HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#2121 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 27. 17:09

Idézet: charlie - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 16:10

hogy lehet ugy berakni háttérképet, hogy automatikusan mérettezződjön az ablakkal/felbontással? (tehát mindig az egész képernyőt foglalja el, mármint a láthatót)

háttérként semmiképpen.

trükkösen megoldható, pl abszolut pozicionált, 100% x 100% flash-el, wmode = transparent, z-index: 0, a többi elemed pedig z-index>0.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2122 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 19:21

ühüm, akkor felejtős...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2123 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 01. 20:55

No, ezt pl én csináltam (épp most fejeztem be :) ):
http://x41.dataglobe.hu/lti/

Amit tudni kell róla:
1.: A design sohasem volt erős oldalam így ha szimplán nem tetszik, arra nem tudok mit mondani.
2.: Az oldal cseppet sem valid, tele van összevissza táblázattal, helyenként divekkel.
3.: Ronda, mondhatni gusztustalan url-eket használ.
3.: Viszont elkészült időre! :)
4.: Firefox alatt az alsó rész elcsúszik, majd javítom!

Hogy miért vagyok mégis valamennyire "büszke" erre a "gányolásra"? Saját fejlesztésű minden igényt kielégítő CMS motor van mögötte, amit teljes egészében én hoztam össze. Ez viszont sajna nem látszik, de majd felrakom valami free helyre és lehet akkor lehet tesztelni.

Addig is, talán az oldalon történő navigáció megoldásaiból (meg persze a ronda url-ekből) látszik valami a háttérből is.

Ja igen: A CMS motor kb. 3 hónap alatt készült el.
További tervek: Kimenet szabványosítása, url-ek megrendszabályozása.

Majdnem elfelejtettem: Ezt kellett "kipofozni"!

Szerkesztette: Suicide 2006. 06. 01. 20:57 -kor

#2124 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 07:07

Idézet: Suicide - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 20:55

No, ezt pl én csináltam (épp most fejeztem be :) ):
http://x41.dataglobe.hu/lti/

Amit tudni kell róla:
1.: A design sohasem volt erős oldalam így ha szimplán nem tetszik, arra nem tudok mit mondani.
2.: Az oldal cseppet sem valid, tele van összevissza táblázattal, helyenként divekkel.
3.: Ronda, mondhatni gusztustalan url-eket használ.
3.: Viszont elkészült időre! :)
4.: Firefox alatt az alsó rész elcsúszik, majd javítom!

Hogy miért vagyok mégis valamennyire "büszke" erre a "gányolásra"? Saját fejlesztésű minden igényt kielégítő CMS motor van mögötte, amit teljes egészében én hoztam össze. Ez viszont sajna nem látszik, de majd felrakom valami free helyre és lehet akkor lehet tesztelni.

Addig is, talán az oldalon történő navigáció megoldásaiból (meg persze a ronda url-ekből) látszik valami a háttérből is.

Ja igen: A CMS motor kb. 3 hónap alatt készült el.
További tervek: Kimenet szabványosítása, url-ek megrendszabályozása.

Majdnem elfelejtettem: Ezt kellett "kipofozni"!

Ha magadnak elemzted, akkor mi mit csináljunk? :D

Szerintem nem olyan rossz a design. Nem azt mondtam, hogy nem lehetne jobb, de nem rossz. A működés is elmegy, elsőre nekem kicsit átláthatatlan a szerkezet. A felhasználói élmény meglétére kicsit több időt fordíthattál volna.

Kicsit bővebben, mit tud a cms? ezeken kívül?

#2125 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 07:53

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 8:07

Ha magadnak elemzted, akkor mi mit csináljunk? :D

Szerintem nem olyan rossz a design. Nem azt mondtam, hogy nem lehetne jobb, de nem rossz. A működés is elmegy, elsőre nekem kicsit átláthatatlan a szerkezet. A felhasználói élmény meglétére kicsit több időt fordíthattál volna.

Kicsit bővebben, mit tud a cms? ezeken kívül?

Nem elemeztem, csak felvázoltam, hogy tisztában vagyok a nyilvánvaló hiányosságokkal. :)

Az átláthatatlan szerkezet viszont érdekelne. Miért nem jó a működése? Konkrétan? Mit értesz felhasználói élmény alatt? Én azt gondoltam, hogy pont hogy nagyon jó a navigáció, de ezek szerint mégse. Csak nem tudom miért?

#2126 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 08:05

Idézet: Suicide - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 7:53

Nem elemeztem, csak felvázoltam, hogy tisztában vagyok a nyilvánvaló hiányosságokkal. :)

Az átláthatatlan szerkezet viszont érdekelne. Miért nem jó a működése? Konkrétan? Mit értesz felhasználói élmény alatt? Én azt gondoltam, hogy pont hogy nagyon jó a navigáció, de ezek szerint mégse. Csak nem tudom miért?

Felhasználói élmény a kezelés élménye. (az én értelmezésem szerint)
Nekem valahogy zavaró a sok link a sok képpel. Nem elég szellős. Az én szemem nem tud rajta megnyugodni. De ez szigorúan szvsz! Nem sértegetni, vagy fikázni akarlak. Nekem ez az érzésem támad, mikor nézem a lapot.

Na mit tud még a cms?

#2127 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 15:54

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 9:05

Felhasználói élmény a kezelés élménye. (az én értelmezésem szerint)
Nekem valahogy zavaró a sok link a sok képpel. Nem elég szellős. Az én szemem nem tud rajta megnyugodni. De ez szigorúan szvsz! Nem sértegetni, vagy fikázni akarlak. Nekem ez az érzésem támad, mikor nézem a lapot.

Na mit tud még a cms?

Sok kis link, sok kis képpel csak a nyitóoldalon van. Ha ott sikerül kiválasztani valamit, akkor a továbbiakban már nem nagyon van sok kis kép. Nem lehet, hogy a kis ikonok túl színesek és ezért zavaró? Mert ha igen, akkor megintcsak a design-ról beszélünk, amiben van még mit fejlődnöm.

Dehogy veszem sértésnek! Nyugodtan le lehet szólni az egészet, abból tanulok a legtöbbet. Persze csak ha el is mondod, hogy miért nem jó :)

A cms-ről majd kicsit később, mert ahhoz túl összetett, hogy röviden le tudnám írni a funkcióit.
Azért néhány kulcsszó: verzió kezelés, nyelvi-verzió kezelés,személyhez (szerkesztők) rendelt verziókezelés, elkülönített többszintű admin és user nyilvántartás, theme kezelés (igaz, ez még kezdetleges picit), teljes körűen hierarchikus tartalomnyilvántartás.

#2128 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 02. 17:52

Idézet: Suicide - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 16:54

...

A téma szerintem nem való GET paraméterbe; tipikusan magánjellegű beállítás, olyan dolog, amit nem szeretnél megtartani, amikor valakinek megadsz egy linket.

A nyelvek kezelését hogy oldottad meg? Most állok hasonló feladat előtt, pillanatnyilag generált template-ekben gondolkodom, de bármilyen ötletre nyitott vagyok. :D

#2129 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 02. 18:37

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 18:52

A téma szerintem nem való GET paraméterbe; tipikusan magánjellegű beállítás, olyan dolog, amit nem szeretnél megtartani, amikor valakinek megadsz egy linket.

A nyelvek kezelését hogy oldottad meg? Most állok hasonló feladat előtt, pillanatnyilag generált template-ekben gondolkodom, de bármilyen ötletre nyitott vagyok. :D

A témával kapcsolatban egyetértek, valóban nem való get-be. Viszont a téma-kezelés még nagyon-nagyon béta állapotban van, ami azt jelenti, hogy megcsináltam úgy, ahogy a leggyorsabb volt. Ráadásul csak 1 téma van, így akár ki is lehetne hagyni. Ha úgy döntök, hogy érdemes továbbfejleszteni a rendszert, akkor természetesen ez is egy központi téma lesz :)

A nyelvek kezelése nálam, a rendszer felépítéséből adódóan pofon egyszerű. Mivel minden, ami megjelenik az oldalon valamely kategória aktív verziója, ezért csupán két dolgot kellett összehozni:

1- minden verziónak van egy "language_id" mezője az adatbázisban, így tudom, hogy az adott verzió milyen nyelvű!
2- az összes url-ben szerepel egy "language=XX" rész, tehát ebből tudom, hogy az aktív verziók közül milyen nyelvűt keressen!

Ennyi.

#2130 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 19:10

Kedvcsinálónak felraktam két shotot:
Tartalomkezelő, beállítások
Tartalomkezelő, tartalomszerkesztő

Minkét kép esetén érdemes megnézni a piros karikákat és nyilakat. Az első képen egyrészt az látszik, hogy tényleg minden ott van a struktúrában, másrészt meg a létrehozott nyelvek közti váltást biztosító gombsor látszik. A második képen meg a mentés ugyanazon, vagy más verzióként.

Az első képen még talán érdekes lehet az alul megjelenő SQL monitor rész. Ez egy lenyitható rész, tehát nem látszik álladnóan!

#2131 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 09:11

Idézet: Suicide - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 15:54

Sok kis link, sok kis képpel csak a nyitóoldalon van. Ha ott sikerül kiválasztani valamit, akkor a továbbiakban már nem nagyon van sok kis kép. Nem lehet, hogy a kis ikonok túl színesek és ezért zavaró? Mert ha igen, akkor megintcsak a design-ról beszélünk, amiben van még mit fejlődnöm.

Dehogy veszem sértésnek! Nyugodtan le lehet szólni az egészet, abból tanulok a legtöbbet. Persze csak ha el is mondod, hogy miért nem jó :)

A cms-ről majd kicsit később, mert ahhoz túl összetett, hogy röviden le tudnám írni a funkcióit.
Azért néhány kulcsszó: verzió kezelés, nyelvi-verzió kezelés,személyhez (szerkesztők) rendelt verziókezelés, elkülönített többszintű admin és user nyilvántartás, theme kezelés (igaz, ez még kezdetleges picit), teljes körűen hierarchikus tartalomnyilvántartás.

Igen, a kis kaotikusságot a kezdőlapra értettem. Az egy picit zsufis. ÉS igen, ez a design része. Egyébként grat a cms -hez. Amir eddig olvastam róla, az elég jó.

#2132 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:02

Melyik 3D flashszerkesztőt javasoljátok (minimális programozási tudáshoz)?

Kb. ilyen bonyolultságút szeretnék csinálni.

#2133 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 08:45

Hali,

Lenne egy kérdésem. Korábban írtátok, hogy span-ba nem teszünk div-et. Ezt a menüt szeretném létrehozni, de "szabályosan". Hogyan kellene átírni?
Köszi :)
Weblap: Terragen Images

#2134 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 18:39

Idézet: tempjoel - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 8:45

Hali,

Lenne egy kérdésem. Korábban írtátok, hogy span-ba nem teszünk div-et. Ezt a menüt szeretném létrehozni, de "szabályosan". Hogyan kellene átírni?
Köszi :)

Hali.

A menüd majdnem jó.
A li elementek közül szépen vedd ki a <span><div class="button_a"> tageket, css-el formázd a menügombokat.
-- Legyen egy jó napod! --

#2135 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 19:02

Idézet: Delawer - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 19:39

Hali.

A menüd majdnem jó.
A li elementek közül szépen vedd ki a <span><div class="button_a"> tageket, css-el formázd a menügombokat.

Köszi. :)
Weblap: Terragen Images

#2136 Felhasználó inaktív   Rapi10 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 17. 11:01

http://slam.cjb.hu

#2137 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 18. 19:38

Idézet: Rapi10 - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 12:01

errol mit irjunk?
egy wp motor k2 skinnel.
ami baxott lassu a xar cjb miatt.
mellesleg en mar lattam regebben is az oldalad.

Szerkesztette: kukac7 2006. 06. 18. 19:38 -kor

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2138 Felhasználó inaktív   boond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:50

ime egy oldal:)egy jo oldal :) ami többek közt a számitogépekel foglalkozik

Szerkesztette: boond 2006. 06. 23. 11:50 -kor

#2139 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 12:46

Na, akkor tisztázzuk. Ez a topic nem arról szól, hogy fogsz egy Wordpresst vagy egy bármilyen fórummotort, amit felraksz egy ingyenes tárhelyre, és aztán ide belinkelheted.
Itt olyan oldalakkal foglalkozunk, amit mi csináltunk. A designját is, a kódját is.
Nem tudom ezt miért olyan nehéz felfogni.
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#2140 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 23. 14:02

Idézet: Levente - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 13:46

Na, akkor tisztázzuk. Ez a topic nem arról szól, hogy fogsz egy Wordpresst vagy egy bármilyen fórummotort, amit felraksz egy ingyenes tárhelyre, és aztán ide belinkelheted.
Itt olyan oldalakkal foglalkozunk, amit mi csináltunk. A designját is, a kódját is.
Nem tudom ezt miért olyan nehéz felfogni.

Na, akkor tisztázzuk. A topic címe: A Te weboldalad. IMHO bárki bármit belinkelhet, ami a topic támájába belepasszol, márpedig sem a topic címe, sem annó a topicindító nem kötötte ki, hogy csak saját készítésű, saját kézzel várt izzadva pixelenként megrajzolt és kézzel kódolt weboldlakat lehet ide belinkelni.
-ZsOlTi-

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.