Idézet: Herrbert - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 20:34
Nem olvastam végig a topicot, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez néhány okostojás privát klubja, ahol jól megvagytok egymást között, a sok lámát meg elvből lenézitek.
kár hogy így jött le.
szerintem itt az esetek nagyrészében az emberek mindig próbáltak segiteni azoknak, akik kérdeztek, vagy véleményt vártak, mint ahogy Murmuro is, és én is.
előfordul viszont, hogy egy oldal mögött annyira nincs semmi koncepcionális egység, hogy nemes egyszerüséggel tényleg csak annyit lehet mondani, "kezdd előről", és esetleg ajánlani pár linket a webes standardokról, szokásokról, trendekről, ahogy pár hozzászólással előbb Nec is megtette.
na és most a kvizportálról:
- a szinválasztás szerintem nem előnyös (nyitólap), tul élénk a kék, és a sárga ahoz a szürke alaphoz.
- mint ahogy a többiek is elmondták, nem előnyös 4-5 különbőző fontot használni egy lapon, ideális ha egy fonttal elintézed az egészet, maximum kettővel. ha tényleg sok fontot akarsz használni, akkor az minimum 15-20 eltérő legyen, de akkor már ugye a "blackmail" kategóriába lógunk
- a villódzás, futkosó nyilacskák, epilepsziás rohamot okozó "new" feliratok nemes egyszerüséggel már a gagyiság határát súrolják. ne sértődj meg ezen, nem rosszindulatból mondom, de ez tényleg 94-95 körül volt menő, amikor még a web csak egy online hypertext volt, és mindenki heppizett hogy milyen ugrabugra animgifet tud betenni, illetve a weblapokkal tesztelték, hogy tényleg 65536 szine van e a videokártyának

ezeket kerüld el inkább, csinál egy normális homepage-et, amin feltudod tüntetni az ujdonságokat valami lead szöveggel, és megfelelő linkeléssel.
- figyelj arra, hogy a fontméretek befolyásolják az adott szöveg fontosságát. pl az oldal ajánlása, vagy a footerben lévő "utoljára frissitve" részek a legkevésbbé fontosak, mégis kiütik az ember szemét, miközben a tényleges tartalom a formázatlanság miatt szinte a jellegtelenségbe fullad.
- számomra különös, hogy ha a programod képernyője sötét, a site miért nem az. miért nem hoztad egy arculatra a kettőt, hogy ha valaki visszatérő látogatód, és usered is egyben, egyaránt "otthon" érezze magát mindkét felületen? másrészt a fekete alapú screenshot jobban mutatna sötét háttéren.
számomra a lapokról az jön le, hogy ezt olyan ember csinálta, akinek ez az első munkája. bele esel abba a tipikus hibába, amibe szinte mindenki: túl jót, túl grandiózust akarsz csinálni, aminek a vége egy összedobált effekthalom lesz, a villogó, túlcsicsázott logótól, a vállvonogatós header-fickón át a villódzó feliratokig. nem tanulmányoztad át más "hasonló" portálok, weblapok müködését, nem foglalkoztál igazán azzal, mit és hogy lehetne jobban kommunikálni.
és most, hogy magamhoz hű maradjak: "kezdd előről"
szerk: a kvizeldétől engem is kiráz a hideg, valahogy kapcsiból pisszoárra asszociáltam.
Szerkesztette: kAy 2005. 06. 23. 09:17 -kor