HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#1041 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 21. 13:03

Idézet: Nec - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 10:56

Korrekt kis lista, köszi. :up:
A List Apart jó, én bírom még a Tizagot is.

Szerkesztette: Dorien 2005. 06. 21. 13:05 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#1042 Felhasználó inaktív   Herrbert 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 22. 19:34

Idézet: kAy - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 12:05

Murmuro arra gondolhatott, hogy:

1; ami véleményt irni lehetne róluk, nem biztos, hogy hallani akarnád

2; nincs a lapokban semmi olyan, amit véleményezni lehetne. egy inkonzisztens, összedobált "effekthalom" a villódzó "new" feirattal már cirka 8-10 éve nem kritizálható.

Megmondom őszintén, nagyon elszomorított ez a válasz. Már csak azért is, mert még mindig nem tudom, hogy amúgy miért kéne szomorúnak lennem?!
Nem olvastam végig a topicot, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez néhány okostojás privát klubja, ahol jól megvagytok egymást között, a sok lámát meg elvből lenézitek. (Látjátok milyen jól tudok tízig számolni, egész szalonképes lett a mondat a végére).
Nem, én nem gondolom, hogy az oldalam tök jó (bár eddig nem gondoltam, hogy ilyen rossz), hiszen ezért írtam ide. Mindent autodidakta módon tanultam, hát ennyi tellett. Már túlesett néhány véleményezésen, így került bele CSS, ezért lett ilyen a színvilága. Aki szerint nincs tartalma, az pedig hazudik. Mondjuk a témája eléggé rétegigényt takar be. Megkérdeztem többeket arról is, nem túl sok-e a gif (ez lenne az effekthalom?), azt mondták nem.
Viszont igen, komolyan gondolom, nem Józsika26567 vagyok, aki a 30 milliomodik haszontalan oldalt akarja megcsinálni, ezért foglalkozom vele évek óta. És igenis minden egyes szót hallani akarok a véleményetekből. Egyébként a játékot csaknem százezerszer töltötték le eddig, pedig azt is én csináltam. Tehát csakazértis:
http://www.kvizportal.hu
Ha úgy sz*r ahogy van, Ti hogyan csinálnátok? Hogyan jelzi valaki trendi módon, hogy valami új? Hogyan lesz "konzisztens"?
Még valami eszembe jutott: lehet hogy a LÖIM gyűlölők klubjába irogatok én itt? Akkor bocs!

#1043 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 22. 19:47

Idézet: Herrbert - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 20:34

Még valami eszembe jutott: lehet hogy a LÖIM gyűlölők klubjába irogatok én itt? Akkor bocs!

Egészen biztosan nem, én például szeretem a műsort. :)

Ezzel kapcsolatban viszont felmerült bennem még egy kérdés: kértél engedélyt a műsor jogtulajdonosaitól a játék és a weboldal elkészítésére? Jobb odafigyelni az ilyesmire, nehogy egy csúnya pert kapj a nyakadba. :up:

#1044 Felhasználó inaktív   Herrbert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 20:52

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 20:47

Egészen biztosan nem, én például szeretem a műsort. :)

Ezzel kapcsolatban viszont felmerült bennem még egy kérdés: kértél engedélyt a műsor jogtulajdonosaitól a játék és a weboldal elkészítésére? Jobb odafigyelni az ilyesmire, nehogy egy csúnya pert kapj a nyakadba. :up:

Ha megnézed az oldalt, akkor láthatod, hogy megnyerném a pert. Ahogy a víziló is megnyerné, ha a ló beperelné. Mert a névbeli utaláson kívül semmi sem onnan van.

#1045 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 21:06

Idézet: Herrbert - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 19:34

Ha úgy sz*r ahogy van, Ti hogyan csinálnátok?

Nézd, arról van szó, hogy a "weboldalkészítés" (szándékosan ezt a hülye szót használom) is egy külön szakma, sőt több szakma. A kvízroptálon látszik, hogy nem olyan csinálta, aki ért hozzá. A felületet nem grafikus (webdesigner) tervezte, az oldalt pedig nem profi coder, sitebuilder rakta össze, és ez látszik rajta. Nem akarok hülye hasonlatokkal dobálózni, de pl én is tudok bútorlapokból szekrényt összerakni, mert valamilyen szinten tudom használni a fűrészt meg a kalapácsot és a végeredmény talán nem is esik szét darabjaira, de nem is lesz olyan, mint amit egy bútorasztalos mester készít. És ezt mindenki látja (vagy csak érzi) rajta, egy szakember meg pláne: 2 kilóméterrő megmondja róla, hogy tákolmány.

Egyébként ha a játék tényleg olyan népszerű, akkor pláne érdmes lenne elgondolkoznod egy profi(bb) webes megjelenésen.
-ZsOlTi-

#1046 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 22. 21:25

Idézet: Herrbert - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 21:52

Ha megnézed az oldalt, akkor láthatod, hogy megnyerném a pert. Ahogy a víziló is megnyerné, ha a ló beperelné. Mert a névbeli utaláson kívül semmi sem onnan van.

Úgy legyen, bár ahogy olvastam, egyebek között a kérdések adatbázisát is a műsorok alapján bővíted. :)

Még az oldal képéről mondanék pár szót. Roppant zavaró, ahogy minden izeg-mozog, villog, forog az oldalon. Az ilyesminek egy flippertáblán helye van, egy weboldalon kevésbé.
Nagyon csúnya a magyar ékezetek hiánya. Tíz évvel ezelőtt még megbocsátottuk az ilyesmit, 2005-ben már lelombozóan amatőrnek hat.
A szexpartneres bannereket talán mellőzni lehetne.
Kis sorhossznál, keskeny oszlopban írt szövegnél nem esztétikus a sorkizárt szöveg, hézagos és nehezen olvasható lesz az íráskép.
Mások is írták: zavaró a következetlenség, az eltérő betűtípusok, fejlécek használata az aloldalakon. Ha már egyszer elkészítettél egy menüt, használd mindenütt ugyanazt, egyébként megzavarod a felhasználót, nehéz lesz a navigáció.

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 06. 22. 21:26 -kor

#1047 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 22:40

Idézet: Herrbert - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 19:34

Tehát csakazértis:
http://www.kvizportal.hu

Akkor tehat :)

Betütipusok:
a nyitooldalon 5fajta betütipus köszön vissza, ez részben zavaró de inkább csúnya, nincs egy összetett, megfogható arculat, amit a látogató magáénak érezhet ha szimpatizal veletek.

(murmuro szerint itt a nyitooldalon ne hasznalj sorkizart szoveget - ezt én se javaslom, sehol mashol se, a sorkizart szoveg lehet jol nez ki, és nyomtatásban is formás, de monitoron, ahol amugy is zavaro lehet sokaknak olvasni, a valtakozo méretü szokozok megakasztják az olvasás folytonosságát, emiatt hamar elveszti a fonalat a látogató)
a logo jó (nekem teccik) tan picit tulzsufolt, itt ezen a nyitooldalon pedig pláne annak hat.

belső oldalak:

a belső oldalon eltunik a logó, helyette integető alak van, elsőre jön a naív kérdés:
Még ugyanott vagyok?

majdnem tableless, a doctype html, tehat megbocsajthatoak a nagybetus tagnevek (de a kod attekinthetobb es szebb ha kisbetus tagnevekre torekszunk, valamint onnan mar csak par lepes az xhtml...)
ugyanigy dicseretes a headerek (h1, h2) korrekt hasznalata, bar utana a linkek felsorolasa divekbe tortenik, ezt nyugodtan tedd at listakba (sokat lehetne meselni arrol miert, tömör lenyeg hogy a kod stilusozas es kepek nelkul is olvasható legyen, google-ben keress rá a 'szemantikus web' kulcsszavakra)

a hirek csak bevannak dobalva egymas ala, nincs kiemelve se cim se a datum, ezen igazan ecceruen lehet segiteni, pl ide is mehet h3-ba a hír címe, a keresők imádni fogják

a nyelve az oldalnak 'charset=windows-1250' inkabb allitsd 'iso-8859-2' -re vagy 'utf-8' -ra (ez utobbival vigyazz, trükkös dolog backend es frontend szinten is)

merre indulj el

nezz utana pl itt (ismetlem magam, lasd linkjeim feljebb) hogy mikre erdemes odafigyelni strukturakban

nem kell csillognia villognia a menuknek és a dobozcimeknek. ugy tedd ki oket az oldalra hogy aki akarja, konnyen rajuk akadhasson (hisz kvázi főmenük) de ne vonja el a figyelmet a tényleges tartalomról.

alul a kuldd el baratodnak, stb felesleges, nagy, eroszakoltnak hat. inkabb csinalj felulre egy diszkret linket, vmi arra utalo ikonnal, sokkal kellemesebb, és lehet hogy azt a hatást éri el amit szeretnél

picit belekötök a szövegbe - a 'kvizelde' -dolgot sürgősen csereld le vmi masra, ilyen témában, gyenge szóviccel a vizeldére utalni nem igazan poen, inkabb erőltetett - következésképp a királyi tévén sugarzott selmeczi tibor féle borzalmas viccműsorok juthatnak az ember eszébe, mely növelheti a huzott szajjal való távozás lehetőségét

#1048 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 22:45

Idézet: Nec - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 23:40

következésképp a királyi tévén sugarzott selmeczi tibor féle borzalmas viccműsorok juthatnak az ember eszébe, mely növelheti a huzott szajjal való távozás lehetőségét

#1049 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 06:54

Szeretem, amikor ilyeneket olvashatok, mint pl. most Nec-től :)  :up:
-- Legyen egy jó napod! --

#1050 Felhasználó inaktív   Herrbert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 08:09

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 22:06

Egyébként ha a játék tényleg olyan népszerű, akkor pláne érdmes lenne elgondolkoznod egy profi(bb) webes megjelenésen.

Bocs, de Te sokadszorra sem értettél meg. Éppen ebben kértem Tőletek segítséget.
A többieknek pedig köszönöm a hozzászólásokat. Több dolog már az én szemem is majd' kiszúrta, másokat nem vettem volna észre. Szerintem egy-két hét kell a feldolgozásra, aztán lehet, hogy lesz még kérdésem.
Egyébként a LÖIM kérdésekre végképp nincs copyright, sem a többekre, bármire is gondolt KovácsÚr. A Kvizelde majdnem az egész oldal neve lett. Szerintem rövid, poénos, könnyen megjegyezhető. Egy kicsit én is erősnek éreztem, de gondoltam menücímnek még elmegy. Írjak egyszerűen linkeket?

#1051 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 08:22

Idézet: Herrbert - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 8:09

A Kvizelde majdnem az egész oldal neve lett. Szerintem rövid, poénos, könnyen megjegyezhető. Egy kicsit én is erősnek éreztem, de gondoltam menücímnek még elmegy. Írjak egyszerűen linkeket?

Sokaknak bevált már. :)

(Egyébként miért kell oda cím? Mindenki tudja miről van szó. Egyébként már látom, le leszek hurrogva. :D - Egyébként lehet hogy poénos, meg könnyen megjegyezhető, de egyszer próbálja valaki kimondani, és beletörik a nyelve. Na jó, ez már télleg kötözködés. Mea culpa.)

Szerkesztette: Murmuro 2005. 06. 23. 08:23 -kor

Angels, they fell first but I’m still here...

#1052 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 09:12

Idézet: Herrbert - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 20:34

Nem olvastam végig a topicot, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez néhány okostojás privát klubja, ahol jól megvagytok egymást között, a sok lámát meg elvből lenézitek.

kár hogy így jött le.

szerintem itt az esetek nagyrészében az emberek mindig próbáltak segiteni azoknak, akik kérdeztek, vagy véleményt vártak, mint ahogy Murmuro is, és én is.

előfordul viszont, hogy egy oldal mögött annyira nincs semmi koncepcionális egység, hogy nemes egyszerüséggel tényleg csak annyit lehet mondani, "kezdd előről", és esetleg ajánlani pár linket a webes standardokról, szokásokról, trendekről, ahogy pár hozzászólással előbb Nec is megtette.

na és most a kvizportálról:

- a szinválasztás szerintem nem előnyös (nyitólap), tul élénk a kék, és a sárga ahoz a szürke alaphoz.

- mint ahogy a többiek is elmondták, nem előnyös 4-5 különbőző fontot használni egy lapon, ideális ha  egy fonttal elintézed az egészet, maximum kettővel. ha tényleg sok fontot akarsz használni, akkor az minimum 15-20 eltérő legyen, de akkor már ugye a "blackmail" kategóriába lógunk :)

- a villódzás, futkosó nyilacskák, epilepsziás rohamot okozó "new" feliratok nemes egyszerüséggel már a gagyiság határát súrolják. ne sértődj meg ezen, nem rosszindulatból mondom, de ez tényleg 94-95 körül volt menő, amikor még a web csak egy online hypertext volt, és mindenki heppizett hogy milyen ugrabugra animgifet tud betenni, illetve a weblapokkal tesztelték, hogy tényleg 65536 szine van e a videokártyának :) ezeket kerüld el inkább, csinál egy normális homepage-et, amin feltudod tüntetni az ujdonságokat valami lead szöveggel, és megfelelő linkeléssel.

- figyelj arra, hogy a fontméretek befolyásolják az adott szöveg fontosságát. pl az oldal ajánlása, vagy a footerben lévő "utoljára frissitve" részek a legkevésbbé fontosak, mégis kiütik az ember szemét, miközben a tényleges tartalom a formázatlanság miatt szinte a jellegtelenségbe fullad.

- számomra különös, hogy ha a programod képernyője sötét, a site miért nem az. miért nem hoztad egy arculatra a kettőt, hogy ha valaki visszatérő látogatód, és usered is egyben, egyaránt "otthon" érezze magát mindkét felületen? másrészt a fekete alapú screenshot jobban mutatna sötét háttéren.

számomra a lapokról az jön le, hogy ezt olyan ember csinálta, akinek ez az első munkája. bele esel abba a tipikus hibába, amibe szinte mindenki: túl jót, túl grandiózust akarsz csinálni, aminek a vége egy összedobált effekthalom lesz, a villogó, túlcsicsázott logótól, a vállvonogatós header-fickón át a villódzó feliratokig. nem tanulmányoztad át más "hasonló" portálok, weblapok müködését, nem foglalkoztál igazán azzal, mit és hogy lehetne jobban kommunikálni.

és most, hogy magamhoz hű maradjak: "kezdd előről"

szerk: a kvizeldétől engem is kiráz a hideg, valahogy kapcsiból pisszoárra asszociáltam.

Szerkesztette: kAy 2005. 06. 23. 09:17 -kor

*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1053 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:01

Cannes Cyber Lions nyertesek
massrespect :up:

#1054 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:15

Ez nem az én honlapom, de azért érdekelne mi a véleményetek róla :)

http://meouwn.uw.hu

#1055 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:50

Ja és mi a véleményetek a www.battlefield.hu -ról?

#1056 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:53

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 15:15

Ez nem az én honlapom, de azért érdekelne mi a véleményetek róla :)http://meouwn.uw.hu

Te ugye nem olvasod el amit itt írogatnak a többiek?
de ha erre vágysz.. grafika: 0 / tartalom: 0
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#1057 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 23. 16:58

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 17:50

Ja és mi a véleményetek a www.battlefield.hu -ról?

az egy fizetos cms-t hasznal.
skinnelve van es kesz.
lasd a hirdetest ott.

Idézet

ez pedig egy ldu cms.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#1058 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 17:28

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 16:15

Harderhez csatlakoznék.

Miért vetsz fel olyan kérdéseket, amikre a válaszokat el sem olvasod? És utána még van arcod megsértődni...

Agyam eldobom, milyen emberek vannak itt. És még mi vagyunk a sznob belterjes társaság.  :rolleyes:

Szerkesztette: Murmuro 2005. 06. 23. 17:28 -kor

Angels, they fell first but I’m still here...

#1059 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 18:27

[ Moderátori megjegyzés: az itteni hozzászólást tartalma miatt töröltem, de hogy ne váljon teljesen érthetetlenné a következő pár üzenet, a helye megmarad. - Netmaster ]

Szerkesztette: Netmaster 2005. 06. 24. 23:38 -kor

#1060 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 19:27

Imho most spontan jellemezted magad is...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.