HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1631 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 18:14

Idézet: fazsi - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 16:01

Üdvözlök mindenkit!
Wireless hálón kapom a Net elérést, de a három szolgáltató közül az enyémnek kb. harmada a jelerőssége, mint a másik kettőnek.(nem szeretnék váltani) (Mindhárom cég központi antennája kb. egy helyen van)
A központi AP egy Buffalo WLA 54g (WDS-t is tud). Erre van rákötve egy T elosztóval egy 10dB-es körsugárzó és egy irányított antenna. Ez utóbbi a szerverhez kötött AP-hez csatlakozik rádiósan.
Otthon pedig egy 24dB-es Grid antennám van. A távolság kb. 1,5-2Km

Mi lehet az alacsony jelerősség oka?
- A csatlakozásokat már átnézték!
- A Buffalo AP külső antenna csatlakozója az a nagyon pici fajta, így a kábel egy része is vékony (eseteleg ez?)
- Mire kell odafigyelni?
- Eseteleg másik AP-t érdemes kipróbálni?
-Lehet e Mo.-on erősítőt kapni (Tudom, hogy nem legális) és milyen árban, hol?

Előre is köszönöm a segítséget!

Hát ez inkább a szolgáltató problémája.... Ideális esetben (ha spittert használ) a Buffalo "izmos" 60-80 mW-ja feleződik + veszteségek a kábeleken, splitteren....

#1632 Felhasználó inaktív   fazsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:29

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 18:14

Hát ez inkább a szolgáltató problémája.... Ideális esetben (ha spittert használ) a Buffalo "izmos" 60-80 mW-ja feleződik + veszteségek a kábeleken, splitteren....

Hello!
Igazad van, hogy ez a szolgáltató problémája, de sajnos az enyém is, mert szar itthon az elérésem.

Nem tudom, hogy az egy AP két antenna párosnál hatékonyabb lenne-e (egyáltalán megoldható-e) két AP egy-egy antennával és ezeket UTP kábellel összekötni.

#1633 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 23:09

Idézet: fazsi - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 20:29

Hello!
Igazad van, hogy ez a szolgáltató problémája, de sajnos az enyém is, mert szar itthon az elérésem.

Nem tudom, hogy az egy AP két antenna párosnál hatékonyabb lenne-e (egyáltalán megoldható-e) két AP egy-egy antennával és ezeket UTP kábellel összekötni.

2 AP, 2 antenna 

#1634 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 11:15

Segítséget szeretnék kérni. Zyxel 334WT parancssorában használható parancsokról talált már valaki a support notes-nál bővebb leírást?
A parancsok szintaktikája és egyik-másik jelentése megvan, de rengeteg olyan paranccsal találkoztam amelyek nem tudom, hogy mit művelnek. (egy példa a sok közül: sys tos - ez vajon mire való?)
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#1635 Felhasználó inaktív   BCDIAG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 16:23

Idézet: Michael - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 15:15

Vagy ez a megoldas, bar itt szembesulni kell azzal hogy CSAK vezetek nelkuli eszkozoket szolgal ki.

Ilyen range extender cucca a linksysnek is van elvileg, de beltéri. )persze ő is csak a linksysekkel működik együtt.

#1636 Felhasználó inaktív   BCDIAG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 20:15

Idézet: Michael - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 15:15

Vagy ez a megoldas, bar itt szembesulni kell azzal hogy CSAK vezetek nelkuli eszkozoket szolgal ki.

:)  ;)  :)  ;)
Végül megszületett a megoldás. lehet,hogy neked is segít.
A probléma a WLAN csatorna beállítás volt. Véletlenül más csatornára volt beállítva az egyik AP.

Leírom hátha másnak is érdekes.

Van két Linksys WAP54G access point.
Az első normál AP módban működik feldugva a vezetékes hálózatra (mögötte router stb)
A másik tőle távol egyedül áll csak táp van benne vezetékes Lan nincs (csak addig kell a vezetékes amíg felprogramozod)
Ez utóbbi Repeater módba van állítva. Be kell írni neki a túloldali AP MAC addressét.
Fontos, hogy mindkettő azonos SSID-t használjon és a WLAN csatorna is azonosra legyen beállítva.
Nemkülönben figyelni az IP címtartományra.
Így kialakul egy szélesebb ellátott terület. A kliens arra az AP-ra lép fel amelyik közelebb van hozzá és a repeater elálldogálhat egyedül, csak táp kell neki.  A leírás szerint ez csak WAP54G , WRT54G környezetben működik. Letöltöttem a legújabb firmware-t és azt próbáltam nem tudom a régebbi FW is működik-e.

#1637 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 21:49

Idézet: BCDIAG - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 20:15

:)  ;)  :)  ;)
Végül megszületett a megoldás. lehet,hogy neked is segít.
A probléma a WLAN csatorna beállítás volt. Véletlenül más csatornára volt beállítva az egyik AP.

Leírom hátha másnak is érdekes.

Van két Linksys WAP54G access point.
Az első normál AP módban működik feldugva a vezetékes hálózatra (mögötte router stb)
A másik tőle távol egyedül áll csak táp van benne vezetékes Lan nincs (csak addig kell a vezetékes amíg felprogramozod)
Ez utóbbi Repeater módba van állítva. Be kell írni neki a túloldali AP MAC addressét.
Fontos, hogy mindkettő azonos SSID-t használjon és a WLAN csatorna is azonosra legyen beállítva.
Nemkülönben figyelni az IP címtartományra.
Így kialakul egy szélesebb ellátott terület. A kliens arra az AP-ra lép fel amelyik közelebb van hozzá és a repeater elálldogálhat egyedül, csak táp kell neki.  A leírás szerint ez csak WAP54G , WRT54G környezetben működik. Letöltöttem a legújabb firmware-t és azt próbáltam nem tudom a régebbi FW is működik-e.

Koszi, de ezeket mind figyeltem, IP, csatorna SSID. Sajnos az SMC hallani nem akart a Linksys AP rol.
Jon helyette USR.

#1638 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:18

Egy gyors kérdésem lenne. Ha veszek a gépbe egy wlan kártyát, akkor azzal simán össze lehet kötni a gépet és a notebookot?

#1639 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:26

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 11:18

Egy gyors kérdésem lenne. Ha veszek a gépbe egy wlan kártyát, akkor azzal simán össze lehet kötni a gépet és a notebookot?

Ahogy olvastam, megoldható - de nem vagyok szagértő a témában, szóval csak 50% az esély arra, hogy jót mondok ;)
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#1640 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:49

Idézet: FixY - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 10:26

Ahogy olvastam, megoldható - de nem vagyok szagértő a témában, szóval csak 50% az esély arra, hogy jót mondok ;)

Hamar utánanéztem és megoldható. A kapkodás azért volt, mert most kellett megrendelni. :)

#1641 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 14:31

üdv

most lehet nagyon alap dolgot fogok kérdezni :

1.ha van egy hagyományos router és arra rádugok egy acess point ot akkor arra hany gepet lehet csatlakoztatni ?
.....( pl ha a router info ja ban az van h max 253...de ez kabelen leosztva switch el.....akkor erre az acess point ra mehet 250 gep?...(4 portos a router )

2.jobb-e az acess point,mint ha wi-fi s routert vennék ?

3. ha van egy routerem ami tudja a wirelesst is ...akkor arra menyi gep mehet fel? ( ...marmint wi-fi n )

bocsi ha nagyon alapot kerdeztem

#1642 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 16:42

Sziaasztok!

Valaki megtudná mondani, hogy milyen típusú antenna csatlakozó van a következő WLAN kártyán: Astarte 802.11b Wireless PCI Card? Az biztos, hogy kisebb mint ami a Linksys WMP 11-en lévő, mert olyan van nekem itthon és már próbáltam!
Esetleg ha valaki rájött, hogy milyen ez a csati, akkor tudna nekem boltot is ajánlani, ahol tudok hozzá antennát venni? Esetleg használtan? (Elég egy sima bot antenna is!)

Előre is köszi mindenkinek!
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#1643 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 17:09

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 17:42

Sziaasztok!

Valaki megtudná mondani, hogy milyen típusú antenna csatlakozó van a következő WLAN kártyán: Astarte 802.11b Wireless PCI Card? Az biztos, hogy kisebb mint ami a Linksys WMP 11-en lévő, mert olyan van nekem itthon és már próbáltam!
Esetleg ha valaki rájött, hogy milyen ez a csati, akkor tudna nekem boltot is ajánlani, ahol tudok hozzá antennát venni? Esetleg használtan? (Elég egy sima bot antenna is!)

Előre is köszi mindenkinek!

Bocsika mindenkitől, de nagyon elkapkodtam a dolgokat! Csak ránézésre rávágtam, hogy nem RPSMA, aztán kiderült, hogy mégis az! Szóval a gondom megoldódott! :respect:
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#1644 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 11:37

Idézet: wferry - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 15:31

üdv

most lehet nagyon alap dolgot fogok kérdezni :

1.ha van egy hagyományos router és arra rádugok egy acess point ot akkor arra hany gepet lehet csatlakoztatni ?
.....( pl ha a router info ja ban az van h max 253...de ez kabelen leosztva switch el.....akkor erre az acess point ra mehet 250 gep?...(4 portos a router )

2.jobb-e az acess point,mint ha wi-fi s routert vennék ?

3. ha van egy routerem ami tudja a wirelesst is ...akkor arra menyi gep mehet fel? ( ...marmint wi-fi n )

bocsi ha nagyon alapot kerdeztem

1 A 253 User csak elméleti. Annyi IP-t tud kiosztani, viszont kb 10-20 ember tud zökkenömentessen netezni rajta. (soho esetben)

2 Vegyél wi-fi-s router-t, azzal jársz a legjobban, valamint a leg olcsóbban. (szintén 253 user)

Ajánlom WRT54GL, WRT54GS v4.0-ig, valamint a SENAO routereket!

ÜDV: Tracert

#1645 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 17:13

Online segítség kéne! Ha valakinek van egy kis ideje akkor MSN-en segíteni kéne két gépet összehozni wlanon keresztül.

#1646 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 00:04

Lama kerdes kovetkezik:

Fonokom hallott vmi Atel markarol a kulfoldi kollegaktol, hogy jo, stabil, meg mindent tud.

Nosza, ma el is zavartam a proba kedveert egy Atel 8-4 AP-ert, ami a/b/g szabvanyu (ez az egy tipus volt csak a nagykerben)

4 gondom van vele:
-jo draga (5e-vel tobb, mint egy WAP54G)
-antenna nem jar hozza :eek:
-kezikonyv nincs hozza, csak CD.
-neten nem talalok infot errol a markarol.

Probaltuk ra a keznel levo WAP11B antennajat, de vastagabb csatlakozoja van, mint a Linksys-eknek.

Ehhez milyen antenna kell? b-n szeretnem hasznalni egy PDA-val. Stabil, titkositott adatkapcsolat kene, mert mar nagyon kezdem unni, hogy mindig a szomszed AP-jat talalja meg a mostani Linksys helyett.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 01. 26. 00:05 -kor

#1647 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 14:54

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 1:04

Lama kerdes kovetkezik:

Fonokom hallott vmi Atel markarol a kulfoldi kollegaktol, hogy jo, stabil, meg mindent tud.

Nosza, ma el is zavartam a proba kedveert egy Atel 8-4 AP-ert, ami a/b/g szabvanyu (ez az egy tipus volt csak a nagykerben)

4 gondom van vele:
-jo draga (5e-vel tobb, mint egy WAP54G)
-antenna nem jar hozza :eek:
-kezikonyv nincs hozza, csak CD.
-neten nem talalok infot errol a markarol.

Probaltuk ra a keznel levo WAP11B antennajat, de vastagabb csatlakozoja van, mint a Linksys-eknek.

Ehhez milyen antenna kell? b-n szeretnem hasznalni egy PDA-val. Stabil, titkositott adatkapcsolat kene, mert mar nagyon kezdem unni, hogy mindig a szomszed AP-jat talalja meg a mostani Linksys helyett.

- Valószínüleg N csati van rajta.
- Minek a leírás, úgyis csak láma dolgokat válaszol meg.. (A használat előtt csatlakoztassa a hálózati adaptert) Puding próbája...
- Ha windóz alatt használod, akkor ott be lehet álítani, h. melyikre csatlakozzon automatikusan.

ÜDV: Tracert

#1648 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 23:50

ha van egy smc bridge-em (smc webt-g) és arra ráteszek egy ilyen antennát (http://www.surecom-n...less-an-02.htm) attól tönkremehet hosszabb távon?

#1649 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 23:58

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 22:50

ha van egy smc bridge-em (smc webt-g) és arra ráteszek egy ilyen antennát (http://www.surecom-n...less-an-02.htm) attól tönkremehet hosszabb távon?

Mégis miért menne tönkre??

(megérteném, ha egy házilag készített antennáról kérdezősködnél, mert az egy rossz illesztés miatt tönkreteheti az RF részt)

#1650 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 00:02

A linkelt antenna egyébként RP-SMA csatlakozós. Jó lesz ez a bridge-edre?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.