HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#2411 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 10:46

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 9:29

...izé a kéz amolyan üdvözlő jelleget kölcsönöz a kezdőlapnak, mivel először az emberek ezt látják. a tér az tér, nem tudom milyen térre gondolsz? szabadságtér, vagy felvonulási? :think:  :D  :Đ

a kéz bal széléhez nagyon közel van a kép vágva. a szándékot pedig értem, de így összhatásra nekem akkor sem tetszik :) főleg ezzel a nagyon sötét háttérrel.
(az optimális böngésző pedig monnyonle. ha firefoxszal nem jelenik meg rendesen a lap, akkor nem nézem meg.)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2412 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 16:42

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 10:46

a kéz bal széléhez nagyon közel van a kép vágva. a szándékot pedig értem, de így összhatásra nekem akkor sem tetszik :) főleg ezzel a nagyon sötét háttérrel.
(az optimális böngésző pedig monnyonle. ha firefoxszal nem jelenik meg rendesen a lap, akkor nem nézem meg.)

....hát nagyjából okés foxival, de van az oldalnak egy nem publikus statisztikája, és az is megerősíti amit mondanak, hogy az emberek 90%-a explorert használ. és én is fönntartom magamnak azt, hogy ha valaki nem azzal nézi lehet hogy salátát kap. de hát így járt! :smoker:
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#2413 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 17:04

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. Jan. 5., Friday - 16:42

....hát nagyjából okés foxival, de van az oldalnak egy nem publikus statisztikája, és az is megerősíti amit mondanak, hogy az emberek 90%-a explorert használ. és én is fönntartom magamnak azt, hogy ha valaki nem azzal nézi lehet hogy salátát kap. de hát így járt! :smoker:

egyelore enis iexplorer parti vagyok, de szvsz ha mar csinalsz valamit, olyat csinalj ami ff alatt is jo. egyre tobben hasznalnak ff-ot ,szoval...
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2414 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 20:39

Idézet: des - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 17:04

egyelore enis iexplorer parti vagyok, de szvsz ha mar csinalsz valamit, olyat csinalj ami ff alatt is jo. egyre tobben hasznalnak ff-ot ,szoval...

ez igaz, de azé nem fogok külön css-t írni foxinak, meg operának is, meg stb. amúgy igazad van.
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#2415 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 05. 21:44

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 20:39

ez igaz, de azé nem fogok külön css-t írni foxinak, meg operának is, meg stb. amúgy igazad van.

de, fogjal es irjal kulon css-t nekik.
nem nagy dolog a meglevot atirni kicsit.
tessek bongeszokomaptibilis lapokat kesziteni.

Szerkesztette: kukac7 2007. 01. 05. 21:44 -kor

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2416 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 11:31

Idézet: kukac7 - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 21:44

de, fogjal es irjal kulon css-t nekik.
nem nagy dolog a meglevot atirni kicsit.
tessek bongeszokomaptibilis lapokat kesziteni.

:cool: hát tőlem már ez is nem várt teljesítmény, mert nem tanultam soha...

#2417 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 12:17

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. Jan. 6., Saturday - 11:31

az nem baj.  :cool: sose feledd hogy az "internet elott ulsz"! a tanulas meg olyan dolog, hogy nem feltetlenul kell "tanulni". eleg pl sokszor latni valamit es az ember megjegyzi. persze csak akkor, ha fogekony ra (+ erdekli is). en pl igy "tanultam" meg sok dolgot.  :)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2418 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 12:30

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 16:42

egy könyvelőirodának a lapját mondjuk hogy 90%ban explorerrel nézik, de pl az én lapomnál 65-70% van a firefox javára ;) ami szintén egy elég extrém érték, de volt sulink lapján is 30-40% volt a ff.
igazából a hozzáállással van probléma - ha téged nem érdekel, hogy én firefoxszal nézném a lapot, akkor engem nem érdekelnek a szolgáltatásaid. ilyen egyszerű.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2419 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 07. 00:16

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 11:31

en sem.
es?

amugy ugyes vagy. :lollypop:

Szerkesztette: kukac7 2007. 01. 07. 00:17 -kor

#2420 Felhasználó inaktív   praad 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 11:52

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 12:30

egy könyvelőirodának a lapját mondjuk hogy 90%ban explorerrel nézik, de pl az én lapomnál 65-70% van a firefox javára ;) ami szintén egy elég extrém érték, de volt sulink lapján is 30-40% volt a ff.
igazából a hozzáállással van probléma - ha téged nem érdekel, hogy én firefoxszal nézném a lapot, akkor engem nem érdekelnek a szolgáltatásaid. ilyen egyszerű.

A könyvelő iroda lapját is csak ~62%-a nézi expojlerrel:). Itt a statisztika pl december hónapra

#2421 Felhasználó inaktív   praad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 11:54

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 19:22

Én követtel el ezt, még egy kis tartalmi feltöltés hiányzik -a referenciáknál-, de a többi már nagyjából tükrözi azt, amit szerettem volna. :)

Szerintem a fenti bannernál függőlegesen tedd középre a szöveget.

#2422 Felhasználó inaktív   praad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 11:57

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 20:39

Sztem elég csak az ff-nek átírni kicsit az expojleres css-t, és tapasztalataim szerint azaz összes többi böngészővel nagyjából jó lesz.

Én elősször meg szoktam csinálni firefoxra (mivel linuxot használok ezért is egyszerűbb), ez jó operára meg az öszes többi böngészőmre ami fenn van a gépemen, aztán megnézem windows alól és egy külön css file-al felülírom a nem jól működő dolgokat. De az esetek többségében megpróbálok olyan css-t összehozni ami megy mindegyiken, és ha nem jön össze akkor csinálok külön ie hacket...

#2423 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 20:17

Készülő lapom, jelenleg még csak a design van kész.

Szerkesztette: Hippo 2007. 01. 11. 20:17 -kor

Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2424 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 11. 20:31

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 20:17

Készülő lapom, jelenleg még csak a design van kész.

nekem tetszik.
szvsz a kepeken a hover nem oda valo, vmi mas kellene.
olyan ismeros ez a dizajn vhonnan. :)

Szerkesztette: kukac7 2007. 01. 11. 20:31 -kor

#2425 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 20:44

Hoverre mire gondoltál, nemsok minden jut eszembe :(

tutorial.hu-ról ismerős? :) Zozz vagyok, csak még anno mikor regeltem foglalt volt már a nick. :/
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2426 Felhasználó inaktív   praad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 14:15

Most csinálom egy barátom oldalát, még csak vázlat, és egyenlőre csak firefoxal néztem meg, de szeretném ha írnátok róla véleményt. Somogyi gumi - tehergumi, gumiszervíz

#2427 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 12. 17:07

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 20:44

Hoverre mire gondoltál, nemsok minden jut eszembe :(

tutorial.hu-ról ismerős? :) Zozz vagyok, csak még anno mikor regeltem foglalt volt már a nick. :/

pl. mas betuszin?

Idézet

Most csinálom egy barátom oldalát, még csak vázlat, és egyenlőre csak firefoxal néztem meg, de szeretném ha írnátok róla véleményt. Somogyi gumi - tehergumi, gumiszervíz

en azt nem ertem, hogy egy "vazlatot" miert kell kitenni onlineba?
amugy egesz kellemes, minimal kinezet.
nekem alapvetoleg bejon a kek meg a szurke.
a sarga hover kicsit rikito.
talan sotetebb kek jobb lenne.

Szerkesztette: kukac7 2007. 01. 12. 17:07 -kor

#2428 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 17:20

Idézet: praad - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 15:15

- céges épületet nem érdemes kirakni headerbe, hidd el, a kutyát sem érdekli, hogy néz ki a telephely. illusztrálj inkább, használj hangulat-, vagy termékképeket, jobbára erős részletkiemeléssel, jó makrókkal.

- a szélén lévő dropshadow több mint ronda, teljesen irreális, és felesleges "díszítőelem". legyen lágyabb (kisebb opacity) és sokkal nagyobb, akkor már életszerűbb lesz kicsit, ha ragaszkodsz hozzá.

- a menü kicsit fura a jobb oldalon, de ami nagyobb baj vele, hogy tipográfiailag kezdetleges; nagyobb paddingot neki, és lehetőség szerint a "|" szeparátor ne karakter legyen már, hanem border-right, vagy hasonló, illetve lehetne nemfehér.

- "üdvözöljük weboldalunkon" elég snassz, uncsi, felesleges. tegyetek ki normális szöveget.

- a színválasztás lehetne egészségesebb, kék-szürke-piros kicsit olyan szocreál feeling; ehhez a kékhez (illetve ennek egy kissé jobban szaturált változatához) jobban illene vmi szép oliva, vagy narancs.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2429 Felhasználó inaktív   praad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 09:56

Idézet: kukac7 - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 17:07

pl. mas betuszin?

en azt nem ertem, hogy egy "vazlatot" miert kell kitenni onlineba?
amugy egesz kellemes, minimal kinezet.
nekem alapvetoleg bejon a kek meg a szurke.
a sarga hover kicsit rikito.
talan sotetebb kek jobb lenne.

Köszi a sárga rikító át lesz alakítva feketésre, így tényleg jobb lett szerintem!

Illetve majd meg a fenti menüt tervezem átalakítani, hogy képek lesznek nem ez a túl egyszerű szöveg.

#2430 Felhasználó inaktív   praad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 10:05

Idézet: kAy - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 17:20

- céges épületet nem érdemes kirakni headerbe, hidd el, a kutyát sem érdekli, hogy néz ki a telephely. illusztrálj inkább, használj hangulat-, vagy termékképeket, jobbára erős részletkiemeléssel, jó makrókkal.

- a szélén lévő dropshadow több mint ronda, teljesen irreális, és felesleges "díszítőelem". legyen lágyabb (kisebb opacity) és sokkal nagyobb, akkor már életszerűbb lesz kicsit, ha ragaszkodsz hozzá.

- a menü kicsit fura a jobb oldalon, de ami nagyobb baj vele, hogy tipográfiailag kezdetleges; nagyobb paddingot neki, és lehetőség szerint a "|" szeparátor ne karakter legyen már, hanem border-right, vagy hasonló, illetve lehetne nemfehér.

- "üdvözöljük weboldalunkon" elég snassz, uncsi, felesleges. tegyetek ki normális szöveget.

- a színválasztás lehetne egészségesebb, kék-szürke-piros kicsit olyan szocreál feeling; ehhez a kékhez (illetve ennek egy kissé jobban szaturált változatához) jobban illene vmi szép oliva, vagy narancs.

Hmm ez az árnyékos dolog nekem se jön be igazán lehet, hogy le is szedem, csak legyen időm foglalkozni vele.

A szöveges tartalomra annyit tudok csak sajnos mondani, hogy az ember nem volt túl közlékeny, ezt a szöveget adta meg ehhez ragaszkodik.

A menü átalakítása folyamatban van, csak még kicsit szívok, css-el.

A cég épületes képet én csináltam az illető kérésére, az volt a baj, hogy mondtam neki, hogy hívjunk táncosnőket, akiket odaállítunk valami kamion mellé, mintha ők szerelnének, de aztán ebből sajnos nem lett semmi. Amikor a képeket csináltam még ügyfél se volt ez is elég hülyén fog kinézni, de hát mit tudok én csinálni.

Gondoltam rá, hogy egy grafikus haverommal terveztetek valami jó kis headert a tetejére, de amíg nem áll össze az oldal teljesen, addig nem csináltatom meg. Most egyelőre majd a menün varriálgatok.

Ja és barátunknak, pont azért kell az oldal, mert nem találják meg a telephelyét, ezért tűnt jó ötletnek kirakni ezt.

Összeségében köszönöm a véleményeket, és igyekszem ezek alapján kicsit átpofozni az oldalt!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.