HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1181 Felhasználó inaktív   lkadar 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 15. 09:03

Sziasztok!

Lenne egy :lama: kerdesem. Adott egy PPPoE modem (ADSL modem). Ha egy sima AP-t csatlakoztatok hozza, majd pl. a notebook-om wireless kareszan keresztul megprobalok "betarcsazni", sikerulni fog, vagy mindenfelekeppen szukseg van egy WLAN-os Routerre?

Koszi, lkadar.

#1182 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 09:53

Idézet: lkadar - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 9:03

Sziasztok!

Lenne egy :lama: kerdesem. Adott egy PPPoE modem (ADSL modem). Ha egy sima AP-t csatlakoztatok hozza, majd pl. a notebook-om wireless kareszan keresztul megprobalok "betarcsazni", sikerulni fog, vagy mindenfelekeppen szukseg van egy WLAN-os Routerre?

Koszi, lkadar.

sikerülni fog

#1183 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 09:54

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 19:44

DRAYTEK VIGOR 2900VG akad a kezembe , ezek a draytek cuccok milyenek ? Elég stabilnak tünnek. Haszál valaki ilyeneket ?
Már ugy értem folyamatos üzemben milyen stabilak, mennyire fagynak  ?

kb. 500x volt téma a Vigor. Jó

#1184 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 11:31

OK. Csak amikor 50.000 forintot kell kiadni egy routerra ,akkor az ember inkább biztosra akar menni. Gondolom ezt azért megértitek.
Az USR is elég jónak tünt, de mégsem anyira az ........
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#1185 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:44

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 11:31

OK. Csak amikor 50.000 forintot kell kiadni egy routerra ,akkor az ember inkább biztosra akar menni. Gondolom ezt azért megértitek.
Az USR is elég jónak tünt, de mégsem anyira az ........

Ennyiböl inkabb microtiket vennék!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1186 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:49

Idézet: code10005 - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 15:07

Csak nekem valami windows-os megoldás kéne... ilyen free-be.

win 2000 és a 2003 is alapbol tudja!

#1187 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:44

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 17:49

win 2000 és a 2003 is alapbol tudja!

a szerver verziok, de gondolom a maga 200e Ft ara nem free kategorianak szamit  :D es szegeny code10005 nem kivan ennyit aldozni ra.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1188 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 22:07

Idézet: szaki - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 18:44

a szerver verziok, de gondolom a maga 200e Ft ara nem free kategorianak szamit  :D es szegeny code10005 nem kivan ennyit aldozni ra.

De ö azok közé soroható aki home körményekhez akarja, és elkopot neki az eredeti cd-je! :p

#1189 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 18:33

En masfel eve hasznalok USR808054-et. A legutolso firmware van benne, 1.67b44. Az utolso ujrainditas akkor volt, amikor 6 honapja kifestettem a szobat es szetszedtem az elektromos halozatot. A logja rendszeresen telik, de soha nem toroltem ki, alig szoktam a menujebe benezni. WPA + MAC address szures megy, DHCP lease time 8 orara van allitva. Minden heten kb. 3-4 napot, estenkent 3 ora hosszat online jatekokkal van nyustolve, soha semmi gond. (lasd alairas)

Az Intel 2200BG drivereben volt egy eleg ronda bug, akinek IBM-es notesza van, jol teszi ha frissiti az IBM oldalan a wireless drivert. Ugyanez igaz az Intel 2100 wi-fi sorozatara is. Gondolom a nem IBM markaju noteszek is erintettek, mert az Intel gyari drivereben volt a hiba, amit minden mas noteszgyarto testreszabott, de nekem csak IBM-el van tapasztalatom.

Ha valakinek nem stabil a kapcsolat, akkor masik csatornat allitanek, vegigprobalva mind a 13-at, hogy melyiken a legjobb, az automata csatorna allitast nem hasznalom.

#1190 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 19:33

Idézet: mozso - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 19:33

En masfel eve hasznalok USR808054-et. A legutolso firmware van benne, 1.67b44. Az utolso ujrainditas akkor volt, amikor 6 honapja kifestettem a szobat es szetszedtem az elektromos halozatot. A logja rendszeresen telik, de soha nem toroltem ki, alig szoktam a menujebe benezni. WPA + MAC address szures megy, DHCP lease time 8 orara van allitva. Minden heten kb. 3-4 napot, estenkent 3 ora hosszat online jatekokkal van nyustolve, soha semmi gond. (lasd alairas)

Az Intel 2200BG drivereben volt egy eleg ronda bug, akinek IBM-es notesza van, jol teszi ha frissiti az IBM oldalan a wireless drivert. Ugyanez igaz az Intel 2100 wi-fi sorozatara is. Gondolom a nem IBM markaju noteszek is erintettek, mert az Intel gyari drivereben volt a hiba, amit minden mas noteszgyarto testreszabott, de nekem csak IBM-el van tapasztalatom.

Ha valakinek nem stabil a kapcsolat, akkor masik csatornat allitanek, vegigprobalva mind a 13-at, hogy melyiken a legjobb, az automata csatorna allitast nem hasznalom.

Végre egy USR-es ember, igaz nekem 5450 van, de megy az is rendesen  ;)
Azt még azért hozzá kell tennem, hogy nincs 1 hetes a cucc  :rolleyes:

#1191 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 20:44

Idézet: code10005 - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 18:33

Végre egy USR-es ember, igaz nekem 5450 van, de megy az is rendesen  ;)
Azt még azért hozzá kell tennem, hogy nincs 1 hetes a cucc  :rolleyes:

Amint latod eleg sokat nyustolom az USR routert. A HF1L bajnoksagban csutortokon es szombaton 19 oratol 24-ig szoktunk fent lenni a szerveren, mivel a jatek halozatos kodja meglehetosen vacak (sajnos) a legkissebb hibat is a szerverrol valo kivagassal honoralja, na ilyenem nem volt soha amiota az USR-t hasznalom.

Szinte minden nap szoktam CS:S-zni, itt pedig altalaban a legjobb pingem van, vagy az elso 3-ban vagyok egesz vegig. Nalam nagyon bevalt a cucc, soha ne legyen stabilabb routerem mint ez.

#1192 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 21:40

Idézet: szaki - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 19:44

:respect:  szerintem a win2000 lesz az én emberem.
köszi a tippet.

#1193 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 21:45

Idézet: mozso - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 21:44

Amint latod eleg sokat nyustolom az USR routert. A HF1L bajnoksagban csutortokon es szombaton 19 oratol 24-ig szoktunk fent lenni a szerveren, mivel a jatek halozatos kodja meglehetosen vacak (sajnos) a legkissebb hibat is a szerverrol valo kivagassal honoralja, na ilyenem nem volt soha amiota az USR-t hasznalom.

Szinte minden nap szoktam CS:S-zni, itt pedig altalaban a legjobb pingem van, vagy az elso 3-ban vagyok egesz vegig. Nalam nagyon bevalt a cucc, soha ne legyen stabilabb routerem mint ez.

Nekem csak a noti lóg az USR-en, a gép madzagosról megy  :)
Eddig viszont maximálisan elégedett vagyok vele, főleg, hogy a vásárlás egy 12e ft-s SMC-nek indult és lett belőle egy USR AP. Szerintem nem jártam rosszul.

#1194 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 21:48

hali mindenkinek.

Arra szeretnék segítséget kapni hogy kábelmodemes (tv) internet esetén, hogyan lenne érdemes a belső hálózatot leválasztani. Elég lenne a modem és a kábelmodem közé egy 10mbites wlan kapcsolatot kiépíteni a belső háló sebességét ez nem befolyásolná, illetve túlfeszültség bekerülése is ez esetben megoldható.
köszönöm az ötleteket.

#1195 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 21:49

hali mindenkinek.

Arra szeretnék segítséget kapni hogy kábelmodemes (tv) internet esetén, hogyan lenne érdemes a belső hálózatot leválasztani. Elég lenne a modem és a kábelmodem közé egy 10mbites wlan kapcsolatot kiépíteni a belső háló sebességét ez nem befolyásolná, illetve túlfeszültség bekerülése is ez esetben megoldható.
köszönöm az ötleteket.

#1196 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 22:08

Idézet: BigKoko - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 21:48

hali mindenkinek.

köszönöm az ötleteket.

Ez erdekes.

Na a WLAN ha nincs jol beallitva olyan mintha becsukod az ajtot de siman belehet menni rajta nincs zar.

Ha a belso halot vedeni akarod UTP felol jovo tulfeszre es egyeb ilyen problemakra akkor hasznalni kell az APC tulfeszvedo rendszeret vagy eszkozeit.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1197 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 14:49

Bocsi hogy kétszer ment el valamiért.

Upc eszköz van! Azonban nem bízom benne se, ezért szeretném leválasztani a jelet. Erre 2 megoldást látok Wifi ami nem gyors, de a modem és router közé elegendő (csak a titkosítást stb nem tudom hogy megoldani)
Illetve ha átrakom a jelet optikára de ez meg sztem rohadt drága ezért nem gondolkodtam vele nagyon.

üdv: Bigkoko

#1198 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:49

Sziasztok!

Haverral szeretném megosztani a netet.
kb. 600 méter a távolság.
Mire lenne szükségem?
Nincs közvetlen rálátás, az baj?
Én arra gondoltam, hogy 1 wireless router az egyik oldalra +
a másik oldalra egy wireless pci kártya.
És egy-egy antenna, ha a sajátjuk nem jó.
Konkrét tipusokat tudna valaki mondani?
Én DLINK-et néztem ki.
Ja és valaki el tudná mondani, hogy az Access Point mire való?
Ha van wireless Routerem akkor nem kell AP ugye?

#1199 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 20:16

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 18:49

Sziasztok!

Haverral szeretném megosztani a netet.
kb. 600 méter a távolság.
Mire lenne szükségem?
Nincs közvetlen rálátás, az baj?
Én arra gondoltam, hogy 1 wireless router az egyik oldalra +
a másik oldalra egy wireless pci kártya.
És egy-egy antenna, ha a sajátjuk nem jó.
Konkrét tipusokat tudna valaki mondani?
Én DLINK-et néztem ki.
Ja és valaki el tudná mondani, hogy az Access Point mire való?
Ha van wireless Routerem akkor nem kell AP ugye?

A rálátás hiánya nagy baj, de szerencsés esetben akár működhet is a dolog. Az AP = hozzásférési pont, gyakorlatilag úgy műxik mint egy switch. A WLAN router = (általában) buta  és gyenge AP + buta router.  Az AP-k szolgáltatásai általában lényegesen bővebbek mint a routereké, ezen felül a router rész is sok kívánnivalót hagy maga után. Saját antenna biztosan nem elég. Keress meg priv-ban

#1200 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:36

Idézet: BigKoko - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 15:49

Bocsi hogy kétszer ment el valamiért.

Upc eszköz van! Azonban nem bízom benne se, ezért szeretném leválasztani a jelet. Erre 2 megoldást látok Wifi ami nem gyors, de a modem és router közé elegendő (csak a titkosítást stb nem tudom hogy megoldani)
Illetve ha átrakom a jelet optikára de ez meg sztem rohadt drága ezért nem gondolkodtam vele nagyon.

üdv: Bigkoko

Nekem is egy APC cucc lóg a lanon. Miért nem jó neked ez?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.