HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1301 Felhasználó inaktív   pumpa7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 15:22

Hali!

Szeretnék segitséget kérni egy DLINK DI-614+-os router  és egy Wireless 802.11b/g, kártya öszekötéséhez.A kártya egy laptopba van beépítve ,keresi a hálózatot de nem találja.
Az az igazság ezt a routert amerikából kaptuk és kaptunk hozzá egy D-LINK DWL-650-es kártyát is amivel működik de az csak kölcsön van.
Vajon mi lehet az oka ,hogy a routert nem ismeri fel a Wireless 802.11b/g, kártya ?

A segitséget előre is köszönöm!

Üdv:pumpa

#1302 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 16:15

Idézet: pumpa7 - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 15:22

Hali!

Szeretnék segitséget kérni egy DLINK DI-614+-os router  és egy Wireless 802.11b/g, kártya öszekötéséhez.A kártya egy laptopba van beépítve ,keresi a hálózatot de nem találja.
Az az igazság ezt a routert amerikából kaptuk és kaptunk hozzá egy D-LINK DWL-650-es kártyát is amivel működik de az csak kölcsön van.
Vajon mi lehet az oka ,hogy a routert nem ismeri fel a Wireless 802.11b/g, kártya ?

A segitséget előre is köszönöm!

Szerintem azért, mert az amerikai (11 csatorna) és az europai (13 csatorna) csatornakiosztás más...

#1303 Felhasználó inaktív   pumpa7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 17:04

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 17:15

Szerintem azért, mert az amerikai (11 csatorna) és az europai (13 csatorna) csatornakiosztás más...

Akkor ez már nem is fog működni?Erről ha lehetne egy kicsit bővebben.

Az az igazság már futottunk egy pár kört a beálítással. Beszéltünk  a DLINK Magyarország müszaki képiselőjével ,de ő csak annyit mondott,hogy a  Wireless 802.11b/g, kártya valószinüleg nem tudja a  802.11b-t.
Magyarul elhajtott.Ez volt a műszaki segitség.Beszéltünk a gép szervizével ahol először azt monták simán menie kellene ,majd végigvettük a vevőkárta beálításait azután nem értették miért nem megy és azt tanácsolták vigyük szervizbe a gépet.

Szerintem valami beálitási gond lehet, vagy még le kellene tölteni egy progit amivel működne,vagy amit te mondasz. Nemtudom ezért kérek segitséget.

#1304 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 17:10

Idézet: pumpa7 - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 18:04

Akkor ez már nem is fog működni?Erről ha lehetne egy kicsit bővebben.

Az az igazság már futottunk egy pár kört a beálítással. Beszéltünk  a DLINK Magyarország müszaki képiselőjével ,de ő csak annyit mondott,hogy a  Wireless 802.11b/g, kártya valószinüleg nem tudja a  802.11b-t.
Magyarul elhajtott.Ez volt a műszaki segitség.Beszéltünk a gép szervizével ahol először azt monták simán menie kellene ,majd végigvettük a vevőkárta beálításait azután nem értették miért nem megy és azt tanácsolták vigyük szervizbe a gépet.

Szerintem valami beálitási gond lehet, vagy még le kellene tölteni egy progit amivel működne,vagy amit te mondasz. Nemtudom ezért kérek segitséget.

Hányas csatornára van állítva a router?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1305 Felhasználó inaktív   pumpa7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 19:36

Idézet: Mészike - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 18:10

Hányas csatornára van állítva a router?

Jelen pilanatban az 1-es csatornán szépen komunikál a kölcsön kártyával.

Már áttálitottuk a 11-es csatornára is de akkor sem látta a laptopot. Azt vettem észre , hogy a 11-es csatornán 10%-kal kevesebb a Signal strength az eredeti kártyánál.
Lehet , hogy ez hülyeség?

#1306 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 20:05

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 6:07

Hello!

Egy kis segitsegre lenne szuksegem...

Egy ismerosom neteasy-s neteleresevel a kovetkezo problemaja van...
Iszonyatosan hullamzo a csatlakozas minosege.. En csak annyit neztem meg, hogy ha folyamatosan pingetem a neteasy serveret, akkor a ping egy darabig 8-15ms kozott ingadozik, majd elkezd felkuszni 200-500 fole, aztan jon par timeout, majd kezdodik elolrol...

Ugy nez ki a cucc, hogy van egy szamomra ismeretlen panel antenna, aztan egy DWL-810+ arra megy egy SMC VBR14G. A notebookjaban meg vmi MS PCMCIA g-s wifi kartya...

Merre erdemes keresgelni? A sajat cuccok kozot lehet vmi gond vagy inkabb a neteasy-vel?

Elore is koszi a segitseget!

1. Nezd meg milyen csatornan dolgozik a neteasy es milyennen a VBR14G ne legyen kozel egymashoz legalabb 4 csatorna
2. Ellenorizd a VBR14G es a laptop kozotti kapcsolatot is

A WLan szolgaltatas eseten nem szerencses sajat Wlan-t hasznalni nem szereti, zvarjak egymast.

Ellenorzes a szolgaltato fele
- VBR14G Wlan kikap, utp bedug pingel
- VBR14G kiiktat kozvetlenul pingel
fokozatosan felmerheto hol lehet tenylegesen a gyenge lancszem, ha a VBR14G Wlan kikapcsolasa utan stabil lesz a kapcsolat a neteasy nem okolhato semmiert.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1307 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 20:09

Idézet: pumpa7 - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 19:36

Jelen pilanatban az 1-es csatornán szépen komunikál a kölcsön kártyával.

Már áttálitottuk a 11-es csatornára is de akkor sem látta a laptopot. Azt vettem észre , hogy a 11-es csatornán 10%-kal kevesebb a Signal strength az eredeti kártyánál.
Lehet , hogy ez hülyeség?

A Win neha megbolondul. A Lan kartyat tilsd le egyedul a Wlan engedelyezett majd ujra indtas ezutan probald meg. A Routert meg tegyed 6-7 csatornara.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1308 Felhasználó inaktív   bences 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 22:12

Idézet: bences - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:46

Hello

Egy kis segítség kéne

Helyzet:
notebook wifi, Asztali pc x-micro wifi
hálózatot szeretnék csinálni kettő között, és leosztani asztaliról a netet
régen már működött minden ugyanezekkel a gépekkel, volt net meg hálózat is
most ugyanazt csináltam, minden stimmel, a wifis ablakban ki is írja mindkét gép, h kapcsolódott, elvileg megy, de se netem se hálózatba nem látják egymást.
Ha pedig sima hálózati kártya meg kábellel kötöm össze őket, úgy h nem változtatok semmit, akkor van hálózat köztük, és net is van, minden működik rendesen.
Nem tudjátok mi lehet a gond.
Nekem lövésem nincs már semmi.
Előre is köszi

Erre a gondra senkinek nincs semmilyen ötlete?
lehet a windows a szar, v mi lehet?

#1309 Felhasználó inaktív   neonblue 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 00:16

több gépet össze lehet kötni csak wireless usb-s eszközöket használva, router nélkül?

#1310 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 16. 00:18

Idézet: neonblue - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 1:16

több gépet össze lehet kötni csak wireless usb-s eszközöket használva, router nélkül?

Igen, de kurva szar lesz. Aztán akkor még finoman fogalmaztam. Térerőt sem fog mutatni, meg semmi, lassú lesz, aztán sosem tudod, hogy miért nem műxik. 12ezer pénz egy wireless router, ha a router funkcióját nem is használjátok, ennyit megér a kevesebb szopás.
Make love not Wor.

#1311 Felhasználó inaktív   neonblue 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 00:25

de csak két gép összekötéséhez fölesleges a router, ahoz elég a csak usbs eszközök?

#1312 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 16. 00:31

Idézet: neonblue - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 1:25

de csak két gép összekötéséhez fölesleges a router, ahoz elég a csak usbs eszközök?

Elvileg kellene működnie, gyakorlatban meg megyeget. Rakd össze, aztán meglátod, hogy elégedett vagy-e. Én nem vagyok :-D
Make love not Wor.

#1313 Felhasználó inaktív   neonblue 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 00:37

még nincsenek meg az eszközök,
milyen csak megyeget? milyen gondok lehetnek vele?

#1314 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 06:53

Idézet: neonblue - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 23:37

még nincsenek meg az eszközök,
milyen csak megyeget? milyen gondok lehetnek vele?

Mire akarod használni a kapcsolatot? Nem tudod kábelen összekötni? Hidd el, érdemes inkább kábelezni, még ha bonyolultnak tűnik is. Wirelessel rengeteg szívás lesz. Ha mindenáron azt akarod, akkor vegyél egy routert.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1315 Felhasználó inaktív   neonblue 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 16:09

kábelen nem lehet összekötni, mert egy utcában vannak a gépek,
a hálózatot fájlok egymásnak küldéséhez, és egymáshoz való chatelésre használnánk

Szerkesztette: neonblue 2005. 10. 16. 16:11 -kor

#1316 Felhasználó inaktív   bences 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 16:43

Olyan gondjaid lehetnek mint nekem, amire senki nem tud válaszolni. pár sorral feljebb elolvashatod a problémémat.

#1317 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 20:12

Idézet: neonblue - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 15:09

kábelen nem lehet összekötni, mert egy utcában vannak a gépek,
a hálózatot fájlok egymásnak küldéséhez, és egymáshoz való chatelésre használnánk

Épületek közt elég felejtős lesz USB cuccokkal. Hacsak nem külső antennacsatis cuccot használsz.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1318 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 02:27

Sziasztok!

Lenne egy olyan gondom hogy adsl netet kellene egy netgear router-en keresztül továbblőni egy d-link repeater segítségével egy asztali PC-ig, amiben egy msi pci kártya van. Minden beállítást lemásoltam a d-link AP-ban. Repeater módban van, beírva a netgear router mac címe, ssid ugyanaz. WEP -et használnám be is állítottam mindegyik eszközön. SSID broadcast tiltva van, illetve a wep van beállítva. Nincs mac szűrés. A PC látja a hálózatot a win xp -ben beállítottam a hálózat beállító varázslóval,  próbál csatlakozni, de nem képes IP-t kapni. A jelerősség kíváló volt. Mi lehet a gond? SSID broadcast tiltása kavar esetleg bele? Vagy a titkosítás? NEm hinném hogy a wep gond lenne. Próbáltam kliens módban futtatni az AP-t, de akkor a pc nem látja a hálózatot. Azt is olvastam hogy a repeater mód különböző márkák esetén nem mindig működik. Ez lenne a gond?  :think:
Ha igen tud valaki mondani egy megfelelő márkát amivel megoldhatnám a dolgot.  :respect:

#1319 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 06:29

Idézet: aax - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 2:27

Sziasztok!

Lenne egy olyan gondom hogy adsl netet kellene egy netgear router-en keresztül továbblőni egy d-link repeater segítségével egy asztali PC-ig, amiben egy msi pci kártya van. Minden beállítást lemásoltam a d-link AP-ban. Repeater módban van, beírva a netgear router mac címe, ssid ugyanaz. WEP -et használnám be is állítottam mindegyik eszközön. SSID broadcast tiltva van, illetve a wep van beállítva. Nincs mac szűrés. A PC látja a hálózatot a win xp -ben beállítottam a hálózat beállító varázslóval,  próbál csatlakozni, de nem képes IP-t kapni. A jelerősség kíváló volt. Mi lehet a gond? SSID broadcast tiltása kavar esetleg bele? Vagy a titkosítás? NEm hinném hogy a wep gond lenne. Próbáltam kliens módban futtatni az AP-t, de akkor a pc nem látja a hálózatot. Azt is olvastam hogy a repeater mód különböző márkák esetén nem mindig működik. Ez lenne a gond?  :think:
Ha igen tud valaki mondani egy megfelelő márkát amivel megoldhatnám a dolgot.  :respect:

HA wlan cuccokat installálsz, minden esetben érdemes nulláról indulni. Magyarul, először próbáld meg minden titkosítás nélkül, majd utána a a titkosítást állítani. Ne hagyd figyelmen kívül azt sem, hogy sem a WDS, sem a repeater üzemmód nem teljesen szabványos; különböző gyártók esetén teljesen váratlan problémák merülhetnek fel.
Ha jól értem, jelenleg a repeaterig jutsz el. Meg kellene nézni, hogy a repeater ténylegesen kapcsolódik-e az AP-hoz; ez lenne a legelső lépés.

#1320 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:00

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 7:29

HA wlan cuccokat installálsz, minden esetben érdemes nulláról indulni. Magyarul, először próbáld meg minden titkosítás nélkül, majd utána a a titkosítást állítani. Ne hagyd figyelmen kívül azt sem, hogy sem a WDS, sem a repeater üzemmód nem teljesen szabványos; különböző gyártók esetén teljesen váratlan problémák merülhetnek fel.
Ha jól értem, jelenleg a repeaterig jutsz el. Meg kellene nézni, hogy a repeater ténylegesen kapcsolódik-e az AP-hoz; ez lenne a legelső lépés.

Szia!

Igen  biztosan kapcsolódik a repeater a routerhez, mert van benne egy site survey "program" amivel rákeresel a környezetben lévő eszközökre. Ezzel állítottam be a mac címet, tehát a repeater felismerte. Kipróbálom majd a titkosítás nélkül, de azt nem nagyon szeretném. Mi lehet még ami probléma?
Ahol repeater beállításokat leírják ott mindenhol az van hogy ugyanaz a ssid és titkosítás kell legyen ezért nem hiszem hogy a wep kavar be, de kipróbálom wep nélkül is. Ja és egy smc kártya egy laptopról is jó jelerősséget fog a PC mellől , próbál csatlakozni, de szintén nem tud .

Ha csatlakozom egyszer véletlen akkor az miből fog számomra kiderülni (azonkívül hogy jön a net)? Nyomjak egy tracerout-ot a routerig és az lesz a 2. hop vagy a repeater olyan mintha nem is lenne csak jelerősít? Vagy "netstat -n" kiírja?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.