Vezetek nelkuli LAN II
Elküldve: 2005. 10. 14. 15:22
Szeretnék segitséget kérni egy DLINK DI-614+-os router és egy Wireless 802.11b/g, kártya öszekötéséhez.A kártya egy laptopba van beépítve ,keresi a hálózatot de nem találja.
Az az igazság ezt a routert amerikából kaptuk és kaptunk hozzá egy D-LINK DWL-650-es kártyát is amivel működik de az csak kölcsön van.
Vajon mi lehet az oka ,hogy a routert nem ismeri fel a Wireless 802.11b/g, kártya ?
A segitséget előre is köszönöm!
Üdv:pumpa
Elküldve: 2005. 10. 14. 16:15
Idézet: pumpa7 - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 15:22
Szeretnék segitséget kérni egy DLINK DI-614+-os router és egy Wireless 802.11b/g, kártya öszekötéséhez.A kártya egy laptopba van beépítve ,keresi a hálózatot de nem találja.
Az az igazság ezt a routert amerikából kaptuk és kaptunk hozzá egy D-LINK DWL-650-es kártyát is amivel működik de az csak kölcsön van.
Vajon mi lehet az oka ,hogy a routert nem ismeri fel a Wireless 802.11b/g, kártya ?
A segitséget előre is köszönöm!
Szerintem azért, mert az amerikai (11 csatorna) és az europai (13 csatorna) csatornakiosztás más...
Elküldve: 2005. 10. 14. 17:04
Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 17:15
Akkor ez már nem is fog működni?Erről ha lehetne egy kicsit bővebben.
Az az igazság már futottunk egy pár kört a beálítással. Beszéltünk a DLINK Magyarország müszaki képiselőjével ,de ő csak annyit mondott,hogy a Wireless 802.11b/g, kártya valószinüleg nem tudja a 802.11b-t.
Magyarul elhajtott.Ez volt a műszaki segitség.Beszéltünk a gép szervizével ahol először azt monták simán menie kellene ,majd végigvettük a vevőkárta beálításait azután nem értették miért nem megy és azt tanácsolták vigyük szervizbe a gépet.
Szerintem valami beálitási gond lehet, vagy még le kellene tölteni egy progit amivel működne,vagy amit te mondasz. Nemtudom ezért kérek segitséget.
Elküldve: 2005. 10. 14. 17:10
Idézet: pumpa7 - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 18:04
Akkor ez már nem is fog működni?Erről ha lehetne egy kicsit bővebben.
Az az igazság már futottunk egy pár kört a beálítással. Beszéltünk a DLINK Magyarország müszaki képiselőjével ,de ő csak annyit mondott,hogy a Wireless 802.11b/g, kártya valószinüleg nem tudja a 802.11b-t.
Magyarul elhajtott.Ez volt a műszaki segitség.Beszéltünk a gép szervizével ahol először azt monták simán menie kellene ,majd végigvettük a vevőkárta beálításait azután nem értették miért nem megy és azt tanácsolták vigyük szervizbe a gépet.
Szerintem valami beálitási gond lehet, vagy még le kellene tölteni egy progit amivel működne,vagy amit te mondasz. Nemtudom ezért kérek segitséget.
Hányas csatornára van állítva a router?
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2005. 10. 14. 19:36
Idézet: Mészike - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 18:10
Jelen pilanatban az 1-es csatornán szépen komunikál a kölcsön kártyával.
Már áttálitottuk a 11-es csatornára is de akkor sem látta a laptopot. Azt vettem észre , hogy a 11-es csatornán 10%-kal kevesebb a Signal strength az eredeti kártyánál.
Lehet , hogy ez hülyeség?
Elküldve: 2005. 10. 14. 20:05
Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 6:07
Egy kis segitsegre lenne szuksegem...
Egy ismerosom neteasy-s neteleresevel a kovetkezo problemaja van...
Iszonyatosan hullamzo a csatlakozas minosege.. En csak annyit neztem meg, hogy ha folyamatosan pingetem a neteasy serveret, akkor a ping egy darabig 8-15ms kozott ingadozik, majd elkezd felkuszni 200-500 fole, aztan jon par timeout, majd kezdodik elolrol...
Ugy nez ki a cucc, hogy van egy szamomra ismeretlen panel antenna, aztan egy DWL-810+ arra megy egy SMC VBR14G. A notebookjaban meg vmi MS PCMCIA g-s wifi kartya...
Merre erdemes keresgelni? A sajat cuccok kozot lehet vmi gond vagy inkabb a neteasy-vel?
Elore is koszi a segitseget!
1. Nezd meg milyen csatornan dolgozik a neteasy es milyennen a VBR14G ne legyen kozel egymashoz legalabb 4 csatorna
2. Ellenorizd a VBR14G es a laptop kozotti kapcsolatot is
A WLan szolgaltatas eseten nem szerencses sajat Wlan-t hasznalni nem szereti, zvarjak egymast.
Ellenorzes a szolgaltato fele
- VBR14G Wlan kikap, utp bedug pingel
- VBR14G kiiktat kozvetlenul pingel
fokozatosan felmerheto hol lehet tenylegesen a gyenge lancszem, ha a VBR14G Wlan kikapcsolasa utan stabil lesz a kapcsolat a neteasy nem okolhato semmiert.
Elküldve: 2005. 10. 14. 20:09
Idézet: pumpa7 - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 19:36
Már áttálitottuk a 11-es csatornára is de akkor sem látta a laptopot. Azt vettem észre , hogy a 11-es csatornán 10%-kal kevesebb a Signal strength az eredeti kártyánál.
Lehet , hogy ez hülyeség?
A Win neha megbolondul. A Lan kartyat tilsd le egyedul a Wlan engedelyezett majd ujra indtas ezutan probald meg. A Routert meg tegyed 6-7 csatornara.
Elküldve: 2005. 10. 14. 22:12
Idézet: bences - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:46
Egy kis segítség kéne
Helyzet:
notebook wifi, Asztali pc x-micro wifi
hálózatot szeretnék csinálni kettő között, és leosztani asztaliról a netet
régen már működött minden ugyanezekkel a gépekkel, volt net meg hálózat is
most ugyanazt csináltam, minden stimmel, a wifis ablakban ki is írja mindkét gép, h kapcsolódott, elvileg megy, de se netem se hálózatba nem látják egymást.
Ha pedig sima hálózati kártya meg kábellel kötöm össze őket, úgy h nem változtatok semmit, akkor van hálózat köztük, és net is van, minden működik rendesen.
Nem tudjátok mi lehet a gond.
Nekem lövésem nincs már semmi.
Előre is köszi
Erre a gondra senkinek nincs semmilyen ötlete?
lehet a windows a szar, v mi lehet?
Elküldve: 2005. 10. 16. 00:16
Elküldve: 2005. 10. 16. 00:18
Idézet: neonblue - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 1:16
Igen, de kurva szar lesz. Aztán akkor még finoman fogalmaztam. Térerőt sem fog mutatni, meg semmi, lassú lesz, aztán sosem tudod, hogy miért nem műxik. 12ezer pénz egy wireless router, ha a router funkcióját nem is használjátok, ennyit megér a kevesebb szopás.
Elküldve: 2005. 10. 16. 00:25
Elküldve: 2005. 10. 16. 00:31
Idézet: neonblue - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 1:25
Elvileg kellene működnie, gyakorlatban meg megyeget. Rakd össze, aztán meglátod, hogy elégedett vagy-e. Én nem vagyok
Elküldve: 2005. 10. 16. 00:37
milyen csak megyeget? milyen gondok lehetnek vele?
Elküldve: 2005. 10. 16. 06:53
Idézet: neonblue - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 23:37
milyen csak megyeget? milyen gondok lehetnek vele?
Mire akarod használni a kapcsolatot? Nem tudod kábelen összekötni? Hidd el, érdemes inkább kábelezni, még ha bonyolultnak tűnik is. Wirelessel rengeteg szívás lesz. Ha mindenáron azt akarod, akkor vegyél egy routert.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2005. 10. 16. 16:09
a hálózatot fájlok egymásnak küldéséhez, és egymáshoz való chatelésre használnánk
Szerkesztette: neonblue 2005. 10. 16. 16:11 -kor
Elküldve: 2005. 10. 16. 16:43
Elküldve: 2005. 10. 16. 20:12
Idézet: neonblue - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 15:09
a hálózatot fájlok egymásnak küldéséhez, és egymáshoz való chatelésre használnánk
Épületek közt elég felejtős lesz USB cuccokkal. Hacsak nem külső antennacsatis cuccot használsz.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2005. 10. 18. 02:27
Lenne egy olyan gondom hogy adsl netet kellene egy netgear router-en keresztül továbblőni egy d-link repeater segítségével egy asztali PC-ig, amiben egy msi pci kártya van. Minden beállítást lemásoltam a d-link AP-ban. Repeater módban van, beírva a netgear router mac címe, ssid ugyanaz. WEP -et használnám be is állítottam mindegyik eszközön. SSID broadcast tiltva van, illetve a wep van beállítva. Nincs mac szűrés. A PC látja a hálózatot a win xp -ben beállítottam a hálózat beállító varázslóval, próbál csatlakozni, de nem képes IP-t kapni. A jelerősség kíváló volt. Mi lehet a gond? SSID broadcast tiltása kavar esetleg bele? Vagy a titkosítás? NEm hinném hogy a wep gond lenne. Próbáltam kliens módban futtatni az AP-t, de akkor a pc nem látja a hálózatot. Azt is olvastam hogy a repeater mód különböző márkák esetén nem mindig működik. Ez lenne a gond?
Ha igen tud valaki mondani egy megfelelő márkát amivel megoldhatnám a dolgot.
Elküldve: 2005. 10. 18. 06:29
Idézet: aax - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 2:27
Lenne egy olyan gondom hogy adsl netet kellene egy netgear router-en keresztül továbblőni egy d-link repeater segítségével egy asztali PC-ig, amiben egy msi pci kártya van. Minden beállítást lemásoltam a d-link AP-ban. Repeater módban van, beírva a netgear router mac címe, ssid ugyanaz. WEP -et használnám be is állítottam mindegyik eszközön. SSID broadcast tiltva van, illetve a wep van beállítva. Nincs mac szűrés. A PC látja a hálózatot a win xp -ben beállítottam a hálózat beállító varázslóval, próbál csatlakozni, de nem képes IP-t kapni. A jelerősség kíváló volt. Mi lehet a gond? SSID broadcast tiltása kavar esetleg bele? Vagy a titkosítás? NEm hinném hogy a wep gond lenne. Próbáltam kliens módban futtatni az AP-t, de akkor a pc nem látja a hálózatot. Azt is olvastam hogy a repeater mód különböző márkák esetén nem mindig működik. Ez lenne a gond?
Ha igen tud valaki mondani egy megfelelő márkát amivel megoldhatnám a dolgot.
HA wlan cuccokat installálsz, minden esetben érdemes nulláról indulni. Magyarul, először próbáld meg minden titkosítás nélkül, majd utána a a titkosítást állítani. Ne hagyd figyelmen kívül azt sem, hogy sem a WDS, sem a repeater üzemmód nem teljesen szabványos; különböző gyártók esetén teljesen váratlan problémák merülhetnek fel.
Ha jól értem, jelenleg a repeaterig jutsz el. Meg kellene nézni, hogy a repeater ténylegesen kapcsolódik-e az AP-hoz; ez lenne a legelső lépés.
Elküldve: 2005. 10. 18. 16:00
Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 7:29
Ha jól értem, jelenleg a repeaterig jutsz el. Meg kellene nézni, hogy a repeater ténylegesen kapcsolódik-e az AP-hoz; ez lenne a legelső lépés.
Szia!
Igen biztosan kapcsolódik a repeater a routerhez, mert van benne egy site survey "program" amivel rákeresel a környezetben lévő eszközökre. Ezzel állítottam be a mac címet, tehát a repeater felismerte. Kipróbálom majd a titkosítás nélkül, de azt nem nagyon szeretném. Mi lehet még ami probléma?
Ahol repeater beállításokat leírják ott mindenhol az van hogy ugyanaz a ssid és titkosítás kell legyen ezért nem hiszem hogy a wep kavar be, de kipróbálom wep nélkül is. Ja és egy smc kártya egy laptopról is jó jelerősséget fog a PC mellől , próbál csatlakozni, de szintén nem tud .
Ha csatlakozom egyszer véletlen akkor az miből fog számomra kiderülni (azonkívül hogy jön a net)? Nyomjak egy tracerout-ot a routerig és az lesz a 2. hop vagy a repeater olyan mintha nem is lenne csak jelerősít? Vagy "netstat -n" kiírja?

Súgó
A téma zárva.