HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1701 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:30

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 20:21

Az nem gyere be.
Xbox-ról lévén szó, nincs rajta USB csak egy szabványos UTP csati, mint ahogyan azt írtam is.

Veszel egy bármilyen ethernet-wireless bridge-t, vagy ap-t, ami tud kliens módot. (Senao, Linksys, akármi)
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1702 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 00:46

Idézet: VKP - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 22:30

Veszel egy bármilyen ethernet-wireless bridge-t, vagy ap-t, ami tud kliens módot. (Senao, Linksys, akármi)

Most épp egy KTI wireless bridge-el szívok.
Nem is nagyon értem az egészet.
Van ugye egy belső háló a linksys-el, dhcp-t nem használok mindennek fix IP-je van.
A bridge-nél megadom a belső háló IP címét átjárónak meg a linksys IP címét.
A wireless rész az működik, tudom pingelni a bridge-t, és elérem a böngészőn keresztül az admin részét.
Na de mit állítsak be az xboxon?
Ott is van IP meg átjáró meg DNS, de bármit állítok nem jó.
Magyarul az xboxot nem tudom összehozni a bridge-el.
Mi a teendő?

#1703 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 01:18

Megszivatott a kábel, már működik.

#1704 Felhasználó inaktív   SpeRo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 22:12

Senki sem ismeri az U.S. Robotics 5421 MAXg USB-s kütyüt?    :(
Vagy úgy álltalában jók ezek az USB-s cuccok? Használ valaki ilyet?
Zyxel P-334WT routerrel használnám.

SpeRo
/-/Hello, Szia, Szevasz, van nálatok terasz?
.
Acer Aspire 5920G - Nem piti noti.
/C2D T7700, 2G Ram, nVida 8600M-GT 512M dedikált.../

A változtatás jogát fenttartom!

#1705 Felhasználó inaktív   gerinc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 02:52

Hali!

Vezeték nélküli hálózat kiépítésére készülök. Olvasgattam a fórumot és megszületett bennem egy elképzelés, de nem tudom így kéne e megvalósítani vagy másképp.

Tehát, lenne egy vezeték nélküli router a ház középső szintjén és mellette 1 m-re egy gép. Az alsó szinten is van egy gép kb. 5 méterre. A felső szinten is egy gép, az is 5 méterre. Ezekben mind egy-egy vezeték nélküli hálókártya. A padlásra - kb. 8-10 méter a routertől - képzeletem el egy AP-t ami képes reapeter módban üzemelni, hogy továbbíthassa (és fogadhassa) a jeleket egy 50 méterre (tökéletes rálátás) levő házban lakó jóbarátomnak, akinek szintén egy vezeték nélküli hálókártya van a gépében.

Ezt így kellene megoldani?

Érdemes 108 Mbit sebsségű eszközöket vásárolni? Ha mondjuk 54 Mbit-es eszközökkel 3 Mb/s-es sebességgel tudok másolni két gép között, akkor 108-asokkal ez épp duplája lesz vagy ez így nem igaz? Mennyivel drágábbak a gyorsabb eszközök?

Nem nagyon vágom a témát, bocs ha hülyeséget írtam/kérdeztem.

#1706 Felhasználó inaktív   gerinc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 03:08

Ja, és még valami.

Routerből gondolom van olyan amire egy USB-s nyomtatót is rá tudok dugni. Megoldható az hogy haverom az AP mögül ne érhesse el ezt a nyomtatót?

#1707 Felhasználó inaktív   dOOr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 12:11

Hi!

Van 1 laptop wifi-vel es van 1 asus P4C800-E deluxe alaplap a kiegeszito wifi-b kartyajaval. A laptop az 802.11 b,g szabvanyt tud az asus wifi-b kartya 802.11 b-t. Beallitottam mind a 2-nel a profilt, ahogy gondoltam, ugyanugy. Open, no WEP, SSID:1,channel:1, stb. A laptop nem latta a asust, az asus latta a laptopot, mert mast nem lathatott, de nem 1ezett a MAC address a laptopeval, es kb percenkent kapcsolodott, bontotta a kapcsolatot. HOGY LEHET EZ? MI A MEGOLDAS!

THX

#1708 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 08:09

Idézet: dOOr - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 12:11

Hi!

Van 1 laptop wifi-vel es van 1 asus P4C800-E deluxe alaplap a kiegeszito wifi-b kartyajaval. A laptop az 802.11 b,g szabvanyt tud az asus wifi-b kartya 802.11 b-t. Beallitottam mind a 2-nel a profilt, ahogy gondoltam, ugyanugy. Open, no WEP, SSID:1,channel:1, stb. A laptop nem latta a asust, az asus latta a laptopot, mert mast nem lathatott, de nem 1ezett a MAC address a laptopeval, es kb percenkent kapcsolodott, bontotta a kapcsolatot. HOGY LEHET EZ? MI A MEGOLDAS!

THX

Ad-hoc kapcsolatot kell állítani, tehát nincs SSID......

#1709 Felhasználó inaktív   ghw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 08:36

Idézet: dOOr - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 13:11

Hi!

THX

Az alaplapi kártyának van egy softAP módja. Először ezt állítsd be, majd erre próbálj a laptoppal kapcsolódni.

#1710 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 22:57

Valamiért nem megy a két gép között a WLAN, eddig ment rendesen, most meg nem megy, csak a szívás van vele.
A másik érdekesség az, hogy most ki van kapcsolva a notebbok, a gép mégis jelez egy WLAN-t. Lehet, hogy a szomszédét látom? :) Hogy lehet megoldani, hogy csak a Notebookot lássam, és a notebook is cask ezt a gépet?
Ha valakinek van egy kicsi ideje, akkor segíthetne online MSN-en vagy ICQ-n beállítani, mert lassan diliházba kerülök. :)

Kábelmodem -> kábellel az asztali gépbe -> WLAN-on a notebookba.

#1711 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 09:57

Érdekes módon mára megjavult a rendszer. Az viszont még most se világos, hogy ha a TCP/IP-nél mindent autómatán hagyok, akkor miért nem jó. Csak akkor meg rendesen ha manuálisan kitöltök midnent.

#1712 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 11:09

Haverommal vitatkozunk:

11Mbps vagy az 54Mps sebességű eszköznek van nagyobb kapcsolati jelerősége?
Vagyis egy WiFi routertől melyik kap nagyobb térerőt?
Szerintem nem befolyásolja a sebbeség.
De hátha tévedek  :cool:

#1713 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 14:44

Idézet: Prometheus - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 11:09

Haverommal vitatkozunk:

11Mbps vagy az 54Mps sebességű eszköznek van nagyobb kapcsolati jelerősége?
Vagyis egy WiFi routertől melyik kap nagyobb térerőt?
Szerintem nem befolyásolja a sebbeség.
De hátha tévedek  :cool:

a Mbps lenyegtelen tenyezo ez nem igazan a terero kerdese optimalis tokeletes allapotoknal. A gyakorlatban hogy az adott kapcsolat mekkora atviteli sebesseget tud elerni az a kapcsolat "josagatol" fugg azaz az adott sebesegen az eszkozok kepesek e stabilan kommunikalni ami lehet igen kis jelszintnel is, de elkepzelheto hogy maximalis jelszintnel es egy ket matertavolsagban is csak 1Mbps-re kepesek kommunikalni, masik esetben meg ralalatas nelkul 40m tavolsagban kis jelszinten kepesek 54Mbps-en mukodni stabilan.

Sajnos a WiFi esetben proba szerencse. Lasd vissza olvasva olyan eseteket amikor egy AP tobb kliens egymastol ket kliens 3 m az egyik kis jelszinten produkal 54Mbps-t a masik maximalis jelszinten meg az 1Mbps kapcsolatot is szagatva kepes atvinni.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1714 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 15:50

Háát igen sajnos ettől féltem.
Kár, hogy még gyerekcipőben jár a WiFi  :smoker:

#1715 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 18:03

Idézet: Prometheus - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 14:50

Hát azért annál már előrébb jutott... nézd meg a két évvel ezelőtti állapotot és utána ítélj  :)
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1716 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 19:08

Idézet: Prometheus - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 15:50

Ugyan ez a helyzet a GSM stb technologiaknal is. az sem tokeltes mindig. En sokat telefonalok es igen valtozatos helyen pld minap dolgoztam egy epitkezesen es telefonaltam ket lepest elore mentem es elkezdet halkulni meg csipogott a telefon nincs terero leptem meg elore egyet es ujra rendbe jott. Ezutan kivancsi lettem mijen a terero az irodaban erdeke volt volt olyan pont tok kozepen az irodaban semmilyen vas nem volt a kozelben ahol nulla semmi sem volt meg a telcsi el is vesztette a szolgaltatoval a kapcsolatot. Ugyan ez volt a teton is. Szoval ami radios technika az sosem lesz mindenutt ugyan olyan jol hasznalhato. Ja igen a teton volt a szolgaltato adoja es az epuleten belul is volt egy ado lerakva mert a tervezeskor kiderult az epuleten belul teljes az arnyekolas.

A WiFi pedig sokat fejlodott mind hardverileg mind szoftverileg. De ma is es kesobb is igaz lesz 2,5 es 5 Ghz-is a helyszinen meressel lehet megmondani mukodni fog e.

#1717 Felhasználó inaktív   Cori 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 11:34

Sziasztok,

Lenne egy kérdésem. Vásároltam a gépboltbol egy UPspeed WLAN 11g Broadband Router (54Mbps), 4 portos .
Sikerült mindent beállítani és müxi is szépen a router mellett az asztalon.
Ha a 2 m-re lévő konyhapultra rakom akkor már nagyon gyenge a jel (rálátni a routerre)
Ha a router mellől csatlakozok a hálozatra, akkor a kb 8-10 m-re lévő szobában az ajtó elött még van hálózat, ha odébmegyek a fal mögé már nincs.
Újra csatlakozás onanna is sikertelen (ajtó előtt),ahol elött volt jel.
Tégla lakás 2*10 cm falalla illetve 2* 20 cm-es fallal.
Mi lehet a baj, miért nincs kapcsolat.
Hogyan tudom növelni a jelerősséget.

Várom válaszaitokat.
Cori

#1718 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 16:51

Idézet: Cori - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 11:34

Sziasztok,

Lenne egy kérdésem. Vásároltam a gépboltbol egy UPspeed WLAN 11g Broadband Router (54Mbps), 4 portos .
Sikerült mindent beállítani és müxi is szépen a router mellett az asztalon.
Ha a 2 m-re lévő konyhapultra rakom akkor már nagyon gyenge a jel (rálátni a routerre)
Ha a router mellől csatlakozok a hálozatra, akkor a kb 8-10 m-re lévő szobában az ajtó elött még van hálózat, ha odébmegyek a fal mögé már nincs.
Újra csatlakozás onanna is sikertelen (ajtó előtt),ahol elött volt jel.
Tégla lakás 2*10 cm falalla illetve 2* 20 cm-es fallal.
Mi lehet a baj, miért nincs kapcsolat.
Hogyan tudom növelni a jelerősséget.

Várom válaszaitokat.
Cori

lasd fentebb.

Mivel egyenesen terjed a jel ezert hiaba 20 centis egy fal bizonyos szogben az mar 50-esnek szamit. Plusz a villanydrotok es egyeb fem targyak is vizcso, gazcso is arnyekol, meg a visszaverodo jelek is kioltjak egymast vagy gyengitik.

sajnos keresgelni kell egy olyan pontot a lakasban ahova az AP teve a kapcsolat szinte mindig megvan a wlan oldalon, vagy az antennat oda vinni.

#1719 Felhasználó inaktív   Cori 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 17:41

Idézet: szaki - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 15:51

lasd fentebb.

Mivel egyenesen terjed a jel ezert hiaba 20 centis egy fal bizonyos szogben az mar 50-esnek szamit. Plusz a villanydrotok es egyeb fem targyak is vizcso, gazcso is arnyekol, meg a visszaverodo jelek is kioltjak egymast vagy gyengitik.

sajnos keresgelni kell egy olyan pontot a lakasban ahova az AP teve a kapcsolat szinte mindig megvan a wlan oldalon, vagy az antennat oda vinni.

Köszi, hogy próbálsz segíteni,de ugye az nem elfogadható, hogy a routertől 1,5-2 m -re semmi akadály nics, a hálózat pedig nagyon gyenge?
Ismered a fent leírt típust illetve márkát. Van valami vélemény róla, esetleg valami beállítás.Szerintem egy wlan-os routernek azért akadályokkal teli lakásban is kellene 10m tudnia nem?

#1720 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 17:56

Sokszor nem a router adóteljesítménye a kicsi, hanem a notebook wlan kártyájáé. Épp tegnap voltam egy ilyen helyen. Ahol ugyanott asus kártyával gyenge volt a jel, intel-lel pedig jó.

Nem ismerem UPspeed márkát, viszont a 2m rálátással a konyhában elég halovány teljesítmény.

Az én Zyxelem 2 emeletet átvisz simán.

Szerkesztette: Fresi 2006. 02. 14. 17:57 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »