Vezetek nelkuli LAN II
Elküldve: 2005. 03. 10. 06:11
Idézet: FCs - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 0:55
Ra ra Hajra!

Ez a furommotor hiba tenyleg eleg surun elojott mostanaban..

Szerkesztette: Michael 2005. 03. 10. 06:17 -kor
Elküldve: 2005. 03. 10. 11:50
Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 6:30
Mijaza WLAN?

Elküldve: 2005. 03. 10. 12:12
Idézet: WolfSK - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 11:50

Elküldve: 2005. 03. 10. 15:02
Most, hogy új topic van...
...annyi lenne a kérdésem ,hogy vettem egy bridge-et a laptopomhoz ami teljesen jól szuperál...
de:
miért jelentkezik fel néha a router-rel két mac-adressel?
Gondoltam egy a bridge (megnéztem az alján:)
a másik ezek szerint a hálókártyám mac-cime??
Néha megtalálja a felhasz nevemet a host névnél néha viszont "unknow" vagyok!!??
A többbi embernek aki wireless PCI-os kártyával csatlakozik hibátlan minden
Hogyan lehet megnézni bridge-nél a jel erösséget?
A PCI-osoknak ugye alapban mutatja.
Még annyi,hogy olvasgattam mindenfélét,hogy miként lehetne mikrofonnal komunikálni egymással MSN!?
de elvileg v.mit be kéáne kapcsolni a routeren (meg telepíteni az xp-ben) v.mi UPN-t?? vagy ilyesmit
USR8054 router van ,ezt hogy konfigoljam ugy hogy tudjuk beszélgetni szóban ne csak irásban?
vagy milyen program kellene ehhez??
Thx
Elküldve: 2005. 03. 11. 11:12
Múltkor már kértek segítséget Michael-től privben, de azóta változott a felállás (voltam kint személyesen körülnézni). Egyszerű megoldás kellene arra, hogy egyik épületből a másikba továbbítsam a netet, a két épület közötti távolság kb. 60m, a router és az ap is a tetőtérben lenne. Lehetőleg olcsón kellene megoldani a dolgot. Kell ehhez plusz antenna, vagy nem? Okozhat-e gondot, hogy télen-nyáron fent lesz a tetőtérben?
Elküldve: 2005. 03. 11. 11:57
Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 11:12
Múltkor már kértek segítséget Michael-től privben, de azóta változott a felállás (voltam kint személyesen körülnézni). Egyszerű megoldás kellene arra, hogy egyik épületből a másikba továbbítsam a netet, a két épület közötti távolság kb. 60m, a router és az ap is a tetőtérben lenne. Lehetőleg olcsón kellene megoldani a dolgot. Kell ehhez plusz antenna, vagy nem? Okozhat-e gondot, hogy télen-nyáron fent lesz a tetőtérben?
Ket kis iranyitott antenna kell + az eszkozoket bekene rakni egy villanyszerelesi dobozba ami lehetoleg vastag falu legyen es jo nagyba.
Elvileg eleg lehet a sajtjuk is elotte probaljatok ki, hogy ugy mennek e.
Elküldve: 2005. 03. 11. 12:01
Idézet: Bao - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 15:02
Most, hogy új topic van...
...annyi lenne a kérdésem ,hogy vettem egy bridge-et a laptopomhoz ami teljesen jól szuperál...
de:
miért jelentkezik fel néha a router-rel két mac-adressel?
Gondoltam egy a bridge (megnéztem az alján:)
a másik ezek szerint a hálókártyám mac-cime??
Néha megtalálja a felhasz nevemet a host névnél néha viszont "unknow" vagyok!!??
A többbi embernek aki wireless PCI-os kártyával csatlakozik hibátlan minden
Hogyan lehet megnézni bridge-nél a jel erösséget?
A PCI-osoknak ugye alapban mutatja.
Még annyi,hogy olvasgattam mindenfélét,hogy miként lehetne mikrofonnal komunikálni egymással MSN!?
de elvileg v.mit be kéáne kapcsolni a routeren (meg telepíteni az xp-ben) v.mi UPN-t?? vagy ilyesmit
USR8054 router van ,ezt hogy konfigoljam ugy hogy tudjuk beszélgetni szóban ne csak irásban?
vagy milyen program kellene ehhez??
Thx
1. valszeg igen.
2. magaban az eszkozben a menuk kozott kene lenni egy ilyen lehetosegnek ahol lathato a jelszint. Ha nincs akkor sehogy.
3. Nem kell sem UNP sem egyeb beallitas nekem meg tuzfal mogul is tokeletes. Az UNP annyit csinal, ha uj eszkozt dugsz be a gepbe elmeletileg azonnal eszre veszi, ha lanon is uj cumo kerul fel akkor annak a tipusat is megmondja. Teljesen folosleges.
Elküldve: 2005. 03. 11. 12:02
Idézet: szaki - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 12:01
Messengerhez szóbeli beszélgetésnél szerintem kell. Hogy bírtad működésre tüzesfal mögött?
Elküldve: 2005. 03. 11. 12:07
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 12:02
Egyszeruen a tuzesfalban kozoltem, hogy e program mindent hasznalhat ki-be.
Szerkesztette: szaki 2005. 03. 11. 12:07 -kor
Elküldve: 2005. 03. 11. 13:28
Idézet: szaki - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 11:57
Elvileg eleg lehet a sajtjuk is elotte probaljatok ki, hogy ugy mennek e.
Kösz a gyors választ. Közben azon gondolkozom, hogy az indulópontnál már van egy wired router az adslmodem után, tehát akkor lehet célszerűbb lenne csak 2 wap-t feltenni, ugye? Bocs a hülye kérdésekért, de még elég

Elküldve: 2005. 03. 11. 17:55
Idézet: Michael - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 5:11
Körsugárzó. Egy ilyenre gondoltam. Ilyet tudnánk csinálni házilag is. Ha tudnánk kb egy magaságba rakni az antenákat akkor elég lenne? Nagyjábol egy magasságba vagyunk mind csak egy ház van magasabban viszont ő van tőlem 1000 méterre és 100méterrel magasabban.
azt nem erdemes megepiteni. a koax tul nagy veszteseget okozt akar 2..3dB-is azonkivul nagyon maceras. van a neten egy olyan ahol rezcsovekbe dugnak tekercseket. en annak egy modositott verziojat epitettem meg gyk annyi az egesz, hogy egy 25mm2-es rezdrotra adott tavonket kell egy masfel menetes tekercs az aljara meg egy balun rezcsobol. ultra primitiv de jol mukodik.
ha 10m szintkulonsegetek van mar jelentosen csokken a jelszint. akkor inkab rakjatok ket ap-t ket biquad-al es utp-vel osszedrotozva.
Elküldve: 2005. 03. 11. 18:15
Idézet: aurum - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 18:55
ha 10m szintkulonsegetek van mar jelentosen csokken a jelszint. akkor inkab rakjatok ket ap-t ket biquad-al es utp-vel osszedrotozva.
Köszi a segítséget. Végigrágjuk és majd eldöntjük merre tovább. Valószínű vesszünk először csak kettönknek és kiprobáljuk melyik variáció a legjobb. Köszike mégegyszer!
Elküldve: 2005. 03. 11. 19:38
gyors kérdés, fel lehet törni a wlan hálózatokat ha le vannak védve wep key-jel?
menyire biztopnságosak ezek a hálozatok?
Elküldve: 2005. 03. 11. 19:39
gyors kérdés, fel lehet törni a wlan hálózatokat ha le vannak védve wep key-jel?
Elküldve: 2005. 03. 11. 19:43
Idézet: Mephistó11 - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 20:39
bocs nem tom mé jenent meg 2*
Elküldve: 2005. 03. 11. 20:55
Eleg nehez lenne vegigolvasnom a topic elso reszet, biztos elhangzott mar ilyen jellegu eset; de a segitsegetekre lenne szuksegem.
A desktopom egy helyi szolgaltatohoz csatlakozik direkt utp-n, egy ethernet kartyaval. Fix a kapcsolat, fix az ip, van gateway, elso es masod dns. A noteszemmel szeretnem osszehozni a desktopot, wifin keresztul. A desktopban pci 54g kartya van, a notebookban egy cisco aironet pcmcia kartya. A kapcsolat a ket gep kozott mar megvan (fileshare), adtam egy ip-t a pci kartyanak, masikat a pcmcia-nak, szepen megy. Viszont nemtom raeroszakolni a netet. Desktopon megosztottam internetre a wifi kartyat, noteszen megadtam gatewaynek a desktop ipjet. Nem ment. Megadtam meg a dns-eket is, de igy sem megy. Pingelni sem tudtam a dns-t. Mas otletem nem volt, ugyhogy toletek varom a megvaltast! ;]
Elküldve: 2005. 03. 11. 23:37
Idézet: Mephistó11 - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 20:39
1.Fel
2.Biztonságos,megfelelö védekezéssel/WPA-PSK,WPA-AES,WPA-RADIUS,stb..../,WEP nem ajánlott!
Elküldve: 2005. 03. 12. 06:45
Idézet: Mephistó11 - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 18:39
http://blogs.zdnet.c.../index.php?p=20
azt is nezd hogy azota eltelt par honap...