Vezetek nelkuli LAN II
Elküldve: 2005. 10. 25. 15:33
Wirelessben teljesen zöldfülű vagyok, ezért kérek segítséget.
Rádiós netet szeretnék otthonra notebookra. A kérdésem az, hogy kell/érdemes valamilyen eszközt tenni a rádiós net és a notebook közé (AP, router) vagy elég lehet a noti wireless csatlakozója?
Elküldve: 2005. 10. 25. 15:45
Idézet: zolli - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 15:24
Sürgősen kéne egy kis segítség.
Kéne valami prog amivel bizonyos időközönként tudnám figyelni hogy van-e a közelben
aktív WLAN hálózat, ja és mindezt úgy kéne hogy nem vok a gépnél.
És jó lenne ha talált v.mit azt tudná naplózni is.
Előre is köszi.
Üdv.
Szia!
Ha PCI WLAN karid +WIN-ed van akkor: http://www.netstumbler.com/downloads/netst...aller_0_4_0.exe
Elküldve: 2005. 10. 25. 17:21
Idézet: aax - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 17:00
Igen biztosan kapcsolódik a repeater a routerhez, mert van benne egy site survey "program" amivel rákeresel a környezetben lévő eszközökre. Ezzel állítottam be a mac címet, tehát a repeater felismerte. Kipróbálom majd a titkosítás nélkül, de azt nem nagyon szeretném. Mi lehet még ami probléma?
Ahol repeater beállításokat leírják ott mindenhol az van hogy ugyanaz a ssid és titkosítás kell legyen ezért nem hiszem hogy a wep kavar be, de kipróbálom wep nélkül is. Ja és egy smc kártya egy laptopról is jó jelerősséget fog a PC mellől , próbál csatlakozni, de szintén nem tud .
Ha csatlakozom egyszer véletlen akkor az miből fog számomra kiderülni (azonkívül hogy jön a net)? Nyomjak egy tracerout-ot a routerig és az lesz a 2. hop vagy a repeater olyan mintha nem is lenne csak jelerősít? Vagy "netstat -n" kiírja?
ajánlanám figyelmedbe:
http://support.dlink.com/faq/view.asp?prod...+_revC#repeater
Repeater mode nem része a wifi szabványnak, így a kompatibilitás igen ritka különböző eszközök között. A d-link ap-k repeater módban általábnan még csak nem is az összes d-link eszköz jelét képesek ismételni (pl. The DWL-900AP+ will repeat the wireless signal of:
DWL-800AP+
DWL-900AP
DWL-900AP+
DWL-1000AP
DWL-1000AP+
DWL-2000AP
DI-614+
DI-624 (revB)
DI-711
DI-713
DI-714
DI-764
DI-774)
Wep biztos nem lehet akadály. Amennyiben sikerül összehoznod ugyan azt a ssid fogod látni kétszer különböző mac-el.
Elküldve: 2005. 10. 25. 17:23
Idézet
Ha PCI WLAN karid +WIN-ed van akkor: http://www.netstumbl...aller_0_4_0.exe
És hogy használjam.??
Amúgy nagyon köszi.
Csak azért kell mert ma leszálltam a bus-ról és mit láttam, a hozzánk nagy közel eső kocsma(+lakóház) teraszán ott figyelt egy ku*va nagy WLAN antenna nem pont felénk néz de nem irányított hanem szóró tőlünk a ház olyan 300M-re lehet.
És remélem van net is rajta mert ha van dobok fel egy linux-ot és feltöröm (csak azért linux mert winfosra nem tudok törő progi)
Köszi mégegyszer.
Üdv.
Elküldve: 2005. 10. 25. 21:10
Előre is bocsi, de sajna alig vagyok netközelben, így nincs lehetőségem visszaolvasni. A kérdés is elég láma lesz, mert abszolút nem értek a vezetéknélküli nethez.
Szóval nálunk van egy hely, ahol szabadon lehet netezni, mert a városháza környékén van valami adó, ami csak egy bizonyos területen sugároz. A laptopos arcok el is lepték a környéket, merthogy nekik ugye van valami wireless hálózati csatolójuk a gépben. Ilyen kártyát szeretnék én is a PC-mbe venni, mert nagy eséllyel nálunk még használható a jel.
A kérdésem az lenne, hogy mi egész pontosan az eszköz neve. Továbbá, hogy megoldható e a kártyáról az antenna kivezetése. Ebben az árlistában vannak vezetéknélküli kommunikációs cuccok (az optikai egységek alatt), ha ráböknétek a megfelelőre nagyon hálás lennék.
Sulinet árlista
Szerkesztette: CAC 2005. 10. 25. 21:11 -kor
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870
Elküldve: 2005. 10. 26. 06:13
Idézet: lotus81 - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 18:21
http://support.dlink.com/faq/view.asp?prod...+_revC#repeater
Repeater mode nem része a wifi szabványnak, így a kompatibilitás igen ritka különböző eszközök között. A d-link ap-k repeater módban általábnan még csak nem is az összes d-link eszköz jelét képesek ismételni (pl. The DWL-900AP+ will repeat the wireless signal of:
DWL-800AP+
DWL-900AP
DWL-900AP+
DWL-1000AP
DWL-1000AP+
DWL-2000AP
DI-614+
DI-624 (revB)
DI-711
DI-713
DI-714
DI-764
DI-774)
Wep biztos nem lehet akadály. Amennyiben sikerül összehoznod ugyan azt a ssid fogod látni kétszer különböző mac-el.
Köszi.
Még annyit, hogy ha wireless client módba állítom az AP-t és összekötöm az egyszem utp porttal akkor jön rajta a net?
Magyarul a repeater funkció és a kliens mód között annyi a különbség, hogy míg a repeaternél a host gép vezeték nélkül csatlakozik addig a kliens módú AP-hoz meg vezetékkel?
Elküldve: 2005. 10. 26. 13:54
Sziasztok!
Van egy eladó USR5430-as bridge,nagyon jó állapotban,2 hónapos,garanciális,legújabb firmware,WEP-WPA-WPA2.15000 Ft-ért elvihető.
Ha érdekel:
Email:redeir@duropack.hu
Tel:+36-30-362-1346
Elküldve: 2005. 10. 28. 20:48
Idézet: CAC - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 22:10
Előre is bocsi, de sajna alig vagyok netközelben, így nincs lehetőségem visszaolvasni. A kérdés is elég láma lesz, mert abszolút nem értek a vezetéknélküli nethez.
Szóval nálunk van egy hely, ahol szabadon lehet netezni, mert a városháza környékén van valami adó, ami csak egy bizonyos területen sugároz. A laptopos arcok el is lepték a környéket, merthogy nekik ugye van valami wireless hálózati csatolójuk a gépben. Ilyen kártyát szeretnék én is a PC-mbe venni, mert nagy eséllyel nálunk még használható a jel.
A kérdésem az lenne, hogy mi egész pontosan az eszköz neve. Továbbá, hogy megoldható e a kártyáról az antenna kivezetése. Ebben az árlistában vannak vezetéknélküli kommunikációs cuccok (az optikai egységek alatt), ha ráböknétek a megfelelőre nagyon hálás lennék.
Sulinet árlista
ez:
http://www.linksys.h...a=wmp54gs_.html
vagy ez kell neked:
http://www.linksys.h...?a=wusb11_.html
Elküldve: 2005. 10. 30. 01:11
Haverom kitörte!!! a wlan kártyájából a csatlakozót és megsérült a nyák is rendesen. A kártya helyett egy AP rakna be inkább. Hosszú volt az antennakábel is, így most csak UTP kell majd.
A router egy SMC WBR14T-G típusú. Kinéztem egy SMCWEBT-G AP-t hozzá. Az SMC weblapján azt írja: "One internal antenna and one external removable antenna". Máshol meg azt, hogy fix, nem levehető antenna. Ki ismeri a tipust, levehető?
Szerintetek ez menni fog így együtt? AP-hez nem konyítok de ilyenkor kliens módban menne ugye?
Ha ez így OK, akkor a kliens gépen az AP-t vagy a routert kell megadni átjárónak?
Elküldve: 2005. 10. 31. 06:30
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54
Elküldve: 2005. 10. 31. 11:29
Vagy direktben mmcx vagy vennék egy sma csatis antennát viszont ahhoz kellene egy mmcx sma pigtail.
Hol kapnék vagy csináltathatnék ilyet? Boltot tudok ahol kábelt és csatit meg tudnám venni, de ott nem tudják rákrimpelni a csatlakozókat.
Másik dolog hogy láttam egy boltban wrt54g routert br. 17500 Ft -ért , erre egyszerűen(web-es felületen) fel lehet olyan firmware-t tölteni amivel nagyobb lesz az adó teljesítmény? Egy olyan kapcsolatnál segíthet stabillá tenni a kapcsolatot ahol éppenhogy van link?
Elküldve: 2005. 10. 31. 16:03
Idézet: aax - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 11:29
Vagy direktben mmcx vagy vennék egy sma csatis antennát viszont ahhoz kellene egy mmcx sma pigtail.
Hol kapnék vagy csináltathatnék ilyet? Boltot tudok ahol kábelt és csatit meg tudnám venni, de ott nem tudják rákrimpelni a csatlakozókat.
Másik dolog hogy láttam egy boltban wrt54g routert br. 17500 Ft -ért , erre egyszerűen(web-es felületen) fel lehet olyan firmware-t tölteni amivel nagyobb lesz az adó teljesítmény? Egy olyan kapcsolatnál segíthet stabillá tenni a kapcsolatot ahol éppenhogy van link?
Mmcx csatis antenna szerintem nincs. Vagy "N" csatlakozó szokott lenni rajta vagy semmilyen (kivéve a kis asztali botantennákat). Ha pesten vagy tudok egy helyet, ahol rákrimpelik neked (váci út környékén).
Ha az új firmware-ben van lehetőség kimeneti teljesítmény állítására és feljebb lehet tolni, akkor erősebb lesz a jel és ez segíthet.
Én kérdésemre valaki?
Elküldve: 2005. 10. 31. 16:37
Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 17:03
Ha az új firmware-ben van lehetőség kimeneti teljesítmény állítására és feljebb lehet tolni, akkor erősebb lesz a jel és ez segíthet.
Én kérdésemre valaki?
Az kell, olyan bot antenna féleség. Van mmcx csak ritka és inkább külföldön lehet kapni. Legalább is én láttam már képen.
A címét meg tudod adni? Esetleg webcím, e-mail.
Különben erről volna szó.
Elküldve: 2005. 10. 31. 21:03
Idézet: aax - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 11:29
Sajnos nem emlékezem pontosan a műhely címére, de a gigatechniknél vettem a csatikat és ott ajánlották a szervízt ahol krimpelnek. Hívd fel őket és megmondják neked a pontos címet (a Lehel tér környékén).
Gigatechnik oldala
Elküldve: 2005. 10. 31. 21:26
Idézet: fcseh - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 8:27
Win alatt ezzel a kártyával, hogy tudok Wlant törni????
WPA-SPK gyakorlatilag nem törhető, WEP meg akármilyen, bizonyos számú mintából igen.
Elküldve: 2005. 11. 01. 04:44
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:26
Nem akarok beleokoskodni
Illetve azt mondják olyan max 20 karakterig brute force-szal is. Tény hogy egy 63 karakteres(random) kulccsal ma még biztonságossá lehet tenni a hálózatunkat. Elvileg...
fcseh: Nézd meg a Commview for Wifi-t.
Lehet itt is problémás a driver.
Mondjuk nem tudom mit értesz dump alatt, de gondolom sniffelni akarod a saját hálózatod.
Auditor SC live cd nem jó? Igaz nem windows.
Elküldve: 2005. 11. 01. 04:48
Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:03
Gigatechnik oldala
Na rájuk gondoltam én is, csak hát ők nem tudják rárakni. Ez a Lehel tér ismerős nekem. Lehet a Lehel út elején van?(Mármint a bolt.)
Na majd utánanézek. Köszi!.
Elküldve: 2005. 11. 01. 07:35
Idézet: aax - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 4:48
Na majd utánanézek. Köszi!.
MMCX/RPSMA átalakító + Zyxel gyári antenna kb. 2+3,5eFt www.wlan-ok.hu. Hívd fel őket telefonon.
Elküldve: 2005. 11. 01. 09:23
Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 8:35
Köszi megnézem.
Elküldve: 2005. 11. 01. 16:56

Súgó
A téma zárva.