HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1741 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 19. 21:28

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 16:08

Nem hiszem, hogy ezt komolyan gondoltad. Rábíznád az elektronikáidat egy házilag gyártott gagyi villámvédőre?

Kb 8-9e forintért lehet profit venni. N csatlakozóval.

5-től 2,4 GHz-re.

#1742 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 08:21

Van egy DLink 624-es WiFi router ami stabilan müködik , minden igényt kielégít.
Vettem egy KTI KW-311 IEEE802.11b wireless USB adaptert.
Drivert felrak, kábelt bedug, vezeték nélküli hálózatok > meg is találja maximális jelerősséggel.
Csatlakozásra kattintva közli, hogy nem elérhető  :eek:
Probáltam más helyszinen is és ott is ugyanezt produkálja.
Találkozott már valaki hasonló problémával ?

#1743 Felhasználó inaktív   plasterboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 20. 11:54

Idézet: kolomisi - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 15:37

Hi mindenki!

Következzék egy sikertörténet! A profi WLAN-ozók jót vigyorognak majd, a kezdők remélem fellelkesednek!

Három hete csak olvasom a fórumokat, és okosodom. A PC-khez értek, de sem a rádiótechnikához, sem az elektronikához nem. A héten bepöccentem, és vettem egy wlan kártyát. D-Link dwl-5520+ névre halgat és 2 db 128-as sd atlakozó 9kártyáért, meg 2500 HUF-ért vettem! )

Na mindegy akit érdekel mi mennyi, annak itt a kasszazárás!

WLAN kártya: 5500 HUF (álltalában ennyi, de van 7500-ért is)
10 m sima duplaárnyékolt 50 ohmos koax 600 HUF (a 6 gigaherczhez való kábel 400 HUF/m)
A/4-es nyák 800 HUF (ebből 4 reflektor is kijön, de nem volt kisebb)
10-es rézcső 0 HUF (bementem a fűtéstechnikába és kértem hulladékot)
RP-SMA60 HUF (ez megy a kártyába, vagy neten rendelsz, vagy bemész egy vezetéknéküli hálózatépítéssel foglalkozó céghez én ezt tettem)

Az alapanyagokat alapvetően nem volt nehéz beszerezni, leszámítva a csatit, meg ha vlaki spéci kábelt akar. Győrben egy helyen lehet rendelésre hozzájutni ezekhez. Itt a cím: http://www.int-air.net/index.html
A szerelés is nehézkes volt, mert kellet szereznem egy 300 wattos forrasztópákát (a 75 w-os kevés volt)

Ja a link ami alapján az antenna készült: http://levysweb.atw.hu

Szóval az egész megállt: 7460 HUF-ból
Jó minőségű kábellel: 10860 HUF

Ha mégis raknék parabolát az új tányér ára 1500 HUF (55 cm)

1500 m-t kellet átlőni egy 11Mbs-es kapcsolat (net) miatt. Ezt az egyszerű kábellel egy profin megcsinált biquaddal rálátás nélkül összehoztam. Komoly tesztelésre nem volt még időm, de a net megy!

Aki bele akar fogni tegye, mert megéri, és egy 10-esből megvan az egész!

Helló!

Látam hogy sikerűlt csinálni wlan-t.
Én is szeretnék csinálni.
Hol vettél kálbelt?
Van ciműk?
Ehez mitszolsz KRYON YAGI M-19? 18DB es.
wlanok
Én belvárosban vagyok, és sok ház van de csak 5-6útcára kéne max elmenni.
Msok is a bázis antenna.
Mitajálasz?

Csatolt fájl:

#1744 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 12:24

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 21:26

A B-420 fejlesztését már régen beszüntették, biztosan nem lesz már hozzá.
Ezt első kézből tudom.

Még valahol lapul itt nekem egy b400 is! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1745 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 12:53

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 22:26

A B-420 fejlesztését már régen beszüntették, biztosan nem lesz már hozzá.
Ezt első kézből tudom.

Köszi szépen, a Te válaszodat vártam! :respect:
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#1746 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 10:39

Idézet: plasterboy - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 11:54

Mitajálasz?

Tanulj meg írni... :D  :D  :D
Meg olvasni (vissza a fórumban), meg keresni a neten. :D  :D  :D

#1747 Felhasználó inaktív   alexander30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:05

Sziasztok !
Sürgős segítség kellene, helyzet a következő: adsl net megy wlan routerre innát van osztva 2 kliensnek wlanon. Na most az egyik kliens le lenne cserélve ap-re. Itt asztalon minden nagyon flottul megy. De ha kiviszem a klienshez (kb 70m légvonalban tiszta rálátással) az ap összeáll a routerrel és a dhcp szerver (a routeré) ki is osztja sz ip címet. Az ap-n le van tiltva a dhcp. Látni az átjárót , sőt még a külső net ip címét is látni ha belenézek ipconfig/all-al. De egy rohadt pingelés nem megy már az ap-tól a routerre sem. De ha visszateszem a hálókátyát szépen beáll 3-as térerő és fix 48 mbps-re.
Mi lehet a gond ? Megjegyzem itthon asztalon szépen müxik.
Segítsetek mert sürgős lenne a téma.
Kösz előre is.

#1748 Felhasználó inaktív   G.i.N.@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 23:03

Idézet: G.i.N.@ - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 12:10

Sziasztok!

Komoly problémám van wifi hálózattal kapcsolatban és ezügyben kérném a segítségeteket.
Ismerős megkért hogy az internetje (adsl) ha megoldható legyen vezetéknélküli. Vett Gigabyte típusú Access Point-ot (54Mbps GN-AP01G) és pci-s Wireless kártyát.
Szépen feltelepítve minden, jelerőség kiváló, net is szépen megy rajta.
De sem az ftp sem a levelezés nem hajlandó működni.A böngészés, letöltés tökéletesen megy.
A legnagyobb probléma a levelezés. Sem a szolgáltató levelezőjén keresztül ,sem webes levelezővel nemtudok levelet küldeni.
Úgyérzem már minden beállítást átnéztem, de semmi olyant nemtaláltam ami blokkolhatná a levelezést, vagy a fájlfeltöltést.
Tűzfal nincs!
Kérem ha valkinek van ötlete segítsen!
Előre is köszönöm!  

Help! Plíz....

#1749 Felhasználó inaktív   c0yr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 01:00

Szeretném az otthoni ADSL-t megosztani úgy, hogy a wlan router (vagy vmi más?) szabájozza, hogy a hálozathoz csatlakozott egyes felhasználok milyen sávszéleséget kapjanak.  Meg hogy az egyes felhasználok bejelentkezéséhez username és jelszó legyen rendelve,  viszont mások (vendégek) jelszó nélkül is csatlakozni tudjanak a hálózathoz.
Pl. kb.  így nézne ki a dolog:

Összes sávszélesség: 3008/384

- "A" felhasználó, aki jelszóval azonosítja magát annyit használ a sávszélességből amennyit csak akar (tehát nincs korlátozva) és az ő gépe hálózati kábellel csatlakozik a routerhez.
-"B" felhasználó aki szintén jelszóval azonosítja magát, wifi-n keresztül csatlakozik a hálózathoz mondjuk max 1024/192-t használhat.
- van mondjuk még egy "C" felhasználó, aki ugyanolyan, mint a "B"
-és végül van a "Vendég" aki jelszó nélkül wifi-vel csatlakozhat a hálózathoz max 128/64-használhat az internetből. és mondjuk "Vendég"-ként többen is csatlakozhatnak

Ilyesmit meg lehet csinálni otthonra?
Mi kell hozzá? Kb. mennyibe kerülne?

#1750 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 07:28

Kell hozzá egy gép, amire raksz linuxot, kell egy PPoE meg sávszél management, meg pár üveg sör annak aki összedobja neked.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1751 Felhasználó inaktív   gabo007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 07:51

Idézet: plasterboy - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 11:54

Helló!

Látam hogy sikerűlt csinálni wlan-t.
Én is szeretnék csinálni.
Hol vettél kálbelt?
Van ciműk?
Ehez mitszolsz KRYON YAGI M-19? 18DB es.
wlanok
Én belvárosban vagyok, és sok ház van de csak 5-6útcára kéne max elmenni.
Msok is a bázis antenna.
Mitajálasz?

Ez a Kryon antenna nagyon korrekt, én is most cseréltem ilyenre a régi 15dB-es panelt és határozottan jobb.
Amúgy a kártya is rengeteget számit, most cseréltem a Linksys WMP54GS-t egy US Robotics 125 Mbps MaxG kártyára, jobb a vétel ezzel, bár igaz a linksys csak 50mW-os, mig a USR 100mW és érzékenységre is jobb kicsivel.

Következő lépés a Linksys router csere US R.-re Szintén az 50mW helyett egy 100mW-os ra. (ha valakit érdekel a Linksys olcsóért adom WRT 54 GS -3 hetes, 2 év gar+ 1 hozzávaló Speedboosteres kártya, brutál gyors ha jó a térerő)

Sajna nálunk is nagy a távolság kb.100m, minden egyes decibelért nagyon meg kell küzdeni :-))

Szerkesztette: gabo007 2006. 02. 22. 07:52 -kor

Gigabyte GA-M59SLI S4, AMD X2 4600+ , 2x1Gb PQI power DDR2 800 + 2X512KINGMAX MARS DDR2, Gigabyte GeForce 8600GT, 2x160GB maxtor SATA2 (RAID1), Samsung 930BF

#1752 Felhasználó inaktív   c0yr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:12

Idézet: VKP - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 8:28

Kell hozzá egy gép, amire raksz linuxot, kell egy PPoE meg sávszél management, meg pár üveg sör annak aki összedobja neked.

És ennek a linuxos gépnek kb. milyen paraméterei kell, hogy legyenek?
Meg ugye kell egy wlan router is? De milyen? Lehet egy valami egyszerű 10K körüli?  :think:

#1753 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:46

Idézet: c0yr - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:12

És ennek a linuxos gépnek kb. milyen paraméterei kell, hogy legyenek?
Meg ugye kell egy wlan router is? De milyen? Lehet egy valami egyszerű 10K körüli?  :think:

Linuxos gép kb.: egy 486-os is megteszi vagy egy alap P1-es 8MB RAM, 100-150MHz passzív hűtéses proci, hálókártyák (10Mbit-es elég) , floppymeghajtó. Az egész megvan 2-3 ezresből. Persze ha kell a WLAN, akkor többe kerül a hálókártya.
Ez a gép lenne a router. Fel kell rá konfigolni egy egyfloppys linuxot (Fli4l, Coyote, stb...), így még vinyó sem kell bele.
Wlan router minek?

Vagy ha ez bonyolult, akkor van sávszél szabályzós router is, de az nem olcsó...

#1754 Felhasználó inaktív   cornholio77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:51

Üdv mindenkinek !

Korábban ADSL-re volt kötve a routerem és tökeletesen ment minden, most pedig egy helyi kábelszolgáltatónál vagyok.

A problémám pedig a következő : A router kiiktatva tökéltesen megy a net, de routeren keresztül nem megy a domain név feloldás. A DNS szerver IP címe jól be van állítva. IP címmel pedig minden megy frankón.... csakhát az elég kényelmetlen pl. pöngészésél.

Nem tud valaki valamilyen öteteleten mondani, hogy hogyan induljak el a probléma megoldásban ? ... egyáltalán nem találok semmit a router konfigjában ami megoldást jelentene. (egyébként DHCP klines MAC addresset is klónozom.)

Köszi előre is a válaszokat.

#1755 Felhasználó inaktív   c0yr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:01

Idézet: Kenderice - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:46

Vagy ha ez bonyolult, akkor van sávszél szabályzós router is, de az nem olcsó...

De van olyan sávszélesség szabályozós wlan router, amin be tudnék mindent úgy állítani ahogy korábbi hozzászólásomban felvázoltam?  :think:
Vagy mindenképp  linuxos gép + (izé nem wlan router akkor hanem) AP kell hozzá?

#1756 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:16

Idézet: cornholio77 - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:51

Üdv mindenkinek !

Korábban ADSL-re volt kötve a routerem és tökeletesen ment minden, most pedig egy helyi kábelszolgáltatónál vagyok.

A problémám pedig a következő : A router kiiktatva tökéltesen megy a net, de routeren keresztül nem megy a domain név feloldás. A DNS szerver IP címe jól be van állítva. IP címmel pedig minden megy frankón.... csakhát az elég kényelmetlen pl. pöngészésél.

Nem tud valaki valamilyen öteteleten mondani, hogy hogyan induljak el a probléma megoldásban ? ... egyáltalán nem találok semmit a router konfigjában ami megoldást jelentene. (egyébként DHCP klines MAC addresset is klónozom.)

Köszi előre is a válaszokat.

Milyen router?
Melyik szolgáltató?
Szolg DNS-ét miért kézzel adod meg? Automatikus kéréssel se megy?

#1757 Felhasználó inaktív   DZzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:59

Sziasztok!

Ki kellene tennem messzebre az antennámat a routertől, de nem tudom milyen csati kell hozzá! Az igazság az, hogy nem ismerem a csatlakozókat ezen a frekin. A BNC és N csatiknál leragadtam sajna. Szóval egy WRT54GL-re kellene hosszabbítást eszközölnöm. Help pls.

DZzso

#1758 Felhasználó inaktív   cornholio77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 16:15

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:16

Milyen router?
Melyik szolgáltató?
Szolg DNS-ét miért kézzel adod meg? Automatikus kéréssel se megy?

A Router Topcom WBR256g, a szolgáltató BiaTV.

Előszőr én is automatikus kéréssel próbálkoztam, de úgy  sem meg így sem. A szolgáltatónál az mondják, hogy ha router nélkül megy akkor az egyébként sem lehet az ő hibájuk....

Én már azt sem tudom felfogni, hogy hogyan lehet egy router és egy hoszt között különbséget tenni, ha a MAC adresszük klónolt.

#1759 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:04

Idézet: DZzso - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:59

Sziasztok!

Ki kellene tennem messzebre az antennámat a routertől, de nem tudom milyen csati kell hozzá! Az igazság az, hogy nem ismerem a csatlakozókat ezen a frekin. A BNC és N csatiknál leragadtam sajna. Szóval egy WRT54GL-re kellene hosszabbítást eszközölnöm. Help pls.

DZzso

WRT54xx-re RPTNC-kell!!!

ÜDV: Tracert

#1760 Felhasználó inaktív   DZzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:50

Idézet: tracert - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 18:04

WRT54xx-re RPTNC-kell!!!

ÜDV: Tracert

Szia!

Köszi a gyors választ, de még kérdeznék, ha megengeded. Találtam olyat, hogy RPTNC/N fordító, de mindkettő aljzat a "napszám " leírása szerint. Ez jó lehet nekem? A kérdéses router nem nálam, hanem a szüleimnél van, megnézni nem tudom sajnos, ezért a sok kérdés. Optikai rálátás ok, táv talán 300 méter lehet.
Thx

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.