, de a következöt irja ki a 3. lépésnél:

Warning: mysql_connect(): Lost connection to MySQL server during query in /homepages/42/d32736388/htdocs/somansky/photopost/install.php on line 547
I cannot connect to the PhotoPost MySQL server. [host:$host][mysql_user:$mysql_user][mysql_password:$mysql_password]. Check your config-inc.php for the correct settings and rerun.

Mi lehet a bibi?

A http://www.photopost...installphp.html cimen levan irva minden, de valahogy nem értem hová mit kell irnom.

Ime egy link hoyhg mit kell kitöltenem:

http://www.somansky.com/photopost.jpg
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#1683 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 11:17

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 18:08

Félreérthető, ezért kicsit pontosítanék: természetesen az IE is értelmezi az !important kulcsszót tartalmazó szabályokat, csak nem tekinti őket "a legfontosabbaknak", azaz megtartja a sorrendiségből származó precedenciát. Ezért alkalmazza a forrásban később megjelenő szabályokat az IE, és a fontosként megjelölt, bár korábban megjelenő szabályokat a többi, szabványokat pontosabban követő böngésző.

Köszönöm a kiigazítást, nem tudtam pontosan, hogy miért is van. Elvesztettem a linket, ahol olvastam erről.

#1684 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 11:20

Idézet: Somansky - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 13:47

HI!

Szerténk egy fotogalériát csinálni a melévö internetes oldalamra. A Photopost Pro php segitsgével. Mindent be is configurálok az install.php parancsal, de a következöt irja ki a 3. lépésnél:

Warning: mysql_connect(): Lost connection to MySQL server during query in /homepages/42/d32736388/htdocs/somansky/photopost/install.php on line 547
I cannot connect to the PhotoPost MySQL server. [host:$host][mysql_user:$mysql_user][mysql_password:$mysql_password]. Check your config-inc.php for the correct settings and rerun.

Mi lehet a bibi?

A http://www.photopost...installphp.html cimen levan irva minden, de valahogy nem értem hová mit kell irnom.

Ime egy link hoyhg mit kell kitöltenem:

http://www.somansky.com/photopost.jpg

Kell neki mysql, azért ír hibaüzenetet. De azon kívül kell neki GDI csomag is. Az install leírása teljesen jó. olvasd át figyelmesebben.

#1685 Felhasználó inaktív   ivanhoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 18:35

Idézet: Levente - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 15:56

Nem kell hozzá php, csak egy jó doctype, és az IE máris normálisan értelmezi a box modelt.
Ez pl megfelel:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

Sziasztok!

mi a különbség a kettő között............

1.
"http://www.w3c.org/TR/1999/REC-html401-19991224/loose.dtd"

2.
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"

.........a gyakorlatban?

thx
.."szabaditsd fel a tudatod"

#1686 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 10. 18:52

Idézet: ivanhoe - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 18:35

Sziasztok!

mi a különbség a kettő között............

1.
"http://www.w3c.org/TR/1999/REC-html401-19991224/loose.dtd"

2.
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"

.........a gyakorlatban?

thx

Az első a HTML 4 doctype egy konkrét változatára mutat, a második az aktuálisra. Nem valószínű, de elképzelhető, hogy egyes szoftverek, weboldal-szerkesztők, stb. nincsenek felkészítve a "http://www.w3.org/TR/html4/profil.dtd"-től eltérő URI-ra, ezek motyoroghatnak kicsit. Konkrét esetről nem tudok, ahol ez gondot okozott volna.

Szerkesztette: KovacsUr 2006. 01. 10. 18:53 -kor

#1687 Felhasználó inaktív   ivanhoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:27

Sziasztok.

Ha egy honlapon minden oldalnak keret.php-t adok meg Include() függvénnyel, és minden oldal kódjában a body-ban csak a belső tartalom van megadva, akkor gyorsabban jelenik meg az oldal?

#1688 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:52

Idézet: ivanhoe - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:27

Sziasztok.

Ha egy honlapon minden oldalnak keret.php-t adok meg Include() függvénnyel, és minden oldal kódjában a body-ban csak a belső tartalom van megadva, akkor gyorsabban jelenik meg az oldal?

Ha azt akarod, hogy a tartlamat szerkeszted, akkor nem csak a html elejét kell inlcude -olni. Hanem.
require_once ('header.php');
<!-- ide meg a tertalom jöhet -->
require_once ('footer.php');

De ez semmivel nem lesz gyorsabb, mintha minden oldalba benne lenne ugyan az a körítés. Ugyanis a html kódot a php "generálja", és a teljes html kódot küldi a böngésződnek. Szóval oly mindegy. A könnyebbséget a tartalom szerkesztése, és átláthatósága okozza, és hogy a "keretet" nem kell minden egy es alkalommal megírni. (Bár a CTRL+C és CTRL+V csodákra képes. :D )

szerk.: Javtsatok, ha tévednék.

Szerkesztette: e-lias 2006. 01. 12. 10:54 -kor

#1689 Felhasználó inaktív   ivanhoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 13:12

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:52

Ha azt akarod, hogy a tartlamat szerkeszted, akkor nem csak a html elejét kell inlcude -olni. Hanem.

De ez semmivel nem lesz gyorsabb, mintha minden oldalba benne lenne ugyan az a körítés. Ugyanis a html kódot a php "generálja", és a teljes html kódot küldi a böngésződnek. Szóval oly mindegy. A könnyebbséget a tartalom szerkesztése, és átláthatósága okozza, és hogy a "keretet" nem kell minden egy es alkalommal megírni. (Bár a CTRL+C és CTRL+V csodákra képes. :D )

szerk.: Javtsatok, ha tévednék.

Az oldalon én csak ezt raktam be.

<?php include "keret.php"; ?>

Ezzel a kóddal történhet valami hiba a megjelenítésben, vagy működésben?

#1690 Felhasználó inaktív   ivanhoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 13:14

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:52

Amúgy az oldal működik csak érdeklődöm.

#1691 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 13:16

Idézet: ivanhoe - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 13:12

Az oldalon én csak ezt raktam be.

<?php include "keret.php"; ?>

Ezzel a kóddal történhet valami hiba a megjelenítésben, vagy működésben?

Az attól függ, hogy mi van a keret -ben. De elvileg nem. Én csak egy megvalósítási példát írtam le.

#1692 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 12. 13:35

Idézet: ivanhoe - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:27

Sziasztok.

Gyorsabb? Attól függ, minél. Statikus HTML-nél egy kicsit lassabb lesz (mert a böngészők így nem tudják cache-elni az oldalt).

#1693 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 15:13

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 13:35

Gyorsabb? Attól függ, minél. Statikus HTML-nél egy kicsit lassabb lesz (mert a böngészők így nem tudják cache-elni az oldalt).

khm, miért is?

a böngésző számára tökmindegy hogy index.php?inc=magunkrol vagy magunkrol.html az url, ugyanugy bekesselik, és kész.

ha az inklúdolt rész nem változik, az oldal ugyanugy statikusnak tekinthető.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1694 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 12. 15:43

Idézet: kAy - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 15:13

khm, miért is?

a böngésző számára tökmindegy hogy index.php?inc=magunkrol vagy magunkrol.html az url, ugyanugy bekesselik, és kész.

ha az inklúdolt rész nem változik, az oldal ugyanugy statikusnak tekinthető.

Igazad van, feltéve, ha a megfelelő lejárati és utolsó módosítás fejléceket kergetjük ki. :up:

#1695 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 22:28

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 13:16

Az attól függ, hogy mi van a keret -ben. De elvileg nem. Én csak egy megvalósítási példát írtam le.

Miért ne működhetne?
Nem muszáj a headert meg a footert includeolni, lehet a header meg a footer egy phpban, aminek a közepére includeolod a tartalmat...
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#1696 Felhasználó inaktív   ivanhoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 23:44

Idézet: Levente - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 23:28

Miért ne működhetne?
Nem muszáj a headert meg a footert includeolni, lehet a header meg a footer egy phpban, aminek a közepére includeolod a tartalmat...

Asszem valami ilyesmit csináltam. www.radiance.fw.hu

#1697 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 08:14

Idézet: Levente - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 22:28

Miért ne működhetne?

Tudom, hogy működik. Azt mondta, hogy a keretet include -olta. Nem mondtam, hogy nem működhet. Én is sokszhor használom az inlcude -ot. De nem pont így.

#1698 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 16:41

Ha egy weboldal kódjában php is van akkor ti azt a kódot meg tudjátok nézni ha akarjátok?

Igazából arra lennék kiváncsi, hogy egy formban a textmezőnek megadnék olyan formában egy beírandó szöveget hogy:

elseif ($email != "" && !preg_match("/b@\\b.b/",$email)) {
        echo "<b>Az email cím nem tűnik val&oacute;s&aacute;gosnak! Lehets&eacute;ges?</b>";

és azt mondanám hogy csak akkor küldhet a form a kimenetnek valamit, ha a "b@b.b" -t a textmezőbe beírtam. De én azt szeretném, hogy aki be akar írni, az ne tudjon csak ha tudja hogy ezt kell a text mezőbe beírni.

Ebben az esetben ti ki tudnátok deríteni azt hogy "b@b.b"?

#1699 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 14:37

Idézet: xillo - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 16:41

Ha egy weboldal kódjában php is van akkor ti azt a kódot meg tudjátok nézni ha akarjátok?

Igazából arra lennék kiváncsi, hogy egy formban a textmezőnek megadnék olyan formában egy beírandó szöveget hogy:

elseif ($email != "" && !preg_match("/b@\\b.b/",$email)) {
        echo "<b>Az email cím nem tűnik val&oacute;s&aacute;gosnak! Lehets&eacute;ges?</b>";

és azt mondanám hogy csak akkor küldhet a form a kimenetnek valamit, ha a "b@b.b" -t a textmezőbe beírtam. De én azt szeretném, hogy aki be akar írni, az ne tudjon csak ha tudja hogy ezt kell a text mezőbe beírni.

Ebben az esetben ti ki tudnátok deríteni azt hogy "b@b.b"?

PHP kódot nem lehet megnézni pl böngészőből, mert szerver oldali nyelv.

php -val nem tudsz olyat csinálni, hogy ha nem megfelelő a formátum, akkor nem engedi elküldeni. PHP -val csak úgy tudsz tesztelni, ha elküldöd a formot, utána teszteled, hgoy mi ment át a kimenetbe, és onnan tudsz apellálni. Amit Te szeretnél, ahhoz js kell.

#1700 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 15:43

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 14:37

Amit Te szeretnél, ahhoz js kell.

az viszont, ha lokálban nézi meg, olvasható.

neki js ÉS php kell :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.