HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#2141 Felhasználó inaktív   boond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 20:21

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 14:02

Na, akkor tisztázzuk. A topic címe: A Te weboldalad. IMHO bárki bármit belinkelhet, ami a topic támájába belepasszol, márpedig sem a topic címe, sem annó a topicindító nem kötötte ki, hogy csak saját készítésű, saját kézzel várt izzadva pixelenként megrajzolt és kézzel kódolt weboldlakat lehet ide belinkelni.

hát nem tom de igy elsö olvasásra rokon szenvesnek tünsz:) :up:
amugy ez egy ismerösöm foruma és mondtam neki belinkelem pár helyre hogyx legyen vmi mosgás..
és a imbe tényleg az van amit Zsolt mond csak igy tovább fiam:)

#2142 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 23. 20:27

Idézet: boond - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 21:21

hát nem tom de igy elsö olvasásra rokon szenvesnek tünsz:) :up:
amugy ez egy ismerösöm foruma és mondtam neki belinkelem pár helyre hogyx legyen vmi mosgás..
és a imbe tényleg az van amit Zsolt mond csak igy tovább fiam:)

ez nem tarskereso forum, es nem is a reklam helye
macbook air 2014

#2143 Felhasználó inaktív   holstab 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 24. 14:51

hello
én hirdetéses weblapot szeretnék késsziteni mint pl ez www.express.hu

de hogyan áljak neki valaki nem birna segiteni programozáshoz nem nagyon értek de ez fontos lenne aki tudna segiteni az kérem keresen meg vagy esetleg msn-en holstabnak@gmail.com

#2144 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 24. 14:58

Idézet: holstab - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 15:51

hello
én hirdetéses weblapot szeretnék késsziteni mint pl ez

Itt próbáld: Állásbörze

Lehetőleg azt is írd meg majd, mennyit érne meg ez neked, ennyi információ alapján nem fognak tolongani a jelentkezők... ;)

#2145 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 20:16

Szevasztok!

Szükségem lenne egy korrekt emberkére aki SOS-ben gatyába rázná a weblapomat [www.automataberles.hu] (jelenleg iexpolerben érdemes megnézni mert a mozillánál nagyon meghal). érzésem szerint 1-2 órás munkával rendbe lehet tenni. Olyan hibák vannak mint mozzila alatt szétesik a szöveg háttere nem stimmel ( szöveg rész valamiért nem viselkedik rugalmasan) a táblázatok nincsenek a helyükön. tehát ha valaki unatkozik az hívjon fel (20/395-9180)mondjon egy árat és neki is láthat. Fontos lenne hogy holnap estére készen legyen. Ha estleg barter üzlet érdekel (flipper csocso darts egy időtartamra) arra is nyitott vagyok.

Hajrá!

#2146 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 22:31

Idézet: Litium - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 20:16

Szevasztok!

Szükségem lenne egy korrekt emberkére aki SOS-ben gatyába rázná a weblapomat [www.automataberles.hu] (jelenleg iexpolerben érdemes megnézni mert a mozillánál nagyon meghal). érzésem szerint 1-2 órás munkával rendbe lehet tenni. Olyan hibák vannak mint mozzila alatt szétesik a szöveg háttere nem stimmel ( szöveg rész valamiért nem viselkedik rugalmasan) a táblázatok nincsenek a helyükön. tehát ha valaki unatkozik az hívjon fel (20/395-9180)mondjon egy árat és neki is láthat. Fontos lenne hogy holnap estére készen legyen. Ha estleg barter üzlet érdekel (flipper csocso darts egy időtartamra) arra is nyitott vagyok.

Hajrá!

Köszönöm megvan a segítség.

#2147 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 20:25

Kovacs urnak köszönhetően összeállt az oldalam... :)

Nektek hogy tetszik?

www.automataberles.hu

Szerkesztette: Litium 2006. 06. 25. 20:26 -kor

#2148 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 26. 00:55

Idézet: Litium - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 21:25

Kovacs urnak köszönhetően összeállt az oldalam... :)

Héhé, nem publikus... :omg: :D  Én csak hibát javítgattam, úgyhogy ami szép, az az én munkám, ami meg csúnya, az már ott volt. :smoker:

#2149 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 10:35

Na, akkor tisztázzuk. A topic címe: A Te weboldalad. IMHO bárki bármit belinkelhet, ami a topic támájába belepasszol, márpedig sem a topic címe, sem annó a topicindító nem kötötte ki, hogy csak saját készítésű, saját kézzel várt izzadva pixelenként megrajzolt és kézzel kódolt weboldlakat lehet ide belinkelni.

Kismilliószor kitárgyaltuk, hogy legalább olyan oldalt kéne ide belinkelni, amin saját kezűleg is lett módosítva, mert ennyi erővel minden egyes e107 -et gyári vagy letölthető skinekkel be lehetne linkelni. A logo megváltoztatása nem számít saját módosításnak.

#2150 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:11

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 11:35

Kismilliószor kitárgyaltuk, hogy legalább olyan oldalt kéne ide belinkelni, amin saját kezűleg is lett módosítva, mert ennyi erővel minden egyes e107 -et gyári vagy letölthető skinekkel be lehetne linkelni. A logo megváltoztatása nem számít saját módosításnak.

Tudom, hogy ki lett párszor tárgyalva, főleg azok erőltették akkor is, akik többé-kevésbé szakmabeliek. De ez még mindig egy egy nyilvános fórum, nem egy zárt játszótér profiknak. Ha valakinek van egy weboldala, az akkor is az Ő weboldala, he nem ő csinálta. Nem kell nekiugrani újra és újra minden szerencsétlennek, aki betéved ide és belinkeli az oldalát. Elfér. (Amúgy se nagyon pörög a topic...)

"A logo megváltoztatása nem számít saját módosításnak."
Mondd ezt egy 10 éves gyereknek, aki most próbálkozik először.
-ZsOlTi-

#2151 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:12

Ha már említettél, akkor leírom én is a véleményem. :)
A téma indításakor nem volt kikötve, hogy csak saját készítésű oldalakat lehet linkelni, de a cél nem az volt, hogy reklámozással megnöveljük az oldalaink látogatottságát (a topicindító hozzászólásba nem is írtam be az enyémet), hanem hogy tanuljunk egymástól és segítsünk a másikon. Márpedig egy minimálisan módosított wordpress motoros weboldalról nem sokat lehet szakmázni, annak inkább reklám szaga van.

És ha már itt vagyok, nézzétek meg az oldaltervet, amit egy egyetemi kari újságnak készítettem. A design nagyjából kész, a tartalom 0. Volt már pár javaslat, pl. az egyik betűtípus megváltoztatása, elválasztó vonal a menü és content között, de örülnék, ha ti is véleményeznétek.

Szerkesztette: ADAMX 001 2006. 06. 26. 11:14 -kor

#2152 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:23

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 11:12

És ha már itt vagyok, nézzétek meg az oldaltervet, amit egy egyetemi kari újságnak készítettem. A design nagyjából kész, a tartalom 0. Volt már pár javaslat, pl. az egyik betűtípus megváltoztatása, elválasztó vonal a menü és content között, de örülnék, ha ti is véleményeznétek.

Szerintem az elválasztó vonal nem kéne, viszont a tartalom feliratot másik betűtípussal kéne írni szvsz. Eléggé elüt ez a betűtípus a site high-tech -es világától. És a form gombját is lehetne valami high -tech -es gombbal helyettesíteni, hogy jobban illyeszkedjen. De ez csak magánvélemény.

#2153 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:27

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 11:11

Tudom, hogy ki lett párszor tárgyalva, főleg azok erőltették akkor is, akik többé-kevésbé szakmabeliek. De ez még mindig egy egy nyilvános fórum, nem egy zárt játszótér profiknak. Ha valakinek van egy weboldala, az akkor is az Ő weboldala, he nem ő csinálta. Nem kell nekiugrani újra és újra minden szerencsétlennek, aki betéved ide és belinkeli az oldalát. Elfér. (Amúgy se nagyon pörög a topic...)

"A logo megváltoztatása nem számít saját módosításnak."
Mondd ezt egy 10 éves gyereknek, aki most próbálkozik először.

Tudom, hogy nyilvános fórum, de ha már van annyira bátor, és balga, hogy ( feltételezve a visszaolvasást ) belinkeli a frissen telepített cms -ét, akkor viselje el a kritikát. A kritika pedig az, hogy blogmotor, letölthető skinnel nem igazán mondható teljes mértékben sajátnak.
Meg lehet nézni, hogy én milyen kritikákat kaptam anno, és milyen oldalakkal és tervekkel és milyen kvalitással kezdtem. Hasznomra vált, mert fejlődtem tőle. Nem a vizet kell felkapni, hanem elgondolkodni. Életkor ide vagy oda. Ez szakmai fórum, el kell viselni a szakmabeliek, és a lelekes amatőrök kritikáját.

Részemről itt befejeztem.

#2154 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:27

És csodálkozzunk azon, hogy mit jelent a Te weboldalad kifejezés :)

Volt szó arról, hogy az én autóm, az én számítógépem esetén nagy valószínűséggel SEMMIT sem csináltam rajta, mégis sajátunknak mondjuk. Megvásároltuk, valamilyen ellenértékkel bírt (a tisztességtelen birtoklást nem számítva).
Amikor a Te weboldaladról van szó, mégis másképp beszélünk. Miért?
Egy autó, egy számítógép, vagy pl. egy nagy bonyolultságú eszköz készítéséhez többnyire az emberek többsége nem ért. Sokkal nagyobb arányban van azok száma, akik soha nem is foglalkoztak pl. egy autó tervezésével, gyártásával, teljesítménygörbékkel, nyomatékrugalmasságokkal, áttételekkel.
A weblapkészítés egy bizonyos szintje szintén olyan jellegű dolog, amikor egy ember tudása már könnyen kevés tud lenni (azok száma, akik mind design, mind kódolás, mind programozás szintjén kiemelkedőt tudnak alkotni egyszerre, szintén nagyon kevés - én sem tartozom közéjük)
Mégis, már bocsánat a kifejezésért, boldog-boldogtalan weblapot gyárt.
Ki úgy, hogy előveszi a FrontPage-t, vagy a DW-t.
Van aki egyszerűen leszed a rengeteg FREE cms-ek közül egyet és tudása szerint igyekszik átalakítani.
Mindenki örömmel konstatálja, hogy amit alkotott az szép és jó, sőt egyedülálló.

Mégis miért berzenkedünk páran?
Én mérhetetlenül bosszúsan szemléltem a topic elindulásakor, hogy adott weboldalak beküldésénél majd mindenki csak arra figyelt, hogy milyen a lap kinézete.
Fontos dolog, elismerem.
Az oldal kódját már sokkal kevesebben voltak hajlandóak megnézni.
Tudom azon kevesek közé tartozom akiket érdekel is, hogy miként szerkesztették az adott oldalt, mennyire felel meg bizonyos szabványoknak.
Az egyik irányvonal mind a mai napig az oldalak akadálymentessé tétele.
A szabványos oldalak nagy mértékben segítik ezt (nem egyenlő vele, de segíti).
Olyan keretrendszerekkel (pl. prototype) lehet ma már dolgozni, amelyek egységesebb kódrendszerre (nem kinézetre) épülő oldalakat lehetne gyártani.
Jóideje túlléptünk már a táblás designon is.
Mégis nap mint nap találkozunk elavult, IE only, sőt FF only stb. oldalakkal, amik kinézetre lehet hogy királyak, csilivilik, de bizonyos szempontból nézhetetlenek, informálisan gyengék, marketing szempontból veszteségesek.

Amikor elkezdtem ebbe a topicba járni sokáig nem szóltam, mert én sem vagyok tökéletes, messze nem.
De egy idő után észrevettem, hogy nem vagyok egyedül bizonyos véleményeimmel.

A web olyan dolog, amit mi alkotunk.
És ha lehet ne gyártsunk túl sok szemetet.
Ezért lenne fontos, hogy értsük is amit csinálunk.
Nem kell tökéletesen érteni pl. a DOM-ot, nem kell mindenkinek tökéletesen értenie a diszkrét js-hez, nem kell mindenkinek ismerni a CSS-t, de törekedni kellene szerintem arra, hogy aki prezentál egy weboldalt, minél több szempontból megfeleljen bizonyos elvárásoknak.
A kinézet mellett persze, hiszen a legtöbben vizuálisak vagyunk.

Szívesen elvitáznék ezen a témán, de elias-t említve ezt már sokszor felhánytorgattuk.

Személy szerint én sose fogok egy cms-t "saját" lapként elkönyvelni.
-- Legyen egy jó napod! --

#2155 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:36

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 12:12

Ha már említettél, akkor leírom én is a véleményem. :)
A téma indításakor nem volt kikötve, hogy csak saját készítésű oldalakat lehet linkelni, de a cél nem az volt, hogy reklámozással megnöveljük az oldalaink látogatottságát (a topicindító hozzászólásba nem is írtam be az enyémet), hanem hogy tanuljunk egymástól és segítsünk a másikon.

Én is tudom mi lenne a jó (mondjuk egy színvonalas szakmai topic), csak a téma címéből ez nem derül ki, hogy az akar lenni, így boldog-boldogtalan belinkeli amije van. Járnak ide nagyon fiatalok is, olyanok is akik csak beesnek, aztán gondolkodás nélkül belinkelnek valamit.
3 dolgot tehetsz: 1, vagy ignorálod és elviseled, hogy ilyenek is vannak; 2,vagy ráugrasz és kioktatod hogy ilyet ne linkeljen, ésakkor még 20-an ráugranak, és az ilyen vitákkal lesz tele a fórum, ahogy eddig is vot; 3, ha ekkora az igény :), akkor lehet nyitni mondjuk egy "Web design és site építés haladóknak" topicot.
-ZsOlTi-

#2156 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:49

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 11:36

Én is tudom mi lenne a jó (mondjuk egy színvonalas szakmai topic), csak a téma címéből ez nem derül ki, hogy az akar lenni, így boldog-boldogtalan belinkeli amije van. Járnak ide nagyon fiatalok is, olyanok is akik csak beesnek, aztán gondolkodás nélkül belinkelnek valamit.
3 dolgot tehetsz: 1, vagy ignorálod és elviseled, hogy ilyenek is vannak; 2,vagy ráugrasz és kioktatod hogy ilyet ne linkeljen, ésakkor még 20-an ráugranak, és az ilyen vitákkal lesz tele a fórum, ahogy eddig is vot; 3, ha ekkora az igény :), akkor lehet nyitni mondjuk egy "Web design és site építés haladóknak" topicot.

Nyissanank másikat a kezdők, mi ezt már megszoktuk, balaktuk :) (nem mintha én nem lennék kezdő)

Szerkesztette: e-lias 2006. 06. 26. 12:04 -kor

#2157 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:54

e-lias: Kösz az észrevételeket. :)

zZsOlTi: Távol álljon tőlem, hogy ráugorjak bárkire is, az nem az én reszortom, de szerintem nem kell félteni az újoncokat az építő kritikától; biztos vagyok benne, hogy később hálásak lesznek érte (pl. én is sokat fejlődtem a téma indulása óta). A két topicra bontást meg jó ötletnek tartom, az egyetlen gond, hogy így is eléggé kevés a hozzászólás.

Szerkesztette: ADAMX 001 2006. 06. 26. 11:54 -kor

#2158 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:00

Akkor hogy ON legyek.
http://videopost.ideaweb.hu/index.php
Kritizálni való. Design nem az én munkám, csak a php kódolást végeztem, de szerintem korrekt lett. (még nem a végleges helyén van, és ezért béta.)

Szerkesztette: e-lias 2006. 06. 26. 12:02 -kor

#2159 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:07

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 12:00

Akkor hogy ON legyek.
http://videopost.ideaweb.hu/index.php
Kritizálni való. Design nem az én munkám, csak a php kódolást végeztem, de szerintem korrekt lett. (még nem a végleges helyén van, és ezért béta.)

El ne felejstd baszogatni a html-est, hogy lassan barátkozzon meg a divekkel :D

A css-ben: -moz-background-clip: -moz-initial;
szép FF alatt, de sajna nem szabványos :(
-- Legyen egy jó napod! --

#2160 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:12

Idézet: Delawer - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 12:07

El ne felejstd baszogatni a html-est, hogy lassan barátkozzon meg a divekkel :D

A css-ben: -moz-background-clip: -moz-initial;
szép FF alatt, de sajna nem szabványos :(

A css-t én maceráltam, meg végül is a html -t is, csak mivel a kód volt nekem a lényeg, nem tettem át div -re, meg nagyon nem nyúltam bele. mondjuk jó balgaság volt ezt így bepostolni, a php -t ugyanis nem látjátok  :omg:

Még valami, ami 100% -ig az én elkövetésem: http://lituus.uw.hu

IE -ben valamiért a lejátszót nem tudom feljebb tenni, erre még keresek megoldást, meg a menüvel kéne még valamit kezdeni.

Szerkesztette: e-lias 2006. 06. 26. 12:18 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.