HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1481 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 03. 13:51

Idézet: fcseh - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 13:17

Sziasztok!

Notebookban érdemes kicserélni a meglévő Intel 2200BG kártyát egy ilyenre PC-684X Mini PCI kártyára??? Fujitsu Siemens Amilo M1437G01-es garanciális Notebookrol van szó!!!!!
Intel 2200BG hány mW-tal ad???
És a  PC-684X Mini PCI kártya hány mW-al ad???
http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=228

Előre is köszönöm az informáciokat!

Üdv!

mint mailben is írtam, a notebook antennája a legfőbb hiba az egészben..... nem nyersz vele szinte semmit.

#1482 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 14:07

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 13:50

Tévedsz. Semmit sem kell bejelentened. A radarok (időjárási) elhelyezkedése pedig az NHH honlapján elérhető. Ilyen helyen vagy radar detectet kell használni, vagy az 5,00-5650 MHz-et kell hanyagolni. Mint internetes cég lehetnél egy kicsit tájékozottabb a témában, ha már hozzászólsz, ne vezess félre másokat....
Pontos információ: http://www.nhh.hu/me...ek_20050705.pdf

5600-5650

#1483 Felhasználó inaktív   Matt-OPT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 05. 10:59

Segítsetek emberek!

Nekem a router a következőkre kellene: az 1. számú gépre csatlakozna UTP kábellel, a 2. számú pc-re wlan pci kártyával (ez a gép a családi házunk alsó szintjén lesz) Az igazán húzós projekt a következő lenne: szintén wlan pci kártyával a másik utcában lakó haverom gépe és az én gépeim között kellene hálózatot létesíteni és netet megosztani. Az én gépem (ahol a router is lesz), egy duplablak mögött van (kb. 20 cm téglafal) az emeleten. A haverom gépe szintén kb. 20 cm-es fal mögött, szintén a tetőtérben. Csináltam egy fényképet, hogy milyen messze van, mert megbecsülni nem igazán tudom a távolságot. (A fotó az erkélyünkön készült.) Kép (A nyíl a gép helyét mutatja.)  :)

A másik topikban azt ajánlották, hogy -> Külső antenna, LinkSys router, annak egyik antennája sugároz bent a lakásban, másik helyére külső antenna, haver gépébe egy wlan PCI kártya, arra külső antenna.

További ötleteket kérnék! Illetve milyen antennákat lehet kapni elérhető áron ami megfelene erre a célra?

#1484 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 11:09

Idézet: Matt-OPT - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 10:59

Segítsetek emberek!

Nekem a router a következőkre kellene: az 1. számú gépre csatlakozna UTP kábellel, a 2. számú pc-re wlan pci kártyával (ez a gép a családi házunk alsó szintjén lesz) Az igazán húzós projekt a következő lenne: szintén wlan pci kártyával a másik utcában lakó haverom gépe és az én gépeim között kellene hálózatot létesíteni és netet megosztani. Az én gépem (ahol a router is lesz), egy duplablak mögött van (kb. 20 cm téglafal) az emeleten. A haverom gépe szintén kb. 20 cm-es fal mögött, szintén a tetőtérben. Csináltam egy fényképet, hogy milyen messze van, mert megbecsülni nem igazán tudom a távolságot. (A fotó az erkélyünkön készült.) Kép (A nyíl a gép helyét mutatja.)  :)

A másik topikban azt ajánlották, hogy -> Külső antenna, LinkSys router, annak egyik antennája sugároz bent a lakásban, másik helyére külső antenna, haver gépébe egy wlan PCI kártya, arra külső antenna.

További ötleteket kérnék! Illetve milyen antennákat lehet kapni elérhető áron ami megfelene erre a célra?

Szerintem az elméleted csak ott sántít, hogy - ha jól tudom- nincs olyan router SOHO kategóriában, amely EGYSZERRE tudja használni mindkét antennáját adás-vételre. Vagy saját maga választja ki, hogy melyiket használja (amelyiken erősebb jelet vesz) vagy kézzel, a router beállításaiban lehet kiválasztani, hogy melyik antennáját használa.
Megoldás egy splitter (jelosztó) lehetne, amire mindkét antennát rákötöd és úgy csatlakoztatod a router valamelyik antenájának helyére. Viszont ez további jelveszteséggel jár. Vagy megpróbálod a lenti gépet is UTP-n csatlakoztatni a routerhez.

Szerkesztette: Kenderice 2005. 12. 05. 11:10 -kor

#1485 Felhasználó inaktív   Matt-OPT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 11:13

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 11:09

Szerintem az elméleted csak ott sántít, hogy - ha jól tudom- nincs olyan router SOHO kategóriában, amely EGYSZERRE tudja használni mindkét antennáját adás-vételre. Vagy saját maga választja ki, hogy melyiket használja (amelyiken erősebb jelet vesz) vagy kézzel, a router beállításaiban lehet kiválasztani, hogy melyik antennáját használa.
Megoldás egy splitter (jelosztó) lehetne, amire mindkét antennát rákötöd és úgy csatlakoztatod a router valamelyik antenájának helyére. Viszont ez további jelveszteséggel jár. Vagy megpróbálod a lenti gépet is UTP-n csatlakoztatni a routerhez.

Nem igazán értem amit írsz. Ez elég érthető nem??? -> Külső antenna, LinkSys router, annak egyik antennája sugároz bent a lakásban, másik helyére külső antenna, haver gépébe egy wlan PCI kártya, arra külső antenna.

Milyen külső antennákat ajánlotok?

#1486 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 01:33

Idézet: Matt-OPT - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 11:13

Nem igazán értem amit írsz. Ez elég érthető nem??? -> Külső antenna, LinkSys router, annak egyik antennája sugároz bent a lakásban, másik helyére külső antenna, haver gépébe egy wlan PCI kártya, arra külső antenna.

Milyen külső antennákat ajánlotok?

Pedig elég világos voltam, azt hiszem. Nem biztos, hogy a routered tudja EGYSZERRE használni mindkét antennáját! Vagy egyiket, vagy másikat! Hiába van rajta két antenna, az csak parasztvakítás és nem jelenti azt, hogy mindkettőt használni tudja EGYIDŐBEN! Nem fogod tudni ÍGY megoldani ahogy leírtad.
Antenna ügyben meg nézz szét a www.wlan-ok.hu -n. Erre a távolságra valamilyen Yagi-t vagy Helix-et vagy panelt nézz ki. Vagy csinálsz két biquad-ot kb 400 Ft.-ból

Szerkesztette: Kenderice 2005. 12. 06. 01:34 -kor

#1487 Felhasználó inaktív   Matt-OPT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 11:14

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 1:33

Pedig elég világos voltam, azt hiszem. Nem biztos, hogy a routered tudja EGYSZERRE használni mindkét antennáját! Vagy egyiket, vagy másikat! Hiába van rajta két antenna, az csak parasztvakítás és nem jelenti azt, hogy mindkettőt használni tudja EGYIDŐBEN! Nem fogod tudni ÍGY megoldani ahogy leírtad.
Antenna ügyben meg nézz szét a www.wlan-ok.hu -n. Erre a távolságra valamilyen Yagi-t vagy Helix-et vagy panelt nézz ki. Vagy csinálsz két biquad-ot kb 400 Ft.-ból

Ja, már értem. Akkor miért írta ezt Jano a másik topikba? Vagy ő tudja rosszul vagy te.
Mármint, hogy nem műkődik egyszerre a linksys-ek mindkét antennája.
Akkor milyen routert vegyek ami rá tudok kötni olyan antennákat amiket ajánlottál?
Zyxel P 334 WT tökéletes lenne, de nem lehet rákötni antennát.
Melyiket ajánljátok?

#1488 Felhasználó inaktív   Matt-OPT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 11:14

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 1:33

Ja, már értem. Akkor miért írta ezt Jano a másik topikba? Vagy ő tudja rosszul vagy te.
Akkor milyen routert vegyek ami rá tudok kötni olyan antennákat amiket ajánlottál?
Melyiket ajánljátok?

#1489 Felhasználó inaktív   Kevanaar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 15:01

Sziasztok! Hasonló dolog érdekelne, mint amit valaki kérdezgetett. Egy kétszintes ház földszintje és emelete között szeretnék vezetéknélküli hálót. Tehát lenne egy adsl wireless router az emeleten a szobámban, ahol én netezek notival, itt végülis lényegtelen hogy vezetékkel vagy anélkül, de a notihoz már ugyis van wireless  kártyám. A lényeg az lenne, hogy az alattam 1 szinttel lévő szobában is lehessen netezni. A gép gyakorlatilag majdnem függőlegesen lenne az fenti router alatt, az a néhány méter + egy nem tudom mennyire vastag plafon választaná el, ami beton, 30-40 szintén nem tudom pontosan hány centi szokott lenni egy ilyen. Na most ez már megoldható lenne? Ha igen mondjatok olyan nem túl drága router amivel jól működne a kapcsolat, netán olyan kitet amiben adnak mellé wireless kártyát. Ha nem akkor külön külön olyat mondjatok ami jó.  (egyéb: Ugye ilyenkor mindkét gépen lehetne egyszerre netezni? t-com adsl van). Bocs a hosszú hozzászólásért de remélem hasznos információkat adtam a megfelelő válasz érdekében! Előre is köszi!

#1490 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 08:56

WLAn telepítés használat ügyében jött hivatalos válasz:

"Tisztelt Nagy Péter Úr!
Csatoltan megküldöm az 5 GHz-en müködő WLAN összeköttetésre vonatkozó tájékoztatót,
ami elérhető az NHH honlapján www.nhh.hu - Tájékoztató
                                                                       - Hatósági eljárások
                                                                       - Rádiótávközlés
                                                                       - RLAN

További tájékoztatás olvasható még az NHH honlapján www.nhh.hu - Tájékoztató
                                                                                                           - Hatósági eljárások
                                                                                                           - Tájékoztató: Szélessávú adatátviteli rádiós hozzáférési eszközökkel (RLAN...)

Nyilvántarásba vétellel kapcsolatos tudnivalók szintén az NHH honlapján érhető el,
www.nhh.hu - Tájékoztató
                    - Hatósági eljárások
                    - Bejelentések
                    - Elektronikus hírközlési szolgáltatások bejelentése
                    - Az elektronikus hírközlési szolgáltatások (interfész) bejelentéséről

Üdvözlettel:
Czuczy András
osztályvezető

Czuczy András/HBR/Visegradi/HIF
2005.12.05 16:00
To Szerény László/Visegradi/HIF@HIF 
cc 
Subject Fw: Level a HTH Budapesti Irodanak

----- Forwarded by Czuczy András/HBR/Visegradi/HIF on 2005.12.05 16:00 -----
Pojják Tibor/HBT/Visegradi/HIF
Sent by: Pojják Tibor BP
2005.12.05 08:59
To feo@nhh.hu 
cc 
Subject Fw: Level a HTH Budapesti Irodanak

----- Forwarded by Pojják Tibor BP/HBP/Visegradi/HIF on 2005.12.05 08:59 ----- "\"Aranytaltos\" - cegvezetes" <xxxxxxxxxxxxx>
2005.12.03 12:36
To <uszi-budapest@nhh.hu> 
cc 
Subject Level a HTH Budapesti Irodanak

T. Hölgyem / Uram!
5Ghz -en működő WLAN linket szeretnénk létesíteni két telephelyűnk között.
Milyen törvényi illetve egyéb bejelentési kötelezettségeink vannak.
T.
Nagy Péter
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
tel xxxxxxx
"

Szerkesztette: szaki 2005. 12. 07. 09:02 -kor

Az informatika atok de jo hogy van.

#1491 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 09:00

Idézet: Matt-OPT - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 11:14

Melyiket ajánljátok?

ZyXEL ZyAIR B/G-3000 ebbe pluszba teheto egy WLAN PCMCIA kartya. Az antennat ugy hasznalja az egyik vetelre a masikat vetel es adas. De nem olcso.

http://www.zyxel.hu/...p?cid=21&id=135

#1492 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 11:59

Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 8:56

..."5Ghz -en működő WLAN linket szeretnénk létesíteni két telephelyűnk között.
Milyen törvényi illetve egyéb bejelentési kötelezettségeink vannak."...

Volt anno egy srác a Prohardveren aki mindenképpen be akarta jelenteni 2.4 GHz-s hálózatát az NHH-nak, mert mellételepült eg WLAN netszolgáltató és attól félt, hogy elnyomja a saját hálóját. Mondtuk neki, hogy nem tudja bejelenteni, mert a 2.4 GHz szabad felhasználású frekvencia (mint az 5GHz), bejelentési kötelezettsége nincsen csak akkor, ha túllépi a megengedett 100mW EIRP-t. Akkor viszont megbüntetik, mert túllépte. Az alatt meg nem foglalkoznak vele.
Valahogy így hajtották el őt az NHH-tól.

Szerkesztette: Kenderice 2005. 12. 07. 11:59 -kor

#1493 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 17:48

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 10:59

Volt anno egy srác a Prohardveren aki mindenképpen be akarta jelenteni 2.4 GHz-s hálózatát az NHH-nak, mert mellételepült eg WLAN netszolgáltató és attól félt, hogy elnyomja a saját hálóját. Mondtuk neki, hogy nem tudja bejelenteni, mert a 2.4 GHz szabad felhasználású frekvencia (mint az 5GHz), bejelentési kötelezettsége nincsen csak akkor, ha túllépi a megengedett 100mW EIRP-t. Akkor viszont megbüntetik, mert túllépte. Az alatt meg nem foglalkoznak vele.
Valahogy így hajtották el őt az NHH-tól.

Kicsit pontosítanék:
Akár a 2,4-es akár az 5G-s kültéri vezeték nélküli hálózatról beszélnük a törvény szerint be kell jelenteni az üzemeltetést. Nemcsak a szolgáltatóknak, bárkinek. Más kérdés, hogy az NHH pesti rodája gyakorlatilag nem foglalozik vele. De pl. Szeged környékén nagy feljelentgetések és bírságok vannak.
Szolgáltatóként mondom ,hogy ha egy cég Pesten vagy körnéykén két telephelyét köti össze rádión, nem érdemes az NHH felé bejelenteni. Ha viszont igen, akkor számoljon azzal, hogy megkérdezik, milyen eszközzel oldotta meg, és annak hol van az NHH-s minősítése.

A két frekvenciasáv használata szabad, frekvenciahasználati dí nem terheli, viszont bejelentési kötelezettség igen.
www.kevenet.hu

#1494 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 21:09

A kollégákkal megvitatva a dolgot ki kell javítanom magam: ha nem szolgáltat az illető, mégcsak be sem kell jelentenie a hálót. Bocs, ha valakit félrevezettem.
www.kevenet.hu

#1495 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 14:42

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 0:33

Ezexerint ha én az AP-met csak adásra használom, akkor célszerűbb csak 1 antennával sugározni?
Ugyanis van  : Antenna Selection Left Antenna Right Antenna Diversity Antenna választási lehetőség
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1496 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 15:42

Idézet: havri1 - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 14:42

Ezexerint ha én az AP-met csak adásra használom, akkor célszerűbb csak 1 antennával sugározni?
Ugyanis van  : Antenna Selection Left Antenna Right Antenna Diversity Antenna választási lehetőség

Hagyd diversity-n.
Az AP-d háromféle módban tud kommunikálni és te választhatod ki, hogy hogyan. Jobb illetve bal antannán vagy diversity módban, azaz azon az antannán amelyiken erősebb a jel. A diversity módban az AP (vagy router) maga válaszja ki, hogy melyik antennát használja, jelerősség alapján.
Nincs olyan dupla antennás AP vagy router SOHO kategóriában, amely mindkét antennán egyszerre tudjon adni-venni.

Szerkesztette: Kenderice 2005. 12. 08. 15:43 -kor

#1497 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 15:53

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 14:42

Hagyd diversity-n.
Az AP-d háromféle módban tud kommunikálni és te választhatod ki, hogy hogyan. Jobb illetve bal antannán vagy diversity módban, azaz azon az antannán amelyiken erősebb a jel. A diversity módban az AP (vagy router) maga válaszja ki, hogy melyik antennát használja, jelerősség alapján.
Nincs olyan dupla antennás AP vagy router SOHO kategóriában, amely mindkét antennán egyszerre tudjon adni-venni.

Oké, akkor úgy hagyon (így volt van most is).
Köszi!

Amúgy valami tönkrement nálunk, mert egész nyáron, kora őszig szinte resetelni se kellett egyik eszközt se.
És kb 1 hónapja, gyakorlatilag nem működik a rendszer.
AP nek egy USR 5450est használunk, kliens oldalon pedig egy USR5430as Bridget.
Bot antennáva.
A hiba jelenség az, hogy a bridge felcsatlakozik az AP-re, és kb 30mp után ledobja..
És ez megy, nonstop.

:(  :mad:
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1498 Felhasználó inaktív   Kevanaar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 16:27

Nekem nem tud ajánlani senki semmit? (előző lap utolsó hozzászólásom) Vagy ennyire pang a fórum? Az a baj, hogy sürget az idő...

#1499 Felhasználó inaktív   lotus81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 18:35

még 1x:

eszközök: dlink di-614+ router és dwl-900ap+ repeater módban, laptop integrált wlannal (b/g)

próbléma: a repeater olyan helyen van, ahonnan a router jele kb. 95% . A laptop csak a repeatert látja és a legtávolabbi helyen a repeatertől is 85%-os jelet mér. Mégis a repeater közvetlen közelébe az adatátviteli sebesség normális, a legtávolabbi ponton csak 8kb/sec !!! noha a jel erőssége, minőség, és a zaj szint igen jó.

Nincs valami ötletetek, hogy ezt mi okozza és, hogy milyen beállításokkal lehetne normális sebességet elérni?

Előre is kösz a segítséget :confused:

#1500 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 18:36

Idézet: lotus81 - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 18:35

még 1x:

eszközök: dlink di-614+ router és dwl-900ap+ repeater módban, laptop integrált wlannal (b/g)

próbléma: a repeater olyan helyen van, ahonnan a router jele kb. 95% . A laptop csak a repeatert látja és a legtávolabbi helyen a repeatertől is 85%-os jelet mér. Mégis a repeater közvetlen közelébe az adatátviteli sebesség normális, a legtávolabbi ponton csak 8kb/sec !!! noha a jel erőssége, minőség, és a zaj szint igen jó.

Nincs valami ötletetek, hogy ezt mi okozza és, hogy milyen beállításokkal lehetne normális sebességet elérni?

Előre is kösz a segítséget :confused:

Integralt WLAn karik antennaja igen kicsike egy ket decibeles. A jo atvitelhez nem igazan jok ezek az antennak.

Szerkesztette: szaki 2005. 12. 08. 18:38 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »