HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1371 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:51

Idézet: Robee - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 17:56

Hi all! Dlink dwl200ap+ -t szeretnék kliens módban használni. A remote ap egy linksys wrt54g rácsatlakozik a dlink de adatmozgás semmi. Már agyam nincs hogy mi lehet a baj. Linksysbe minden szabadjára van engedve nincs titkosítás meg semmi. Mégse megy. Valaki tud segíteni?

nekem majdnem ugyan ez a párosítás teljesen jól működik!! (a router gs)

Ird már le, hogy vannak beállítva a cuccok (gépek, ap, router) és milyen messze vannak egymástól!!

(fw mindkettőn a legfrissebb ugye?)

#1372 Felhasználó inaktív   Robee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 23:13

Idézet: istvan_ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 20:51

nekem majdnem ugyan ez a párosítás teljesen jól működik!! (a router gs)

Ird már le, hogy vannak beállítva a cuccok (gépek, ap, router) és milyen messze vannak egymástól!!

(fw mindkettőn a legfrissebb ugye?)

Hi! Azóta megoldódott a gondom! Fogalmam sincs mi lehetett annyit tettem hogy átállítottam a dlink ipjét egy olyan tartományra mint amilyet a linksys is oszt.

#1373 Felhasználó inaktív   Robee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 09:23

Közben a gondom csak annyi lett hogy az IPt ugye a linksys osztja. Most megy a net. Így viszont a dlink menüjét nem tudom elérni azon az ipn ami bevan állítva. Ahogy lehúzom az antennát és az UTP kábelt majd visszadugom újra keresi a gép az eszközt nem kap IPt akkor egyből bejön a menüje. Érdekes.

#1374 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 18:54

Idézet: fcseh - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:44

2. lsmod szerint betölti az ipw2200 kernelmodult tehát meghajtja a WLAN kártáyt viszont ifconfig, iwconfig -nál nem látok egyetlen-egy WLAN eszközt sem csak az eth0-át ami ugye ethernet azaz LAN.

Biztos vagy benne? Nekem pl. avaya kártyát eth0-ra rakott, atheros-t meg ath0-ra... Az ethernet realteket fel sem rakta.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1375 Felhasználó inaktív   mazdakoma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 22:03

Sziasztok Wlan Guruk!

Egy problémával fordulnék hozzátok:

Adott egy Linksys WRT54G wireless router és egy notebookban egy qcom MiniPCI wireless hálókártya. A hálókártyát driverével felinstalláltam, a rendszer szerint működik. A routert beállítottam, simán vezetékesen el is osztogatja a netet szépen. Viszont amikor a wlan kártyával vezeték nélküli hálózatot akarok keresni akkor nem talál semmit. Semmit. Az SSID beállítás azonos a routerben és a kártyánál, próbáltam titkosítás nélkül (bár a windows beállítások között nem találtam sehol olyat h titkosítás nélkül menjen csak a routerben), próbáltam azonos WEP kódokat beállítani hátha de nem igazán. Váltogattam a csatornákat is, restartoltam dsl modemet és routert is. Hol lehet a hibám? Van valami amit teljesen kihagytam? Még korábban nem állítottam be ilyet de mást nem találtam h írták volna valahol állítani kell még. Magát a gépet még nem volt alkalmam más, már működő wlan hálózatban kipróbálni, de a windows xp elviekben működőképesnek látja a kártyát.

Minden segítséget nagyon köszönök előre is.

#1376 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 07:25

Idézet: mazdakoma - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 22:03

Sziasztok Wlan Guruk!

Egy problémával fordulnék hozzátok:

Adott egy Linksys WRT54G wireless router és egy notebookban egy qcom MiniPCI wireless hálókártya. A hálókártyát driverével felinstalláltam, a rendszer szerint működik. A routert beállítottam, simán vezetékesen el is osztogatja a netet szépen. Viszont amikor a wlan kártyával vezeték nélküli hálózatot akarok keresni akkor nem talál semmit. Semmit. Az SSID beállítás azonos a routerben és a kártyánál, próbáltam titkosítás nélkül (bár a windows beállítások között nem találtam sehol olyat h titkosítás nélkül menjen csak a routerben), próbáltam azonos WEP kódokat beállítani hátha de nem igazán. Váltogattam a csatornákat is, restartoltam dsl modemet és routert is. Hol lehet a hibám? Van valami amit teljesen kihagytam? Még korábban nem állítottam be ilyet de mást nem találtam h írták volna valahol állítani kell még. Magát a gépet még nem volt alkalmam más, már működő wlan hálózatban kipróbálni, de a windows xp elviekben működőképesnek látja a kártyát.

Minden segítséget nagyon köszönök előre is.

Ez önmagában nem jelent sokat :). Először is b vagy g vagy a kártya? Milyen csatornát használsz? Milyen távolságról? Be van kapcsolva a wireless az AP-n?

#1377 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 08:26

Idézet: fcseh - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 18:44

Hát nem könnyű.....
Mit csináltam rosszul?

Jó cd-t töltöttél le? Gondolom, hogy igen, de hátha mégsem.  :p

auditor-200605-02-no-ipw2100.iso Elvileg ez az.

This version is for systems with the Intel B/G wireless cards (IPW2200) only. All other system should take the version below.

The md5sum of auditor-200605-02-no-ipw2100.iso is "70a5f3e47c191c055366b3b0a3fa2c90"

Ha nagyon nem megy, szerintem csinálj egy 4-5 gigás partíciót, rakj fel egy suse linux 10.0 vagy 10.1-et és az biztos korrektül betölti a jó modult. Telepítsd a kismetet meg a többi audit szoftvert és hajrá.  :D
Nem használom az auditort, de érdemes feltelepíteni a hd installerjével.

#1378 Felhasználó inaktív   mazdakoma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 08:45

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 8:25

Ez önmagában nem jelent sokat :). Először is b vagy g vagy a kártya? Milyen csatornát használsz? Milyen távolságról? Be van kapcsolva a wireless az AP-n?

lrajmon

A gép és a wlan router közvetlen egymás mellett van pont azért mert először tesztelni akartam hogy működik-e a dolog. (távolság kb 10 centi  :)  )

A MiniPCI kártya b-s, próbáltam a routerban állítani hogy csak b-s eszközökkel dolgozzon együtt, meg mixed változatban is de nem ok. A csatornákat mint írtam is az eredeti hozzászólásomban próbáltam váltogatni többfélére - eredménytelenül. A routerben engedélyezve van a wireless és a router elején világít is a kis wlan lámpácska (gondolom ezt jelezve).

Ezek alapján valami ötlet? Kösz a segítséget.

#1379 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 09:02

A miniPCI kártyákra rá vannak dugva az antennacsatik? Láttam már olyan notit, amibe utólag kellett belerakni az antennát, a miniPCI kártyával együtt.

Szerkesztette: VKP 2005. 11. 03. 09:06 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1380 Felhasználó inaktív   mazdakoma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:50

Idézet: VKP - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 10:02

A miniPCI kártyákra rá vannak dugva az antennacsatik? Láttam már olyan notit, amibe utólag kellett belerakni az antennát, a miniPCI kártyával együtt.

VKP

Igen rá van dugva az antenna csatlakozó, a szervizben szereltettem be, nem én dugtam rá. Azt hogy melyik hova van csatlakoztatva az mindegy? 2 van ugye. ECS 532-es notebookról van szó, Mást nem ír a manualja hogy kellene csinálni a wlan működéséhez a miniPci beszerelésén kívül. Biosban lehet hogy kell valamit engedélyezni esetleg? Mindjárt meg is nézem :)

#1381 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 15:15

Idézet: fcseh - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:20

Jol látom a dátumot, 2006-os?????

Nem.
20-06-05- 2005 06 20

#1382 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 17:56

Nem tudja valaki tapasztalatból, hogy számít-e a wpa-psk titkosításnál, hogy hány karakter a jelkulcs a stabil kapcsolathoz. Mert van egy 54Mbit-es router meg egy 5dbi-s antennával ellátva meg egy PC szintén ugyanilyen antennával ellátva. Windows XP kezeli a kapcsolatot és megy is egy darabig(5-10perc) a net majd a kapcsolat ikonja megmarad gyenge ill rossz minőséget ír 54 Mbit -es link mellett de nem jönnek be az oldalak. 63 karakteres WPA-PSK jelkódolás van beállítva. Elképzelhető ha kevesebb karaktert állítok be vagy esetleg WEP 128bit-es kulcsot akkor nem lenne ez a probléma, hogy nem jönnek be az oldalak?
Mert hogy a furcsa az, hogy a link megmarad és nem is veszi vissza az adatátvitelt 11Mbitre vagy 5,5 Mbitre.

#1383 Felhasználó inaktív   Bocim 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 16:59

Udv!

Mediterran eghajlat alatt netezem, ami annyit jelent majdnem dzsungel :)
D-Link 634-M-es wireless modem tolem 35 m-re van, egy massziv köhazbol irom e sorokat, ahol a falvastagsag 65 cm. Jelentem, tokeletesen megy minden..... azt a hazat, ahol a modem van nem is latom a sok palmafatol,ennek ellenere 54Mbites a vonal. Netsumblerrel nezve -50 dBm-es a sav.

Fostam tole, hogy nem fog menni, de 1 napja rendesen megy minden ahogyan az a big buchban meg van irva.
Mindenkinet udvozlet a Rivierarol :)

Bocim

Szerkesztette: Bocim 2005. 11. 05. 17:02 -kor

#1384 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 08:31

Idézet: fcseh - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 12:03

...
- Inkább ujabb fw. -el probálkozzál a routeren.
- Nézd meg a csatlakozokat, hogy minden rendben van-e.
- Házilag barkácsolt antenna vagy gyári? (A házilag barkácsoltaknál ha nem jol számolják az antenna karakterisztikáját az tud okozni eléggé érdekes problémákat).
- Nézd meg a routeren az MTU Size-ot, hogy mire van állítva (ha rosszul van beállítva bizonyos weboldalak nem jönnek le)
...

Szevasz!

MTU-ra gondoltam én is adsl-nél 1492-re szokták állítani, ha jól tudom.
Firmware frissebb nincs régóta a gyártó oldalán.
Gyári Zyxel antenna, nem lehet vele gond.

A furcsa az, hogy egy ideig bejön pl. google.co.hu aztán index ilyesmik, ott kattintgattam a linkekre hogy megy-e a net és megy is vagy 5 percig aztán meg mindegyikre azt dobja, hogy az oldal nem található. google index stb.

Ez az MTU probléma lehet ilyen jellegű? Azt hiszem most az alapértéken(1500?) van. ADSL-t hosszútávon nem használtam routerrel szóval nem tudom.

#1385 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 19:49

Hi!

Van egy WRT54G, erre csatlakozik egy WAP54G. Ezekhez PC-k utp-n. Eddig Win98SE-m volt, és WRT54G-ről WAP54G-re 1900 Kbyte/s-mal tudtam másolni.
Felraktam az XP-t és már csak 800 Kbyte/s-mal tudok másolni. (megpróbáltam tesóm gépén is, és ugyanaz az eredmény)

Ha csak egy switchen keresztül másolok 98-ról XP-re 3900 Kbyte/s, de XP-röl 98-ra 6200, illetve 98-ról 98-ra is 6200 körül.

Bocs ha kicsit off vagyok, de gondolom sokan használtok XP-t. Mitől ekkora a különbség az adatátvitelnél? (főleg az 1900 helyett a 800 Kbyte/s zavar)

#1386 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 20:00

Idézet: mazdakoma - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 12:50

VKP

Igen rá van dugva az antenna csatlakozó, a szervizben szereltettem be, nem én dugtam rá. Azt hogy melyik hova van csatlakoztatva az mindegy? 2 van ugye. ECS 532-es notebookról van szó, Mást nem ír a manualja hogy kellene csinálni a wlan működéséhez a miniPci beszerelésén kívül. Biosban lehet hogy kell valamit engedélyezni esetleg? Mindjárt meg is nézem :)

short/long preamble-t próbálj meg változtatni...

#1387 Felhasználó inaktív   mazdakoma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:40

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 21:00

short/long preamble-t próbálj meg változtatni...

köszönöm h próbáltatok segíteni. megoldódott a gond, bár nem tudom mitől. párszor resetáltam modemet meg routert, beállítgattam mindent többször és egyszer csak megindult a dolog. pedig mindig tök ugyanazt csináltam :D

#1388 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:50

Mielött kérdeznék vagy topicot nyitnék feleslegessen van valahol egy jó kis leírás arról, hogyí hogyan kell jól beállítani egy wireless routert?

#1389 Felhasználó inaktív   lotus81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:00

eszközök: dlink di-614+ router és dwl-900ap+ repeater módban, laptop integrált wlannal (b/g)
próbléma: a repeater olyan helyen van, ahonnan a router jele kb. 95% . A laptop a legtávolabbi helyen a repeatertől is 85%-os jelet mér. Mégis a repeater közvetlen közelébe az adatátviteli sebesség normális, a legtávolabbi ponton csak 8kb/sec !!! noha a jel erőssége, minőség, és a zaj szint igen jó.

Nincs valami ötletetekarra, hogy ezt mi okozza és, hogy milyen beállításokkal lehetne normális sebességet elérni?

#1390 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 15:13

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 23:50

Mielött kérdeznék vagy topicot nyitnék feleslegessen van valahol egy jó kis leírás arról, hogyí hogyan kell jól beállítani egy wireless routert?

Persze hogy van! Mindegyik routerhez adják is cd-n, vagy 'füzet' formában....  :)
A használati útmutatótó jobbat nem nagyon fogsz találni..... Vagy van esetleg konkrét kérdésed, egy típussal, vagy szolgáltatással kapcsolatban? Mert most kb olyat kérdeztél, hogy: hogy kell autót vezetni.....

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.