HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1461 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 00:42

Idézet: neonblue - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 0:31

az ASUS márkáról mi a vélemény? vannak valakinek tapasztalatai vele?

WL-130B-t, WL-138G-t, meg az USB-s cuccát szeressük. Routerét annyira nem.
Make love not Wor.

#1462 Felhasználó inaktív   de70xxx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:12

nah csá új vagyok a wlan témában, és lenne hozzátok egy kérdésem.....Van 2 panelház egymástól 262m-re. Wan egy SMC WBR14-G2 Wlanos Router meg hozzá egy SMC WPCI-G2 fogadó pci kártya....Kipróbáltam, vizuális rálátással ismerik egymást, 80-100Kb/s sebességgel megy is a cuccos...Nah én most ezen a kapcsolaton akarok megosztani egy 2mB-s netet...DE: A fogadónál a gépet be kell vinni a szobába( csak kipróbálásra kivittem a konyhába )...Nah akkor a boltokba magyaráztak nekem aranyozoot csatlakozóról meg aranyozott kábelről, asse baj hogy rohattdrága, viszont azt is mondják, hogy ezen a 6méteren az a gyenge jel is megszűnik, ami fogadtam ( a gyerek csak böngészésre használná a netet, szóval szerintem az a 80-100Kbit bőven elég lenne neki....)....Ezt szerettem volna kérdezni, hogy van-e valakinek ilyen kábeles sebességveszteséggel kapcsolatos tapasztalata, vagy ha vki tud nekem mondani valami beváltat a házilag tákolt parabolacuccokról, vagy esetleg erősítőkről.....THX

#1463 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 29. 16:09

Idézet: de70xxx - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:12

nah csá új vagyok a wlan témában, és lenne hozzátok egy kérdésem.....Van 2 panelház egymástól 262m-re. Wan egy SMC WBR14-G2 Wlanos Router meg hozzá egy SMC WPCI-G2 fogadó pci kártya....Kipróbáltam, vizuális rálátással ismerik egymást, 80-100Kb/s sebességgel megy is a cuccos...Nah én most ezen a kapcsolaton akarok megosztani egy 2mB-s netet...DE: A fogadónál a gépet be kell vinni a szobába( csak kipróbálásra kivittem a konyhába )...Nah akkor a boltokba magyaráztak nekem aranyozoot csatlakozóról meg aranyozott kábelről, asse baj hogy rohattdrága, viszont azt is mondják, hogy ezen a 6méteren az a gyenge jel is megszűnik, ami fogadtam ( a gyerek csak böngészésre használná a netet, szóval szerintem az a 80-100Kbit bőven elég lenne neki....)....Ezt szerettem volna kérdezni, hogy van-e valakinek ilyen kábeles sebességveszteséggel kapcsolatos tapasztalata, vagy ha vki tud nekem mondani valami beváltat a házilag tákolt parabolacuccokról, vagy esetleg erősítőkről.....THX

Ilyesmi kérdést akkor illik feltenni, ha végigolvasva a fórumot nem találtál rá választ.

#1464 Felhasználó inaktív   de70xxx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 19:11

há láttam ezt-azt a fórumba, de nem tudom hogy ebből mi megy meg mi a hülyeség....

#1465 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 19:26

Üdv,

notimon szeretnék néha itthon is netezni. Ami adott: ADSL -> Linuxos router-PC -> switch -> gépek.
Tehát ez eddig egy tök sima drótos hálózatmegosztás, semmi WLAN. Namost van egy 11 Mbites X-Micro usb-s cuccom, ezt rádugom az én asztali gépemre. A notimban meg van egy picimacis SMC. A noti hogyan tudna rálátni az én hálózatomra?  :think: Az én asztali gépemben egy db hálókártya van, annak ip-címe: 192.168.0.x, átjáró: 192.168.0.1 (router). Erre van rádugva az USBs cuccli, ennek semmit sem buheráltam a beállításaival. Szóval mit és hogyan kéne beállítani?  :think:

Szerkesztette: FakeJack 2005. 11. 29. 19:27 -kor

#1466 Felhasználó inaktív   nadam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 13:05

Idézet: selza - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 17:40

Ezt most hogyan kell érteni, hogy ˝veszel egy Wlan routert es megvan oldva a problema˝? Ez valami nagyobb hatósugarú ketyere, mint amit én említettem? Ezzel megoldható a kétemeletnyi szintkülönbség? Amit én említettem Wi-Fi, abban nincs Wlan router? Össze vagyok zavarodva :)

Üdv!

Ha jól gondolom, te erre gondolsz. Amiben ugye van router. Nekem is hasonló a gondom, ugyan nem a pincében, de a föndszinten lenne a router, és leginkább 1 e néha 2 szintel is feljebb szeretnék netezni a laptopon. Azért szükséges a WiFi mert se a kábelezés nem könyen megoldható, és helyhez kötné a notit.
Másik kérdés, hogy a Hp notiba beépített antennához, hozzá lehet-e dugni egy külön megvett Minipci kártyát.  Vagyis szabványos-e az antenna illesztés, vagy egyedi.
Nemestóthy Ádám
"A számítógép olyan, mint az ószövetségi Isten, tele van szabályokkal és nem ismeri az irgalmat."

#1467 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 01. 09:03

Linksys párhuzamosított adásra-vételre képes WLAN
http://www.calderon.hu/pc.inf.hu/index.php...ek&f=1&hir=1408
Kép

Fakezű: :Đ Ad-hoc mód fog kelleni, így tudod összekötni a noti és a gép wless oldalát. Ha ez megvan, akkor meg kell osztanod az internetet erre az eszközre, amihez meg egy proxy kell (plö az analog-x féle).
Szerintem :think:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1468 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 12:22

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 9:03

Fakezű: :Đ Ad-hoc mód fog kelleni, így tudod összekötni a noti és a gép wless oldalát. Ha ez megvan, akkor meg kell osztanod az internetet erre az eszközre, amihez meg egy proxy kell (plö az analog-x féle).
Szerintem :think:

Kösz. Proxy-t nem szívesen tennék fel emiatt...  :think: Viszont az XP-s beépített megosztás sem megy, mert hibaüzen, miszerint már van 192.168.0.1es gép a hálón és ő meg feltétlenül azt az ip-t akarná használni.  :omg:

#1469 Felhasználó inaktív   neonblue 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 13:17

gyors kérdések:
tc/ip beállításoknál:
az alapértelmezett átjároként mit kell megadni? annak a gépnek az ipjét, ahova csatlakozni akarunk? (ad-hoc módban)
a dns mire jó?

#1470 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 15:24

Idézet: neonblue - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 12:17

gyors kérdések:
tc/ip beállításoknál:
az alapértelmezett átjároként mit kell megadni? annak a gépnek az ipjét, ahova csatlakozni akarunk? (ad-hoc módban)
a dns mire jó?

ahogy nézem, lenne mit tanulnod...

az alapértelmezett átjáró az, ami "megmondja" az adatcsomagoknak, hogy merre menjenek...
tehát van a géped, van egy ip címe ami azonosítja... van egy alhálózati maszk, ami megmondja, hogy milyen gépek vannak vele egy hálózatban, amik nincsenek azt az alapértelmezett átjárón keresztül fogja elérni...

a dns pedig arra van, hogy ha te el akarod érni mondjuk a www.gipszjakab.hu-t akkor a dns mondja meg hozzá az ip címet... (kissé parasztosan és nem szakibácsisan fogalmaztam, hogy megértsd)
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1471 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 16:31

Ej bbaazze leakadtam. Van nekem egy Gigabyte GN-B49G routerem és vettem a VLan-ok -osoktól 2db 11 Db-s  panel antennát még anno azzal egész jól elment 600 méter távolságra. Nemrég vettem egy Planet Wlan boostert rákötöm és amíg a kis bot antennával csatalkozik minden oké,azonban ha a a panel antennára kötöm látja a hálót,csatlakozik rá,de nem megy forgalom rajta ,nem érem a routert se,semmit se. Mi lehet a probléma?

#1472 Felhasználó inaktív   pista+ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 22:15

Hi!

Egy 2.4GHz-es wlan építésén túlvagyok, több mint 1 éve szépen megy. Mind az AP, mind a cliens egy Senao termék és tökéletesen meg vagyok velük elégedve.

Most egy másik helyre kellene hasonló rendszert kiépíteni és látom, hogy már van 5GHz-es tartományban működő, 108Mb/s-es eszköz is. Ebből a  Senao (EnGenius) EL-5354AP Aries-t néztem volna ki. Kérdésem, hogy van -e valakinek tapasztalat ezzel az eszközzel?

Illetve mennyire "életképes" az 108Mb/s-es elméleti adatátvitel, ha esetleg a két pont között "némi" akadály is van? Esetleg érdekelnének ilyen tapasztalatok is.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

#1473 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 23:27

Idézet: pista - Dátum: +2005. dec. 2., péntek - 22:15

Hi!

Egy 2.4GHz-es wlan építésén túlvagyok, több mint 1 éve szépen megy. Mind az AP, mind a cliens egy Senao termék és tökéletesen meg vagyok velük elégedve.

Most egy másik helyre kellene hasonló rendszert kiépíteni és látom, hogy már van 5GHz-es tartományban működő, 108Mb/s-es eszköz is. Ebből a  Senao (EnGenius) EL-5354AP Aries-t néztem volna ki. Kérdésem, hogy van -e valakinek tapasztalat ezzel az eszközzel?

Illetve mennyire "életképes" az 108Mb/s-es elméleti adatátvitel, ha esetleg a két pont között "némi" akadály is van? Esetleg érdekelnének ilyen tapasztalatok is.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

5Ghz tartomany HIF nel bejelentes koteles es jelenleg csak nagyon indokolt esetben nezik jo szemmel ha nem telekomos ceg vagytok. Amugy jo eszkoz ha jo antenna es jo kabel megy hozza. De tokeletes ralatas kell!!!!! meghozza ugy hogy 3% nyilasszogben sem legyen semmi. Ha van fa vagy egyeb targy elmegy de nem kepes teljes savszelen mukodni.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1474 Felhasználó inaktív   pista+ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 00:20

Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 22:27

5Ghz tartomany HIF nel bejelentes koteles es jelenleg csak nagyon indokolt esetben nezik jo szemmel ha nem telekomos ceg vagytok. Amugy jo eszkoz ha jo antenna es jo kabel megy hozza. De tokeletes ralatas kell!!!!! meghozza ugy hogy 3% nyilasszogben sem legyen semmi. Ha van fa vagy egyeb targy elmegy de nem kepes teljes savszelen mukodni.

Hááát, akkor elgondolkodtató.
Nem telekomos céghez lesz, hanem külkereshez, a központ és a tőle légvonalban kb. 1Km-re lévő telephelyet kell összekötni. Közte kb. 1-2 kémény várható, esetleg egy "hagyományos" tető.
Ezen felül ide csatlakozna otthonról a "fönök" is, hogy a belső videókamerákat nézegetni tudja elfogadható sebességgel.
Ugyan ez az eszköz kétnormás, azaz tud 2.4GHz-en is menni, de akkor, ha egyhamar úgysem lesz 5GHz, szerintem nem érdemes ezt az eszközt venni, hanem a jó "öreg" 2.4GHz-es Senaot jó antennákkal.

Még egy technikai kérdés a végére. A telephely mögött kb. 50m-re egy Westel (T-Mobil) torony áll. Van arra esély, hogy a 2.4GHz-es adásba bezavar?

#1475 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 10:03

Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 23:27

Az 5,5-5,8 GHz tartomány nem engedélyköteles.  Szóval ez botorság. Viszont tudsz vele fix 20 Mb/s sebességet, és nem zavar szénné minden kis router útközben. Az ára meg ugyanott van, mint a 2,4-es cuccoké (www.wlan-ok.hu). NHH engedély, stb szintén megvan rájuk....

#1476 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 12:06

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 10:03

Az 5,5-5,8 GHz tartomány nem engedélyköteles.  Szóval ez botorság. Viszont tudsz vele fix 20 Mb/s sebességet, és nem zavar szénné minden kis router útközben. Az ára meg ugyanott van, mint a 2,4-es cuccoké (www.wlan-ok.hu). NHH engedély, stb szintén megvan rájuk....

De bejelenti kell. Bizonyos teljesitmeny folott kell engedely meg nem lehet mindenhol telepiteni pld radar allomasok repter katonai letesitmenyek stb. Tudom mivel internetes cegnel dolgozom futottunk bele nem egyszer. Volt hogy pont meterologiai allomas miatt egy linket nem lehetet megcsinalni csak kerulovel. Amikor proszaltuk ra ket napra kopoktattatk a NHH-tol hogy ugyanmar mi a "szart" csinalunk, egy ket meterologia muszer kiakad ezen a savon.
Nem art vigyazni vele.

#1477 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 12:11

Idézet: pista - Dátum: +2005. dec. 3., szombat - 0:20

Hááát, akkor elgondolkodtató.
Nem telekomos céghez lesz, hanem külkereshez, a központ és a tőle légvonalban kb. 1Km-re lévő telephelyet kell összekötni. Közte kb. 1-2 kémény várható, esetleg egy "hagyományos" tető.
Ezen felül ide csatlakozna otthonról a "fönök" is, hogy a belső videókamerákat nézegetni tudja elfogadható sebességgel.
Ugyan ez az eszköz kétnormás, azaz tud 2.4GHz-en is menni, de akkor, ha egyhamar úgysem lesz 5GHz, szerintem nem érdemes ezt az eszközt venni, hanem a jó "öreg" 2.4GHz-es Senaot jó antennákkal.

Még egy technikai kérdés a végére. A telephely mögött kb. 50m-re egy Westel (T-Mobil) torony áll. Van arra esély, hogy a 2.4GHz-es adásba bezavar?

Nem gond a GSM 900Mhz es 1800Mhz savban dolgozik nalunk igy nem zacar be legfeljebb a vas szerkezet arnyekol ha utban van.

5Ghz jobban erzekeny a zavaro momentumokra.

Stabil mukodeshez parabola 80/90-es ajanlott. A fonoknek meg egy iranyitott yagi mind ket oldalon egy sima AP masik oldalon egy Bridge es nem art ha radiusz szerveres a hitelesites, mivel gondolom nem lenne orom ha a belso halozatra betornenek a vedelem gyatrasaga miatt. ZyXEL eszkozei kitunoke lennenek erre. Egyik AP magaban is tud Radius hitelesitest.

De hogy ne legyen hitvita 5Ghz rendszerrel irtok egy levelet a NHH-nak hol szeretnetek linket letrehozzi es ennek mi a tiszta menete, megmondjak es az a biztos.

#1478 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 13:44

Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 12:06

De bejelenti kell. Bizonyos teljesitmeny folott kell engedely meg nem lehet mindenhol telepiteni pld radar allomasok repter katonai letesitmenyek stb. Tudom mivel internetes cegnel dolgozom futottunk bele nem egyszer. Volt hogy pont meterologiai allomas miatt egy linket nem lehetet megcsinalni csak kerulovel. Amikor proszaltuk ra ket napra kopoktattatk a NHH-tol hogy ugyanmar mi a "szart" csinalunk, egy ket meterologia muszer kiakad ezen a savon.
Nem art vigyazni vele.

Tévedsz. Semmit sem kell bejelentened. A radarok (időjárási) elhelyezkedése pedig az NHH honlapján elérhető. Ilyen helyen vagy radar detectet kell használni, vagy az 5,00-5650 MHz-et kell hanyagolni. Mint internetes cég lehetnél egy kicsit tájékozottabb a témában, ha már hozzászólsz, ne vezess félre másokat....
Pontos információ: http://www.nhh.hu/me...ek_20050705.pdf

#1479 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 13:47

Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 12:11

Nem gond a GSM 900Mhz es 1800Mhz savban dolgozik nalunk igy nem zacar be legfeljebb a vas szerkezet arnyekol ha utban van.

5Ghz jobban erzekeny a zavaro momentumokra.

Stabil mukodeshez parabola 80/90-es ajanlott. A fonoknek meg egy iranyitott yagi mind ket oldalon egy sima AP masik oldalon egy Bridge es nem art ha radiusz szerveres a hitelesites, mivel gondolom nem lenne orom ha a belso halozatra betornenek a vedelem gyatrasaga miatt. ZyXEL eszkozei kitunoke lennenek erre. Egyik AP magaban is tud Radius hitelesitest.

De hogy ne legyen hitvita 5Ghz rendszerrel irtok egy levelet a NHH-nak hol szeretnetek linket letrehozzi es ennek mi a tiszta menete, megmondjak es az a biztos.

Ez sem így van. Az 5GHz-es sávban gyakorlatilag lényegesen kevesebb a zavarás. A 80/90cm-es parabola nagyon jó, 20-25 km-re. 1 km-re egy kisebb panel lényegesen jobb.

#1480 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 13:50

Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 12:06

Nem art vigyazni vele.

Tévedsz. Semmit sem kell bejelentened. A radarok (időjárási) elhelyezkedése pedig az NHH honlapján elérhető. Ilyen helyen vagy radar detectet kell használni, vagy az 5,00-5650 MHz-et kell hanyagolni. Mint internetes cég lehetnél egy kicsit tájékozottabb a témában, ha már hozzászólsz, ne vezess félre másokat....
Pontos információ: http://www.nhh.hu/me...ek_20050705.pdf

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.