HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1221 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 08:21

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 23:05

Ha csinálsz akkor biquad-ba fogj bele mert kb 8-10db nyereséget tudsz vele produkálni!

És erről mi a véleményed? 2,4GHz-es 14dB nyereségű Yagi antenna

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1222 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 10:36

Szerintem ezt sokkal macerásabb megcsinálni min egy biquadot.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#1223 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 10:53

Az a problemam, hogy ha pl. jatszok, vagy vmi teljes kepernyos gepizzaszto alkalmazast inditok es kozben megy a hatterben a letoltes akkor az teljesen lelassul es laggos lesz. Pl Battlefield 2 jatszhatatlanul lassu lesz es alt. le is dob a szerverrol.
X-Micro 11MBites router egy X-Micro 108Mbites PCI WLAN kari megy nalam. Volt mar hasonlo gondom regebben is, de fogalmam sincs, hogy egy-egy ujabb Win telepites utan mitol lett rosszabb vagy jobb... :think:

Tapasztalt mar vki hasonlot? :confused:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1224 Felhasználó inaktív   SHADY LTD 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 12:29

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 9:21

És erről mi a véleményed? 2,4GHz-es 14dB nyereségű Yagi antenna

Szia!

A 14 dbi-s Yagi nekem fasza antennának tünik, eredetileg mi is ezt használtuk volna kiliens oldalon de a kábel hossz probléma miatt vetettük el. Sokan esküdnek rá, mert elvileg kisebb jeleröséggel nagyobb táv átlöhető mivel irányított. Bár kérdés mekkora távot akarsz átlőni... és fontos jól megcélozni vele a bázis antennátaz is jelenthet néhány %-ot...

#1225 Felhasználó inaktív   barbaron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:34

Sziasztok! Vettem egy WRT54GSv1.1-et. OpenWRT-t szeretnék rá tenni OpenVPN-nel. Ugyanis engem a webes csicsa nem érdekel, csak a szolgáltatás minősége  ;) Alap ismereteim vannak linuxban és openbsdben. Aki ért hozzá és tud rám szentelni egy kis időt, az segítsen.

-Frissítés elött a gyári firmwaren hogy kell bekapcsolni a boot waitot?
-Melyik distrót tegyem fel? WhiteRussian RC3 vagy Experimental? Mi az alapvető külömbség?
-Két félét lehet rá telepíteni. Az egyik a tömörített fájlrendszeres (SquashFS) meg van a JFFS2. Melyiket ajánlanátok és miért azt?
-Regisztráltam a dyndns.org-on egy domaint magamnak, amit eddig winfos alól frissítettem. Az Openwrt-ben van kliens, ami frissítené az ip-címem az adatbázisukban? Gyári nem tud ilyet sem.
-Hogy kell feltelepíteni? Valamelyik gyári firmware update opciójávak, vagy tftp-vel? Ha utóbbi, akkor annak pontos menete is érdekelne.

Végezetül, ha Openwrtvel és openvpnnel kapcsolatban bármilyen magyar leírásotok, hogyanotok van, vagy tudtok linket tudtok huwico-n kívül, akkor írjátok meg.

A válaszokat (magyarul) ide (és) vagy erre az e-mail-re legyetek szívesek elküldeni: jaron@citromail.hu

Segítségeteket előre is köszönöm, Áron

#1226 Felhasználó inaktív   poli26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:04

Sziasztok vettem egy Linksys wrt54g tipusú router,és hozzá egy Linksys pci-os wireless kártyát,felraktam a legfrissebb gyári firmware-t,nem igazán értek a konfigurálásához.Sikerült beüzemelnem,a másik gép kb8-10m-re van tőle,két fal van közöttük mondjuk mind a kettön van ajtó.Nem értem miért azt írja a gép hogy gyenge a jelerősség,öt rublikából 2 van.Mit tudok csinálni hogy jobb legyen a vétel,vegyek hozzá antennát?Ha igen milyet,ha lehet ne legyen túl drága?És melyikre a routerre vagy a vevőre?Következő kérdésem hogyan tudom azt beállítani hogy csak az a két (az eggyik kábellal csatlakozik hozzá) gép érje el a routert,más ne tudjon hozzá csatlakozni.

Köszönöm a választ előrre is! :idea:

#1227 Felhasználó inaktív   barbaron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 23:40

Idézet: poli26 - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 23:04

Sziasztok vettem egy Linksys wrt54g tipusú router,és hozzá egy Linksys pci-os wireless kártyát,felraktam a legfrissebb gyári firmware-t,nem igazán értek a konfigurálásához.Sikerült beüzemelnem,a másik gép kb8-10m-re van tőle,két fal van közöttük mondjuk mind a kettön van ajtó.Nem értem miért azt írja a gép hogy gyenge a jelerősség,öt rublikából 2 van.Mit tudok csinálni hogy jobb legyen a vétel,vegyek hozzá antennát?Ha igen milyet,ha lehet ne legyen túl drága?És melyikre a routerre vagy a vevőre?Következő kérdésem hogyan tudom azt beállítani hogy csak az a két (az eggyik kábellal csatlakozik hozzá) gép érje el a routert,más ne tudjon hozzá csatlakozni.

Köszönöm a választ előrre is! :idea:

Szia!

Olvastál te a Wifi biztonságáról? Nem hiszem, mert akkor nem kérdeztél volna ilyen naívat :D

WEP-pel, WPA-val, MAC address szűréssel, SSID tiltással vagy anélkül, sehogy sem vagy biztonságban!! Ha megfeszülsz se. Gyári és egyéb csicsa firmwarek, amiket itt nagyra értékelnek, nem tudnak VPN-t! Az egyetlen mód, hogy egy Wifi hálón biztonságan érezd magad, ha vpn (ipsec) kapcsolatot építesz fel a hálón! Azt aztán ezer évig törhetik a hackerek + kiddyk!

Ezért várom ide nagyon, hogy valamelyik nagy tudású kollega a számba rágja, hogy kell feltennem az OpenWRT-t az OpenVPN-nel, de egyenlőre semmi segítség sem jött!

Tehát ez úton kérek még egyszer mindenkit! Aki tud segíteni ne sajnálja rám azt a kis időt, amég leírja a megoldást!

#1228 Felhasználó inaktív   Rodney 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 12:43

hali! sürgős válaszra van szükségem:
wifi hálózatot akarunk az albérletbe, meg is tudakoltam hogy milyen routert érdemes venni (linksys wrt54g) viszont hatalmas kérdőjel van a fejembe a lakótársam géét illetően. az én gépem egy acer spire 5024 wlmi, amiben természetesen van WLAN, az övé viszont egy acer travelmate 2300, amiben ELVILEG van. viszont nem tudok megbizonyosodni benne, hogy tényleg. az ő gépében egy broadcom 440x hálókártya van, ami elvileg "csak" LAN kártya. már ha jól tudom. ha valaki tud erről valamit, légyszi írjön sürgősen, mert szeretnénk már rendelni a routert... viszont 17000-et nem akarunk kidobni az ablakon. (a laptopja MATRICÁJÁN fel van tüntetve a wlan, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy van is benne)
köszi előre is a gyors választ
Acer Aspire 5024 WLMi | Nintendo Wii | Logitech x-230

#1229 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 17:37

Mélységesen Tisztelt Urak!

Először is bocsanat, hogy élek, de olyanba kellene a segitség, hogy lenne egy DL624+ router, ill X-micro usb-s vezeteknelkuli halokartya, es 3 szamitogép (hálokartyakkal) 1 laptop (usb-s izével), ezeket kellene netmegosztassal, összevarázsolni, és jo lenne, ha halozatban latnak egymast fajlok masolasahoz.
Namost egy hulyegyerek számára is érthetoen valahol ez le lenne irva, hogy mit es hogy állitgassak, hogy mukodjon a dolog?  :think:

Köszönettel
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#1230 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 21:25

Olvass vissza, meg van net megosztás topic is, ha egyik sem használ, akkor kereső, utána google, utána szakibácsit felhív....
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1231 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 21:28

Idézet: VKP - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 20:25

Olvass vissza, meg van net megosztás topic is, ha egyik sem használ, akkor kereső, utána google, utána szakibácsit felhív....

hehe pontosan ezt akartam elkerulni, mert valahogy nincs rá kb 3-4 napom ... inkabb megy a kukába :p
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#1232 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 11:34

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 16:37

Mélységesen Tisztelt Urak!

Először is bocsanat, hogy élek, de olyanba kellene a segitség, hogy lenne egy DL624+ router, ill X-micro usb-s vezeteknelkuli halokartya, es 3 szamitogép (hálokartyakkal) 1 laptop (usb-s izével), ezeket kellene netmegosztassal, összevarázsolni, és jo lenne, ha halozatban latnak egymast fajlok masolasahoz.
Namost egy hulyegyerek számára is érthetoen valahol ez le lenne irva, hogy mit es hogy állitgassak, hogy mukodjon a dolog?  :think:

Köszönettel

DI-624-ben van a Wizard Mode, többek közt adnak egy magyar manualt is :up:

-C0pp3rM!n3-

#1233 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 16:57

Sziasztok!

Lenne 1 WLan kérdésem.Haverral kiépítettük a vezetéknélküli hálót. Megy is minden tökéletesen.
Nálam 1 DLINK DI-624+ router van, nála 1 DLINK DWL-G520+ PCI-os WLAN kártya.
A távolság köztünk légvonalban kb. 550 méter.
A gépek látják egymást, megy a NET is. Viszont akárhogy állígatjuk a dolgokat, a WLAN kártya mindig 11 MBit/sec sebességgel csatlakozik fel.Viszont ezt stabilan viszi. Helyi hálón 1.3-1.4 MByte/sec sebességgel lehet másolni.
Na most az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ennél nagyobb sebességet kihozni, vagy ilyen távon ennyi a maximum.Mert ugye a kártya és router elvileg max. 54 MBit/sec-et tudna.
A kézi könyvben valami olyasmit írnak hogy a TX Rate értékét a kártya magától állítja be, attól függően hogy milyen messze van az AP. Én hiába veszem nagyobb sebességre mindig 11 MBit-en csatlakozik fel.

#1234 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 18:48

Megmondjátok nekem egy gyors válaszban, hogy ez a cuccmiért annyira drága?
Miben tud többet mint egy router?  :confused:
firefox+foobar+mplayerc

#1235 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 20:45

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 10:34

DI-624-ben van a Wizard Mode, többek közt adnak egy magyar manualt is :up:

-C0pp3rM!n3-

arra a fénymasolt papirosra gondolsz?

mert ugyebár a routert helybol felismeri, es kezeli a vezeteknelkuli halokartya .. de hatotavolsagon belul barmilyen vezeteknelkuli halokarival ezt produkalja, szoval a szomszédomat már had ne lássam el internet kapcsolattal ... és ugyebár addig nagy gáz nincs, amig 1 gép van a routeren .. de amikor már több, és egymast is latni kellene .... szal a beállitasokrol egy szo sem esik a leirasban ...

annó a fix.tv-n volt errol valami musor ... és pik-pak beállitottak .. . de fene se gondolta, hogy ezzel fogok copni ... de ugylatom kissé remenytelen ... 

Bende

#1236 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 29. 23:44

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 17:57

A távolság köztünk légvonalban kb. 550 méter.
A gépek látják egymást, megy a NET is. Viszont akárhogy állígatjuk a dolgokat, a WLAN kártya mindig 11 MBit/sec sebességgel csatlakozik fel.Viszont ezt stabilan viszi. Helyi hálón 1.3-1.4 MByte/sec sebességgel lehet másolni.
Na most az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ennél nagyobb sebességet kihozni, vagy ilyen távon ennyi a maximum.Mert

500 méterről ennek örülni kell, mint majom a farkának...
Make love not Wor.

#1237 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 23:59

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 20:45

arra a fénymasolt papirosra gondolsz?

mert ugyebár a routert helybol felismeri, es kezeli a vezeteknelkuli halokartya .. de hatotavolsagon belul barmilyen vezeteknelkuli halokarival ezt produkalja, szoval a szomszédomat már had ne lássam el internet kapcsolattal ... és ugyebár addig nagy gáz nincs, amig 1 gép van a routeren .. de amikor már több, és egymast is latni kellene .... szal a beállitasokrol egy szo sem esik a leirasban ...

annó a fix.tv-n volt errol valami musor ... és pik-pak beállitottak .. . de fene se gondolta, hogy ezzel fogok copni ... de ugylatom kissé remenytelen ... 

Bende

HA kell msn tudok segiteni! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1238 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 00:32

Köszi Jahno. Akkor nem is próbálkozok tovább.
Végülis a 11 MBit is bőven elég.

#1239 Felhasználó inaktív   viattila 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 01. 04:49

Nekem is lenne egy pár kérdésem!
Szeretnék egy pár ismerősömmel egy kis faluban egy wireless hálózatot létrehozni!
Terveim szerint egy dlinkes AP lenne a központ pontosabban ez lenne az D-LINK DWL-2100AP 2,4GHz
108Mbps Access Point(ár 27150 FT) link hozzá
ez.
Az AP hez ez az antenna lenne KÖRSUGÁRZÓ Antenna 15dBi (TW) (ár 27750 FT)
ez.
Ez lenne a bázis oldal.
Kliens odal:
Kari D-LINK DWL-520+ 2,4GHz 22Mbps Wireless PCI Adapter (Br. 7.475 Ft)  link
Kliens antenna pedig YAGI ANTENNA 14dBi 55cm (mérő) ANTENNASHOP R (br 4000FT) link
Na akkor a kérdésem az lenne ezekkel az eszközökkel kivitelezhető e egy 1 km sugarú körben a háló kiépítés vagy nem?
Az AP egy padlásszobás lakás tetőjén lenne sacc egy 4m magas vas rudon(a környezeti tényezővel nem lessz gond mert nincsenek magas épületek és fák)
A másik kérdés pedig az lenne hogy már van egy wireless hálózat a körzetben de az csak a netre van megfér egymás melett a két hálózat vagy nem?
Ha valamilyen egységet kihagytam ami szükséges akkor azt légyszi irjátok meg a válasz jöhet mailban is vagy ide is!
Előre is kösz a válaszokat!

#1240 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 07:11

Idézet: viattila - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 4:49

Nekem is lenne egy pár kérdésem!
Szeretnék egy pár ismerősömmel egy kis faluban egy wireless hálózatot létrehozni!
Terveim szerint egy dlinkes AP lenne a központ pontosabban ez lenne az D-LINK DWL-2100AP 2,4GHz
108Mbps Access Point(ár 27150 FT) link hozzá
ez.
Az AP hez ez az antenna lenne KÖRSUGÁRZÓ Antenna 15dBi (TW) (ár 27750 FT)
ez.
Ez lenne a bázis oldal.
Kliens odal:
Kari D-LINK DWL-520+ 2,4GHz 22Mbps Wireless PCI Adapter (Br. 7.475 Ft)  link
Kliens antenna pedig YAGI ANTENNA 14dBi 55cm (mérő) ANTENNASHOP R (br 4000FT) link
Na akkor a kérdésem az lenne ezekkel az eszközökkel kivitelezhető e egy 1 km sugarú körben a háló kiépítés vagy nem?
Az AP egy padlásszobás lakás tetőjén lenne sacc egy 4m magas vas rudon(a környezeti tényezővel nem lessz gond mert nincsenek magas épületek és fák)
A másik kérdés pedig az lenne hogy már van egy wireless hálózat a körzetben de az csak a netre van megfér egymás melett a két hálózat vagy nem?
Ha valamilyen egységet kihagytam ami szükséges akkor azt légyszi irjátok meg a válasz jöhet mailban is vagy ide is!
Előre is kösz a válaszokat!

A D-link helyett inkább a USR multifunkciós AP-ját használd, lényegesen jobban jársz vele. A másik lehetőség a 802.11a, ahol biztos nem lesz problémád a zavaró tényezőkkel. 

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.